MAA aciklama yapiyor su anda.
MAA aciklama yapiyor su anda.
MAA hala hukuki süreçte doğru yolu izledik diyor son model Merco'ya biniyor ve uzaklaşıyor. Ne ala memleket. Millet rahat ya.
Fenerbahçe ligden çekilirse böyle bir klüp kalmaz artık. Mantıklı düşünelim biraz.
M.Ali Aydınlar şaka gibi bir açıklama yaptı.
UEFA Şampiyonlar Ligine önem veriyor bu yüzden tedbir amaçlı bu kararı aldı.
Demekki bizim ligimizin önemi yok. Çok yazık.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
MAA'nın son söylediği sözü anlayan var mı neden adı geçen diğer kulüplere bi yaptırım uygulanmadı diye soruldu.Uefa içn diye başladığı geveleyip kaçtı sorudan yazık.
Siz yarayan kanı durdurmamak için ısrar ederseniz birileri gelip kolu keseriz diyor işte. UEFA pozitif yaklaşarak gelip uyarıda bulunmasaydı belki de ülke olarak ceza alacaktık. Yani içerde bu bulanıklık sürerken bu kararın verilmesi gerekli diyenleri suçlu ilan eden TFF şimdi kendisi baskıyı görünce men etme kararını aldı. İnşallah bu süreç bu şekilde devam etmez. Federasyon bir türlü cesur olamıyor ve maalesef başka kurumlara kalıyor futbolumuz hakkındaki kararları vermek.
Fakat işin diğer yanında Fenerbahçe'li arkadaşlar adına cidden üzüldüm.En baştan direk bu karar verilse bu kadar üzülmezdi taraftar fakat Sonuçta camia olarak Şampiyonlar Ligine girileceğine kesin gözüyle bakılırken bu men kararı en çok taraftarları üzecektir. İnanın şu anda Fenerbahçe taraftarı olmayı istemezdim. Bu sürecin olabildiğince kısa sürmesi en çok Fenerbahçe taraftarının lehine olacaktır. Hayırlısı olsun....
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
MAA şaka gibi ya böyle bir adam nasıl tff başkanı olur anlamak güç
"Karari TFF aldi. UEFA degil. UEFA'nin talebi dogrultusunde aldik bu karari. Nihayi karari veren biziz." Kendisini bir iş yapmış gibi göstermek istiyor sanırım.
"soruşturması gizli olan ve ifadeleri henüz alınmayan takımla ilgili tff nasıl karar aldı" diye sormuş mehmet baransu
UEFA talep etmiş TFF men etmiş.Yani sadece TFF karar vermemiş.UEFA yap demiş yapmışlar.
Şu andan itibaren San Marino ligi daha değerli gözümde. Ligin içine limon sıktılar bir de üstüne korkak davrandılar. İstifa etmeliler direk.
Mehmet Ali AYDINLAR ve ekibi bu süreci iyi yönetememiştir.Gerçekten ilk aday oldugunda çoğu insanın güvendiği bir ismin bu kadar kısa sürede bu kadar yıpranması garip oldu.Bence herşeyi olduğu gibi bırakıp istifa etseler kendileri açısından daha makul bir seçimk olacaktır lakin şu andan itibaren nasıl karar verirlerse versinler güvenilirlik kayboldu.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
E şimdi Trabzon atlamayacak mı Ben ŞL'ye gitmek istiyorum diye?
Mehmet Ali Aydınlar, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ni önemsiyor" dedi ama soruşturmada adı geçen ve şu an Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın durumu nedir? Onlarla ilgili olumsuz bir karar çıakrsa soruşturmada, TFF'nin Fenerbahçe'yi tedbiren men etmesinin ne anlamı kalacak?
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Bu soruşturma da gizlilik kararı olması en büyük saçmalık. Ancak işin hukuki kısmındaki saçmalıklar var diye aynı şekilde devam edilemezdi. Madem karar veremiyorsun, e iddianame de ne zaman gelecek belli değil. O zaman başlatmayacaktın ligi, kimse gitmeyecekti Avrupa'ya, kendi ligini karıştırmayacaktın. Adı geçen kulüplerin hepsinin masum olma ihtimali var ancak bir ihtimal sonuçta. Tıpkı olma ihtimali gibi. Aydınlar kalktı gereksiz bir risk almaya kalktı, ama Uefa buna izin vermedi. Bir de utanmadan diyor ki 1-2 günlük süreç bu, yazıktır ya. Ayıptır, madem biliyorsunuz ne diye play off ile insanları uyutmaya çalışıyorsunuz.
Şike yaptığına inanmadığım Fenerbahçe bu soruşturmadan inanılmaz bir zarar görüyor, görecek. Masum oldukları kanıtlandığı anda belki telafi edecekler ama bu iş bu kadar uzamamalıydı. Başından beri özellikle Galatasaray kulübü ve taraftarlarına fırsatçı dendi, biz takımımızı seviyoruz, onu umursuyoruz en çok. Ola ki Fenerbahçe şike yapmış çıksaydı ve Uefa şimdi tehdit ederek uyguladığı yaptırımı o zaman uygulasaydı bizim takımımız ve Türk Futbolu'da zarar görecekti. Konuşmamız ondandı, anlatamadık, anlaşılamadık.
Sorular Sorular Sorular... Ve dediğini kendi bile anlamayan Federasyon başkanı.
eğer Fenerbahçe haklı çıkarsa elinden alınacaklar, uğrayacağı haksızlıklar konuşuluyor şu anda. 1,5 aydır Fenerbahçenin suçsuzluk karinesi uğruna diğer takımların uğradığı haksızlıkları konuşan bulamadık.
