Originally Posted by
IcedEarth
Bunlar benim çizdiğim plana göre gittiklerinde Aydın hariç yaşları 32 civarı olacak oyuncular. Daha şimdiden verimsiz olan bu oyuncular 2 yıl sonra verimli hale mi gelecek? 2 yıl içinde 3 Büyükler hariç 15 Türk takımından illa ki rotasyonumuza katılacak kalitede Türk oyuncular parlayacaktır, değil mi? Daha bu işin gurbetçi gençleri de var. Buyrun ben birkaç tane bu tanıma aday oyuncu önerisinde bulunayım:
Tarık Çamdal, Yusuf Erdoğan, Hakan Çalhanoğlu, Enes Ünal, Kamil Ahmet Çörekçi, Okay Yokuşlu, Emrah Başsan, Alpaslan Öztürk, Ozan Tufan, Atabey Çiçek, Ömer Bayram, Salih Dursun
Birkaç tane de şimdiden rotasyon seviyesinde veya 11de oynayabilecek oyuncu sayalım:
Aykut Demir, Ömer Toprak, Serdar Taşçı, Özgür Çek, Musa Çağıran, Orhan Gülle, Muhammet Demir, Jem Karacan, Onur Kıvrak
Buraya potansiyeli olan veya daha şimdiden kaliteli olmak üzere toplam 21 tane Türk oyuncu yazdım. Ben scout değilim, ben sıradan bir vatandaşım sadece ve yüzeysel gözlemlerime dayanarak 21 oyuncu yazabiliyorum. Koskoca Galatasaray kulübü doğru düzgün bir scouting sistemi oluşturup her türlü ayrıntıya sahip 100lerce oyunculuk bir araştırma raporu hazırlayamayacak ve 2 yıl içerisinde bunlardan 10, gerekirse 15 tanesini renklerine bağlayamayacak durumdaysa zaten kulübü kapatalım.
"Bu oyuncularla mı Avrupa'da başarı gelecek?" diyorsanız birşey diyemem. Ama yakın veya uzak vadede yollanması gerektiğini öngördüğüm oyuncularla da Avrupa'da başarı geleceğini sanmıyorum. Kaldı ki AB statüsüne geçilmezse artık Avrupa'da herhangi bir kupa kaldırabilecek bir Türk Takımı olduğunu da sanmıyorum maalesef.