komplo teorisyenleri için iyi oldu penaltı pozisyonu , bir anda sessizlik hakim oldu.
komplo teorisyenleri için iyi oldu penaltı pozisyonu , bir anda sessizlik hakim oldu.
Doğru söylüyosun. Ben çok duydum stadda takım karabüğe yenilirken aykutçular dışarı diye bağıranları, aynı şekilde Lazio maçının sonunda GFB dışarı diyenleri. İkisini de savunamam, benim işim değil çünkü. Hocayı eleştirmek de benim işim değil kimseye yararı yok keza övmemin de.
Dediğin gibi beraber sevinip beraber üzülüyosak, bunları daha da deşmenin mantığı yok.
İçerdeki es-es maçında Migros'ta Bayraktar "Anadolu Yakası GFB" pankartı açınca Telekomdakiler Onlara sövdüler, maç boyunca Migros'a eşlik etmediler. Aynı şekilde Anadolu GFB de Telekoma eşlik etmedi, her kafadan bir ses çıkıyor artık. Kime faydası var?
Ben artık sadece susup takımı izliyorum.
Maç da 1-1 bitti bu arada, bence istediğimizi aldık biz. Ancak Saraçoğlunda bi sürpriz gelebilir bence.
Bi kulvari birakalim diyoruz... Olmuyor, olmuyor...
Gol nizami. Niye kurallar baştan yazılıyor anlamadım.
eline çarpması kendisine avantaj sağlıyor mu sağlamıyor mu, buna bakılır ceza sahası içerisinde.
Ama dediğim gibi hakemin görmesi çok zordu, art niyet aramıyorum. Sadece G.Antep maçından sonra özür dileyen bir insanın bugün aynı şekilde gol attıktan sonra hakeme gidip elime çarptı diye itiraf etmesini beklerdim (özründe samimi olduğunu göstermek için)...
gol bencede nizami değil ancak özgürün pozisyonda penaltı olmalıydı,1-1 güzel skor
Orhanın pozisyonu net penaltı değil mi arkadaşlar ? hiç o pozisyonu söylememişsiniz aaa yoksa görmediniz mi ?
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Elimle attım diyip hakeme gidip özür dileyecekmişbaşka bir şey bulamadınız mı ? penaltı pozisyonundan sonra kafalarınız karıştı tabi haklı olarak.
bir de Fenerli Medyadan gelsin
![]()
Başlığa gel, Hürriyet yine formunda (: Bu başlığa AtvHaberdeki duygusal fon müzikleri gider.
...
Nasıl ki defans oyuncusunun eline çarpmasında kasıt yoksa el verilmiyor ancak top kaleye gidiyorsa penaltı çalınıyorsa tersinde de aynı durum söz konusu. Yani hücum oyuncusunun eline çarptığında kasıt yoksa el verilmez ancak ALper'in golü gibi kasıt olmamasına karşın gol olması yolunda avantaj sağlıyorsa o zaman çarpma olup olmadığına bakılmaz, el çalınır. Benim yıllardır spor programlarında dinlediklerimden bildiğim bu şekilde, yazılı olup olmadığını bilmiyorum yalan olmasın. Bu maçın devre arasında ahaber'de de bu avantaj konusu geçti.
Bizim Umut'ta ilk yarıdaki yanılmıyorsam Beşiktaş maçında benzer bir gol atmıştı.
Canerin attığı tekme var
MHK izlesin görüntüden versin cezayı o adamda sporcu yazıktır
anlıyorum. Ben net bir şekilde kişinin vücudundan sekip eline gelen topların devam ettirilmesi gerektiği kuralını bildiğimden sordum. Tabi golle sonuçlanan pozisyonlar için bu yorumu geçersiz kılıyor olabilirler. Yazılı olmasa da hakemlere nasıl kararlar vermeleri gerektiği telkin ediliyor,seminerlerde vs. Emin olmadığım için net yorum yapamam. Ben nizami olduğunu düşünüyorum kendi bildiklerimi göz önünde tutarak.
Bizim oyuncuların penaltı beklediği el pozisyonunu ise o sıra tv'ye bakmadığım için göremedim.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Mehmet Topal'in golu golse. Gecen mactaki Alper'in golu de goldur.
Ben bir bölümden sonra izlemedim maçı ama izlediğim bölümde Mehmet Topal'ın eline çarpan top gol oldu, Akaminko'nun yakın mesafeden eline çarpan topa faul + sarı kart verildi.
