Sayfa 33 / 94 İlkİlk ... 2331323334354383 ... SonSon
961 ile 990 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Hata mi?
    Oyunun yeterince gelistirilmemis olmasindan kaynaklanan sorun mu?

Bence cok fazla hata yok.
    Ama eksikler cok.
    Bu konuda size katılmıyorum. Mesela transfer sisteminde takas olayı oyunda olmasaydı buna eksik diyebilirdik. Ama takas olmasına rağmen işlevsizse ya da gerçeklikten çok uzaksa bu bir hatadır.
    Maç motorunda mesela siz oyuncuya uzaktan şut atma komutu veremiyor olsaydınız bu yüzden de çok şut atılıyor olsaydı buna eksik diyebilirdik. Ama bunu koymalarına rağmen o direktid hiçbir işe yaramıyorsa bu hatadır.
    Şu an oyunda olduğunu iddia ettikleri şeyler vasatın üstünde çalışsa kimse ses etmeyecek. Adam şunu yaptık bunu ekledik diyor bi bakıyorsunuz var ama olmasa daha iyi.
    Mesela bence şu oyunda sesli komut olmaması eksik. Bu yeniliği uzun zamandır bekliyorum. Takıma kısa pas dediğimde o komut işlemeli. Zor bişey de değil malum. Ama ben bu yok diye isyan etmiyorum. Adamlar koymamış. Olduğunu iddia etmemişler. Ben bunu bile bile almışım oyunu. Fakat oraya takım komutlarını koymuş, oyun çıkmadan önce de video yayınlamış bilmem ne yapmış ballandıra ballandıra anlatmış. Parasını verip almışım. Bi açıyorum oyunu tıklıyorum komuta yeşil yanıyo ama gerisi yok. Adama diyorum ki topu defansa dağıt ama nafile. Takılıyor kafasına göre. Üstelik adam her bildiğini okuduğunda rakip topu alıp tehlikeli oluyor. Gel de çıldırma. Hata işte bu.

Nesil
    2003

1. Takas

Takas butun taraflar gonulluyse oluyor. Ama eger diger takim oyuncuyu istemiyor, oyuncu da diger takimi istemiyorsa tabii olmuyor. Zaten gercekte de boyle. Ben cok defa takas ile oyuncu verdim ve aldim. Ama tabii on kosul diger takimin oyuncuyu istiyor olmasi.

2. Uzaktan sut

Bir oyuncu, bu gorev verilmemesine ragmen, uzaktan sutu baska hic bir secenegi yoksa secer. Yani bu uzaktan sut taktigin islemediginin gostergesi. Eger oyuncuya uzaktan sut cek demiyorsan ve buna ragmen uzaktan sut cekiyorsa, demek ki taktiksel tercihlerinde bir sorun var ki oyuncu uzaktan sut cekmek zorunda kaliyor.

Oyunun hatasi demek yerine, bu problemi nasil cozebilirim demek cok daha dogru. Ya rakip iyi kapanmistir, fazla oyuncuyu ileriye yolladigin icin oyuncularin pas yapacak alan bulamiyordur. Veya oyuncun rakip savunma oyunculari arasinda tek basina kalmis ve artik top ile ilerleyecek gucu bitmistir. Topu kaybetmek yerine sut denemistir. Her ikisi de oyunculardan istediklerini rakibin basarili bir sekilde etkisiz hale getirdiginin gostergesi.

3. Kisa pas sesli komut

Mac esnasinda oyuncular maca mi konsantre olacak teknik direktorun verdigi taktige mi? Sahanin diger tarafindaki oyuncu aninda bu komutu duymazsa ne olacak? Mutlaka oyunda atil bir an oldugunda bu komut takimin tamamina yansir. Vilmaz Vural kenarda bosuna mi yirtinip duruyor kisa pas yapin, geriye cekilmeyin diye? Sonra golu yiyor ve ben oyuncularima soyledim ama yapmadilar diyor.

Bunlarin ucu hata da degil. Eksik de degil. Tam tersine, olmasi gerektigi gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

1. Takas

Takas butun taraflar gonulluyse oluyor. Ama eger diger takim oyuncuyu istemiyor, oyuncu da diger takimi istemiyorsa tabii olmuyor. Zaten gercekte de boyle. Ben cok defa takas ile oyuncu verdim ve aldim. Ama tabii on kosul diger takimin oyuncuyu istiyor olmasi.

2. Uzaktan sut

Bir oyuncu, bu gorev verilmemesine ragmen, uzaktan sutu baska hic bir secenegi yoksa secer. Yani bu uzaktan sut taktigin islemediginin gostergesi. Eger oyuncuya uzaktan sut cek demiyorsan ve buna ragmen uzaktan sut cekiyorsa, demek ki taktiksel tercihlerinde bir sorun var ki oyuncu uzaktan sut cekmek zorunda kaliyor.

Oyunun hatasi demek yerine, bu problemi nasil cozebilirim demek cok daha dogru. Ya rakip iyi kapanmistir, fazla oyuncuyu ileriye yolladigin icin oyuncularin pas yapacak alan bulamiyordur. Veya oyuncun rakip savunma oyunculari arasinda tek basina kalmis ve artik top ile ilerleyecek gucu bitmistir. Topu kaybetmek yerine sut denemistir. Her ikisi de oyunculardan istediklerini rakibin basarili bir sekilde etkisiz hale getirdiginin gostergesi.

3. Kisa pas sesli komut

Mac esnasinda oyuncular maca mi konsantre olacak teknik direktorun verdigi taktige mi? Sahanin diger tarafindaki oyuncu aninda bu komutu duymazsa ne olacak? Mutlaka oyunda atil bir an oldugunda bu komut takimin tamamina yansir. Vilmaz Vural kenarda bosuna mi yirtinip duruyor kisa pas yapin, geriye cekilmeyin diye? Sonra golu yiyor ve ben oyuncularima soyledim ama yapmadilar diyor.

Bunlarin ucu hata da degil. Eksik de degil. Tam tersine, olmasi gerektigi gibi.
    İyi de ben bunları sadece öylesine örnek olarak vermiştim. Her şeyi savunmaya kalksak elbet savunulacak yanları çıkar.
    Ayrıca sesli komutu şu an mouse ile yaptığımız işe alternatif olarak söyledim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    İyi de ben bunları sadece öylesine örnek olarak vermiştim. Her şeyi savunmaya kalksak elbet savunulacak yanları çıkar.
    Ayrıca sesli komutu şu an mouse ile yaptığımız işe alternatif olarak söyledim.
    Keske baska ornekler secseydin. Cunku bu tip hata olarak gorulen bir cok sey esasinda sorun degil. Gercekten bu sekilde islemesi daha dogru oldugu icin boyle isliyor. Ama hata olarak goruldugu icin gozde buyutuluyor. Nasil boyle oyun cikartilira kadar gidiyor mesele.

Mesela benim en buyuk derdim, yapay zeka'nin oyunculara kullandirdigi rollerin bir takim butunlugune yeterince uymamasi. Bu nedenle de yapay zeka takimlarinin kadrolarini yeterince efektif kullanmamasi.

Hatta bence yapay zeka icin bir taktiksel sablon tam oturmadan mac motoru uzerinde gorduklerimize gore yorum yapip hata aramamiz zaman kaybi cunku oyuncularin neleri yaptigi ve yapmadigini ve bundan kaynaklanan mac ici kopukluklara cogu zaman zaman oyuncularin birbirlerine uyumsuz olan rolleri neden oluyor.

Sesli komut verme: Bir de bilgisayarla konusmaya baslarsa FM oyunculari, iyice kafayi yiyecekler. Saka bir yana guzel bir fikir. Bence bunu tavsiye et SI forumlarinda (eger henuz etmediysen).

5. Default

Arkadaşlar geyiği bırakacak olursak ne zaman çıkacak yeni güncelleme bilen var mı? Daha önce de sordum ama bir şey yazan olmadı. En azından bilen yoksa da bilmiyorum yazsın da kaale alındığımı anlayayım

Quote Originally Posted by koraybahce View Post
    Arkadaşlar geyiği bırakacak olursak ne zaman çıkacak yeni güncelleme bilen var mı? Daha önce de sordum ama bir şey yazan olmadı. En azından bilen yoksa da bilmiyorum yazsın da kaale alındığımı anlayayım
    Bilmiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Devre arasından sonra veritabanı güncellemesiyle birlikte büyük bir oyun içi güncellemede gelecektir.O artık son halini almnış birşekilde oynamak için yapılan son güncelleme olacaktır.Ondan önce güncelleme gelir mi belirsiz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ben daha önce de sormuştum tekrar sormak istiyorum.
    Bu soruyu da herhangi bir kinaye ile oyuna laf sokma amaçlı değil gayet cevap bekler olarak soruyorum:

En son FM 2009 ya da FM 2010 falan oynamış biri FM 2014 ü almazsa neyi kaçırmış olur?

Son 4-5 senedir yeni FM almayıp da şu anki database ile oynayan birisine " kanka yeni oyunda şöyle bir özellik var ,süper bişiy,bu özellik olmadan bu oyun oynanır mı yaa? " diyebilir misiniz?

Buna vereceğiniz cevap oyunun özellikle son 4-5 senedir neyi geliştiriyor olduğunu gösterecek.
    Örnekteki adamın da maç motorunda kaçıracağı birşey yok orası kesin...

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Keske baska ornekler secseydin. Cunku bu tip hata olarak gorulen bir cok sey esasinda sorun degil. Gercekten bu sekilde islemesi daha dogru oldugu icin boyle isliyor. Ama hata olarak goruldugu icin gozde buyutuluyor. Nasil boyle oyun cikartilira kadar gidiyor mesele.

Mesela benim en buyuk derdim, yapay zeka'nin oyunculara kullandirdigi rollerin bir takim butunlugune yeterince uymamasi. Bu nedenle de yapay zeka takimlarinin kadrolarini yeterince efektif kullanmamasi.

Hatta bence yapay zeka icin bir taktiksel sablon tam oturmadan mac motoru uzerinde gorduklerimize gore yorum yapip hata aramamiz zaman kaybi cunku oyuncularin neleri yaptigi ve yapmadigini ve bundan kaynaklanan mac ici kopukluklara cogu zaman zaman oyuncularin birbirlerine uyumsuz olan rolleri neden oluyor.

Sesli komut verme: Bir de bilgisayarla konusmaya baslarsa FM oyunculari, iyice kafayi yiyecekler. Saka bir yana guzel bir fikir. Bence bunu tavsiye et SI forumlarinda (eger henuz etmediysen).
    Abi yapay zekaya hiç girmiyorum. Ben oyunun bizimle ilgili çalışmayan ya da arızalı görünen yönlerine değinmek istemiştim. Elbette biz de hata yapıyoruzdur. Sonuçta hiç birimiz profesyonel teknik adam değiliz. Ama oyunda da çok sırıtan sorunlar var. Direkten dönen şutlar, karşı karşıya kaçan goller, kanat ataklarındaki sıkıntılar vs. Belki dediğin gibi biz büyütüyoruz ya da sabır göstermiyoruz ama ortada da bi takım problemler olduğu kesin.
    Yapay zekaya gelirsek ben bu oyunda gerçek anlamda bi yapay zeka olduğunu bile düşünmüyorum. Çok ilkel bence. Taktik anlamında söylüyorum bunu. Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Diyelim ki siz rakibin kanatlarının aksadığını görüp oralardan saldırıyorsunuz dağıtıyorsunuz buna rağmen yapay zekanın yönetimindeki teknik adam önlem almıyor. Ya da tam tersi. Yapay zekanın oyuna müdahalesi genel olarak skora bağlı değişiyor. Geriye düştüklerinde daha ofansif öne geçtiklerinde daha defansif bir dizilişe veya anlayışa dönüyorlar. Yoksa sizin ne oynadığınız nerenizin aksadığı ya da nerenizin güçlü olduğu ile alakalı bi müdahale gelmiyor. Ya da ben kaçırıyorum. Muhtemelen yapay zekanın oyuncu rollerini dağıtımı ise tamamen oyuncunun özelliklerine göre oluyor. Hangi rolde daha çok yıldız alıyorsa o rol seçiliyor. Ya da bununla ilgili bi matematiksel formül var ve her kombinasyonla ilgili bi puan hesaplanıp en yüksek puanlı kombinasyon seçiliyor. Kimi zaman işe yarıyor bu kimi zaman yaramıyor. Bu bi tahmin sadece. Ama sallama bi tahmin değil. İzlenimlerim böyle.
    Ben bunca senedir hala bi rakibin "yahu bu adamların sağ taraf sağlam ama sol taraf aksıyor e bizim de sol açık iyi ama o tarafta iş yapamıyor şunu öteki kanadı koyalım dağıtsın orayı" diyerek etkili olduğunu falan hatırlamıyorum. Yani böyle nokta atışı taktiksel müdahaleler falan pek olmuyor. Açıkçası karşımızda bizim %10'umuz kadar düşünen bi adam olduğuna bile inanmıyorum ben. Zaten olsa, ben blue square'den aldığım bi takımla hiç sene kaybetmeden premier league'e çıkıp, 2 sene içinde şampiyon olup sonra da avrupa'da final oynayamam. Mümkün değil. Hee oyunun zevki bu belki ama bu kadar da değil. Bi süre sonra kendimi dün satranç öğrenmiş biriyle satranç oynuyormuşum gibi hissediyorum.

Bu arada sesli komut olayını düşünmemiş olmalarına imkan yok. Düşünmemiş iseler de yapmasınlar zaten Ama yazmıştım ben daha önce. 2 sene önce falan olsa gerek.
    Last edited by serwan : 15.Kasım.2013 at 15:37

Oyuncuların 6 ayda bir yeni sözleşmesi bu oyundada problem malesef. Oyuncuyla 3 yıllık mukavele yapmışım 6 ay sonra zam istiyo mevcut sözleşmen var diyorum bi küsmeler afralar tafralar saçmalık yani. Halbuki 13 te bu durum çok iyi idare edilebiliyordu.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Oyunu ilk yükledim ve açıkçası bir kaç detay, arayüz değişikliği haricinde; finansal fair-play ve yeni maç motoru da hoşuma gitti. Henüz daha detaylı bir değerlendirme yapmam için erken ama ilk izlenim olarak hoşuma gitti.

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by Flammable View Post
    Bu soruyu da herhangi bir kinaye ile oyuna laf sokma amaçlı değil gayet cevap bekler olarak soruyorum:

En son FM 2009 ya da FM 2010 falan oynamış biri FM 2014 ü almazsa neyi kaçırmış olur?

Son 4-5 senedir yeni FM almayıp da şu anki database ile oynayan birisine " kanka yeni oyunda şöyle bir özellik var ,süper bişiy,bu özellik olmadan bu oyun oynanır mı yaa? " diyebilir misiniz?

Buna vereceğiniz cevap oyunun özellikle son 4-5 senedir neyi geliştiriyor olduğunu gösterecek.
    Anlık sözleşme görüşmeleri hangi sene eklenmişti hatırlamıyorum ama sırf o bile yeterli bence. Bu sene bonservis için de aynı özelliği eklediler bayağı iyi oldu.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Çok geriye gitmeden geçen seriyi baz alarak söylüyorum oyuncularla görüşmeler gayet normaldi zaman zaman bozuk olan oyuncularla konuşup moral artımı yapabiliyorduk yani maçta iyi oynadık kötü oynadın falan bu seride istisnai birkaç durum hariç oyuncumla ne zaman konuşsam işler sarpa sardı beni salladığı falan yok (itibari milli oyuncu olarak denedim) sürekli işler kötüye gidiyor moral toplamak yerine iyice dağıtıyoruz..Oyuncu üzgünken gidiyorum tek olumlu sonuç alamadan dönüyorum. Bir tek ben mi muzdaribim acaba

Quote Originally Posted by Flammable View Post

Sözleşme görüşmeleri ve dinamik lig itibarı harici yok bence de.

Ne zaman gelecek şu yama ya Gelse de As Roma ile açsam kariyeri. Gerçi Rudi Garcia'yı koltuğundan etmeye elim varmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by marlo41 View Post
    Sözleşme görüşmeleri ve dinamik lig itibarı harici yok bence de.
    Dinamik itibar olayı düşünce olarak güzel ama oyun içinde yeterince mantıklı çalışmıyor. Bu yüzden oyun birçok yerde saçmalıyor. Mesela orta düzey bi takımla(ajax) 2 kez şampiyonlar ligi kazanıyorsunuz ama takımdaki oyuncu çıkıp ben daha iyi bi takımda oynamak istiyorum diyor. Eyvallah diyorsunuz adam bi real'e barca'ya manu'ya gitmek ister. Bi bakıyosunuz tottenham'a gitmiş. Üstelik bayern'den vs. teklif almışken.

Arkadaşkar o konuyu bulamadım buraya yazmak durumunda kaldım
    Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı ile ilgili araştırmacı arkadaş bi spor haberinden 1957-1957-1958 sezonu şampiyonluklarının sadece yıldız sayısına etki edeceği şampiyonluk sayısına etki etmeyeceğini savunmuştu buyrun federasyon yayını

Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.

Quote Originally Posted by kapalicarsi View Post
    Arkadaşkar o konuyu bulamadım buraya yazmak durumunda kaldım
    Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı ile ilgili araştırmacı arkadaş bi spor haberinden 1957-1957-1958 sezonu şampiyonluklarının sadece yıldız sayısına etki edeceği şampiyonluk sayısına etki etmeyeceğini savunmuştu buyrun federasyon yayını

Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.

