Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
22. You may not vote on this poll
  • Ankaragücü kazanır

14 63.64%
  • Galatasaray kazanır

5 22.73%
  • Berabere biter

3 13.64%
Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345
121 ile 128 arası toplam 128 sonuç

Konu: Ankaragücü - Galatasaray [25. Hafta]

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yaşım 30 olmuş... Yıllardır sırf zevkine izlediğim ve stres atayım diye ekran başına oturduğum maçlar artık resmen eziyet gibi. Sakin gittiğim maçtan sinir küpü eve dönüyorum ve TV'de izlerken normalde hiç etmediğim kadar çok küfür ediyorum. Bugün Hakan Balta yarın başka bir Balta... Bu kadro çok mu kötü derseniz bence hayır ama at sahibine göre kişner. Eric Gerets gibi tecrübe+disiplin+futbolun gerçeklerini aynı anda yaşayabilen ve yaşatabilen bir hoca gelmediği sürece 3-0 öndeyken Hagi 2 adam oyuna sokora maç 3-4 olur
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Biz Samsundan gidicektik Ankara maçına. Zar zor ikna ettim gitmeyelim diye. İyikide gitmemişiz.

Hagi'ye bişey diyemiyorum artık. Tam takım oturmuş , maçın kontrolü bizdeyken sen niye takımı değiştiriyorsun. Çocuk gibi düşünüyor Hagi. "Defans oyuncusu alırsam gol yemem" mantığıyla hareket ediyor. Oyunda ölmüş bi kewell ve formda bir pino var ama sen gidip pinoyu çıkarıyorsun. Futboldan azıcık anlayan adam bile Hagi'den daha iyi değişiklikler yapardı. Haginin futbol bilgisine ben güveniyorum. Bence başka birşey var bu işin arkasında. Aklı yerinde olan kimse böyle işler yapmaz. Başka sorunları var Haginin bence.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

TFF sağolsun maçı stadta izleyecekken televizyondan izlemek zorunda kaldım. İlk başlarda Galatasaray çok etkindi ama devre arasından sonra bambaşka bir takım oldu Ankaragücü. Tabi bunda Hagi'ninde katkısı göz ardı edilemez.

Şöyle örnek vereyim Mesut hoca 2-1 geriye düştükten sonra Özgür Çek, Roman Bednar ve Turgut Doğan Şahin'i oyuna aldı. Yani 2 forvet özellikli ve 1 tane kanat oyuncusu hucum özellikli. Ayrıca bu aldığı dakikalarda oyunda Sestak, Sapara gibi hucumda etkin adamlar vardı. Galatasaray aynı dakikalarda Barış, Mustafa Sarp ve Arda'yı oyuna aldı. 2 defansif adam aldı yani. Ankaragücü sadece 1 defansif ortasaha ( Adem Koçak ) oyunu bitirirken Galatasaray Barış, Mustafa Sarp, Cana, Ayhan'la bitirdi. Dahasını tartışmaya gerek yok zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Maçtan geldim lanet olsun böyle şeye.Ankaragücü tarafından yediğimiz küfürlere mi yanayım,kafama basılan sigara izmaritine mi,yanan saçlarıma mı , donan vücuduma mı , kısılan sesime mi yanayım ? Devre arası,maç sonu,maç başı ve maç sırasında içi taşla dolu 3 tane kar topu yedim.

Neyse,bana olanlar önemli değil.İstanbul'dan gelen taraftarlara acıyorum ben.Diğer canı yananlara.Zaten ölmüşüz ağlayanımız yok.
    Berk geçmiş olsun kardeşim. Sizin yan tarafınızda Gecekondu'mu vardı Sokak'mı ?

