Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 70 arası toplam 70 sonuç

Konu: Sizce Türban Siyasi Bir Simgemi Yoksa Dini Açıdan Özgürlükmü?(ÜNİVERSİTELERDE)

Quote Originally Posted by __Trex__
    ya tamam baydın yaa harbiden konyalısın belli zaten tutucusun anlıyorum sana we senin gibilerle muhattab olmaya gerek yok hawanda su döwmek gibi bişi çünkü ne anlatsak boş sen wergini ödemeye dewam et bu ülkeye atatürkçü gençlerin okumasına werdiğin katkılardan dolayı sana saygı duyuyorum her ne kadar sana koysada... bu ülkeyinin yönetim şeklini nede hukuk sistemini işleyiş şeklini değiştiremezsiniz boşuna uğraşmayın
    seninle bu konuyu sabaha kadar tartışsak anlamazsın sen dewam et wergini ödemeye nice benim gibi düşünceleri geliştir saolasın
    Bu msj'ın ve buna benzer msj'ların soruna bir cvp olur sanırım.
    Asalak benzetmesine gelince ne manaya geldiğini sanırım biliyorsun.Veya bilmiyorsun.Başkalarının üstünden geçinen.Benim vergimle seni ve senin gibilerin fikirlerini geliştirdiğimi yazmışsın yukarıda onun için dedim.ben ve benim gibilerinin paraları üzerinden kendini geliştirmek hoşuna gidiyor madem bu laf sana normal gelir diye
    Ve sana basit bir soru bugüne dek hangi ülkenin hukuk sistemi yönetimi,yöneticisi değişmemiş bi yazarsan çok memnun olurum.O gelişmiş beyninden faydalanayım hazır bulmuşken.Pek ender rastlanan bir adamsın çünkü değerlendirmek lazım.
    Hangi fikrinin altında ezildiğimide yazıver bir zahmet.Bilelim demi ama?
    Sen ne fikrinden bahsediyorsun arkadaşım.Konunun başından beri benyaben ve sen türkiye laiktir laik kalacak tan başka bir lafmı ettiniz.Ha birde irana falan gönderdiniz.Gerçi sizin okul paralarını,8 yıllık eğitime destek paralarını vermekten irana gitmek için paramız kalmadı biraz borç versene

yahu bu konuları niye tartışıyorsunki boşu boşuna thegrandfather. Bu zihniyetteki insanlar yazacak cevap bulamayınca "türkiye laiktir laik kalacak" gibi lafları ortaya atıp konuyu saptırmayı ve işin içinden sıyrılmayı huy edinmişler.

Nesil
    2006
    Yer
    TAM35 izmir /KARABURUN

laikliği cumhuriyetçiliği atatürkçülüğü sawunmak sana hakaret olarak geliyosa doğrudur hakaret ettim o zaman sana!!
    asalak kelimesini gayet iyi biliyorum eğer benim gibi düşünen insanları ortaya çıkaracaksa ben asalak olmaya dewam ederim o konuda rahat ol sen
    ama bu sana koyuyor olmalı ki ikide bir wergi wermekten bahsediyorsun
    ben değişenini bu güne kadarda laik olupta senin gibi senin istediğin gibi değişen bi ülke görmedim duymadım warsa bende öğrenmek isterim yönetici deişir fakat yönetim şekli deişmez
    senin yaşındaki bi insanın benim beynimden faydalanması beni çok mutlu etti 27 yaşına gelmişsin fakat kapalı kafalar altında yaşadığın için başkasına muhtaçsın olabilir haklı karşılıyorum seni çünkü senin bi suçun yok
    benim fikrim belli bunu sende ismin gibi biliyorsun hala ne fikri diyip duruyorsun
    ha irana gitceksen ödeme wergini zaten gözünde kalıyo en iyisi werme git irana sen rahat biz rahat
    senin düşüncelerini sawunun başımızdaki insan bile değiştiremedi kim değiştirecek bunuda düşünürüm yani zor sizi aşar bu!!

Quote Originally Posted by LeHeb
    yahu bu konuları niye tartışıyorsunki boşu boşuna thegrandfather. Bu zihniyetteki insanlar yazacak cevap bulamayınca "türkiye laiktir laik kalacak" gibi lafları ortaya atıp konuyu saptırmayı ve işin içinden sıyrılmayı huy edinmişler.

burdaki herkes laiklik atatürk we cumhuriyet karşıtı herhalde

burdaki herkes laiklik atatürk we cumhuriyet karşıtı herhalde
    yahu tartışmayacam diyorum ama insanı mecbur bırakıyosunuz. neden benden alıntı yaptığını sorabilirmiyim acaba. benim yazdıklarımdan benim cumhuriyet, laiklik karşıtı olduğumu nerden çıkarttın. hemen karşı tarafa saldırmaya başlamadan önce biraz beynini kullan bana bu şekilde hakaret etmeye hakkın yokk

