Fatih Terim inşallah gitmez Federasyon topluca bırakıp gider.İlla biri gelecekse Yılmaz Vural'ı istiyorum ben gerçekten bu adam istiyor ve hakediyor.
Fatih Terim inşallah gitmez Federasyon topluca bırakıp gider.İlla biri gelecekse Yılmaz Vural'ı istiyorum ben gerçekten bu adam istiyor ve hakediyor.
Milli takımda da Galatasarayda da yardımcıları boşuna mı var ? Milli takım dediğiniz yılda kaç maç yapıyor ? 3 kulvardan bir tanesi de Türkiye kupası... Diğeri lig. Hoca lige GS ile hazırlanırken, milli takım ile de hazırlanmış olmayacak mı ? Bir tek Avrupa maçlarında sıkıntılar doğabilir. Onlarda zaten milli takım zamanlarına denk gelmiyor, önemi oraya verebilir.
GS zaten son 7 haftadır mı 8 haftadır mı Fatih hocasız devam etmiyor mu ?
GS'nin oturmuş bir kadrosu yok mu ? Şu an hangimiz GS'nin bu ligi alamayacağını düşünüyor ? Şu an GS'nin ölüsü bu ligi alıyor zaten. Rakiplerinin çok çok iyi olması lazım sadece..
Milli takıma en iyi bir lig takımını çalıştırırken hazırlanabilirsiniz. Rakip takımdaki oyunuları analiz ederken, analiz ettiğiniz oyuncular Türk ise, milli takım için daha fazla avantaj olamaz diye düşünüyorum.
Fatih hoca mesela İtalya'da bir takım çalıştırıyor olsaydı ve kendisine hem o takımı çalıştırması hem de Türk milli takımını çalıştırması yönünde bir teklif gelseydi kesinlikle olmazdı bu. Ama aynı ligde bir takımı çalıştıran bir hoca çok da güzel bi şekilde milli takımı da çalıştırabilir.
Sentugo.
FM ile gerçek arasında fark var bence önce bunu belirteyim.
Kaç haftadır götürüyor ama nasıl götürüyor sen bir de bize sor. Her maç onun kenarda olmayışından dert yanıyoruz, eksikliğini hissediyoruz.
En iyi kararı Fatih Terim verecektir,gerisini tartışmak boş.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Bu teklif için genel olarak şöyle söyleniyor zaten;
Bu sene --> Milli Takım + Galatasaray
Sene Sonu --> Milli Takım
Yani Galatasaray 1 sene boyunca yeni bir teknik adam bulabilir kendisine aslonan Galatasaray iise..
Ancak
Milli takım > Galatasaray
ve eğer Fatih Terim Milli Takım için düşünülüyorsa yapılacak bir şey yok...
Ben alınan kararın yanlışlığını doğruluğunu tartışmıyorum, iki takımın da bu sene için çalıştırılabileceğini düşünüyorum. Turnuvalara katılmamız çok zor zaten.. Katılsak bile Fatih terim teklifi kabul ettiği anda zaten sezon sonunda GS'yi bırakacak.. Sıkıntı yok yani.
Haa Milli takım için daha iyi adaylar yok mu ? Kesin vardır ama ben daha başarılı bir Türk teknik adam görmedim.. Son yıllarda da en iyi kim ? Belli.. Burada bence bir art niyet yok.
Benim fikirlerim böyle...
Sentugo.
Fatih Terim eğer bu tekliften sonra giderse kendisine olan sevgimi tamamen yitireceğim.Arkadaş gazı almış gidiyoruz.4.yıldız çok uzakta değil her şey iyi gidiyor.Sana bilmem kaç maç ceza vermiş TFF'ye uyup yine mi bırakıp gideceksin?Eğer bu dönemeçte takımı bırakmayı aklından bile geçirdiysen git hiç durma.Eğer asıl olan Galatasaray ise elinin tersi ile itmelisin o teklifi.
"Fatih Terim milli takım için düşünülüyorsa yapılacak bir şey yok." da ne demektir? Ben Fatih Hoca'nın başında olduğu takımın taraftarıyım ve Fatih Terim'in bu kulübün dışına bir adım bile atmasını istemiyorum, o kadar.
Ayrıca benim için Galatasaray > Milli takım. Kimse ülke adını taşıyor diye bir takımı desteklemek zorunda değil.
Fikrimi belirtmek gerekirse Fatih Terim'in teklifi kabul edeceğini sanmıyorum.Son 2 yıldır federasyondan çekmediğimiz kalmadı,milli takımın durumunu düzeltmesi muhtemel olan Fatih Terim'in başa getirilmesiyle beraber YD'nin hizmet süresinin çok olmasa da biraz daha uzayacak olması muhtemel.Kimse başa geçmesin,kendi pisliğinde boğulsun YD.
Üstte ki kişiye katılıyorum,Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen gibi nam salmış isimler varken niye Fatih Terim ?