Bana kalırsa TFF eğer 1923 yazmasını biliyorsa kuruluş yılına o vakitten sonra düzenlenmiş bütün Ulusal Liglerin şampiyonlukları da eklenmeli takımlara. Dünyadaki birçok federasyonun uygulaması da bu yönde.

Quote Originally Posted by Ayberk Tuncer View Post
    Bana kalırsa TFF eğer 1923 yazmasını biliyorsa kuruluş yılına o vakitten sonra düzenlenmiş bütün Ulusal Liglerin şampiyonlukları da eklenmeli takımlara. Dünyadaki birçok federasyonun uygulaması da bu yönde.
    O konu da sonuna kadar katılıyorum sana mesela bi derbi den önce Galatasaray a en çok gol atan oyuncu Hakkı Yeten yahut Lefter Küçükandonyadis bilgisi veriliyo ama hiç bi değeri yok görünürde gollerin
    özeti şu ki Hakkı Yetenin Lefterin Turgay şenerin akıttığı tere emeğe sahip çıkılmamıştır
    FB: 27
    BJK:20
    GS: 21
    Ts: 6
    Ankara Gençlerbirliği: 2
    Harp Okulu: 2
    Bursaspor: 1
    Ankara Demirspor: 1
    Ankara Muhafızgücü: 1
    Ankaragücü: 1
    Eskişehir Demirspor : 1
    Göztepe: 1
    Güneş İstanbul : 1
    Harbiye: 1
    İstanbulspor: 1

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

One Direction grubundan birisi oyunda yer alıyormuş.

Yakında burada Direction Fanlarını görürsek şaşmayalım lütfen

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

1 maçta toplam 8 kere dırekten döner mi top ? gerçek hayata 2-3 kere doner . ayrıca benım kalecı hep sarı kart goruyor. Kalecilerin sarı kart ve kırmızı kart görmeleri çok ender sarslanır. Gerçekcilikten bi olayı yok bunların. ben 10 20 kere gol yapabilecek pozisyon yaparken karsı taraf hop gelip gol atıyor. o anda sıgames yapıpsını öldüresin geliyor. adam çok uzakda. umarım yeni güncellemede herşey düzgün halolmus olur. yoksa sınır kırızı geçircem, geçiricez.

Klasik mod da sürekli sakatlıklar yaşanmasının nedeni yapımcıların para kazanmaya çalışması mı yoksa oyundan dolayı kaynaklanan bir hata mı?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

fm 2013'ün korsan kullanımında çin'in ardından 2. olmuşuz hayırlı olsun

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    fm 2013'ün korsan kullanımında çin'in ardından 2. olmuşuz hayırlı olsun
    Oyun böyle saçma sapan hallerde üretime devam ederse korsan kullanımda 1.sırada bile yer alabiliriz Şahsen son 3 senedir orjinal alıyorum ama önümüzdeki sene pek düşünmüyorum.Boşa 80 lira vermek mantıksız geliyor tabi şu haline.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2007

Sanırım yama haftasonu gelmeyecek. Müsaitken bir FM keyfi yapayım dedim ama olmayacak sanırım

yama tahminim ay sonundan önce gelmez içime oyle dogdu .. umarım beklediğimize değer bir yama olur da sac baş yolup şubat yollarını gozlemeyiz

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Şu ana kadar rastladığım hatalardan 2 örnek:

Bu adam kaç yaşında?:

Hamit başka maçta mı oynamış?:

Sigames forumlarında da paylaşacağım, umarım sonraki yamada düzeltilir...
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Koca dünyada tutoring yaptırabilen tek insan biz mi oluyoruz fm 14te yoksa yapay zeka da yapıyor mu merak ediyorum bende yok da oyun. Güzelim genç yetenekler çıkıyor tutoring veremedikleri için determination 10sa 10da kalıyor mesela. O potansiyelli oyuncunun yıldız olabilmesi için illa benim takımıma gelmesi mi gerekiyor ?

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

yama bi aksilik olmaması durumunda önümüzdeki hafta içi çıkacakmış. yeni kariyere başlamayı düşünenlerin bilgisine..

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Sakatlıkta bir çığır açmışlar. 4 maçta 7 oyuncum sakatlandı hepsi 1 aydan fazla.

Sayfa 33 / 94 İlkİlk ... 2331323334354383 ... SonSon

Mesaj Yetkileri