Yönetim hatalı değil. Aragones değil. Futbolcular değil. Taraftar hiç değil. Şimdi gel gelelim olaya.
Yönetim ;
Son avrupa şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Aragones'i getirdi. İspanya Gol kralı Güiza'yı 14 milyon € ya getirdi. Yine başka bir İspanyol tecrübeli Josico'yu. Emre Belözoğlu'nuda takıma kattı. Ayrıca Türkiye liginden kaliteli oyuncular aldı neyse geçelim.
Zico'ya 500.000 € fazladan vermeyip Aragones gibi bir hocayı 3 m € ya getirdiklerinde mesaj şuydu SORUN PARA DEĞİL!. Aynı şekilde Kezman'ı gönderip Gol kralı Güizayı ve Emre'yi getirdiklerinde de buydu. İstediğimizi alırız paramız var cart curt. Sorun Zico,Kezman ve Aurelio'da.
Yönetim görevini tam anlamıyla yerine getirdi. O seneki Fenerbahçe'ye bakarsak çok kaliteli mücadeleci üstüne birde İspanyollar ve Emre eklenince ortaya çok iyi bir Fenerbahçe çıktı şimdi bunu kimse inkar etmesin. Yok ben biliyordum felan diye. Herkesin dilinde bu sene final vardı.
Aragones ;
Aragones, geldiği ilk günden beri disiplinli tavrını ortaya koydu. Futbolcular zora geldi. Zico gibi bir hocadan sonra Aragones ağır geldi tabi. 4-4-2 denedi 4-4-1-1 denedi 4-1-4-1 denedi, denedi,denedi,denedi... Sakat oyuncularımız var denildi. Tümer, Vederson, Deivid. Koskoca Fenerbahçe'nin başarısızlığı bu 3 futbolcuya mı bağlıydı? Hayır. Bahaneydi bunlar. Aragones bu disiplinli yapısını yönetime geçiremedi. Restini çekemedi. Transfer'i tam anlamıyla yine yönetim yaptı. Her sezon olduğu gibi. + Olarak bu adam fantezi peşinde koştuğu gerçeğinide kimse yalanlıyamaz. Ali Bilginden Alex yaratmaya çalışmalar, Alexden Aurelio, Semihten Alex, Uğurdan Messi :| vs vs vs. Bunları defalarca deneyip başarısız olduğunu gördüğü halde hala devam etti bu hatalarına. Fantezi peşinde bu adam. Bilmem kaç yıllık teknik adamlık görevi süresince yapamadıklarını bu takımda yapmaya çalışıyor.
Bu adam FENERBAHÇE'yi yönettiğinin farkında değil. Takımın büyüklüğünün farkında değil birisi bunu anlatmalı. Zico'da böyleydi. Anlatıldı. Sonucu hepimiz gördük.
Futbolculara gelelim ;
Zico gibi sıcak baba bir hocadan sonra Aragones gibi disiplinli hoca gelince zoru gördüler. Hepsi zor bir sezonun geçiceğinin farkındaydı.
Sezon başladığından bu yana futbolcular hocayı sevmiyor gibi bir söylenti var. Futbolcu böyle lükslere kaçmamalı. Sen Fenerbahçe'de oynuyorsun. Sen paranı alıyorsun hakkını vermek zorundasın maç bittikten sonra aldığım parayı hakediyorum demelisin bunu diyemiyorsan oynama.
Hadi diyelim böyle birşey yok peki neden nedir? Neden oynamıyor bu takım?
Sorun yönetim mi? Yönetimse daha neyapsın diyenler olacaktır.
Sorun Aragones mi? Onu yönetim getirdi güveni verdi. Oda elindeki kadroyla bunları yapabildi ve hala yönetim arkasında! O zaman Yönetim mi?
Futbolcular mı? Geçen sene neler yaptıklarını sizler gördünüz. Aragones'i sevmiyorlarsa böyle bir lüksleri yok. O zaman Aragones teknik adamsa tam görevini yapıp bu futbolcuları motive etmek zorunda mı? Zorunda. Ama Aragones'de değil. Onu yönetim getirdi. Yönetim muhteşem... Böyle bir karmaşa işte.
Yazıma Candan Erçetin'in şarkısıyla veda etmek istiyorum ;
Onlar yanlış biliyor
Kimsenin suçu değil bu
Onun suçu değil bu
Kader oyunu değil bu...
BU KİMİN SUÇU?
İşte böyle bir çıkmazın içinde Fenerbahçe. Acaba suçlu kim?...