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Berk geçmiş olsun kardeşim. Sizin yan tarafınızda Gecekondu'mu vardı Sokak'mı ?
    Sağ olasın abicim.Gecekondu karşımızdaydı abi.Sağımızda Kapalı vardı,solumuzda sokak.Kapalıyla aramız baya vardı o yüzden sokaktan zarar gördük.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tek bir şey söylenebilir, hoca daha ne nedenle maçı kaybettiğini bile bilmiyor. Tekrar analiz edeceğim diyor... Komedi G.Saray'ın ne için bu maçı verdiğini hala çözememiş ve analiz yapmaya ihtiyaç duymuşsa söylenecek söz bile kalmamıştır.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    TFF sağolsun maçı stadta izleyecekken televizyondan izlemek zorunda kaldım. İlk başlarda Galatasaray çok etkindi ama devre arasından sonra bambaşka bir takım oldu Ankaragücü. Tabi bunda Hagi'ninde katkısı göz ardı edilemez.

Şöyle örnek vereyim Mesut hoca 2-1 geriye düştükten sonra Özgür Çek, Roman Bednar ve Turgut Doğan Şahin'i oyuna aldı. Yani 2 forvet özellikli ve 1 tane kanat oyuncusu hucum özellikli. Ayrıca bu aldığı dakikalarda oyunda Sestak, Sapara gibi hucumda etkin adamlar vardı. Galatasaray aynı dakikalarda Barış, Mustafa Sarp ve Arda'yı oyuna aldı. 2 defansif adam aldı yani. Ankaragücü sadece 1 defansif ortasaha ( Adem Koçak ) oyunu bitirirken Galatasaray Barış, Mustafa Sarp, Cana, Ayhan'la bitirdi. Dahasını tartışmaya gerek yok zaten.
    O ana kadar Fatih Tekke çok kötü, berbat bir oyun oynadı. Tüm topları ezdi.

Bednar çok kaliteli bir forvete benziyor, daha önce hiç izlemedim ama gayet akıllı oynadı. Çabuk ve zeki paslar dağıttı. 190 boy olunca fizik kuvveti çok yüksek, Ankaragücü'nün çabuk çıkmak için şişirdiği tüm topları indirdi ve iyi dağıttı. Gayet iyi pas yapıyor, top ezip topu sıkıştırmıyor. Basit ve temiz paslar attı. Turgut da iyi adam eksiltti ama aşırı bencildi. Bednar, Sestak ve Sapara çok pas yaptılar.

Serdar Özkan ve Fatih Tekke el frenleri, Gabric de kötü gününde olup çok top ezince Galatasaray çok üstün oynamaya başladı. Ankaragücü çıkarken pas yapamayınca, gereksiz yan paslar ile oyunu yavaşlatınca Galatasaray etikili gözüktü ama aslında Galatasaray da pek iyi oynamadı.

Defans 4lüsünden poblem yok, ama orta saha ayağa top yapamazsa, önde baskı kuramazsa maç kazanamaz Ankaragücü. Elinde teknik kapasitesi iyi oyuncular var ise kullanacaksın, takımı yavaşlatmayacaksın.

Sapara'yı solda, Özgür'ü sağda kullansa, ortada Adem-Güven olmaz mıydı? İleride de Bednar-Sestak başlarsın..

Bir önlibero daha lazım Ankaragücü'ne, gayet kaliteli kadroları var. Sestak Bochum'un kadrosu bu kadar şişmese idi gelir miydi acaba düşünmek lazım?

Galatasaray iki golde de Pino'nun yaratıcılığını ve bireysel becerilerini kullandı. Yoksa pozisyon yaratmada çok becerili değillerdi, pas akışı pek iyi değildi her ne kadar çabuk pas yapsalar da. Ankaragücü'nün çıkamayınca çok fazla yaslanmasından ötürüdür bu. Son 10 dk.da pas yapan Ankaragücü çok rahat geçti yarıyı ki Galatasaray'ın Mustafa Sarp'ı alıp orta sahayı daha geride tutmasına rağmen. Galatasaray önde baskıyı halen iyi yapıyor ama o baskıyı fizik ile tutamıyorlar. Zira pas yapan takım çevirince terste mutlaka boşluk oluyor, burayı kapatacak ne fiziğe ne de oyun disiplinine sahipler. Bunda fiziki ve mental düşüşler önemli nedenler de olabilir. Galatasaray'a pasla iyi çıkan bir takım gol atabilir.

