Sezon geneli yorumlarla sonuçlar ters düştüğünde ölü taklidi yapan çok insan var. Utanmadan yanıldım desinler kimse ayıplamaz.
Sezon geneli yorumlarla sonuçlar ters düştüğünde ölü taklidi yapan çok insan var. Utanmadan yanıldım desinler kimse ayıplamaz.
Bir tane bile FB taraftarı yanılmadı. FB Avrupa'da başrılı olabilir ama ligdeki rezalet futbolu bertaraf etmiyor. Ben ligde en çok eleştirenlerden biriiym, çıkıp bana FB ligde başarılı diyebilir misin? Avrupa'da zaten her türlü tebrik ediyoruz, sonuçta kendi takımımız ne yapalım. Bu sene gruplarda, gruplar sonrası çok güzel oynadık. Özellikle Lazio ve Benfica maçlarında tavan yaptı futbolumuz. Ama takım bu futbolun yarısını ligde oynasaydı şu an farklı bir yerde olurduk. Ligde 2. olmak önemli değil, önemli olan karaktersiz futboldu, onu da 2. yarıda aştığımızı düşünüyorum zaten. Ama bu zamanında yaptığımız yorumların hatalı olduğunu göstermiyor. Biz takımı eleştiriken kaybedilen puanlar yüzünden şu an ligi 2. bitiriyoruz(büyk ihtimalle). Aykut Kocaman bile yorumlarda yaptığı hataları kabul ediyor. Şu bir gerçekki Aykut Kocaman artık kendini çok iyi geliştirien bir hoca oldu. Özellikle maç içerisindeki müdahaleleri çok olumlu oldu. Umarım 3 yıldır kötü sonuçlar alamamızın sebebi olan sezon öncesi hazırlık başarısızlığını da çözüp bizi daha iyi bir takım yapar. Onu da yaparsa zaten takım farklı bir boyuta çıkar. Çünkü ilk yarıda depolanan moral ligin sonunda gerçekten çok etkili oluyor.
Senin dışındada herkes olgunca konuşuyor buna ne demeliHa şortunun içine sokmuşsun ha dışına sonuçta o bölgeye gidiyor elin. O zaman noumaya neden 7 ay verildi söz konusu kaşımaksa
Şimdi bu es geçilir ceza verilmez. Anadolu külübünün topçusu yapmıyor.. Koskoca Aziz Yıldırım'ın takımı yapıyor nede olsa
![]()
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Hey Allah'ım, nereden saldıracağınızı şaşırdınız.
Biri attığı golden sonra yapıyor bu hareketi, bir derbide. Golü yiyen olsanız, golcü tombala çekse tahrik olmaz mısınız ?
İkisi bir değil.
Egemen Avrupa maçı bittikten sonra yapıyor, ki gayet doğal bu yaptığı. Ha eğer tahrik oluyorsanız ya Benfica taraftarısınızdır ya da bulduğunuz yerden saldırmaya çalışıyorsunuzdur, orasını bilemem...
Hıncal Uluç Benfica için mahalle takımı demiş.
Kötüyü anlatmak kolay, iyiyi anlatmak için bir şeyleri bilmek gerek. - Aykut Kocaman ....
Hincal uluç ; "F.Bahçe'nin ölüsü Benfica'yı orada yener!"
o dedigin kisim ise boyle
adam gayet dogru demis "bence"'Yüzde 51 favori Benfica.' İnsan söylemeye sıkılır. Bu bir hazırlık cümlesi. Yani: "Ben yenilirsem eğer Benfica zaten favoriydi. Ama kazanırsak bu benim zaferim."
F.Bahçe'yi değil kendisini düşünerek konuşuyor. Fikret Orman'ın 'korkak' dediği Mustafa Denizli, karşısına kim çıkarsa çıksın 'Yüzde 51 biz favoriyiz' derdi. F.Bahçe'yi şöyle bir mahalle takımına karşı favori görmüyorsan Chelsea'yi düşünemiyorum bile. Acaba Chelsea'ye yüzde kaç verecek?
