Sayfa 448 / 578 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548 ... SonSon
13,411 ile 13,440 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Sezon sonuna kadar aynı kadroyla gitmeliyiz,devre arası transfer çok gereksiz olur.Sezon sonu da takımı gençleştirmeliyiz,ciddi manada çok yaşlı bir takımız.Yaş fark etmeksizin takımdan kesinlikle gitmesi gereken isimler de şunlar ; Burak,Eboue,Dany,Amrabat,Riera,Hamit

Yapılacak transferler için yorum yapmak gerekirse gönlümden geçen isimler;

Hakan Çalhanoğlu,Muhammet Demir,Sezer Özmen,SOL BEK !,KANAT !
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Drogba da bu sezon sonunda takımdan ayrılabilir...Ayrılması da lazım çünkü sistemi ona göre kurmaya başladık iyice. Mutlaka kenarlardan ceza sahasına dalabilen tarzda kanatlar bulmak lazım eğer 4-5-1 oynanacaksa. Bruma bunlardan biri olmaya aday ama Burak olmuyor.Bir de maçboyunca Dany solda önü bomboş topla buluşmasına rağmen sol ayağı olmadıgı için ileri gidemedi. Yazıklar olsun ki Galatasaray gibi bir camiada sol bek mevkisinde stoper oynamak zorunda... Engin Baytar rezilleri oynuyor iyice. Aydın'da kıpırdanma var,şans verilebilir. En önemlisi en az 3 tane kaliteli türk alınmalı bu kadroya. Mancini takımı hızlı oynamaya ikna etmedikçe pozisyon da gelmiyor zaten
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Takımın fiziken iyice bir toparlanması lazım. Ardından sağlam bir mental gelişime ihtiyaçları var. Son olarakta şu yabancı sınırlamasının kalkmasına ihtiyacımız var. Bu 3 sorun çözülürse yeniden uçuşa geçeceğimize inanıyorum ben.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Takımda yaşanan sorunlardan biride "doymuşluk".3 sene önceki gibi revizyon sezon sonu şart.
    Yukarıda yazılmış zaten.Eboue-Riera-Dany-Amrabat gibi gereksiz ve artık katkı vermeyen yüksek maliyetli bu oyuncular gönderilmeli.Bunlara ek Chedjou ilk teklifte satılmalı.Sezon öncesi hadi dedik takıma alışamadı felan ama bu kadar hataya müsait bir stoperle yola çıkılmaz.

Seneye AB kuralı gelirse bizim için bir başka olumlu bir gelişme olur.Yoksa yabancı sınırı kaldığı sürece işimiz iş.Ama AB mevzusunda bir yola girildi ve ben olumlu olur diye düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Söylemeden edemeyeceğim Chedjou yediğimiz sağlam kazıklardan biridir. Fazlasıyla iyi niyetli, bileklerine hakim, lider ruhlu, pozisyon bilgisi var, Semih'in 1 gömlek üstü eyvallah tamam da bir takımda aynı tip iki stoper oynaması ne kadar doğru ? Büyük takımların çoğuna bakarsanız bu tip yerden oynayabilen, kesici, hamlesi olan stoperlerin yanında hava toplarına hakim, markajı iyi oyuncular oynar. Hummels, Pique, Mertesacker vb. gibi adamlar.

Semih ile yan yana oynayınca bir garip oynuyor. Zaten savunmanın geri kalanı da -Semih hariç- yani Eboue, Sabri ve bazen de Riera kötü oynayınca inanılmaz sırıtıyor. Tamam tüm suc onda değil, kuması kaliteli fakat sıkıntı var savunmada ve Chedjou göze carpıyor. Sağ-sol bek yetersizliğimize değinmiyorum bile. Hakan Balta mesela güven veriyor, Ujifalusi güven veriyordu, Semih güven veriyor ama bu adam güven vermiyor. Eboue, Sabri güven vermiyor.. Gökhan Zan oynasa daha sağlam savunma yaparız gibi geliyor bana..

Ayrıca Fransa'nın en iyi savunmacısı diye eleştirilemez sananlar var bu adamı da, bizim ülkenin de en prestijli gazetesi Fanatik. Ona göre mi yapacagız transferleri yani ? Bu adama 7 Milyon € verilmesini aklım almıyor. Verilen paraya yazık. Maksimum 4-5 edecek bir oyuncu oysa.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Söylemeden edemeyeceğim Chedjou yediğimiz sağlam kazıklardan biridir. Fazlasıyla iyi niyetli, bileklerine hakim, lider ruhlu, pozisyon bilgisi var, Semih'in 1 gömlek üstü eyvallah tamam da bir takımda aynı tip iki stoper oynaması ne kadar doğru ? Büyük takımların çoğuna bakarsanız bu tip yerden oynayabilen, kesici, hamlesi olan stoperlerin yanında hava toplarına hakim, markajı iyi oyuncular oynar. Hummels, Pique, Mertesacker vb. gibi adamlar.