Ankaragücü'nün Turgut'u da oyuna alması çok fazla çoğalması ihtiyacındandı, oyun bitmişti yoksa onlar için. 4123 gibi asimetrik de olmayan bir dizilime döndüler ama Turgut daha çok geriye gelip topla çıkınca 4132 gibi ama feci ofansif bir dizilime de geçtiler diyebiliriz aslında. Rakip yarı sahada baskı kurup (Gs hâlâ kendisine önde baskı kuran takımlara karşı top yapamıyor, çok fazla top kaptırıyor) defansı da öne alınca, Bednar'ın da indirdiği toplar ile Galatasaray'ı sıkıştırdı yarı sahasına, Galatasaraylı oyuncular pas da yapamayınca dağıldılar, koptular oyundan.

Hagi intihar etti hatta.
    70'te pili bitmiş Kewell'ı alıp Arda'yı sola koymak yerine kontra şansı tek olan oyuncu Pino'yu 80'de çıkarıp Ardayı alarak, hem Arda'ya oyuna katkı süresi bırakmadı hem de hızlı çıkışı engelleyerek Gs'ın yaslanmasına engel olamadı, sebebiyet verdi hatta. Kewell jog (bkz. jogging) atarak oynarken toptan uzak kaldı, Arda'ya hepi topu 3 kez top geldi. O ana kadar Çağlar-Hakan-Servet-Neill hücumda 0 (sıfır), defansta iyi görünüm çizerken Çağlar çıkıp sola Hakan geçerken, Cana stopere, giren M.Sarp önliberoya Barış'ın yanına geldi, Arda solda, Kewell da sağa görünümlü serbest oynadı. Saha sirkülasyonu inanılmaz, bir anda BAM tamamlandı yine, BAM'ın baskı yapıp rakibe top yaptırmayacaklarını zanneden Hagi bu üçlünün defansın önüne geriye çekildiklerini bile farkemedi (bkz. Basın Toplantısı). Üstüne Cana ile Servet'in paylaşamadıkları Bedner hata topu indirip bol pas yaptı, adam paylaşım hatasından da Sestak üstüste goller buldu. Birden oyun tepe taklak dağildi. Hakan Balta sol bek değil, bildiğin has stoper, sol bekte çok kötü performans gösteriyor, pozisyon hatası yapıyor. Çağlar da stoper gibi oynuyor, tamamen defansif, pek hücum yönü ve çevikliği yok. Bu kadar yaslanırsan, defansta kademe anlayışını bilmeyen Cana'dan stoper yaratırsan, pasla çıkman gerektiği anda kapanırsan, bu kadar değişiklik ile herkesin mevkisini değiştirip kimin nerede oynayacağı bilinmeyen bir denklem yaratırsan oyuncular sahada şaşkın şaşkın bakıp golleri yerler. Galatasaray pas yapamayan, defansın önünde sadece savunma yapan BAM üçlüsüne karşı son 10 dk.ya 3 forvetle çıkan Ankaragücü'nden baskıyı yedi, pasla çıkamadı, yarısahasına kapandı ve markajda açık verip golleri yedi.

Ankaragücü'nün elinde bu kadar kaliteli oyuncular varsa kullanacak, uyutmayacak seyircileri. Serdar Özkan'dan, Fatih Tekke'den, hatta Adem'den ne köy olur ne kasaba. Oeh, sıkılmadınız mı bu oyuncuların vasatlıklarından? Yabancı kontenjanı diye bu oyunculara mahkum kalınması reva mıdır? Bu kadar da defansif, basit, ucuz oyun oynanmaz. Bugün gücü olmamasına rağmen ofansif oynayan Konyaspor'u örnek alın biraz, ki gayet yetenekli oyuncular var Ankaragücü'nde.

Aydın külliyen zarar bu takıma, Ayhan da fizik olarak çok etkisiz artık.

Zannımca maçın özeti budur.
    Last edited by Cengo : 14.Mart.2011 at 05:20
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    akçaabat

haginin t.direktör olmadığı konusunda kafamda soru işareti kalmadı artık...
    pino gibi maçın en iyi oyuncusunu çıkarmak ne anlama geliyor bilen varmı...
    hagi öyle bir hamle yaptıki..
    ankaragücü şah ve mat yapması çok kolay oldu...

Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345

Mesaj Yetkileri