Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 42 sonuç

Konu: Türk Futbolunun Acı Kaybı

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Default Türk Futbolunun Acı Kaybı

Efsanevi futbolcu Lefter Küçükandonyadis tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Pazartesi günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve zatürre teşhisi konulan Lefter Küçükandonyadis, hayatını kaybetti.
    87 yaşındaki 'Ordinaryüs' lakaplı efsanevi futbolcu geçirdiği zatürre rahatsızlığı nedeniyle bir süredir kontrol amaçlı hastanede tedavi görüyordu. Küçükandonyadis'in akşam saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Allah rahmet eylesin

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Allah rahmet eylesin . Mekanı cennet olsun . Her ne kadar izleyemesemde anlatılanlarla duyumlarla efsaneler arasında kaldı benim için
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Allah rahmet eylesin.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Allah rahmet eylesin.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Allah rahmet eylesin...

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Lefter.. Çok gençtim. Her kulüp peşimdeydi. Ciddi ciddi Beşiktaşa gidiyordum. Korktum. Heybetinden çekindim. Baba Hakkının olduğu yerde belki elim ayağım birbirine dolanır dedim ve Beşiktaşlı olmaktan vazgeçtim...

Allah rahmet eylesin.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Şimdi ikiside tekrar yanyana. Selam söyle Metin Oktay'a

Allah rahmet eylesin

ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Aziz yıldırıma yazdığı mektup da içine doğmuş sanki

"Ne kadar Ömrüm kaldı bilemem. Hakkını helal et yeter benim için"

Allah Rahmet Eylesin.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Allah rahmet eylesin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Mekanı cennet olsun , Allah gani gani rahmet eylesin Ordinaryüs'e..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

105 yıllık Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve sembol sporcularından biri olan Değerli Büyüğümüz Lefter Küçükandonyadis’i kaybetmiş bulunuyoruz.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Değerli Büyüğümüz bu akşam saatlerinde hayata gözlerini yummuştur.

Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi tüm camiamız ve spor kamuoyuna başsağlığı diliyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

"VER LEFTER’E, YAZ DEFTERE"

Lefter 22 Aralık 1925 yılında Büyükada`da dünyaya geldi. Futbola Büyükada`da başladı. Taksim Spor Kulübünde yetişti. Taksim kulübü yöneticileri kendisine lisans çıkartabilmek için 1941`de mahkeme kararıyla yaşını büyüttüler. Ancak bu sayede takımda oynayabildi. 2 yıl Taksim takımında yer aldı. 1943`te askere gitti, 4 yıl süren askerlikten sonra 1947`de İstanbul`a döndü, Fenerbahçe kulübüne girdi. 1964`e kadar Fenerbahçe forması altında top koşturdu. İstanbul Ligi 1953-1954 sezonunda gol kralı oldu. Bu süre içinde 1 yıl İtalya`nın ACF Fiorentina ve 1 yıl da Fransa`nın OGC Nice takımında oynadı. Yurtdışında da başarılı futboluyla ün yaptı. Türk futbolunun efsaneleşen isimlerinden biri olarak tanındı. Golcülüğünden ötürü Ver Lefter`e, yaz deftere! sloganı onun için çıktı. Futboldaki ustalığından ötürü Ordinaryüs sıfatıyla anıldı. Örnek bir profesyonel olan Lefter, golleri ve gole çevirdiği penaltı atışları ile de Fenerbahçeli taraftarların gözbebeği olduğunu ispatladı.

Başarılı futbol yaşamında toplam 50 kez milli formayı giydi (46 kez A, 1 kez B, 3 kez 21 yaş altı). 1954 FIFA Dünya Kupası`nda forma giyen Lefter turnuvada 2 de gol attı. Türk futbolunda 50. Milli Maç altın madalyasını alan ilk futbolcu oldu. Milli takım formasıyla attığı 21 golle en çok gol atan milli oyuncu unvanını uzun yıllar elinde tuttu, 9 kez de milli takım kaptanlığını yaptı. Fenerbahçe forması altında 615 maç oynadı, 423 gol attı. Lefter bir Galatasaray derbisinde topu doksana çakarak hafızalarda yerini aldı.

Lefter 1964`te futbolu bıraktıktan sonra Yunanistan`ın Egaleo, Güney Afrika`nın Johannesburg takımlarında futbolcu ve antrenör olarak yer aldı. Daha sonra Samsunspor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Boluspor`da teknik direktörlük yaptı. Antrenörlük kariyerinden sonra da bir süre spor yazarlığı yaptı. 3 Mayıs 2009`da Kadıköy`de Kuşdili Parkı`na heykeli dikildi.

