Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Murat abi ben kimsenin şahsına ithamda bulunmadım, Beşiktaş isminin küçültülmesinden bahsediyorum.
Beşiktaş'In içinde bulunduğu küçülme politikası sadece finansal anlamdadır, bunun böyle olduğunu herkes biliyor ancak bilmiyormuş gibi davranıp burada laf sokma çabaları hoş değil, Beşiktaş'ın adını da küçültüyor diye.
Fikret Orman değil kim gelirse gelsin, kim ne yaparsa yapsın Beşiktaş'ı küçültmeye gücü yetmez. O yüzden rahat olun.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Ben demek istediğimi anlatabildiysem sorun yok![]()
Benim anlamadigim ayni stad kullanilsa ne olacak? Ne olur ya iki takim ayni stadta oynasa onu nerak ediyorum?İnter-Milan gayet guzel oynuyorlar.Bu kadarda birbinden kopuk insanlar olduk mu biz ya.
Son yazilanlari okudum simdi gecmisi okumadimda.Neler yazildi bilmiyorum ama bence cok buyuk bir neden yok ayni stadin kullanilmamasinda.
2003 te inönüde maç yapmak istediğimizde abartılı taleplerde bulunup olimpiyat yolu gösterenlerin, galatasaray taraftarının gözünde arenada oynamaya hakkı yoktur.
Çalmak,yüzsüzlük falan o konulara girmeyeceğim.İstediğiniz kadar,hırsınızı almak için hakaret edin.Umrumda değil şahsen.Ev ve stad benzetmesine de girmeyeceğim.Çünkü benzer şeyler değiller.Yönetiminiz,bizim yönetimin teklifini reddetti.Biz de başka yollardan çözüm arayacağız.Bunu yaparken elbette size soracak değiliz.He,yönetiminiz kararının arkasında durur ve eğer varsa böyle bir hakları,oynattırmazlar TT Arena'da bizi.O başka konu.
So what?
Saike
stadı almak-çalmak nedir abi? bunu da gördük ya cennetliğiz artık.
hak var hukuk var, olmadı göz var nizam var.
biraz mantık...
(/s)
Hala istiyorsunuz he stadı.Buyurun gelin ama tarih bunu asla unutmayacak.Biz oynamak istediğimizde stadınızı vermediniz.Şimdi ayaklarımıza kapanıyorsunuz neredeyse ABD başkanına gideceksiniz ayıp denen bir şey var.İnsan biraz gururlu olur ve düşünür 'Biz bunlarla geçmişte böyle böyle sorunlar yaşadık,ayrıca 1 kere görüştük ve stadı vermek istemediklerini söylediler.En iyisi daha fazla yüzsüzlük yapmayalım' diye.
Devlet yapmış olabilir ama şuanda stadın kullanım hakkı bizde.Madem devlet yaptı 10 takım birden bu statta oynamalıyız oley. Benim anlamadığım olay şu,siz ezeli rakipleriniz den birinin stadın da nasıl bu kadar rahat oynayacaksınız? O statta hiç kavga çıkmayacak mı zannediyorsunuz? Sizin maçınız olacak çıkışta bir bakacaksınız bizimkiler orada.Yada tam tersi bizim maçımız olacak bir bakacaz sizin taraftarlar dolanıyor etrafta.Her hafta başka bir sorun çıkacak.Siz nasıl her şeyi güllük gülistanlık görüyorsunuz aklım almıyor.Stat zemini hiç dinlenmeyecek.Bir hafta siz bir hafta biz maç yapacaz.Bu Play-off sistemi devam ederse(ki öyle gözüküyor) bu sefer zaten program sıkışık artık Avrupa maçlarını falan çamurda oynarız.Sizin içinde kötü olacak zeminin böyle olması.Yani bu olay sadece bizi değil sizide kötü etkileyecek.
Beşiktaş yönetiminin bu stadı istemesinin tek sebebi seyirci kapasitesi yüksek olduğu için fazladan para götürme isteği başka bir şey değil.Sizce yönetiminiz zemin gibi ayrıntılar bu kadar düşünüyor mudur? Hiç zannetmiyorum.Ve daha bizim bilmediğimiz bir sürü ayrıntısı var bu olayın.
