Basketbol dengelerin çabucak değişebildiği bir oyun... Bu oyunda saliselerin bile değeri var ve geri dönüşler her zaman olur. Bu yüzden ABDliler başta olmak üzere birçok ülkede basketbol futboldan daha çok seviliyor çünkü seyir zevki yüksek ve ne olacağı belli olmuyor... Bu 12 sayıdan 15 sayı fark yemek bize has değil... Futbolda bile 3-0'dan 4-3 e gelen maçlar varken Baskette bu çok olabilecek bir durum...
Zalgiris maçında hakemler tutmadı mı rakibi? 40-10 serbest atış farkı hangi maçta görülmüş? Bir tane örnek gösterin böyle serbest atış farkı olan? Adamlar aynı maçta 30 tane fazladan serbest atış atıyorsa kayırmanın daniskasıdır bu. Yanlarından geçsek rüzgarınız rakibe çarptı diye faul çaldılar. Hakemlere rağmen buralara kadar geldik. Kırılma maçımızda iki İspanyol hakemin işi neydi? Ama hiçbirimiz buraya çıkıp hakemler demedik, maçı yorumladık.
Şimdi bu sataşmanın anlamı ne? Biz hakemler sebebiyle elendik demedik; öyle olduğu halde... Ayrıca ben bir tane Fenerbahçelinin Euroleague şampiyonu olacağız dediğini duymadım. O kadar uçuk arkadaş burada yok. Öncelikli hedef Top-8, eşleşmenin durumuna göre neden final-four olmasın dedik. Kendi kendinize birşeyler uyduruyor, sonra kendi uydurduklarınızla dalga geçiyorsunuz. Kendinizle kafa bulduğunuzun farkında değilsiniz. Şampiyon olacağız diyen çıkmadı. Yedi cihan hakemlerin neler yaptığını bildiği ve gördüğü halde "hakemler olmasa Top-8'deydik" diyen çıkmadı. Buna rağmen lafa bak: "Hakemler olmasa şampiyonmuşuz." Gülünecek yer burası mı? Çok komik gelmedi bana. Neyse, hakkınız; sevinin sevinebildiğiniz kadar. Yapcak birşey yok, elendik.
Last edited by yaman76hakanFB : 05.Mart.2011 at 08:09
El Amin Sezonu Kapattı
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 48KB.
Lietuvos Rytas’la bu yıl başarılı bir sezon geçiren ve takımını neredeyse çeyrek finale taşıyan El Amin, sezonu kapattı.
TOP 16′da çeyrek final şansını son maçta Caja Laboral karşısında kaybeden El Amin, İspanyol ekibine karşı son periyotta bir pozisyonda yerde kaldı. ABD’li oyuncunun bacak kaslarının yırtıldığı ve sezonu kapattığı açıklandı.
basketdergisi
Ezelden beridir Türk takımları Euroleagu'de istisnai maçlar dışında genelde hep hakemlere kurban gidiyor... İspanyol, Yunan hakem olursa hele işimiz iş... F.Bahçe için değil Efes içinde durum böyle...
Çeyrek Final Eşleşmeleri:
-Caja Laboral vs. Maccabi Electra
-Regal Barcelona vs. Panathinaikos
-Real Madrid vs. Power E. Valencia
-Olympiacos vs. Montepaschi Siena
5 maçlık seriler halinde oynanacak eşleşmelerde ilk karşılaşmalar bugün...
Birazdan (21:45) NtvSpor'da canlı olarak Barcelona-Panatinakos maçı yayınlanacak. Herkes bu eşleşmeyi finalde beklerken, çeyrek finalde eşleştiler. Birisi final-four'un dışında kalacak. Basketbol klasikleri arasına geçebilecek bir seri. Hararetle izlemenizi tavsiye ediyorum.
Olimpiyakos-Siena maçının ilk yarısı 47-9 bitmiş. İnanılmaz.![]()
Gerçektende çok işimi gördü o skorOlimpiyakos kazanır demiştim ben adamlar fazla abarttı
![]()
Vallahi doğru söylüyorum. Ama maç 54-14 olmuş, Siena geri dönüyor.![]()
Bu ne bizim buz hokeyi falan mı oynuyolar. Görende sanki bizim buz hokeyi takımı sanacak (:
İlk yarı 37-35 Barcelona üstünlüğü ile sona erdi.
Siena maçı 80-30 olmuş![]()
Hakem de Recep Ankaralı bu arada
88 - 39 son saniyeler.
Lise maçı gibiydi!
Euroleague'deki final four mücadelesinde Olympiakos, Montepaschi Siena'yı 89-41 mağlup etti. İlk yarısında sadece 9 sayı attığı karşılaşmayı M. Siena 49 sayı farklı yenilgiyle kapatarak eşine az rastlanır bir performans sergiledi.
Lise maçı gibiydi! Euroleague'de final four mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde Yunan ekibi Olympiakos, kendi sahasında İtalyan ekibi M. Siena'yı ağırladı.
Karşılaşmada galip gelen taraf 89-41'lik skorla Olympiakos olurken Yunan ekibinin aldığı 48 sayılık farklı galibiyet oldukça dikkat çekiciydi.
İlk periyodda 4, ikinci periyodda ise 5 sayı atan İtalyan ekibi maçın kalan kısmında toparlansa da uzunca bir süre hafızalardan kazınmayacak bir hezimete imza atmış oldu.
Diamantidis çıldırdı.
Siena maçı 89-41 bitmiş. 50 sayının altını fark kabul etmem.![]()
Ne maç oluyor ya! Şu son dakikalar... 76-75.
1 dakika kaldı.
kasti faul![]()
Yazık oldu Diamantidis'in performansına. Muhteşem bir maç sonu oldu. Barcelona 83-82 aldı.
Bu arada özetler eklenmiş Euroleague'in resmi sitesi olan euroleague.net'e.
Macabi'den nefret ederim ama bu Pargo her maç jeneriklik hareket yapmak zorunda mı? Hem de bir pozisyonda iki hareket. Topu çalıyor, Perkins ile harika bir paslaşma ve alley oop..
http://euroleague.infrontams.tv/index.php?id=4634
Gordon'un smacı da çok fena;
http://euroleague.infrontams.tv/index.php?id=4635
ve Olympiacos'un Siena ile vakit geçirdiği "o maç"
http://euroleague.infrontams.tv/index.php?id=4613
Siena intikam peşinde 36-23 önde şu anda![]()
Panatinakos kötü başladı. Çok hata yapıyorlar.
Bugün Barça-Pana maçının keyfi yok. Pana çok yorgun göründü. Laboral-Macabi maçı çok güzel. Son 4 dakika ve Laboral 5 sayı önde. Haydi Laboral, Filistin için oyna!
Şu basketfaul olacak iş mi bu saniyede?
Yazzıklar olsun Laboral'e. Son saniye basketiyle verdiler. Bu kadar olur. Ucunda final-four var. 2-0 öne geçeceksin. Son dakikaya 4 sayı önde girmişsin. Bu kadar mı kötühücum edilir? Haydi kötü hücum ettin, o son hücum bu kadar mı kötü savunulur? Pargo ölçüp biçip şut atıyor. Yuh olsun. Benim gibi İsrail'den ve İsrail takımlarından şiddetle nefret eden ve hatta iğrenen birisi ta yüzünüze tükürüyor.