Nesil
    2006
    Yer
    TAM35 izmir /KARABURUN

Quote Originally Posted by LeHeb
    yahu tartışmayacam diyorum ama insanı mecbur bırakıyosunuz. neden benden alıntı yaptığını sorabilirmiyim acaba. benim yazdıklarımdan benim cumhuriyet, laiklik karşıtı olduğumu nerden çıkarttın. hemen karşı tarafa saldırmaya başlamadan önce biraz beynini kullan bana bu şekilde hakaret etmeye hakkın yokk

sen o adamın sawunduklarını güzel oku o zaman. görüyosun ama beynin algılamıyo olabilir adam resmin atatürk ilaiklik we cumhuriyetçiliği istemeyen ekmek yediği kaba tüküren bi insan sen bu adamı destekliyorsan bil ki sana da saldırırım bunu aklından çıkarma

gerekirse bu sitedende atılırım yani

Nesil
    2006

laiklik din işleriyle devlet işlerini ayırarak yönetmek biçimdir ama ne yazıkki günümüzde bu böyle olmuyor zaten türban takmak bütün müslüman ülkelerde yasak aksini düşünen insan varsa kanıtımda var ayrıca Atatürk'ün resmini yakmak tükürmek yakmak gibi eylemler gösterirlerse ceza alıyorlarsa ilkeleri içinde aynı şey olmalıdır türbanı yasaklamış bir devlet kurucusunu kurrallarını çiğnemekte yasaktır ama ne yazıkki bu kural Türkiye'de çiğneniyor bunun üzüntüsünü yaşıyorum

KONU ÇIĞRINDAN İYİCE ÇIKTI GEREKLİ İŞLEM YAPILACAKTIR

Nesil
    2006
    Yer
    TAM35 izmir /KARABURUN

allah razı olsun sadece konu deil bence

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Yahu ne olurdu şurada birmirizi kırmadan tartışsak? Hemen birbirimize dalaşmaya, laf atmaya yer arıyoruz.

Konu amacından saptı ve kişisel atışmalara döndü.

KONU KAPANMIŞTIR!!!

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Bu konuda bende birkaç kelam etmek istiyorum...

Öncelikle mesajlarınızın tümünü okuma fırsatım olmadı ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla neyi tartıştımızı bilmiyoruz.

Bir arkadaşımız benim anamın, kardeşimin, eşimin başı kapalıdır buna da kimse karışamaz demiş, bazılarınız onu -tabirimi mazur görün- "yobaz" gibi nitelendirip gözünün içine sokarcasına "Türkiye Laiktir laik kalacak" gibi cümleler kurmuşsunuz.

Önce fikirlere karşı saygılı olmayı öğrenmeyi bilmemiz gerekir, saygılı olmayı bilmeyenler sağlıklı tartışma yapamaz, ki nitekim de yapılan tartışmaların çoğu amacını aşmış.

Herşeyden önce tartıştığımız konunun özünü anlamak gerekir, daha sonra yorum yapacaksak yapmalıyız.

Peki Laiklik nedir o zaman?
    Laiklik en basit tanımıyla din işleri ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır, bunadan da öte laiklik din hürriyetidir, dinsizlik değildir. Kişinin yaşadığı dinin vicdan ve ibadet yönünden hürriyetidir.

Laiklik kavramı sadece devlet işlerine dinin karışmasını engellemek anlamına gelmez, laiklik aynı zamanda da sahte dindarlığı, gerici düşünceyi engellemektir.

Laiklik kasıt ve fiile dayanan hareketleri engellmektir. Laiklik dinsizlik demek değil, dinine sahip çıkmaktır.

Biz Laik demokratik bir hukuk devletiyiz. Milletimizin çoğunluğu müslümandır, müslümanlığın gereklerini de elbette yerine getireceklerdir. Dini Allah ve kendisi için yaşayan hiç kimseye karşı çıkamayız. Zaten gerçek dindar, dinini hiç bir şeye alet etmeden kendi içinde yaşar.

Ama elbet devlet düzenine karşı hareketlere de kayıtsız kalamayız. Asıl önemli olan dini siyasi görüşlerine alet edenler ile vicdani sorumluluğu için yaşayanları birbirinden ayırmaktır.

Kur'an-ı Kerimde de belirtildiği üzere çağın şartlarına uymak gerekir. Bu ülkede çarşaf giymek yasaklanmıştır. Zamanımız şartlarında çarşafın yeri yoktur bana göre. Ama başını kapatan anamıza, kız kardeşimize veya eşlerimize millet sınırları içerisinde kimsenin karışmaya hakı yoktur, tıpkı başı açık anamıza, kız kardeşimize veya eşimize karışmaya hakları olmadığı gibi...

Üzülerek görüyorum ki bu ülkenin gençliğinin büyük bir çoğunluğu iki aşırı kutupta gidiyor. Bir grup aşırı dindar davranarak bunu insanlara zarar vermeye dönüştürüyor, diğer bir grup da dini bilgiden mahrum, onun gereklerini dahi yerine getiremiyor; dini sadece nüfüs cüzdanına yazan bir metin olarak görüyor, yeri geldiğinde de müslümanım diyor...

Asıl önemli olan çağdaş bir şekilde yaşarken dininin de gereklerini yerine getirmeyi başarmaktır. Din: Bir işe "Bismillahirahmanirrahim" diyerek başlayabilmektir. İnsanını, ülkeni sevmektir; onu korumaktır. Gelişmektir; toplumlara ilmi bilmi öğretmektir.

Ben laik demokratik bir ülkenin vatandaşıyım, Atatürkçüyüm ve Müslümanım. Unutmayın ki Atatürk hiçbir zaman dini yok etmeye çalışmamıştır. Aksine dini daha da yüceltecek işler başarmıştır.

Dini lütfen 3-5 kelimenin arasına sıkıştırmayın, dini bilin, öğrenin, uygulayın. Çağdaş olun, ilim ve bilimi ilerletin. Kimseyi dincisin veya dinsizsin diye yargılamayın. Siz ülkeniz ve dininiz için en hayırlısını yapın gerisi kendiliğinden gelecektir zaten

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri