Hele Emre çolağı nasıl yapmışlar öyle adam yürüyerek 3 kişiyi felan geçiyor![]()
Ben bile Bursa'yla Avrupa Ligi'nde ilk sezon yarı final oynadım. Fenerbahçe finalde Tottenham'a kaybetti. Galatasaray'ın bu performansı normal bence. Türk takımlarının kadroları gerçekten iyi. Bize abartılıymış gibi geliyor ama gerçekten diğer avrupa takımlarından farkımız yok denecek kadar az. Tabii istisna olan büyük kulüplerin dışında.
Konuyu Fatih Terime bağlamışlar ama alakası yok,kariyerimden görüntü paylaşayım
Ben olmasam +2 sene daha onlar şampiyon oluyordu ben susayım veriler konuşsun
bendede galatasarayin formu 4 sezondur ayni ilk sezon uefa kupasini kaldirmama ragmen ligde bayagi zorlandim sampiyon oldum 2. sezon ise durdurulamaz bir haldeydi gs 24-25 mac sonunda 2 beraberlikleri 0 maglubiyetleri vardi sampiyonlugu kolayca aldilar 3. sezonda da kilpayi yine ben kazandim 4. sezondayim yine arkamda gs var bir takimin formu 4 sene boyunca nasil ayni seviyede kalabilir üstelik transferde yapmiyorlar 2012 kadrosu aynen duruyor.1-2 kötü yabanci transferin disinda.. onlarda zaten kadro disi genelde.. ayrica buna karsinda avrupada yoklari oynuyorlar.
Bir Karsspor kariyeri var arkadaşlar. 8. sezonda sanırım kariyer sahibi. Orada Galatasaray 8 yıl üst üste şampiyon oldu mesela. Bu biraz değil, bayağı bir aşırı.
Galatasaray'ın durumu geçen serideki Marsilya gibi. Geçen seride Marsilya'yı Şampiyonlar liginde hep final yaparken görürdüm bu seride de Galatasaray aynısı Avrupa kupalarında.
Last edited by Mamadou : 31.Aralık.2012 at 03:10
İBB kariyerimde galatasaray aldı götürdü ligi domine etti bütün gurbetçi türkleri aldı yanlarınada bi kac yabancı wonderkid transferi yapmışlardı ama fenerbahcede yabana atılacak bi kadroya sahip degil suan galatasarayım fenerbahce ile aynı puanda averajla liderim fenerden 10 futbolcu milli takımda benden 4![]()
Bu son mac motoru Galatasaray'in oyun stilini cok sevmis.
Gordugum kadarila 442'nin kanatlari biraz fazla bos birakiliyor ve dripling becerisi cok iyi olmasa da bu kanatlardaki oyuncular rahat adam eksiltiyor cunku yakin markajda degiller ve bir kere hizlarini aldiktan sonra basip gidiyorlar. Fatih Terim'in ofansif mantalitesinin ve oyuncularin da katkisi vardir bunun icinde ama kanatta dripling'i 8-9 olan bir oyuncu bile oynatilsa, biraz hizliysa o kanattan rahatlikla inebiliyor 442'de. Ozellikle rakipler fazla defansif oynuyorsa (ki Galatasaray'a karsi ligde takimlar cogunlukla defansif oynuyor).
4231 veya 433 gibi dizilislerde ise kanat oyuncusu beke daha yakin durdugu icin daha yakin markajda oluyor ve daha cabuk baski yiyorlar.
Zaten 2-3 maci kazandiktan sonra takimin morali yukselince, coskusu da artiyor ve durdurulmasi zor bir takim haline geliyor.
Rakip teknik direktorler Galatasaray'a karsi 433 veya 4231 gibi ofansif dizilislerini kullanmak yerine 4141 veya 4411 gibi defansif dizilislerini kullanarak oynasa durum degisir. Kendi oyunumda da bunu goruyorum. Ofansif bir 442 ozellikle daha defansif oynayan rakiplere karsi cok etkili.
Bence abartılı bir yaklaşım.En mantıklı yorum perpetuadan gelmiş.Aynı şey tam tersi ben Galatasarayken de başıma geliyor. Sadece Galatasaray için geçerli bir şey değil bu kaç senedir anadolu kulüpleri de üst sıraları zorluyor.
Aşağıdaki görüntü şu anki Nottm Forest kariyerimden alınmıştır.
![]()
Chelsea o kadro ve yatırımla Şampiyonlar ligini 10 yılda anca kazandı, ama Türk takımlarının ilk yılında alması çok normal değil mi? Fatih Terim ile alakalı diyen arkadaşlar daha komik oluyor. Dünyada Fatih Terim'den kat kat daha iyi olan bir sürü teknik direktör GS'dan 3-4 kat daha iyi takımlarla şampiyonlar ligini alamıyorlar ama Fatih efendi inanılmaz zekasıyla bu kupayı alıyor!
Bence sorun klasik Türk medysı sorunu, Türkiye ligini kazanan takımın Avrupayı yerinden oynatacak kadar iyi olduğu sanılır fakat Ocak ayı gelmeden öyle olmadığı anlaşılır. Aynısı geçen sene oldu, ligde iyi futbol oynayan takım yokken GS'ın inanılmaz bir futbol oynadığı zannedildi. Tamam GS iyi futbol oynuyordu ama bu kadar da abartılmamalı. Aynı zamanda benim düşüncem GS araştırmacıları oyuncuları biraz abartmışlar.
Takımların kontrol edilerek 2-3 yıl içerisinde kupayı almaları normal olabilir. Fakat yapay zekanın FB ve GS ile ilk yıllarında kupayı almaları veya finale çıkmaları bence abartı bir durum.
Fakat ligde durumun böyle olmadığını düşünüyorum. Eğer hatırlarsanız sene başında herkes ligin artık La Liga'ya döneceğini ve bundan sonra sadece GS ve FB nin şampiyonluk yarışında olacağından bahsediyordu. Durum böyle olunca GS veya FB nin ligi sürklase etmesi anormal bir durum değil gibi geliyor bana. Tabi Real Madrid'in bile küme düştüğü bir oyunda bu durumun sürekli olması ne kadar doğru olur o da ayrı bir durum.
Fenerbahçe'yi yönetiyorum. İlk senemde Galatasaray şampiyon oldu. CL de 3. olup avrupa ligine katıldılar. 1. Eleme 'de elendiler.
Bu sene ben sezon bitişine 8 hafta kala 13 puanla liderim. Galatasarayla aramızda 18 puan fark var.
Yani herhangi bir abartı olduğunu düşünmüyorum.
Umut bulut neymiş arkadaş her vurduğu gol mü olur adamın...
abartmışlar
Yazdiklarima ornek olarak daha defansif bir oyunu ve 4231 dizilisini tercih eden Mourinho'yu Galatasaray'a teknik direktor yaptim. Ozellikle yenilen gol sayisina dikkat cekmek istiyorum. Takim daha defansif oynuyor ama yedigi gol sayisi oldukca cok.
Fatih Terim de Real Madrid'in basinda. Ispanyol ligini acmamistim ama orada da ilginc sonuclar cikacagindan suphem yok.
![]()
Last edited by perpetua : 31.Aralık.2012 at 15:34
Bende bir göz attım 5. sezonuna başladığım kariyere ne olmuş ne bitmiş diye.
İlk iki sezon Bursaspor şampiyon olmuş. sonraki iki yıl Galatasaray şampiyon olmuş. Puan durumlarına baktım, ilk iki sıradaki takımlar diğerleriyle çok fazla fark açmış Galatasaray'ın şampiyon olduğu yıllarda. Fenerbahçe 2. olmuş. Avrupa kupalarında şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkabilen takım yok, ne üst tura, ne avrupa ligi'ne hep grup sonuncusu olmuşlarSert gruplara düşmüşler. Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın bir kez çeyrek finali var, Fenerbahçe'nin bir kez 2. turu, bir kez yarı finali var, Atl. Madrid'e takılmışlar. Bursaspor'da bir kez 2. turda veda etmiş turnuvaya.
Neden böyle abartılı sonuçlarla karşılaştığınızı düşünüyorum ama aklıma pek bir şey gelmiyor. Genel olarak herkeste aynı durum mevcut değil o sebeple "Galatasaray aşırı güçlü olmuş", yenilmez şöyle böyle yorumlarına katılmıyorum.
Bir varsayımda da bulunayım, küçük database, az sayıda lig ile oyun açılmış olabilir, haliyle oyuncu sayısı da az. Ne oluyor böyle bir durumda, az sayıdaki iyi oyuncu güçlü kulüpler tarafından transfer ediliyor, ortalama ve altı takımlarla aradaki fark açılıyor. Kadro kalitesi farkını takım yönetimi ve oyun anlayışı (taktik) kapatamayınca sizin aldığınız sonuçlara benzer durumlar çıkıyor.
Yaw oyunda bari fanatizmi bırakın da önünüzü bir görün arkadaş.Türkiye'de şampiyonluk barajı 90 puan mıdır?!..Türkiye Şampiyonlar liginde çeyrek finali kaç defa görmüş?!..Daha da ileri gidecem gruplara kaç defa kalmış , ne yapmış?!..Şu oyundaki spesifik Avrupa başarılarını normal karşılayan zihniyetin renk sevdası taraftarlık değil fanatizmdir.Biraz tutarlı olmak lazım.Takım repleri mi düşürülür oyuncu repleri mi bilmiyorum.Tsl içindeki 90 puan barajıyla da ugraşırım.Ama şu saçma Avrupa performansları dengelensin.Hiç keyifli değil.
Deus Dominus tavsiyeni sonradan okudum.Güzel tespit yapmışsın.Sadece Tsl açık dediğin gibi
GS'nin ilk yıldan ŞL'de bir şeyler yapması gerçekçi gelmediği için açılmadı mı bu topic?
Nazilli'nin şampiyon olması bence çok daha uçuk bir olay, gerçekçi değil. Napalım şimdi oyunda Anadolu klüplerinin lig şampiyonu olmasını mı engelliyelim?
Ayrıca şu Türkler ne zaman ŞL'de bunu yapmış şunu başarmış demeyi de bırakın arkadaşlar. Ben Türk milliyetçiliği yapmıyorum burada alırız, geliriz keseriz demiyorum ama sizde aşağılık piskolojisi ile yaklaşmayın olaya.
90 puan barajı demişsiniz, açın TSL rekorlarını bakın. Fenerin 93 puan ile rekor kırdığı, 103 gol attığı sezonlardan haberiniz var mı? Beşiktaş'ın Trabzon'un eski zamanlarında nasıl perfomans gösterdiğini, yenilmeden 1,5 sezon geçirdiğini, Metin-Ali-Feyyaz zamanlarını hatırlayın.
Son olarak da, database ile ilgili yapılan yorum gayet güzel açıklıyor. Herkeste de aynı durum olmadığı da açık. GS'nin 3. 4. olduğu oyunlar da var. Neyi savunuyorsunuz hala?
benim oyunda da gs ilk sene şampiyon oldu ikinci senemde de benden önde. ama bu gs nin abartılı bir performansı olduğunu göstermez. benim fb ile başarısız olduğumu gösterir. hataları önce kendimizde arayalım gençler![]()
Zaten burada sorun Şampiyonlar Ligi'nde ilk sezon yaptığı inanılmaz işler. Bende de az önce Bayern'den 6 puan alıp 14 puanla lider çıktı grubundan.
ne güzel işte fenerbahçeyle oynarken daha keyifli olur en azından ülke puanı artarama bu arada emre çolak sanki biraz abartı
![]()
onu bunu bilmem, gs SL aldiginda dahi kadikoyde fenere yeniliyorsa gercekci yapilmistir bence
obur turluyse eger benim de itirazim var![]()
İnan GS Şampiyonlar ligini 3 sene sonra alsa kimse birşey demezdi. Oyunda yapay zekanın ne yapacağı belli olmuyor ama asıl sorun ilk senesinde mevcut kadronun bu başarıyı elde etmesi. Tabi Nazilli'nin şampiyon olması anormal ama en azından 10 yıl falan geçmiş, bir sürü oyuncu çıkmış, bir sürü futbolu bırakmış. Zaten oyunda her oynayan 3-4 yıl sonra alıyor o kupayı, alamayanlar da var ama bu normal karşılanıyor. Şimdi elini vicdanına koy öyle söyle Türkiye'den bir takım mevcut kadrosuyla gerçekten o kupayı alabilir mi?
Bir de bu durum 1 veya 2 oyunda nadir olan bir durum değil, çok sık gerçekleşiyor durum bu yüzden garip karşılanıyor.
zaten ona gonderme yapmistim
aslinda 2000 yilinda da kimse tahmin edemezdi sanirim uefayi gsnin alabilecegini, futbolda zirvenin zirvesi oldu turkiye icin. hayallerin de otesinde. ama bircok kisinin oyununda bunun gerceklesmis olmasi durumun surprizle bir alakasi olmadigini gosteriyor. her neyse, bence de sadece turkiye liglerini acmakla bir alakasi olmali bunun. zaten standartin uzerinde bir gs kadrosu var, sampiyon olmasina yeterli gelmis olabilir. diger buyuk ligleri de acip gormek lazim asil. barca, real ya da city dururken gs nin kupayi kaldirmasi gercekten de abes, rakamlarin mantigin hakim oldugu bir oyun dunyasinda sonuclarin daha gercekci olmasi beklenir. demek ki oyuncu profillerinde biraz abartma durumu olmus olabilir.
@Önder HOCA
Aynen,Emre Çolak'a katılıyorum.Çok şişirilmiş.Kendinden beklenmeyecek performans sergiliyor benim kariyerlerimde ne Selçuk,ne Hamit ne de Amrabat onun kadar skora etki edemiyor.
Galatasaray'ın gerçekte Şampiyonlar Ligi'nde durumu belli mi şu an ? Tamam çeyrek final ötesi büyük iyimserlik olur ancak siz zaten kararınızı vermişsiniz,yapamazlar,imkansız,olmaz.Hadi kabul ettik,Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir gerçek dışı olaylar dizisi oluyor.Benim oyunumda Arsenal Barcelona'yı 9-2 yendi.Bana göre Barcelona'nın bir takımdan 3 gol yiyip yenilmesi bile imkansız gelirken,9-2 yenilmesi oyunun bütün amacını alıp götürüyor.Kendi yaptığınız maçınıza bakın,bu oyunun yapay zekası sapıtmış durumda.Bir kariyerde Beşiktaş küme düşerken bir kariyerde ligde açık ara fark ile şampiyon oluyor.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Hala anlaşamıyoruz bence ciddi bir iletişim sorunumuz var bu konuda. GS şampiyonlar ligini kesinlikle alamaz demiyoruz çok zor, mucize olur diyoruz. Yani GS bir veya 2 oyunda bu kupayı alsa normal karşılnabilir, zaten önceki oyunlarda da böyle sürprizler oluyordu. Ama bu durum çok fazla oluyor insanlar da buna karşı çıkıyor. Eğer birçok kişi bunu yaşıyorsa GS abartılmış demektir.
Yukarıda perpetua Fatih Terim'i Real Madrid'in başına koymuş, orada da Real almış kupayı, eğer GS kupayı Fatih Terim sayesinde alıyorsa burada iki türlü sonuç çıkıyor 1- oyunda 4-4-2 yenilmez taktik, 2- Fatih Terim abartılmış. Bence 2. seçenek GS takımının abartılmasından daha kötü. Önceki mesajlarımda bununla alakası yoktur diye düşünüyodum çünkü hiç mantıklı gelmiyordu ama şimdi inanmaya başladım sorun GS'ın şişirilmesi değil 4-4-2 ve Fatih Terim'in şişirilmesiymiş. Ama şöyle bir durum da var ilk senesinde GS ile şampiyonlar ligini alan birçok arkadaş var bu durumda 4-4-2 devreye giriyor. Morinho'nun GS da başarısız olması da şunu gösteriyorki 4-2-3-1 bu oyunda işe yaramaz.
Last edited by meddah : 02.Ocak.2013 at 03:18