Bir Allah'ın kulu da şu hocayı düzgünce dinlememiş ya ben ona yanıyorum.
Sırf yanlış anlaşılmasın diye 2 saat açıkladı hangi açıdan %1 üstün olduklarını ancak insanlar hep istedikleri şekilde yorum yapıyolar. Ne yazık ki bu adamlar televizyonda para kazanıyorlar..
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Boşver artık alıştık bu durumlara. Biz bile burada aynı durumları yaşıyoruz, sırf yanlış anlaşılmasın diye 3 paragraf yorum yazıyorum birisi çıkıp yine 2 kelimenin üzerinden cevap veriyor. İşin içine bir de tüm basını kat, ne hale geldik. Aykut Kocaman'ı her yönden eleştirmiş biri olarak basın açıklamalarnda tamamen haklı buluyorum. Şu ana kadar basın önünde onun kadar doğru, mantıklı, sakin ve dobra konuşan biri yoktur. Maç öncesinde Benfica FB'yi yener diyenler şimdi nasıl %51 olur diyorlar. Bunlara "heee" deyip geçecen, uğraşmaya değmez. Hıncal Uluç ise tamamen ayrı bir olay zaten, o adama kalem verip yazı yaz diyen, mikrofon verip konuş diyenleri eleştirmek lazım. Kaostan beslenen biri, başka birşey bilmiyor hayatında. erdem344'ün yazdığı yorum da çok iyi açıklıyor olayı.
Korkak olabilir, tekniği kötü olabilir, oynatmayı bilmiyor olabilir, sevilmiyor olabilir ancak önemli olan Benfica'ya karşı takımı mükemmel oynattı ve tur için ufakta olsa bir avantaj yakaladık. Bir kere Lazio'nun çıkmasından beridir yok bunlar şimdi sizi eler, bu Lazio Plzen'e benzemez, İtalyan takımı vs. Onu yendik zaten mahalle takımıydı Benfica sizi pas pas yapacak adamlar 30 küsür maçtır kaybetmiyor zaten. Chelsea'den daha güçlü ve favori denmişti, ki bende bu görüşe katılıyorum ama aradaki fark ben Benfica'nın hala öyle olduğunu düşünüyorum yani dönüş yapmadım hemen. Neyse efendim Benfica'yı sürklase ettikten sonra da Bu Benfica zaten mahalle takımıdır yok sen bu takım karşısında bile Fenerbahçe'nin favori olduğunu söylemiyorsan cart curt. Biraz insaf ya gerçekten insaf. Bu takım buraya gelmeden önce F.Bahçe'nin ne oyun anlamında üstünlüğünü bıraktılar, ne daha önceki elediği takımlara üstünlüğünü bıraktılar, daha önce oynadığı takımların halı saha takımlarına benzediğini söylediler, Benfica'ya tur atlattılar şimdide çıkıp bu zaten mahalle takımı, Chelsea'da iyi değil. Galatasaray'ın 2000 yılında oynadığı rakiplerin eşdeğerinde bir takım yok diyor...
Benfica'nın form durumu ortada. 2011–12 sezonun Lig kupasını almış bir takım. Bu senede silindir gibiler. Chelsea takımı ise geçen senenin Şampiyonlar Ligi Şampiyonu. Söze gerek yok.
Ha şunuda söyleyeyim bende Aykut Hocanın ne olursa olsun sezon sonu istifasını savunanlardanım. Ama iş hak yemeye gelirse hakkınıda savunurum...
Niye istifa edecekmiş ya? Adam elindeki oyuncularla yapabileceği her şeyi yapıyor. Krasic var elinde, yararlanamıyorsun. Stoch var, kafası başka yerlerde, futbolla ilgisi yok. Emre var, Avrupa'da oynatamıyorsun + sakatlık sorunu yaşıyor. Meireles var Chelsea'de, Liverpool'da oynadığının 10'da 1'ini ortaya koymamıştır daha. Varlık içinde yokluk... Buna rağmen yarıştığı üç kulvarda hala zirve şansı var.