çok yanlış bir karar gerçekten yazıklar olsun fenerbahçe yi avrupa arenasında izlemek isterdim....
Fatih Terim: Real Madrid maçında savunmaya fazla önem verebilirdik. Ama yürekli kayıplar, korkak zaferlerden daha önemlidir.
tff çok garip.
''fenerbahçe sen suçlusun'' deyip şl'den men ediyor, ''avrupa'ya gitme ama seni küme düşürürsem maddi anlamda batarım o yüzden ligde kal'' diyor.
elhamdülillah ibretlik olduk.
(/s)
Hemen bu gece yayın havuzundan çekilelim Başka çaresi yok. Birileri bedel ödeyecekse Fenerbahçe bu bedeli ödetecektir. Böyle rezillik olmaz !!
![]()
= TFF
= UEFA
Kesinlikle çaresiz,ne yapacağını bilmeyen bir yönetim kurulu. MAA bu işin altından kalkamaz.
Vallahi çok kötü bir durum ya Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçenin ŞL ye gidememesi beni çok üzdü nasıl bir tff dir bu lanet olsun... Lig tv diyorum ve susuyorum.
Fatih Terim: Real Madrid maçında savunmaya fazla önem verebilirdik. Ama yürekli kayıplar, korkak zaferlerden daha önemlidir.
Emek Ege sordu diğer kulüpler konusunda bir yaptırım var mı? Aydınlar: UEFA ŞL'yi çok önemsiyor...
Bence UEFA, ileride bu soruşturmanın olumsuz sonuçlanma ihtimaline karşı Fenerbahçe'yi istemedi. Ama Fenerbahçe'yi almama kararını kendisi verip, Fenerbahçe'nin suçsuz çıkması durumunda karşı karşıya kalınacak olan tazminat konusunu göze alamadı. Topu TFF ve Fenerbahçe'ye attı. Fenerbahçe girmedi bu topa. Fenerbahçe'nin haklı çıkması durumunda top TFF'nin elinde patlayacak. Bu da işin başka bir boyutu.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Fenerbahçe açıklamasında yine suçsuzluk karinesine vurgu yapmış. NTV de Bağış Erten çok iyi özetledi, kendisi hukuk mezunuymuş zaten.
'Suçsuzluk karinesi adli yargılarda uygulanır, idari yargıda zorunluluk yoktur. Bir polis, devlet memuru hakkında dava varsa açığa alınırlar sonuca kadar. Açığa alınmaları suçlu oldukları anlamına gelmez.'
Uefa da, TFF de işin idari kısmıyla ilgileniyor, İtalyada adli dava hala devam ediyor, idari karar 3 yıl önce verildi. Ben Fenerbahçe suçlu demiyorum. Ama arkasında durulacak bir karar verilmeliydi. Eğer TFF böyle bir karar verdiyse elinde delil var demekki, o zaman neden bütün kararını vermezsin? Ha elinde delil yok, neden o zaman Fenerbahçeyi göndermezsin şampiyonlar ligine?
Hep böyle oluyor zaten.Biz de ne zaman bir kılçık çıksa hemen örtmeye çalışıyorlar, adam gibi karar vermiyorlar.Ondan sonra da elin oğlu gelip cezayı kesiyor hiçbir şey diyemiyoruz.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. maddesi der ki:
"Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır. "
Hangi maksatla böyle bir karar alındı, akla mantığa uymuyor. Fenerbahçe beraat ettiği takdirde, bu sene Şampiyonlar Ligi prestiji ve gelirinden mahrum olacak, bunu kim telafi edecek?
UEFA ve TFF, Fenerbahçe'nin savunmasını almadan Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden nasıl ihtaç edebilir?
Tedbir deniyor, bu tedbir değil, yaptırımdır.
Verilen bu karar TFF nin süreci katlettiğinin belgesidir.Sürecin başında asarız keseriz diye girdiler olaya sonra nedense bi çark etme süreci başladı yumuşadılar.Ve geldiğimiz duruma bakın şimdi.Prestij kaybımız çok büyük oldu TFF nin yetersizliği yüzünden...Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bi söz vardır...artık yetkiliker ateşi mi gördü dumanı mı gördü bilinmez ama verdeikleri karar tff nin acizliğinin göstergesidir...
1-Zamanında Feneri kurtarma operasyonu yerine adam gibi bi stratejiyle yönetilseydi bu süreç ve uefa olaya karışmadan bizimkiler '' usta bizim fb nin olayı az karışık bazı iddialar var biz o yüzden uefanın da ligimizin de prestijini düşürerek fb yerine xx spor u göndermeyi düşünüyoruz şl ye.siz ne dersiniz buna'' deseydi ne olurdu diye merak ediyorum...
2-Madem fenere yönelik bu karar alındı ey uefa, yöneticisi topcusu teknik direktörü içerde olan, olaya adı karışan takımlar var...madem şüphe ve ihtimal üzerine karar aldın sabit birşey yok , e bu ne çifte standartki fenerin ipini çekip gidiyosun diğer takımlara bakmıyorsun?
3-Sayın MAA , şöyle bi karar verdik biz yaptık ayaklarını bırak artık senin yapabildiklerin ve yapamadıkların ortada o yüzden sana dayatılan şeyi ben yaptım diyerek sanki bi insiyatif almışsın gibi konuşma kimseyi aptal yerine koyma.