Semih ile yan yana oynayınca bir garip oynuyor. Zaten savunmanın geri kalanı da -Semih hariç- yani Eboue, Sabri ve bazen de Riera kötü oynayınca inanılmaz sırıtıyor. Tamam tüm suc onda değil, kuması kaliteli fakat sıkıntı var savunmada ve Chedjou göze carpıyor. Sağ-sol bek yetersizliğimize değinmiyorum bile. Hakan Balta mesela güven veriyor, Ujifalusi güven veriyordu, Semih güven veriyor ama bu adam güven vermiyor. Eboue, Sabri güven vermiyor.. Gökhan Zan oynasa daha sağlam savunma yaparız gibi geliyor bana..

Ayrıca Fransa'nın en iyi savunmacısı diye eleştirilemez sananlar var bu adamı da, bizim ülkenin de en prestijli gazetesi Fanatik. Ona göre mi yapacagız transferleri yani ? Bu adama 7 Milyon € verilmesini aklım almıyor. Verilen paraya yazık. Maksimum 4-5 edecek bir oyuncu oysa.
    Bende şunu anlamıyorum Thiago Silvanın olduğu bi ligde herhangi biri nasıl en iyi savunmacı olabiliyor bu arada yanarım yanarım adil ramiyi almayışımıza yanarım devre arasından itibaren milanda kiralık oynucak opsiyon 5-7 m € civarı bi miktardı chedjou dan kat kat daha iyidir bence

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Bu takima nester vurulmali.

Muslera

Sabri-Gokhan-Dany-Hakan

Melo-Engin-Sneijder

Aydin-Drogba-Bruma.

Selcukmus,Burakmis,chedjoymus semihmis alayinin kesilmesi lazim ozellikle selcugun aklini basina almasi lazim.

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    İstediginiz dizilişi yapın savunmada Chedjou oynadıgı sürece her an gol yeme riskiyle karşı karşıyayız. Gol yedik mi de, takımın konsantrasyonu çöküveriyor zaten.
    Aynı şeyleri yüz kere söylemişizdir sanırım.

Bu sene İSTEDİĞİNİZİ YAPIN savunmanın göbeginde Chedjou Dany gibi tipler oldugu surece yediğinden fazlasını atmalısın.

Onun dışında Mancini eleştirilerine pek katılmıyorum. Belki de ilk kez FB deplasmanında dogru oyunu oynuyorduk.
    Ama Chedjou çıktı ve şovunu yaptı.
    Yoksa o maçı biz 0-0 götürebilseydik ki zaten FB'nin ev sahibi takım olmasına ragmen penaltıya kadar şutu bile yok, bu maçtan puan ve puanlar alma şansımız cok yuksek olurdu. Ama ne yaparsın işte kendi ayagımıza sıktık bir kez daha.

Valla o Chedjou'yu getirenin ona paraları verenin onun gelmesinde en ufak katkısı olan herkesin sorumlulugudur bu maç.

Önceki yazılarda da yazmıştım. Sadece Chedjou ve Bruno Alves'i yer değiştirelim diyorum. Şu an puan sıralaması tam tersine olurdu buna o kadar çok eminim ki zaten en az 100 kere söylemişimdir.

Biz Chedjou'yu, FB ALves'i aldığı gün zaten şampiyon belirlenmişti. Zaten ünlü bir laf vardır; "hücum maç kazandırır savunma şampiyon yapar".

Bu sadece savunma yap anlamında değildir. Şampiyon olmak istiyorsan savunmada çok dikkatli olmalısın ve iyi becermelisin demektir.

9 puan fark kapanılmayacak fark değil yani FB ligi bitirdi şampiyon oldu diyemem sadece 9 farka bakarak.
    Ama bir Chedjou'ya bakıyorum bir Alves'e bakıyorum FB şampiyon oldu beyler hayırlısı olsun diyorum.

Valla sadece bu maçlık yazmıyorum bunları geldiği ilk günden beri burada gaza gelmiş hepinize yazmıştım. Yok ibrahimovic'e çalım atmış da yok Fransa'nın en iyi stoperi seçilmiş de.
    Lille şu an ligin en az gol yiyen takımı beyler. 13 maçta sadece 4 gol yemişler.

Kısacası taraftarda bu kafa olduğu sürece yöneticiler taraftarın duygularıyla daha çooook oynarlar.
    Last edited by davidvilla : 11.Kasım.2013 at 10:46

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Bu takima nester vurulmali.

Muslera

Sabri-Gokhan-Dany-Hakan

Melo-Engin-Sneijder

Aydin-Drogba-Bruma.

Selcukmus,Burakmis,chedjoymus semihmis alayinin kesilmesi lazim ozellikle selcugun aklini basina almasi lazim.
    Ben de bunu anlamıyorum.

Her konuda Engin'den bahsediyorsunuz. Geçen sene hakeme saldırıp atıldığı derbiden itibaren hangi maçta iyi oynamış bu Engin? Aldığı kilolarla resmen "nereye s.....?" serzenişinde bulunan abimize benzemiş. Yürümeye hali kalmamış bu adamın.

Sabri diyoruz, her maç sağ kanadı bomboş bırakıyor bu Sabri. Ofansif yetenekleri zaten kısıtlı, e defansif olarak da oynadığı her maçta en fazla açık verilen bölge burası. Rakiplerin sol açıkları Sabri oynadığı zaman Cristiano Ronaldo gibi gözüküyor. O zaman neden Sabri?