Yalvaran Fikret Orman. Kulübünüzle dalga geçilmesini sağlayan da bizzat kendisi. Adnan Öztürk bizim için konu kapandı diyor, bunu diyebiliyorsa muhtemelen toplantı da gerekenleri söyledi demektir kendisi. Fikret Orman biz olumlu bakıyoruz diyor. Ayrıca bırak bu devlet yaptı ayaklarını, İnönü'yü kim yaptı ? Sırtınızda taş mı taşıdınız ? Tokiye yalvarma falan nereden çıkarıyorsun bunları ? Toki dediğin kurum şu ülkede en akıllı kurum şu anda, kendi işine gelmeyen hiç bir projeye girmiyor. Sokamazsın.
Galatasaray Olimpiyat'a giderken iyi, Fenerbahçe yıllarca yarım tribünlere oynarken iyi, Beşiktaş'a gelince olmaz. Fikret Orman cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor.
@Suicider
Başka türlü batmaktan kurtulma şansları yok çünkü. Yeni stat yapacakları falan da yok. Araya siyasiler girdiği zaman işin içine başka çıkarlar da giriyor. Bizim stadımıza girdikleri gün, İnönü'yü bırakacaklar bunu idrak edebilen kişi sayısı az, ya da işin içine kendi siyasi düşünceleri giriyor.
Ayrıca bu olay nezaket sınırlarından çıktı artık, çoktan çıkarıldı. Bir güç gösterisine dönüştü. Herkes biliyor kimin ne kadar taraftarı olduğunu, olayların iyiye gitmediğini düşünüyorum. Birilerinin Fikret Orman'a bi dur demesi lazım, bu görev de Beşiktaş taraftarının bence. Tabii mantıklı düşünebilenlerin.
Last edited by uAburak89 : 27.Haziran.2012 at 11:53
Bizzat yalvardığını gördün mü Burak?Kameralar önünde buradan Gs yönetimine sesleniyorum: "abi nolurrrrrr stadı bize verin" demiş gibi konuşuyorsunuz.Fikret Orman,açıklamasını sizin yöneticiler çıktıktan sonra bir süre Bakan Suat Kılıç ile görüştükten sonra yaptı.Bakanla görüşme olumlu geçmiş olabilir.Başbakanın da bizim orada oynamamız gerektiği konusunda olumlu düşündüğü söyleniyor.
Bizim yönetimin TT Arena'yı devletin yapmış olmasından dolayı orada oynayabilmek için devlet kanallarını kullanmak istemesini yalvarmak olarak yorumluyorsanız,Toki başkanının stat açılışında yaptığı bu konuşmayı pekala ben de yalvarma olarak çok rahat yorumlayabilirim.
Sevgili Galatasaraylılar. Galatasaray yönetimi Ali Sami Yen'le ilgili kiracılık yükümlülüklerini bile yerine getiremezken bize geldi. Hem Ali Sami Yen'de hem de burada yükümlülüklerini yerine getiremedi. Özhan Canaydın'ın karşımıza gelip naif ve sessizce duruşu dün gibi aklımda. Fenerbahçe'ye de Ateşehir'de kapalı spor salonu yapıyoruz..,
So what?
Saike
Hala olaya genel bakıyorsunuz kimse ayrıntıları düşünmüyor.Neyse daha girmeyeyim ayrıntıya yeterince yazdım.
Birde bence artık Avrupa'dan bu aynı stadı 2 takımın kullanmasına örnek vermeyelim.Çünkü biz bambaşka bir ülkeyiz.İtalya'da holiganlıkla bilinir ama artık alışmış onlar.Emin ol stadı 2 takım kullanmaya başlarsak Avrupa'da bu şekil maçlar oynayan takımların hiçbirinin yaşamadığı sorunları yaşarız.Çok farklı bir ülkeyiz arkadaş ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor.![]()
Toki başkanı, şimdiki bakanın yani o konuşmalarından sonra dilediği özrü bul ve oku. Özhan Canaydın zaten her daim naif ve sessiz birisiydi.
Bizzat yalvardığını şuradan çıkarıyorum, sadece son verdiği demeç değil. Sürekli konuşmasından. İşi atışmaya döndürdüler, kendisine önce kibarca, sonra daha sert bir şekilde hayır denildi. O da bu işi şu anda inada bindirdi.
Başbakan sizin stadı düşünüyorsa zaten, benim varsayımlarından daha beter bi durum var ortada. Sizi kurtarmak adına olan bize olacak.
Toki yerine Eren Talu yapmış olsa istemeyecektiniz yani stadı öyle mi ? Sen inanıyor musun buna ? Yani o zaman, modern, kapasiteli, sözde yakın olması gibi unsurlar çöp olacaktı ?
Tokinin yapmasının ne alakası var, sonuçta stad bize yapıldı. Önüne gelen kullansın diye değil.
Bu arada alıntıda gördüm, Ataşehir'deki salonu devlet yapmışsa, gidelim basket maçlarını biz de orada oynayalım. Böyle bir mantık mı var ya, yemin ediyorum şaka gibisiniz.
@GeNç KaRTaL
Bütün herşey zaten o konuşmayla başladı bilmem farkında mısın? Taraftar, devletin stadı sanki babasının hayrına yapmış gibi gösterip şov yapmaya kalktığı için isyan etti o gün. Başbakan hayasızca "Galatasaray'ın o statta 1 allah kuruşu yok." dedi. Bana şunun hesabını birisi versin şimdi.
Mecidiyeköy arazisinde Galatasaray stat yerine istese sirk kurabilir miydi? Kurardı. İstese gökdelenler diker "İnönü'de oynamak için her şartı zorlar" gökdelenlerin parasıyla yeni stat yapar mıydı? Yapardı. Galatasaray'ın stadı nasıl yapıldı;
1- Mecidiyeköydeki milyar dolarlık araziden vazgeçti, bunun yerine Galatasaray'a Seyrantepe'deki araziye stat yapılmasını istedi.
2- Stat yapımını ihaleye açtı, stat ihalesini önce Eren-Talu kazandı, 1-2 kez el değiştirdi TOKİ kendisi devraldı stadın yapımını.
3- Devlet yolların ve stadın iç dekorasyonunu kendisinin yapacağını taahhüt ederek, Galatasaray'dan çatının kapatılmasını istedi.
4- Devlet Mecidiyeköy'deki araziyi stat biter bitmez milyar dolarlık ihaleyle sattı.
5- Devlet bu işten kat kat karlı çıktı.
Peki şimdi ben soruyorum.
Beşiktaş, İnönü stadını nasıl üstüne geçirdi? Stadı Beşiktaş JK yaptı da mı şimdi yıkıp yeniden yapmak istiyor? O stat Beşiktaş JK için mi yapıldı da sonradan Beşiktaş üzerine geçirdi?
Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın arazisini nasıl elde etti? O stad Fenerbahçe SK için mi yapıldı? Papazın Çayırı'nı ilk olarak Fenerbahçe SK mı yaptı da sonra üzerine geçirdi?
Sen Beşiktaşlı'sın o zaman bana İnönü Stadı'nın hesabını ver o zaman. Şunları söylerken hakikatten yüzün kızarmıyor ve diğer lafları söylerken biz kışkırtmış oluyoruz sen şu son mesajında bizi kışkırtmıyorsun öyle mi?
Last edited by Revolution : 27.Haziran.2012 at 12:21 Reason: Uygunsuz ifade silindi.
Fenerbahçe stadının adı neden Saraçoğlu mesela ? Şükrü Saraçoğlu kim, statla nasıl bir alakası var araştıran var mı ? Kimse işine gelmeyenleri düşünmüyor.
Benim bildiğim sıkı bi Fenerli olan Şükrü Saraçoğlu talimatıyla stad yapıldı, kendi ismini verdiler stada öyle olunca.
Screw you guys, I'm goin' home
Hayır. O zamanlar Kadıköy'de birden fazla kulüp vardı ve Kadıköy Belediye Başkanı Fenerbahçeli Şükrü Saraçoğlu'ydu. Saraçoğlu, Kadıköy'deki stadın "taraftarı en çok olan kulübe verileceğini" söylemesiyle Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı arazisine sahip olmuştur.