Maçlar farklı, hakemler farklı hafta sonu şöyle oldu da şimdi niye böyle demem. Diyemem, çünkü pozisyon farklı, açı farklı vs. vs. Ama aynı maç içinde aynı hakem benzer durumlara farklı karar veriyorsa beni rahatsız ediyor işte. Katlanamıyorum artık bu tutarsız yönetimlere.
Benim adım ve senin adın ne kadar benziyorsa, o iki pozisyon da o kadar benziyor. 2 pozisyon o kadar farklı ki.
Ama size göre var bi çifte standart, fikrinizi kırmaya çalışacak değilim, zira bu tür olaylara göre söylenmiş çok fazla söz var.
Kurallara göre Alper'in attığı gol kesinlikle geçerli değil, çünkü elle oynama niyeti var. Topal'ın attığı gol de bariz gol çünkü elle oynama niyeti yok eline çarpıyor. 2 maçta da hakemlerin verdiği kararlar doğru boşuna laf atmanın anlamı yok. Ama ne olursa olsun Topal kendisine eliyle avantaj sağladığı için o kuralın değiştirilmesi lazım ve gol kararının verilmemesi gerekir. İlla tartışma isteyen varsa bunu tartışsın.
Maçın sadece ilk yarısını göz ucuyla izledim ve özellikle gol yedikten sonra as takımın bile yapamadığı paslaşmalar ve verkaçlara şahit oldum, gerçekten enteresan bir durumdu. Yedek oyuncuların performansına laf etmenin hiçbir anlamı yok, uzun süre oynamamış bir oyuncunun adam akıllı oynaması için 4-5 maç düzenli oynaması gerekir. Bu şekilde 1 maç oynayıp 10 maç yedekte oturmakla futbolcu ne yaparsa yapsın iyi oynayamaz. Ben Eskişehir yener diyordum ama bu kadar beceriksiz olacaklarını da tahmin etmemiştim. 1-1 güzel skor finaldeyiz diyebiliriz.
Edit: Yazarların hepsi farklı şeyler söylüyor. Birisi niyet önemli el yok derken, diğeri vücuttan seken top el olur kural açık diyor. Kime inanacağımızı şaşırdık.
Last edited by himone : 18.Nisan.2013 at 12:11
Bak ben tek pozisyona takılmıyorum ne diyorum : "tutarsızlık". Standart yok, hafif bir pozisyona faul verebiliyorlar, sert müdahaleyi görmezden gelip devam edebiliyorlar. İyi değiller, hatta daha öteye gideyim, rezaletler, futbolu katlediyorlar.
Aynısı diğer maçta Hüseyin Göçek için de geçerli. Sen kimsin, nesin, nasıl atarsın oyuncusuna kızan bir teknik direktörü dışarı? Maçın spikeri, yorumcuda dedi: Gerektiğinde golü iptal ediyorsun, kırmızı karı bile geri alıyorsun da verdiğin hatalı kararı neden geri almıyorsun? Yazık değil mi Rıza hocaya, bu hakem müsvettesi yüzünden ceza alacak şimdi...
Her bizim maçtan sonra klasik hata arama çabaları baslamıs yahu adamın bacagından sekip eline çarpıyor top buna nasıl nizami degil diyorsunuz inanamıyorum ya kolunu koparıcak mı adam bacagından sekip geliyor işte.
Alper'in pozisyonu ile kıyaslayanlar ise Alper istese orda direk vucudu ile girebilirdi topa ancak koluyla kendine avantaj sagladı isteyerek öyle vurdu o topa.Her maçımızda hata aramaya calısmayın.
Gelip birde sacma bir gazete haberi konulmus hakem Fb'li diye.Zaten öyle bir pozisyonda yardımcının hakemi uyarması gerekir kural ihlali varsa orta hakemle ne alakası var.Eger iki faul calmadı diye böyle birşey diyorsanız ayrı komik zaten böyle şeylere çok önem veriyorsanız sizin takımınızın maçlarında da var aynı şeyler.Neyse biz sahada konusalım.
Tahmin ettigim gibi 1-1 bitti maç güzel sonuc oldu bu kadar rotasyonla.Kendi sahamızda kazanır ve finale çıkarız.3 kupa gelecek inşallah.
Aynı bakış açısıyla devam o zaman, bana dokunmayan yılan bin yaşasın!