Aydın, 7 yıldır forma giydiği takımda olumlu oynadığı maç sayısı 10'u geçmeyen adam. Forma bulamadı diyerek kendimizi kandırmayalım. Çıktığı 105 Süper Lig maçında 4 gol 14 asisti var. 26 yaşında kendisi. Dünyada gördüğüm en umursamaz adamlardan Aydın, sezon başı 7 yıldır ekmeğini yiyip de hiçbir şey katmadığı takımına rest çekip 3 ay boş gezdikten sonra mecbur geri dönmüş Aydın. Ben o kadar iyimser değilim bu konuda maalesef.

Hakan Balta, dünyanın en istikrarsız adamı. Art arda 5 maç iyi oynadığı son 5 yıldır görülmemiş. Yaş da 31'e geliyor ha, yanlış olmasın. Koyunun olmadığı yerdeki keçi. Hadi bu bir miktar kabul edilebilir diyelim. Asıl mevkii sol beke en yakın olan adam olduğundan o da, performanstan filan değil yani.

Gökhan Zan, 5 maç oynasa 6. maçta sakatlanan adam. Rotasyonda iyi, 5 maçın 1'inde oynatılabilir. Ama düzenli oynatmak? İntihar!

Dany? Dünyanın en dengesiz stoperi olan mı? Hani şu 3 hazırlık maçında 3 penaltı yaptırıp 1 de kırmızı kart gören. Zaten zıvanadan çıkmış savunmanın en dengesiz elemanını hatanın kabul edilemeyeceği 2 bölgeden birinde kullanmak çok da doğru olmasa gerek.

Bana göre bu takımın devre arasına kadar oynaması gereken kadro;

--------------------------------------Muslera--------------------------------------
    Eboue---------------Chedjou-----------------Semih--------------------Balta
    -----------------------------Melo-------------Selçuk------------------------------
    Burak------------------------------Sneijder------------------------------Bruma
    --------------------------------------Drogba---------------------------------------

7 yabancı oldu. Rakibe göre Eboue-Sabri, Chedjou-Gökhan, Bruma-Umut alternatifleri kullanılabilir. Sneijder, Drogba, Melo ve Muslera oynayamayacak durumda olmadıkları sürece sahada olmak zorundalar, bu 4'lüden 1'i bile olmayınca perişan oluyoruz.

Defans 4lüsü iki yönden de optimum olan tek 4lü. Sağdan hücum düşünülebilirken soldan aynı katkıyı beklemek zor. Stoper 2'lisi de maalesef en dengeli ikili durumunda. Chedjou'yu Emre B.'nin gol atmasına neden olduğu için pek sevemeyeceğim artık, ancak idare etmek durumundayız. Eboue de Melo'nun şefkatli ellerine teslim edilmeli, anlamsızca yere yattığı pozisyon başına Melo'dan 2 yumruk gelirse kendine gelecektir. Balta da devre arasına kadar mecbur gibi.

Orta saha ikilisi en formsuz halleriyle bile şu takımın en lüzumlu parçaları. Selçuk belki 1-2 maç Yekta'ya bırakabilir yerini, biraz dinlenmek kendisine iyi gelecekse.

Burak mecbur oynayacak, alternatif yok. Ayrıca satılana kadar oynatıp hiç değilse bir miktar piyasa oluşturmasını beklemek durumundayız. Yerleşimde sağa koydum, ama hücum anlarında içeri yıkılabilir, oradan Eboue bindirecek zaten.

Sneijder sanırım ne kadar önemli olduğunu yokluğuyla kanıtladı. Oynamadığı 2 maçta doğru düzgün top dönmedi. Adam olmayınca takımın pas ratingi %50 düşüyor adeta.

Bruma biraz daha dikkatli olmalı, tercihleri bazen Amrabat gibi yapıyor. Yetenekleri üst düzeyde, ama biraz daha nerede ne yapacağını bilmeli. İdmanlarda Didier ve Wesley abilerinden hangi pozisyonda ne yapacağını bir güzel öğrenmeli.

Drogba, takımın gol yollarındaki en önemli parçası. Ama şu frikik sevdasına son vermesi lazım. Yakında aut atışlarını bile Muslera'ya bırakmayıp kaleye abanacakmış gibi hareketler içerisinde. Frikiklerde içeri geçsin, kafa toplarındaki en önemli adamımız kendisi zaten.Yakın mesafe frikikleri Selçuk'a, uzun mesafe frikiklerini de Sneijder'e bıraksın artık.

Kornerleri Sneijder kullansın, Selçuk bu konuda pek iyi değil bence. Selçuk kornerler sırasında ceza sahasının 3-4 metre dışında süpürücü rolünde olmalı, dönen toplar hep sıkıntı oluyor çünkü.