İşin içinde siyasi baskı unsuru olmasından dolayı Galatasaray görüşmesine izin vermiş olabilir. Ancak hocanın kabul etmeyeceği belli. Biz görüşme izni verdik hoca kabul etmedi yapacak birşeyimiz yok durumuda olabilir. Siyasi olaylar Türk futbolunu işgal etti...
Yahu adam Beşiktaş'ı batırdı,Türk futbolunun içine etti,şimdi de yükselişte olan Galatasaray'ı gözüne kestirmiş.Kimse kadro iyi,başka iyi teknik adamda bulunur fasa fiso demesin,Fatih Terim Galatasaray tarihinin en önemli ismidir,Türk futbol tarihinin en büyük adamıdır.Fatih Terim'siz Galatasaray,Galatasaray'sız Fatih Terim düşünemiyorum.Faal menajerliğe son verene kadar Galatasaray'ın başında kalmalıdır.
Bu arada şu an bir takımı yöneten bir teknik adama Şenol Güneş,Mustafa Denizli,hatta Aykut Kocaman ve hatta hatta Yılmaz Vural gibi isimler varken teklif götürmek,art niyetliliktir,amacı bellidir ve kabul edilemezdir.
http://s1.directupload.net/images/130820/9amdh6fl.swf
Bunu dedikten sonra gidecek misin?
demek ne demektir ? Sanki ben seçiyorum, sanki ben seçtim. Ben sadece neden seçtiklerini açıklamaya çalıştım ve eğer Fatih terim teklifi kabul ederse nasıl bir durum olacağını açıkladım. Burada üstüne gidilmesi gereken en son kişi benim. Laflarımı yanlış anlamayınız.
Kararın yanlış ya da doğru olduğunu tartışmıyorum demiştim.
Sentugo.
Milli takımın hoca sorunundan başarısız olmadığını göremediğimiz sürece bu tür tartışmaları ve olayları çok yaşarız. Arkadaş Abdullah Avcı zaten kapasitesizdi, hoca değişikliği lazımdı ancak işin temelinde Mourinho'da gelse çare değil.
Bir Galatasaraylı olarak diyorum ki F.T gerçekten inanıyorsa bir şeyler yapabileceğine milli takımda Y.D ile falan bizi bırakabilir sezon sonu
Bu konuyla ilgili son kez yazacağım;
Allah kerim,Fatih Terim.Ne karar verirse arkasındayım İmparator'un.
nur topu gibi bir gündemimiz oldu, hepimize hayırlı olsun. TFF'nin Fatih Terim'e koşması o kadar hoşuma gitti ki anlatamam. Senin 2 senedir Fatih Terim'in takımna verdiğin her kupada yüzün düşsün, moralin bozulsun, hatta kupayı verme direk üstümüze at, başkanı olduğun kurumun varolan ağırlığını yok et, birilerinin kuklası ol sonra gel o yüzünü düşüren takımın teknik direktörüne talip ol. Ulan o kadar güzel bir durum ki, yaşadığım hazzı anlatamıyorum.
Screw you guys, I'm goin' home
ilk fırsatta fatih terime koşan tff nin fatih terimin yabancı kuralı kalksın görüşüne aldırış etmemesi de ayrı bi ironi
Fatih Hoca takımı bırakacak olursa eğer sözlenecek tek bir söz var;
Hani Aslolan Galatasaray'dı Hocam ?
Football is simple,but Football Manager is not
Sayın Fatih Terim'den Açıklama
Galatasaray'ı damarlarında hisseden, her zaman olduğu gibi Galatasaray'ı yaşayan ve yaşamaya devam edecek olan, Türk futbolu ve futbolun geleceği için kendinden vazgeçmeye hazır biri olarak öncelikle 48 saattir medyada yazılıp çizileni, bilip bilmeden yapılan yorumları, niyeti kendinden menkul tespitleri, sosyal mecralarda konuşulan her şeyi yakından takip ettiğimin bilinmesini isterim.
Tabi ki Milli Takımla adının anılması her Türk antrenör için gurur vesilesidir hele ki bu yıllarını Milli Takıma vermiş ve ay yıldızlı formanın başarısı için hem sporcu hem de teknik adam olarak ter dökmüş biri için çok daha fazla gurur vericidir. Hayatının her anını ülke futbolunun başarısı ve geleceğini inşa etmek için uğraşarak yaşayan biri olarak ihtiyaç olduğunda kişiliğimden ve etik kurallardan vazgeçmeksizin yardımcı olacağımdan da kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Ancak kendini Galatasaray'a adamış ve bu ailenin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş birinin Galatasaray'dan vazgeçeceğine inanmak gerçek dışıdır. Geçmişte örneklerinde olduğu gibi Galatasaray beni bırakmadıkça Galatasaray'ı bırakmayacağımın altını çizmek isterim.
Her zaman olduğu gibi doğru, yorum katılmamış, maniple edilmemiş bilgilerin ve haberlerin tarafımdan doğru zamanda verileceğinden de kimsenin kuşkusu olmasın.
Saygılarımla,
Fatih Terim
http://www2.galatasaray.org/kulup/haber/17693.php
Siteden açıklama yaptı hoca,görmediniz herhalde.
Hoca Avrupa'dan kupa almadan hiçbir yere gidemez. Herşey bizim için bu kadar güzel giderken Federasyon'un bu girişimi hiç şaşırtmadı. E tabi bir şekilde farkın açılmasını engellemeleri gerek.
Direk reddetmesini beklemiyordum zaten ama açıklama bende hayal kırıklığı yarattı, iki takım olayına hoca sıcak bakıyormuş gibi geldi.
Aynen yanş hem gerek duyulursa milli takıma giderim, hem de galatasaray da kalırım diyor işte...
Sentugo.
Hoca' nın açıklaması biraz Galatasaraylıları karara hazırlamaya yönelik geldi bana." Ben Galatasaray' ı bırakmıyorum, öyle birşey olamaz sadece milletimiz için bu görevi de üstleneceğim" gibi bir iz bıraktı bende.
Football is simple,but Football Manager is not
Bu açıklamadan Fatih hocanın red karar vericeğini bir tek ben çıkardım heralde.Eğer Ünal Aysal,Fatih hocaya Galatasaray'ı bırakıp milli takımı yönetebilirsin derse kendi ayağına sıkar.Niye bu riski göze alsın?Aysal sıkça gidersek beraber gideriz diyordu.Fatih hocanın Aysal yönetimi boyunca gitmeyeceğine inanıyorum.
Ben hem Galatasaray hem milli takım yönetme fikrine sıcak bakıyorum.YD'yi çok takmayın arkadaşlar.Bir dahaki seçimde yüzüne bakmayacaklar.
Fatih hoca kendine yakışır bir açıklama yapmış.Yerinde ve zamanında geldi açıklama.
Olay bence Aysal'ın,Demirören'in teklifine direk olmaz diyememesinden büyüdü.Demirören'e duyulan nefrete rağmen Aysal yinede nazik davranmış.
"Ancak kendini Galatasaray'a adamış ve bu ailenin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş birinin Galatasaray'dan vazgeçeceğine inanmak gerçek dışıdır. Geçmişte örneklerinde olduğu gibi Galatasaray beni bırakmadıkça Galatasaray'ı bırakmayacağımın altını çizmek isterim."
Mevcut TFF ile calismak icin birisinin:
Yabanci ve sadece para kazanma niyetinde olan,
Yerli ve kapati 1 yilligina milli takima atma niyetinde, veya
Yillardir milli takimda calismak isteyip bu ise bir turlu getirilmemis (Yilmaz Vural)
birisi olmasi gerekli.
Gecen sezon Lig TV'nin ove ove bitiremedigi Hector Cuper olsun.
Veya genc kusagin en flas teknik direktoru, UEFA kupasinda yari final oynamis Aykut Kocaman olsun.
Her derde deva Okan Buruk olsun.
Yilmaz Vural muradina ersin.
Neden saha kenarinda yaptiklarindan dolayi iki sezondur bir suru mac cezasi verilmis olan, kazandigi basarilar her zaman insanlar tarafindan kucumsenmis, Mesut Ozil Almanya'yi secti diye edilmedik laf kalmamis, milli takimda kazandigi para yuzunden acimasizca elestirilmis Fatih Terim isteniyor acaba?
Pekala mevcut TFF'ye kukla olabilecek bir suru teknik direktor var dunyada.
Ben bu Fatih Terim'e gitme meselesini Adnan Polat'in elinde kozu kalmadigi icin Fatih Terim'e gitmesine benzetiyorum.
Buradan çıkarılacak anlam belli, Galatasaray'ı bırakmam, iki takımı da çalıştırabilirim. Ayrıca şöyle bir detay daha var, Galatasaray beni bırakmadıkça diyor. Ünal Aysal iki takım konusunda tavrını koymuş durumda, Fatih Terim kendisine atılan topu göğsünde yumuşatıp voleyi çakmış durumda. En hayırlı olacak şey, kendisinin de söylediği gibi itibarsızlaştırma politikası güdenlerin teklifini geri çevirmesi olacak. Yoksa bu olay kaosa doğru gider.
Fatih Terim'in bu cevabi guzel oldu.
Bu federasyona gore hoca bulmak zor. Her seyi ile futbolu dibe vurdurmak icin varlar sanki
Fatih Hoca Londra'da basın toplantısında Wenger 16 yıldır burda ben ise 3. defa geliyorum demişti sitem ederek ben uzun yıllar Galatasaray'ın başında olacağını düşünüyorum Fatih Hocanın
Milli takımla beraber Galatasaray'ı çalıştırmasında bir engel yok hem böyle olması çok daha iyi olacaktır her 2 taraf açısından da
Bir diğer konu bu olay gerçekleşirse yabancı sınırından artık kurtulmuş olacağız ve türk futbolu adına büyük bir gelişme olacak bu olay Arda Turan zamanında bir açıklamasında İspanya'da futbol oynamayı öğrendiğini söylüyordu haklı da biz eğitim işini yapamıyoruz ondan genç oyuncularımız bırakalım yurt dışına çıksın hem bu iç piyasadaki yerli oyuncu fiyat saçmalığı da son bulur