Fenerbahçe'de Mali Sıkıntı !
Geçen sezon ligi şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'de uzun yıllar sonra ilk defa mali kriz yaşanıyor. Sezon ortasında yüksek maaş alan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de kredi borçları ve kulüplerin banka teminatı istemesi yüzünden yıldız isimleri ile yollarını ayırabileceği konuşuluyor. Aziz Yıldırım ve Ümit Boğa'nın bir toplantı yapacağı ve yeni sezondaki transfer stratejesini belirleyecekleri öğrenildi...
TariboWest
Toplantıda Revizyon Kararı Çıktı !
Transfer döneminde oldukça hareketli günler geçirmesi beklenen Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ve Ümit Boğa bir toplantı gerçekleştirdi. Aziz Yıldırım'ın toplantıda birçok oyuncuya çok yüksek teklifler geldiğini ve Ümit Boğa'nın da bu konuda fikrini aldığı belirtildi. Ümit Boğa'nın yabancı oyuncuların maaşlarının yüksek olduğunu bonservislerden gelecek para ve maaşlarla kulübün düzlüğe çıkacağını düşündüğü, kalan para ile de gelecek vaadeden isimleri kadroya katabileceklerini söylediği öğrenildi. Ümit Boğa'nın yabancı futbolculardan Moussa Sow ve Angelo Ogbonna dışındaki isimlerin satılmasına onay verdiği belirtildi...
TariboWest
Abi maaşlarda indirime git dicem ama kulüp iyice sıkıntıya girebilri.
Milos Krasic, Raul Meireles ve Volkan Demirel Fenerbahçe'ye İlk Veda Edenler Oldu !
Milos Krasic - Liverpool - 12.000.000 €
Geçen sezon yeniden kendini bulan, 11 gol ve 8 asistlik performansıyla taraftarlar tarafından yılın oyuncusu seçilen Krasic'i üzülerek de olsa yolladık. Teklifin yüksek olması en büyük etkendi.
Raul Meireles - Tottenham - 12.000.000 €
Raul'un ilerleyen yıllarda çöküş yaşayacağını düşündüğüm için kulüplere önerdim. En iyi teklifi veren Tottenham Raul'u kadrosuna kattı.
Volkan Demirel - Sevilla - Bedelsiz
Volkan'ın menejeri yüzünden sezon içinde bir türlü anlaşamadık. Yıllık 3.500.000 m € maaş veremediğim için Sevilla'nın teklifini kabul etti..
TariboWest
Fenerbahçe'de Yaprak Dökümü Devam Ediyor !
Beş Oyuncu İle Daha Yollar Ayrıldı.
Dirk Kuyt - Newcastle - 5.000.000 €
Miroslav Stoch - Sevilla - 5.500.000 €
Pierre Webo - Frankfurt - 3.500.000 €
Bekir İrtegün - Stutgart - 2.700.000 €
Selçuk Şahin - Serbest
Şu anda Andrea Poli ile ilgilenen kulüpler var. Eğer iyi teklif gelirse yollamayı düşünüyorum. Salih Uçan bu sezondan itibaren ilk 11'de oynayacak. Sağ kanat, sol kanat, merkezi orta saha ve stoper almayı planlıyorum. Ayrıca alternatif olması için genç isimleri kadroya katacağız. Bonservisi yüksek olan oyuncular almamaya çalışacağım.
TariboWest
Krasic süper fiyata gitmiş.![]()
Gidenlerin yerini doldurmak biraz zor olacak ama yaparız![]()
Ben Stoch'u ilk sezon full oynatıp 2. sezon 14m €'ya Man City'e satmıştım.Diğer oyunculra iyi fiyata gitmiş![]()
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Sadio Mane ve Agustin Allione transferleri için futbolcuların kendileri ve kulüpleriyle görüşmelere başlanmıştır.
TariboWest
Kadro baya isim gitmiş Norveç pazarına açıl derim baya oyuncu gitmiş baya para gelmiş![]()
stoch baya ucuza gitmiş gidenlerin maaşı da baya fazlaydı bence sadece volkanın yerini doldurmak biraz zor olcak
Gidenlerin yerlerine genç isimler almayı planlıyorum. Çok yüksek maaş istemeyen oyuncuları almaya çalışacağım.
Stoch'a iyi teklif gelmedi. Ben genelde 12 civarı satardım ama bu sefer çok iyi performans sergileyemedi.
Şu an birçok ülkeden oyuncu araştırıyorum. Aradığımız pozisyonda birini bulabilirsek neden olmasın.
Volkan'ın menejeri ile bir türlü anlaşamadık. Volkan Sevilla'nın teklifini iki kere reddetse de menejeri bizimle masaya oturmadığı için elimizden kaçırdık.
TariboWest
Caner çok iyi oynuyordu aslında kanatta 1 sezon giderdi en kötüsü.
Sezon öncesi çok hazırlık maçı yapmanı öneririm takım uyumu taktik uyumu için yoksa lige iyi başlayamazsın :S
Başarılar..Oyunculardan iyi gelir etmişsin.Sadio Mane özellikle harika transfer.
Oliver Baumann - Freiburg - 5.750.000 €
Kaleci sorununu Baumann ile çözdüğümü düşünüyorum. Umarım beni yanıltmaz.
Kadir Bekmezci - Sivasspor - Bedelsiz
Kadir Bekmezci'yi Mehmet Topal'a alternatif olarak aldık. Performansını merak ettiğim bir isim.
Sinan Bolat - Standard Liege - Bedelsiz
Asistanın Mert gelişimine özen göstermiyor uyarısından sonra Sinan'ı da kadroya kattık. Onur Kıvrak için de girişimimiz oldu. Sevilla'dan daha yüksek maaş da vermiş olsak bizi seçmedi.
TariboWest
Transferler nokta atışı.Baumann harika Gimnastic'e aldım çok iyi koruyor kaleyi
Kariyeri yeni gördüm, başarılar.Agustin'e iyi bak.Daha şu yaşında sırıtmıyor.Geleceği harika.
Santrafora keşke Hasan Kabze'yi alsaydın.Serbest kalıyordu.
Aras özbiliz dışındaki transferler güzel.Umut'u pivot oynat hiç sırıtmaz.
Fena olmamış transferler yaşlı oyuncular yerine genç ve dinamik bir takım olmuş en azından ama Mane'nin kendini geliştirmesi gereken çok yönü oldugunu düşünüyorum. İnşallah verim alabilirsin![]()