Devre arasında ciddi transferler yapılmalı, bu şartlarda 2.'lik bile zor gelir.
    Last edited by IcedEarth : 11.Kasım.2013 at 20:15

Şu bizim yönetimden birileri konuştugunda siniri bozulan tek ben miyim acaba ?
    Kim bu adamlar garip garip mason gibi değişik değişik adamlar konuşup duruyor kim abi bu çakallar ?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bence de olması gereken kadro ve oyun tarzı bu.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Valla yine bir milli arası var Mancini bey önceki milli ara da biraz olsun takımı tanımıştı galibiyet serisi de yapmıştık ta ki şu son 2 maça kadar.Bu sefer daha sağlam bir çalışma yapması lazım kalan maçlarımızı kazanmamız lazım ligde özellikle 9 puanlık farkın erimesi için 6 haftanın tamamını kazanmamız şart.İşimiz çok zor ligde şampiyonluk isteniyorsa devre arasına en fazla 5 puan farkla girmek lazım.Selçuk'un formsuzluğunu ben Drogba,Melo gibi duran top isteyen isimlere bağlıyorum orta sahanın orada faul oluyor Drogba Selçuk'un işine karışıyor adamın yüzü asık görünüyor zaten hemen.Bu tip sorunlara da bir çözüm lazım Galatasaray'ın rakibi kendisidir ve şuan Galatasaray kendisine yenik ilerliyor kendi içimizdeki sorunları temizlersek her şey güzel olur.Kadro konusunda ise artık bir şey demiyorum ben tek istediğim hakedenin oynaması.

Ayrıca son eklemek istediğim bir şey var Dany,Amrabat,Riera bu 3 isim bir an önce gönderilmeli.Galatasaray'ı çok net haketmiyorlar.

Bu sezon hiç umudum yok.
    Kendimi Galatasaraya küsmüş gibi hissediyorum.
    Halbuki geçen yıllarda hiç böyle olmamıştım heyecansız ve ilgisizim.

Tıkır Tıkır işleyen takıma çomağı soktular.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yazımı acilen çıkmam gerektiği için tam olarak bitiremeden yolladım. Yazacağım son kısmı da burada yazayım.

Yollanması gereken çok fazla oyuncu var, ve bunların tamamını 1 yıl içinde yollamak mümkün değil. O yüzden 2 yıllık transfer rotası çizmemiz gerekli.

Yakın vadede kesinlikle işimiz olmayacak adamları sıralayalım. Bana göre Dany, Amrabat, Riera, Aykut, Ufuk yakın vadede, yani devre arasında yolları ayırabileceğimiz ve hatta ayırmamız gereken oyuncular. Bunlar yerine devre arasında herhangi bir Türk kaleci, bir stoper(bana göre Ömer Toprak), bir sol bek (üst düzey bir yabancı oyuncu), ve mümkünse Türk bir kanat oyuncusu şart. Kanat oyuncusu rotasyonda kullanabileceğimiz düzeyde olsa yeter. Kanatlar için bu sene Burak-Bruma-Aydın-x-Umut rotasyonu yeterli olacaktır. Bir de kaliteli rotasyon forveti alınırsa daha iyi olur, Drogba'nın sakatlanması durumunda sahaya sürülebilecek gol yüzdesi iyi bir santrafor.

Sene sonunda ise Engin, Ceyhun gibi Galatasaray seviyesinde olmayan oyuncularla yollar ayrılmalı. Burak ikinci devrede biraz olsun toparlar da piyasasını 10 milyon civarına taşırsa satılmalı, Chedjou zararı minimuma indirecek bir teklif gelirse elden çıkarılmalı. Eboue de laubali tavırlarını sürdürürse onla da yollar ayrılmalı.

Son hamle ise çok kritik. Yerini doldurabilecek kıvamda bir santrafor almamız durumunda Drogba ile sözleşme uzatılmamalı. Ben de çok seviyorum kendisini, ama artık 36 yaşında ve maliyeti çok fazla. Seneye fizik kalitesi iyice düşmüş olacak ve çok yüksek ihtimalle gol yükümüzü çekecek seviyede olmayacak. Takımdaki en profesyonel oyuncu, ancak yıllık 4 milyon euro çok fazla.

Gidenlerin yerine Türk rotasyonu kuvvetlendirilmeli. Yıl içinde çıkış yapan genç Türk oyuncular ile bir şekilde anlaşılmalı. Özellikle orta saha, ofansif kanat oyuncuları ve defansın sağı için bu şart.

Gelecek sezonun sonunda da Aydın, Sabri, Umut, Balta, Gökhan gibi oyuncularla yollar ayrılmalı. Yerleri altyapıdan ve yerli piyasadan kaliteli rotasyon oyuncularıyla doldurulmalı.

Yani önümüzdeki 2 yıllık süreçte yolların ayrılması gereken aşağı yukarı 15 oyuncu var, ki performansa göre bu sayı artabilir de.

Kısacası biraz sıkıntılı bir süreç yaşayacağız önümüzdeki 2 yıl içinde. Doğru bir yapılanma içerisine girersek bu süreci atlatmamız mümkün.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

valla ben enginden hala umitliyim geçen yil fazla sans verilmedi 11 maç piskolojisinden cikamadi. bu yilda yeni yeni oynarken fatih terim gitti sonra tekrar yedek birakildi vesaire antremanlarda vs nasil tabi bilmiyorum ama engin 3-4 maç oynasin duzenli forma girsin selcugun yerine cok rahatlikla oynar selcugun 2 yildir yaptigi defans , amaç defans yapmak ise onu enginde yapar amaç hucumda etkili olmaksa engin selcuktan daha etkilidir , zaten 2 yildir frikilerden kornerlerden vs etkili degiliz ortalarida serbest vuruslarida baskasi kullansin sorun degil. benim sadece sitemim engine hak ettikleri degeri vermiyorlar ama arada sirada oyuna girince bence degisik birseyler yapmaya calisiyor takimi ayaga kaldirmaya calisiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ceyhun da gayet iyi bir ön libero bence.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Savunmada Gökhan Semih ikilisi oynamalı, hem yabancı oyuncuya yer açılır semde Gökhan Chedjou ve Dany'den çok daha iyi bir stoper bence.

