Sayfa 57 / 163 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon
1,681 ile 1,710 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Demokrasi devletin yönetim şekline karışamaz,şeriat gelirse ortada demokrasi diye bir şey kalmayacak neyin kafasıdır bu ? Cidden demokrasi deyip halk şeriat isterse o gelir demek garip bir kafa.

Hangi şeriat ülkesinde demokrasi gördünüz siz ?
    Corpus orada ironi yapıyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Demokrasi devletin yönetim şekline karışamaz,şeriat gelirse ortada demokrasi diye bir şey kalmayacak neyin kafasıdır bu ? Cidden demokrasi deyip halk şeriat isterse o gelir demek garip bir kafa.

Hangi şeriat ülkesinde demokrasi gördünüz siz ?
    zafer kinaye yapiyor oguzhanim sakin ol

Yahu ben şeriat gelecek veya istiyorum mu yazdım

Siz Atatürkçüsünüz ben de belki şeriatçıyım neden saygı duyulmuyorda saldırıyorlar direk

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Corpus orada ironi yapıyor
    (!) şöyle ünlem koyamıyor mu ne bileyim ben

Hayır Şeriat'ı demokrasi ile getirmeye çalışmak cidden dünyada rastlanmayacak bir şey olur.Vallaha sesli güldüm Yahu şeriatın olduğu yerde demokrasi desen seni toprağa gömerler 5 gün boyu şeytan taşlar gibi taş atarlar kafana.

@erdem344

Estağfirullah senin ne istediğin beni ilgilendirmez,ne düşündüğün de ancak senin halk şeriat isterse şeriat gelir deyip demokrasi demen kendinle çelişmendir.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by erdem344 View Post

Siz Atatürkçüsünüz ben de belki şeriatçıyım neden saygı duyulmuyorda saldırıyorlar direk
    Şeriatçisindir orası ayrı. Ama bu ülkenin değişmeyecek belli başlı şeylerine "halk isterse değişir" falan diyemezsin arkadaşım İlk 3 maddeyi içeren şeye karşı laf söyleyemezsin. Söylemek istiyorsan bunu bu forumda söylettirmem. Kusura bakma.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Atatürk'ün Cumhuriyetinde boyle seylere hos bakilmiyor. begenmeyen gider seriat ile yonetilen bir yerde yasar. tipki senin mantigin.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Aydın abiye ek :

IV. Değiştirilemeyecek hükümler
    MADDE 4.– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Ya Allah aşkına kendimi tutuyorum surda birşey yazmamak icin iyice diplere düstün artık ne demek saygı niye duyulmuyor ? Atatürk'ün sabitledigi Anayasa'nın ilk 3 maddesine karşı gelen Atatürk'ün ilkelerine karşı gelen bir yönetim bicimine mi saygı gösterecegim ?

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Atatürk'ün Cumhuriyetinde boyle seylere hos bakilmiyor. begenmeyen gider seriat ile yonetilen bir yerde yasar. tipki senin mantigin.
    Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti

Nesil
    2010
    Yer
    Eskişehir

Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti burda bi kere anlaşalım
    Tamam kardeşim işte kendin söylüyorsun "cumhuriyet" sonuç olarak

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ülkede şeriat isteyen çok. Ancak onları kovamayız. Şeriat istiyorum bile diyebilir. Ancak kalkıp da değişemeyecek maddeler için, ülkenin birlik ve bütünlüğünün üstüne inşa edildiği maddeler için "değişir halk isterse" türevi şeyler diyemez.
    .
    Last edited by Aydin : 03.Haziran.2013 at 22:11

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Bu arada hiçbir şey yokken yine Gezi'ye havadan gaz atılmaya baslanmıs.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti
    Atatürk'ün devrimlerini benimseyen bir Cumhuriyet , bir gençlik AK Gençlik yok burada Kemalist Gençlik var.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Cnn türk yayın yapıyor.

Levent Üzümcü de yayına girerken "orucunuzu bozdunuz, hayırlı olsun" dedi

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ayrıca konuyu yine Atatürk'ü ve dolaylı olarak yaptıklarını tarıtşmaya çekmeyelim. O tartışmayı bitirelim arkadaşlar. Boş bir tartışma o.

Nesil
    2007

Bence de saygı duyulmalı. Bu ülkede yıllarca bir şeyleri bastırdık, konuşulmasın dedik, saçmaladık. Bir şeyleri halı altına süpürünce onlar yok olmuyor maalesef. Zamanında ülkenin yeni rejime ayak uydurması için gerekli şeyler yapıldı/yapılmalıydı ama 90 yıl oldu artık her şey olmasa da belli başlı şeyler oturdu; özgürlük gibi.