Aykut Kocaman'ı istemeyen FB'lileri rahatlık tepiyor sanırım. Daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Sırf izlediği transfer politikası bile bu adamı tutmanız için yeterli. Son yıllarda ben FB'nin kötü transferini görmedim. Aldırdığı oyuncular ortada he takıma uyum sağlayamayan oyuncularda oldu olmadı değil. Bu sezon taktik - teknik bakımdan da seviye atladı. Alex gittikten sonra başka sisteme geçiş yapıldı. Bu geçişi yapmak kolay iş değil. Sonuçta 8, 9 yıl boyunca Alex'e bağlı bir sistem vardı. Aykut Kocaman'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Adam gayet başarılı. Ha ligde kaçan şampiyonluk ise mesele hocanın hataları olmuş olabilir. Ama hoca kadar taraftarda kendini sorgulasın. Bu sezon iç sorunlarınızla uğraşmaktan şampiyonluğu GS'a kaptırdınız. Hoca ile uğraşmaktan takımı unuttu taraftarlar geneli değil elbet.
Yıllarca herkes avrupada başarı gelsin lig önemli değil dedi. Bugünse herkes ama lig gitti havasında. Doyumsuzuz![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ben kendimi bildim bileli takımımdan iyi futbolu bekler, bunu arzularım. Takımımın kendinden güç, kalite, ekonomik ve diğer tüm şartları göz önüne aldığımızda daha düşük rakiplere karşı mahkum ve kötü futbol oynamasını kabullenemem ve sorgularım. Fenerbahçe bir şehir takımı değildir, Bir şehri temsil ediyor diye sevilmiyor, kupaların ve başarının takımı, ona bu şehveti veren budur, destekleyenleri ve sempatiyi getiren de bu etkendir.
Muhammet güzel bir noktaya temas etmiş diye yazayım dedim Örneğin Zico döneminde Ligi Galatasaray'a kaptırdık ancak Şampiyonlar Ligindeki iyi futbol ve o başarı Zico gittikten sonra bile o statta "I love you Zico" seslerini eksik etmedi. Ancak Padişahımız emir buyurdu "Bu takım yürüyerek şampiyon olmalıydı" diye ve Zico'ya yol gösterdi.
Bu yüzden olur da bir istifa bekleniyorsa bu zihniyetin temelindeki adamın gitmesi diğerleri için daha hayırlı olacaktır. Takımın Avrupadaki durumu muazzam ve takdir-e şayan ancak ligdeki konumdan ziyade sezon genelinde ortalama olarak oynanan oyun sadece hayal kırıklığı. İki kulvardaki oyun ve istek farkı o kadar fazla ki sonuçlara yansımaması imkansız zaten.
...
Bir Beşiktaşlı olarak sen bunu görüyorsun Fenerbahçe taraftarı görmüyor sana helal olsun kardeşim.Biz Alex giderse ne yaparız düşüncesindeydi bu zamana kadar insanlar.Alex gidecek diye her yıl Alex gibi futbolcu arandı ama artık buna gerek yok.Bundan sonra tek bir kişiye göre değil takım oyununa göre oynuyor takım.Bence Aykut hoca ayakta alkışlanmalı.Bu adam 5 sene sonra Şampiyonlar Ligi finali oynatırsa kimse şaşırmasın.
Bu arada bir konu daha canımı sıkıyor.
Şuan her yerde normal bir hava var. Sanırım insanlar bazı şeyleri farkında değil, bir Türk takımı yıllar sonra Yarı Final gördü. Belkide önümüzdeki Perşembe akşamı Final'e adını yazdıracak.
Ancak gerek spor kanallarındaki tepkiler gerekse sosyal medyadaki tepkiler sanki her sezon bu oluyormuşcasına. Türk futbolu ne zaman bu kadar gelişti bilmiyorum.
Alex gittikten sonra sistem değişmedi. Devir değişti, artık zor zamanlarımızda güvenecek bir ayağımız kalmadı.