Mümkünse Burak Yılmaz ya forvet oynatılmalı yada kesilmeli gerçekten kabak tadı vermeye başladı artık, herkes şikayetçi. Burak'ın yerine Umut oynamalı tabii kanada hapsedilmezse.

Selçuk İnan'ın yerine Engin veya Emre Çolak oynayabilir, onunda kulübede oturulması gerektiğini düşünüyorum.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Obradovic'i takımın başında bi denemeli aslında

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

FCN Blog ‏@fcnblog 3 dk
    Telekom maçında sakatlanan Ersin Dağlı'nın 3 ay, Jamont Gordon'un 1 ay parkelerden uzak kalacağı iddia ediliyor. MR sonuçları bekleniyor.

sanırım bize nazar değdi

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by IcedEarth View Post

Gelecek sezonun sonunda da Aydın, Sabri, Umut, Balta, Gökhan gibi oyuncularla yollar ayrılmalı. Yerleri altyapıdan ve yerli piyasadan kaliteli rotasyon oyuncularıyla doldurulmalı.

Bu gidecek oyuncular yerine önerdiğin "kaliteli yerli rotansyon oyuncuları" kimler ?
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

bana gore kaliteli yerliler o,toprak,sinan bolat,ugur demirok,ziya erdal,jimmy durmaz,adem buyuk

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Corpus View Post

Bu gidecek oyuncular yerine önerdiğin "kaliteli yerli rotansyon oyuncuları" kimler ?
    Bunlar benim çizdiğim plana göre gittiklerinde Aydın hariç yaşları 32 civarı olacak oyuncular. Daha şimdiden verimsiz olan bu oyuncular 2 yıl sonra verimli hale mi gelecek? 2 yıl içinde 3 Büyükler hariç 15 Türk takımından illa ki rotasyonumuza katılacak kalitede Türk oyuncular parlayacaktır, değil mi? Daha bu işin gurbetçi gençleri de var. Buyrun ben birkaç tane bu tanıma aday oyuncu önerisinde bulunayım:

Tarık Çamdal, Yusuf Erdoğan, Hakan Çalhanoğlu, Enes Ünal, Kamil Ahmet Çörekçi, Okay Yokuşlu, Emrah Başsan, Alpaslan Öztürk, Ozan Tufan, Atabey Çiçek, Ömer Bayram, Salih Dursun

Birkaç tane de şimdiden rotasyon seviyesinde veya 11de oynayabilecek oyuncu sayalım:

Aykut Demir, Ömer Toprak, Serdar Taşçı, Özgür Çek, Musa Çağıran, Orhan Gülle, Muhammet Demir, Jem Karacan, Onur Kıvrak

Buraya potansiyeli olan veya daha şimdiden kaliteli olmak üzere toplam 21 tane Türk oyuncu yazdım. Ben scout değilim, ben sıradan bir vatandaşım sadece ve yüzeysel gözlemlerime dayanarak 21 oyuncu yazabiliyorum. Koskoca Galatasaray kulübü doğru düzgün bir scouting sistemi oluşturup her türlü ayrıntıya sahip 100lerce oyunculuk bir araştırma raporu hazırlayamayacak ve 2 yıl içerisinde bunlardan 10, gerekirse 15 tanesini renklerine bağlayamayacak durumdaysa zaten kulübü kapatalım.

"Bu oyuncularla mı Avrupa'da başarı gelecek?" diyorsanız birşey diyemem. Ama yakın veya uzak vadede yollanması gerektiğini öngördüğüm oyuncularla da Avrupa'da başarı geleceğini sanmıyorum. Kaldı ki AB statüsüne geçilmezse artık Avrupa'da herhangi bir kupa kaldırabilecek bir Türk Takımı olduğunu da sanmıyorum maalesef.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Eboue, Amrabat, Riera ve Dany dörtlüsünden kurtulup.

Bir tane sağ bek, bir tane sol bek ve bir tane kanat alınırsa bence problem çözülür. Bunun yanında yedek kulübesini de güçlendirmek gerek tabii.

Hep ezbere oyuncular giriyor ve maalesef başarılı olamıyor. Mancini'nin yapacak bir şeyi yok elindeki kadro çok kısıtlı.

Sezon başında çok yabancısı var diye yakınmak yerine biraz Türk oyuncu bakmak bence çok daha iyi olacaktı Galatasaray için.