Kendi adıma konuşursam şeriat, sosyalizm, faşizm gibi kendi kollarımı bağlayacak sistemleri istemiyorum. Demokrasi iyidir hoştur. Bugün bu forumda yazabiliyorsak da bu sistem sayesinde. Eğer o 3 sistemden biri ile yönetiliyor olsaydık muhtemelen bu gösteriler sırasında internet kesilmiş olurdu. Sıkı yönetim falan ilan edilirdi. Halk bu kadar özgürlüğe alıştıktan sonra da bu 3 sistemden herhangi biri için oylama yapılırsa %50'yi geçeceğini düşünmüyorum. O yüzden boşa tartışmalar bence bunlar. Yine de insanlar konuşmaktan korkmamalı. Biz tartışmaya tartışmaya bilimi unuttuk zamanında yine tartışmaya tartışmaya kendi ufkumuzu açma fırsatından mahrum kalmayalım. Tabi abartmamak da lazım. Bizim ülkemizde tartışma=kavga, karşı kesimler düşman askeri gibi görülebiliyor bazen. Hepimiz Türk'üz. Kendi fikrimizle bu vatanın iyiliğini düşünüyoruz. Kendimize düşman gibi bakmaktan vazgeçmeliyiz.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    aydon abiye madde madde verdigin cevabin 12.si. bence de duzeltsen iyi olur Allahima sukur seriatla yonetilmeye baslamadik henuz , gerci o da yakindir ama neyse.
    tekrar baktım 12. maddede öyle bir şeye rastlamadım ?

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Konuşulanlardan bağımsız olarak şu olayları da herhangi bir parti üzerine yüklemezseniz iyi olur.Başbakan her ne kadar bu olayı Chp'ye yüklemeye çalışsa da orda her partiden ve her inançtan insan var.Chp bu kadar bir güce sahip olsa zaten şimdiye kadar bu olayları yapardı.Hiç bir parti bu olayı üstüne alınıp burdan çıkar sağlamaya da çalışmasın.Bu olay partiler üstüdür,halkın direnişidir.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

herkesin dilinde şeriat

peki şeriatın ne manaya geldiğini islam terminolojisinde ne demek olduğunu bilen kaç kişi var...?

Hiç araştıran oldu mu ?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Arkadaşlar şeriat tartışmasını bırakalım. Rica ediyorum. Kelime anlamlarına hiç girmeyelim. Konumuz şeriat değildir.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Editt.... uzatmak istemiyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Konuyu amacından saptırmayın beyler.Daha önce forumda çok tartışıldı bu konu,ama silinmişti eskiden.Tekrar tekrar tartışmanın anlamı yok aynı kişi ile.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Ben açıklıyım konu kapansın.

Şeriat bir müslümanın mensubu olduğu ülkenin kurallarına denir. O ülkenin yönetimi cumhuriyetse o müslümanın şeriatı cumhuriyettir. Yıllarca bu kelimeyi örtbas edip şeriat adı altında islama saldırdılar.
    zaten peygamberimizin bir sürü hadisinde devlete ve yasalarına uyulması emredilmiştir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Mahallede tencere tava sesleri yükseldi yine.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Çapulcu ve ayyaş halk...
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

FATİH ALTAYLI'DAN İNANILMAZ İDDİALAR!

- "Üniversite öğrencisi kız, Twitter'de tanıştığı ve Gezi Parkı eyleminde buluştuğu 3 eylemci erkeğin evinde tecavüzden Polis'i arayarak kurtuldu."

- "Türkiye'nin 3 büyük işadamı eylemlere müthiş destek veriyor. Biri bir spor kulübünün başkanı!"

- Başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelerden 250 ajan Gezi Parkı eylemlerine katıldı!

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    Bu resim 1 yıl öncesinden kalma bir olayın resmi daha yeni mi gündeme getiriyorsun ?
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

- "Üniversite öğrencisi kız, Twitter'de tanıştığı ve Gezi Parkı eyleminde buluştuğu 3 eylemci erkeğin evinde tecavüzden Polis'i arayarak kurtuldu."

- "Türkiye'nin 3 büyük işadamı eylemlere müthiş destek veriyor. Biri bir spor kulübünün başkanı!"

- Başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelerden 250 ajan Gezi Parkı eylemlerine katıldı!
    Hatta orda Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye de bağırmıyorduk biz Aponun askerleriyiz diyorduk değil mi ?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Fatih altaylı'nın eline önceden hazırlanmış iddiaları vermişlerdir yine

Mesaj Yetkileri