Çok girmek istemiyorum bu konulara ancak sistem değişti yanılgısına düşmeyin.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Sistem değişti bence
Klasik 4 3 3 oynuyoruz.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Tabii ki de sistem değişti.Artık sadece 1 oyuncunun ayağına bakılmıyor takıma özgüven geldi resmen.
Alex gitti,Cristian Alex'in yerine geçti.Cristian'dan memnun olan var mıdır ? Varsa da çok azdır.
Sistemi değişmedi Fenerbahçe'nin sistem ayağına Alex Aykut Kocaman'ın kurbanı oldu.Tamam ikinci yarı Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlar çok başarılı ancak genel olarak oynanan oyun içinize siniyorsa ben bir şey diyemem.Benim fikrim budur.
Ayrıca bir parantez daha açıyım.Şu an Fenerbahçe'nin bu hallerde olmasının 1 numaralı aktörü tartışmasız Salih Uçan'dır,çok ayrı bir şey bu adam.
@TheepWood
Hem rakipler olsun hem de iki takımımızın da Nisan ayını falan görmesi olsun biraz heyecanı götürdü ancak final bir gelsin o zaman ki tantanayı gör sen.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde Çeyrek Final gördüğü sene Alex bu takımda idi.
Takım o zamanda oynuyordu, bence oynatmaya bağlı bu biraz, ayrıca takıma özgüven gelmesi sistemsel bir değişiklik olmuyor.
Oğuzhan da yazmış aşağıya Alex gitti - Baroni geldi. Baroni için de konuşmaya gerek duymuyorum, kendisini herkes biliyor zaten.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Alexin CSKA ve İnter maçındaki o çalımı hariç aklıma birşey yaptığı gelmiyor.Türkiyede müthişti ama avrupada yoktu.Alex de Alex nedir bu Alex sevdası bi anlasam.
Gerçek bir Fenerbahçe'li anlar bunu.
Yanlış anlama Sakaryalısın bende Sakaryalıyım yani Fenerbahçeli değilsin anlamazsın demiyorum. Ancak sende iyi bilirsin ki Fenerbahçeliler bu konuya çok değişik bakıyorlar.
Sen Fenerbahçeli misin bilmiyorum, avatar Sakaryaspor olunca o yüzden yazdım.
Her neyse bu konunun yeri değil bence burası Sohbet Alanı daha uygun gibi, konuyu çok bölmeyelim..
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Bal gibi değişti. Alex'ten önce Alex'ten sonrası var. Alex'li Fenerbahçe daha çok bireysel performansa dayalı oynuyordu. Alex ayrıldıktan sonra Fenerbahçe'de her bir oyuncu görev adamı konumunda. Sen sistemi Fenerbahçe'nin saha içindeki formasyonuyla karıştırdın herhalde. Takımın sahaya dizilimi Alex'in olduğu dönemdeki gibi benzerlik var ama oyun anlayışında değişiklik görülüyor. Yanıldığım yok.
Ayrıca Baroni ligde alanı daraltan en iyi orta sahalardan. Pas yüzdesi yüksek. Evet hücumda pek yaratıcı olduğu söylenemez. Adam geçen üç sezonda defansif orta saha oynarken bu sezon forvet arkası oynamaya başladı. Onun bölgesine kesin transfer yapılır zaten sezon sonu.
Belli oyuncular vardır mutlaka takımlarının beyni olmaları gerekir,oyuna yön vermeleri takımları dara girdiğinde kurtarmaları gerekir,örnek vermek gerekirse;
G.Saray-Selçuk
Beşiktaş-Fernandes
Bursa-Batalla
Trabzon-Colman(eski performansı pek yok ama)
Dortmund-Reus
Madrid-Mesut
Barca-Messi
Bayern-Schweinsteiger (Bayern kontra atak oynadığı için genellikle kanatlardan işlev görüyor ancak çok önemli yeri var Bastian'ın )
Fenerbahçe- ??? belki Salih ancak o da tam forma şansı bulamıyor
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Barca-Messi de Madrid-Ronaldo değil de neden Mesut? Fenerbahçede zor zamanlarda Emre var.Avrupaya bakarsan Kuyt var.Her takımın kendine göre bir beyni vardır.