Aslında çok yabancı yoktu, boş yabancı vardı. Bir türlü oyunculara kıyılamadığı için şuan böyle bir karmaşa yaşanıyor.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Bunlar benim çizdiğim plana göre gittiklerinde Aydın hariç yaşları 32 civarı olacak oyuncular. Daha şimdiden verimsiz olan bu oyuncular 2 yıl sonra verimli hale mi gelecek? 2 yıl içinde 3 Büyükler hariç 15 Türk takımından illa ki rotasyonumuza katılacak kalitede Türk oyuncular parlayacaktır, değil mi? Daha bu işin gurbetçi gençleri de var. Buyrun ben birkaç tane bu tanıma aday oyuncu önerisinde bulunayım:

Tarık Çamdal, Yusuf Erdoğan, Hakan Çalhanoğlu, Enes Ünal, Kamil Ahmet Çörekçi, Okay Yokuşlu, Emrah Başsan, Alpaslan Öztürk, Ozan Tufan, Atabey Çiçek, Ömer Bayram, Salih Dursun

Birkaç tane de şimdiden rotasyon seviyesinde veya 11de oynayabilecek oyuncu sayalım:

Aykut Demir, Ömer Toprak, Serdar Taşçı, Özgür Çek, Musa Çağıran, Orhan Gülle, Muhammet Demir, Jem Karacan, Onur Kıvrak

Buraya potansiyeli olan veya daha şimdiden kaliteli olmak üzere toplam 21 tane Türk oyuncu yazdım. Ben scout değilim, ben sıradan bir vatandaşım sadece ve yüzeysel gözlemlerime dayanarak 21 oyuncu yazabiliyorum. Koskoca Galatasaray kulübü doğru düzgün bir scouting sistemi oluşturup her türlü ayrıntıya sahip 100lerce oyunculuk bir araştırma raporu hazırlayamayacak ve 2 yıl içerisinde bunlardan 10, gerekirse 15 tanesini renklerine bağlayamayacak durumdaysa zaten kulübü kapatalım.

"Bu oyuncularla mı Avrupa'da başarı gelecek?" diyorsanız birşey diyemem. Ama yakın veya uzak vadede yollanması gerektiğini öngördüğüm oyuncularla da Avrupa'da başarı geleceğini sanmıyorum. Kaldı ki AB statüsüne geçilmezse artık Avrupa'da herhangi bir kupa kaldırabilecek bir Türk Takımı olduğunu da sanmıyorum maalesef.
    O oyuncuların gitmesine katılıyorum. Ancak yerine alabileceğimiz oyuncular senin yazdıkların kadar fazla değil bence Aykut yeni gitti Trabzon' a , Ömer bildiğim kadarıyla Türkiye' ye gelmek istemiyor, keza Serdar da, Özgür çek bizim takımda oynayacak kalitede bir isim değil keza Musa da, Orhan Gülle kendi takımında beğeniyor olabilirsiniz ama bizim takımda olsa furkan özçal gibi olur, Muhammet gelir ama Antep yine 8-10 milyon ister, Jem konusunu bilmiyorum ve uzun zamandır izlemedim sadece FM' den biliyorum nolur bilemem, Onur kıvrak şuan Trabzon' un tek kalecisi ve gönülden Trabzon'lu o yüzden gelmez.

Rotasyon oyuncusu alayım derken İnter' e dönüşmek istemeyiz diye düşünüyorum. Nerede Figolu, Adriano'lu, Toldo'lu, İbrahimoviç' li İnter nerede şimdiki İtalya' da oynamış 2. sınıf futbolculardan kurulu İnter.
    Football is simple,but Football Manager is not

Aykut Demir, unut
    Ömer Toprak, unut
    Serdar Taşçı, unut
    Özgür Çek, geçiniz
    Musa Çağıran, geçiniz
    Orhan Gülle, geçiniz
    Muhammet Demir, aynen
    Jem Karacan, geçiniz
    Onur Kıvrak , unut.
    Fm değil bu öyle 5-6 oyuncu göndericen yerine 5-6 oyuncu alıcan çatır çutur oynayacaklar. Yok öyle bir dünya. Eldeki oyuncuları küstüren Mancini değil Terim. Mancini herkese şans veriyor.
    Şu an Emre Çolak, Engin, Ceyhun, Yekta anadolu klüplerinde oynasaydı sen yukarı onların ismini çoktan yazmıştın.

Musa Buyuk deniyor mesela Yekta'nın yerine oynuyor paşada, aralarında çok az fark var.
    Böyle bir sürü adam toplayacagına 10milyon basıp Alper'i alacaktın işte.
    Mesela Ugur Demirok var yine sen yazmışsın sanırım yukarıda, basıp parayı alacaksın Fb mb karıştırmayacaksın.
    Böyle Anadolu'dan 2-3 oyuncu belki alabilirsin. Çünkü Anadoluda olup bizim seviyede oynama potansiyeli gerçekten olan adam 10 milyon.
    Mesela bizde kanat yok. Erkan Zengin var, bizde oynayacak potansiyeli olan, ama piyasası en az 7 milyon.
    Kısacası öyle bir sürü adam doldurmak yerine parayı basıp olmuşunu almak lazım bu 1.
    2. olarak da eldeki yetenekleri hayata döndürmek lazım artık kafasına basarak mı çalıştırırsın akşam eve göndermez 3 ay kampa mı alırsın bilmem.

Çünkü buna benzer bir tartışmayı yaşamıştık önceden ben bu oyuncuların profesyonel oldugunu kendileri çalışmaları gerektiğini söylemiştim ama dogrusu bu değilmiş maalesef bizim lokal topcumuzun illaa kafasına vurmak gerekiyor.