Lefter Fenerbahçe ile İstanbul Profesyonel liginde 2, Türkiye Şampiyonasında 3 kere şampiyonluk yaşadı. Kariyeri boyunca toplam da 832 gol atarak rekor kırdı.

Ve bu efsane isim futbol oynadığı dönemlerde ``Ver Lefter`e yazsın deftere`` sloganları ile anıldı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Lefter Küçükandonyadis’i Kaybettik

Milli Takımımızın ve Fenerbahçe’nin unutulmaz oyuncularından Lefter Küçükandonyadis’in yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye çok değerli bir spor adamını kaybetmiştir. Lefter Küçükandonyadis ismi Türk sporuna yaptığı katkılarla anılacak ve centilmen duruşu ile her zaman ayrı bir yere sahip olacaktır.

Lefter Küçükandonyadis’e Tanrı’dan rahmet, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere tüm Türk futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe ve milli takımın efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
    Pazartesi günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Lefter Küçükandonyadis, akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Fenerbahçe Camiası ve Türk futbol ailesinin başı sağolsun. Lefter Küçükandonyadis'in toprağı bol olsun.

Beşiktaş JK

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Vakti zamanında Büyükada'da ziyaret edip elini öpmüştük. Allah rahmet eylesin.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kendisinin yaptığı son açıklama Aziz Yıldırım'a gönderdiği mektupta aslında hissetmiş sanırım;

Fenerbahçemizin unutulmaz efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırılmadan önce, Metris Cezaevi’nde bulunan Başkanımız Aziz Yıldırım’a duygusal ifadelerin yer aldığı bir mektup yazdı. Lefter’in, torunu aracılığıyla Başkanımıza ulaştırdığı mektup şu şekilde:

"İlk önce sana güç, kuvvet ve sabırlar diliyorum. Fenerbahçe’ye ve sana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bunları yanına gelip söylemeyi isterdim, fakat doktorum izin vermiyor. Rıdvan da sağ olsun helikopter temin etmiş beni sana getirmek için. Uçmaktan çekinmeme rağmen gelmek istedim sana, ama izin vermiyorlar lanet olsun.

Ben formayı giyerek hizmet ettim Fenerbahçe’ye. Sen ise başkan olarak inanılmaz işler başardın. Gelip gözlerimle gördüm. Daha yapacağın çok iş var. Yürekten söylüyorum ki yapacaksın. Moralini bozma sakın. Görüyorum ben, herkese senin arkanda. Geçen gün taraftarlar geldi buraya. Gördüm herkes dua ediyor sana.

Haluk Hergün ve Alp Bacıoğlu hayatımı yazıyor, yakında basılacak. Sen de bir kaç satır yazarsan bu kitap için sevinirim. Yanına gelemiyorum ama sana torunum Özlem’le bir resmimi ve mektubumu gönderiyorum. Benim için yaptıklarını unutamam asla. Ne kadar ömrüm kaldı bilemem. Hakkını helal et yeter benim için.

Lefter Küçükandonyadis"
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Lefter'e saygı

Fenerbahçe ve Milli Takımımızın eski oyuncularından Lefter Küçükandonyadis’in yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Lefter Küçükandonyadis’e Allah’tan rahmet, ailesine, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

Trabzonspor resmi web sitesi

Mekani cennet olsun, Allah ailesine sabirlar versin.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

''‎42 yaşında futbolu bırakıp, ''takım zor durumda, dön" dediklerinde 43 yaşında dönüp Fenerbahçe'yi şampiyon yapan adam, sen ölmezsin ki...''

mekanın cennet olsun lefter...
    (/s)

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2011
    Yer
    Eskişehir

Böyle bir insanın Fenerbahçe formasını terlettiğini bilmek bile, gurur kaynağıdır benim için. Hoşçakal Ordinaryüs
    İkinci olan, ilk kaybedendir.
    Ayrton Senna da Silva

Nesil
    2010
    Yer
    Karabük

Nur içinde yat Lefter abi.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

toprağı bol olsun efsanenin..
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Töbe YARABBİ. ölüm haberleri bu dönemde çok artış göstermedimi sizcede ? Neyse Allah rahmet eylesin efsaneye..

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun ...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm. Mekanı cennat olsun.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Allah rahmet eylesin, toprağı bol mekanı cennet olsun.
    Screw you guys, I'm goin' home

Benim için dünyanın en büyük futbol efsanesidir, allah rahmet eylesin, mekanı cennet, toprağı bol olsun, nur İçinde yatsın ve daha ne kadar iyi dilek varsa onunla olsun...
    Burak

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Allah rahmet eylesin. Ver Lefter'e yaz deftere.. Büyük hizmetlerin için teşekkürler efsane..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bir nesil yok oluyor fenerbahçeliliğimden bir kere daha gurur duydum allah rahmet etsin

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri