1 ile 2 arası toplam 2 sonuç

Konu: Banvit'e Piyango Vurdu

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Talking Banvit'e Piyango Vurdu

Euroleague yönetimi, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonu 3. sırada bitiren Banvit’e ön eleme oynama hakkı verdi.

Beko Basketbol Ligi’ni üçüncü sırada bitiren Banvit, Avrupa basketbolunun bir numaralı kupası Euroleague’de mücadele etme hakkı kazandı. Banvit, Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen’in direkt katıldığı kupada ön eleme oynayacak.
    Euroleague yönetimi, ön elemelerde Letonya şampiyonu Barons’ın çekilmesiyle oluşan boşluğu Banvit ile dolduracak.
    Banvit, kupada ön eleme oynayacak 16 takımdan biri olacak. Bandırma temsilcisinin Euroleague gruplarına kalması için üç tur geçmesi gerekiyor.

8 Temmuz’da Barcelona’da çekilecek kurada Banvit’in olası rakipleri arasında Asvel, Khimki Moskova ve Alba Berlin gibi güçlü takımlar bulunuyor.
    Turuncu-beyazlılar, elenmeleri halinde ise, ULEB Eurocup’ta mücadelesine devam edecek.

Kaynak:basketdergisi.com

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Ön elemeleri geçse bile Banvit'in karşısına birçok prosedür çıkacak. Herşeyden önce euroleague yönetimi maçların en az 7000 kişilik modern ve büyük bir salonda oynamasını şart koşuyor. Bu durumda Banvit euroleague maçlarını Bandırma'da değil, en yakın olaraktan İstanbul'a gelip oynamak zorunda... (Ön elemeleri kastetmiyorum.) Ayrıca belli bir bütçe teminatı istiyorlardı. Belki o kadarlık bütçesi vardır basketbol takımının... Ona birşey diyemem... Ama herşey bir yana ön elemelerden sıyrılmaları bile başlı başına bir hadise olur. Ben şu durumda zaten ön elemelerden çıkabileceklerine ihtimal vermiyorum.

Mesaj Yetkileri