Yine bak sen yazmışsın Enes. Şimdi Enes'e 10milyon versek hem yorumcular hem taraftarlar altından girer üstünden cıkar cocugun ama Bruma'ya 10 milyon verince ooo süper yatırım cart curt.
    Ki hoş Enes'i Bursa 10 milyona bile bırakmayabilir şu an.

Kısacası oyuncu bonservis fiyatlarını sen oyuncunun kalitesine göre belirleyemezsin. Piyasa kendi belirler fiyatı, AY bastı 10 milyonu aldı Alper'i Erkan Zengin de direktman fırladı şimdi yukarı.
    Last edited by davidvilla : 12.Kasım.2013 at 11:06

Lütfü Bey Florya'ya akacakmış artık. Kurumsallıktan ölüyoruz vay be.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Fm değil bu öyle 5-6 oyuncu göndericen yerine 5-6 oyuncu alıcan çatır çutur oynayacaklar. Yok öyle bir dünya. Eldeki oyuncuları küstüren Mancini değil Terim. Mancini herkese şans veriyor.
    Şu an Emre Çolak, Engin, Ceyhun, Yekta anadolu klüplerinde oynasaydı sen yukarı onların ismini çoktan yazmıştın.

Musa Buyuk deniyor mesela Yekta'nın yerine oynuyor paşada, aralarında çok az fark var.
    Böyle bir sürü adam toplayacagına 10milyon basıp Alper'i alacaktın işte.
    Mesela Ugur Demirok var yine sen yazmışsın sanırım yukarıda, basıp parayı alacaksın Fb mb karıştırmayacaksın.
    Böyle Anadolu'dan 2-3 oyuncu belki alabilirsin. Çünkü Anadoluda olup bizim seviyede oynama potansiyeli gerçekten olan adam 10 milyon.
    Mesela bizde kanat yok. Erkan Zengin var, bizde oynayacak potansiyeli olan, ama piyasası en az 7 milyon.
    Kısacası öyle bir sürü adam doldurmak yerine parayı basıp olmuşunu almak lazım bu 1.
    2. olarak da eldeki yetenekleri hayata döndürmek lazım artık kafasına basarak mı çalıştırırsın akşam eve göndermez 3 ay kampa mı alırsın bilmem.

Çünkü buna benzer bir tartışmayı yaşamıştık önceden ben bu oyuncuların profesyonel oldugunu kendileri çalışmaları gerektiğini söylemiştim ama dogrusu bu değilmiş maalesef bizim lokal topcumuzun illaa kafasına vurmak gerekiyor.

Yine bak sen yazmışsın Enes. Şimdi Enes'e 10milyon versek hem yorumcular hem taraftarlar altından girer üstünden cıkar cocugun ama Bruma'ya 10 milyon verince ooo süper yatırım cart curt.
    Ki hoş Enes'i Bursa 10 milyona bile bırakmayabilir şu an.

Kısacası oyuncu bonservis fiyatlarını sen oyuncunun kalitesine göre belirleyemezsin. Piyasa kendi belirler fiyatı, AY bastı 10 milyonu aldı Alper'i Erkan Zengin de direktman fırladı şimdi yukarı.
    Yukarıdaki yapılanmayı 2 ay içinde yapın demiyorum zaten. 2 yıl içinde elindeki gereksiz oyuncuları yollayıp yukarıda yazdığım veya aklıma şu anda gelmeyen daha uygun profilli adamları alabilirsin. Kusura bakma ama Alper'e 10 milyon verene kadar yukarıda yazdığım adamlardan herhangi 3 tanesini alabilirsin, rotasyonu da böyle sağlarsın. 5 adam yollayıp 1 adam alarak rotasyona katkıda bulunmazsın.

Yukarıda geçiniz veya unut dediğin her oyuncu alınabilecek oyuncudur bana göre. Chedjou'ya verilen bonservis ve yıllık maaşı Ömer Toprak veya Serdar Taşçı'ya versek kabul görmeyeceğini hiç sanmıyorum. Onur'un serbest kalma maddesi var. Geçiniz dediğin oyuncuların hepsi de yollanması gereken olarak gördüğüm oyunculardan daha kaliteli oyuncular.

Erkan Zengin dediğimiz adam devre arasında gelse 29 yaşında. Ne anladım ben bu transferden? Hiç. 7 milyon euro?

Bir sürü adam doldurmak demişsin. Hepsini alalım demiyorum. Mesela yazdıklarım arasından 1 stoper, Muhammet Demir ve Jem Karacan'ı aldık diyelim. Tertemiz rotasyon oluşuyor. Bugün en büyük şikayetimiz yedek kulübesindeki oyuncuların kalitesizliği değil mi? Selçuk'u neden kötü oynadığında yedek bırakamıyoruz? 36 yaşındaki Drogba neden her maç 90 dakika oynuyor? Bir Sneijder sakatlandığında neden skoru değiştirebilecek oyuncumuz kalmıyor? Çünkü bu oyuncuların rotasyonda yakınına bile yaklaşabilecek oyunculara sahip değiliz.

Sezon başında Aykut Demir komik bir para karşılığında Trabzon'la anlaştı. Aynı şekilde Tolga Zengin. Aynı şekilde Kerim Frei. Bu 3 transferin toplam bonservis bedeli 10 milyon euro bile değil. Akıllı davrandığını sanıp 250 bin euro'nun hesabını yaparsan böyle sakatlık durumlarında 22 yaşında profesyonel futbol hayatı 200 dakikayı bulmayan oyuncuyu derbide ve Şampiyonlar Ligi maçında kalene koymak zorunda kalırsın. Transferin son günü kariyerini tek gole bağlamış Aydın'ı yalvar yakar döndürmek zorunda kalırsın.

Dediğim gibi yukarıda yazdığım isimler benim aklıma ilk gelen isimler. Bana göre hiçbiri de şu anda rotasyonumuzda bulundurduğumuz oyunculardan kalitesiz veya alınamaz değil. 1,5 yıl önce kariyerindeki en büyük başarısı ligimizin top kaptırma rekorunu kırmak olan Amrabat'a 8,5 milyon euro para bayılabilen takım bence bu transferleri de yapabilir, yapmalıdır da. Sonra Hamit gibi kariyerinin sonbaharındaki adam sakatlandığı zaman dövünürsün böyle. Oynadığı maçta ne yaptığını kendi bile bilmeyen Hakan Balta sakatlanınca sol beke denemediğin adam kalmaz.

Anadolu topçıularını takıma toplamayı ben de istemem. Ama altyapından son 10 yılda eli ayağı düzgün çıkan futbolcu sayın 5 bile değilse mecbursun buna.

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    O oyuncuların gitmesine katılıyorum. Ancak yerine alabileceğimiz oyuncular senin yazdıkların kadar fazla değil bence Aykut yeni gitti Trabzon' a , Ömer bildiğim kadarıyla Türkiye' ye gelmek istemiyor, keza Serdar da, Özgür çek bizim takımda oynayacak kalitede bir isim değil keza Musa da, Orhan Gülle kendi takımında beğeniyor olabilirsiniz ama bizim takımda olsa furkan özçal gibi olur, Muhammet gelir ama Antep yine 8-10 milyon ister, Jem konusunu bilmiyorum ve uzun zamandır izlemedim sadece FM' den biliyorum nolur bilemem, Onur kıvrak şuan Trabzon' un tek kalecisi ve gönülden Trabzon'lu o yüzden gelmez.

Rotasyon oyuncusu alayım derken İnter' e dönüşmek istemeyiz diye düşünüyorum. Nerede Figolu, Adriano'lu, Toldo'lu, İbrahimoviç' li İnter nerede şimdiki İtalya' da oynamış 2. sınıf futbolculardan kurulu İnter.
    Ömer veya Serdar konusuna yukarıda da değindim, Chedjou'ya verilen paraya onlar da çok rahatlıkla gelecektir. Aykut biraz zor olabilir belki. Özgür Hakan Balta'dan 8 yaş küçük ve bana göre daha verimli olacaktır. Orhan Gülle direk 11 için değil, rotasyonda faydalı olma ihtimali var ve bu sene bana göre düşme ihtimali çok yüksek olan Gaziantep'ten cüzi bir miktara koparabileceğimiz bir oyuncu olduğu için yazdım. Muhammet için de aynısı geçerli, sene sonunda gelir. Jem'le sezon başında görüşüldü ama 3'ün 5'in hesabı yapıldı. Şu an 2. ligde oynuyor, bence gayet alınabilir ve Premier Lig havasını solumuş bir oyuncunun Ceyhun'dan, Engin'den veya Yekta'dan daha kötü oynayacağını sanmıyorum. Onur da parası verilirse gelecektir. Şu yazdıklarımdan lüks olan tek oyuncu da Onur zaten, ancak Muslera giderse alınmalı kendisi.

Rotasyon oyuncusu alayım derken İnter'e dönüşmeyiz, zira bizde bir Figo, Adriano, İbrahimovic zaten yok. Şu yazdığım oyuncuların her biri bana göre mevcut ilk 11 oyuncularını zorlayabilecek kıvamda oyuncular. Rekabet ortamı olmadığı sürece Pazar günkü maç performansı devam eder, oyuncular "nasıl olsa yerim garanti" havasında oldukları sürece Selçuk'un, Burak'ın veya diğerlerinin performansı hep dalgalı olacaktır.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

hadi insallah dogrudur hocada imparator olur

Faruk Suren, Galatasaray'da geri donmeye hazirlaniyor. Ekibinde Ali Durust, A.Albayrak, Celal Gurcan ve Adnan Ozturk var.

Quote Originally Posted by byariff View Post
    hadi insallah dogrudur hocada imparator olur

Faruk Suren, Galatasaray'da geri donmeye hazirlaniyor. Ekibinde Ali Durust, A.Albayrak, Celal Gurcan ve Adnan Ozturk var.

Bu ekip Galatasaray'ın başına geçebilir ama Fatih Terim'in milli takımı bırakması durumunda oluşacak görüntü çok trajikomik olur. Kulüplerin ne kadar amatör yönetildiğinin de göstergesi olur. "Milli takımın başına 4 maçlığına geç, kulübü bırakma taraftarı olma, sonra kulübü bırakmak zorunda kal milli takıma geç, hedeflerimiz uzun süreli de, sonra tekrar kulübün başına geç" Bi ayrılıp bi barışan sevgililer gibi olur Galatasaray'la Fatih Terim.

Mesaj Yetkileri