hoca sen bu maçı hentbol manager in forumuna falan yazacan .. kopmuş gitmiş bir maç bu neresini tutsan ayrı yamuk işallah patch ilaç olur şu garipliklere
maç motorunda hatalar bulunduğunu kabul etmeleri yerinde olmuş en azından.
korner bugı olduğu çok açık, kanat oyuncuların buglı olduğu çok açık
ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama orta olarak kullanılan serbest vuruşlarda topluluğun en önünde bulunan ve hücum eden takıma ait oyuncu topa sahip olduğu vakit %95 gol oluyor stoper bile olsa topa direk vurmadan kenara veya ceza sahası dışına doğru çekip vurduğu an gol hiç kimse dokunamıyor bile.
karşı karşıya pozisyonlarda kalecilerde bug var 100 defa kalsan oyuncu messi bile olsa 95 ini kaleci kurtarıyor yada üstten auta gidiyor.
kanat oyuncuları cezasahasına topla girdiğinde mutlaka şut atıyor forvet bomboş pas verse dokunacak sadece ama şut atıyor ve bu tarz posiyonların %99 u kalecide kalıyor.
Karşı karşıya şutları genelde kaleciler kurtarıyor. buna rağmen maçların skorları hentbol skoru gibi bitiyor. Her maç 20 den aşağı şut çekmiyorum hangi taktikle oynarsam oynayayım. Normal maçların istatistiklerinde böyle bir şey göremeyiz. Her maç 15 ten fazla şut çeken takım varsa söylesin Türkiye Ligi nde.
hala çıkmadı mı güncelleme ya![]()
Bunlarin, SIGames forumlarinda ele alindigi ve duzeltilecegine dair aciklama yapildigini gordum, ancak ne kadar mudahale edecekler meraktayim ben de.
Bu bolumun genellemesine ise katilmiyorum zira taktiksel duzenlemeyle ve oyunculara ozel yapilan ayarlarla ben bu durumlarin onune gectim.
Mesela plase yapma ozelligi olan forvetimin sezonun 30. haftasina geldigim dun itibariyle sadece bir kere karsi karsiya kacirdigini gordum. (sadece onemli anlari izliyorum, mac genelinde kaciriyor olabilir. Aslinda cogumuz onemli anlara gore yorum yaptigimiza gore yine de isabetli bir gozlem diye dusunuyorum)
Kanat oyuncularim "inside forward - support" pozisyonunda oynamaya musaitler, en azindan o yonde gelistirdim. Ve bu adamlar hemen hemen hic sut cekmiyorlar. Hatta bir tanesi ozellikle yerden super iceriye kesiyor, ki nerdeyse %90i gol ile sonuclaniyor bu kestigi toplari tamamladiklari icin.
Kisaca usenmeyip tum oyunculara birebir rol vermek ve bu rollerin de takim butunlugu icinde duzenlenmesi bircok taktiksel sikintiyi cozuyor. (atak mantalitede 4-5 defansif rollu oyuncu koymak, orta sahanin biri defansif-support iken digeri top dagitan atak mentaliteli adam oynatmak vs...)
arkadaslar bir sorum olacak FM 14 te şampiyonlar ligi şampiyonu oldum ve takımda bazı oyuncular benimle şampiyonlar liginde başarısız oldugum konusunda benimle görüşme yaptılar..bu sorunu tek yasayan ben miyim?yoksa çevirme hatası mı?
Hacım bu tür taktiksel düzenlemeler yapmayanlar fm oynamasın zaten de ben talimatlarda topa dal ve agresif savunma adına tüm seçenekleri seçmişken hala beklerimin rakip kanatlara eskortluk etmesini anlamıyorum. Bunun adı hatadır bug dır. Biz taktiksel düzenlemelerimizi rakibimize önlem almak için değil de oyunun hatalarınnı kapatmak adına yapacaksak bırakalım fm yi. Yanlış mıyım?
Bugün de çıkmadı yama...![]()
Yahu orasi oyle tabi, katiliyorum.
Ama dediginiz gibi su an buglara karsi onlem almaktayiz maalesef.
Acikcasi ben agresif savunmayi kaldirdim; topa dalmiyorum, atak mentalitede defansi geriye cekip hizli tempoyla direkt pas yapiyorum. En azindan defansif butunluk olustu bu sekilde.
Ha; defans top uzaklastirma adina yine rakibin onune top birakmiyor mu? Birakiyor... Ama nispeten daha az.![]()
Biraz once sabrinin kullandigi tac dogrudan gol oldu kaleci kitlendi kaldi .d
Beyler benim mantığım yama geç çıksın da düzgün çıksından yana. Ama hem geç çıkartılıp hem de aynı hatalar devam ederse burdan SI yönetim binasına yürüyüş başlatırız herhalde![]()
Oyunu betadayken biraz denemiştim ancak sonra pek vaktim olmadı 2 gündür oynuyorum. Bana göre kesinlikle olmamış
Ne zaman gol atarsam atayım en geç 10 dakika sonra golü yiyorum. 2-0 ve 3-0 dan çok maç çevirdi rakipler. Bir türlü gol yememi engelleyemiyorum...
Ve maçların hepsinde istatistik açısından ben öndeyim. Birinde ikisinde değil 14'te oynadığım bütün maçlarda.
Yeni güncellemeye kadar oynamayacağım. Ne zaman geleceğini bilen söylerse çok sevinirim.
BEŞİKTAŞ'ın taraftarıyız. Futbolcuların değil !
sizin maçlar basket maçı gibi geçiyor bende valla gol olmuyor 0-0 2-1 1-1 başka gol yok maçlarda
Yama ne zaman gelir bir fikri olan var mıdır acaba ?
Bu oyunda da Turk takımlar abuk sabuk transferler yapıyor. Galatasaray çok az kadrosu oluyor yıllar ilerledikce ve çok kotu oyuncular alıyor. Drogba Sneijder gelmişs Fm'nınn yapay zekası abuk sabuk transfer yaptırıyor. Benim oyunda Mancını Bilbao gidiyor yerıne Mustafa Reşit Akçay
Düzgün bir yama cikarsinlarda beklemeye razi bu millet eger yine abuk sabuk bir patch cikaracaklarsa hic cikarmasinlar daha iyi
En azından şu savunma anlayışını düzeltseler kafi![]()
Bu yamalarla oyunları kayıtlı şekilde devam ettirebiliyormuyduk?
Bu nedir ya birisi desin bu nedir ?
Lyon maçında yediğim golü bilseniz sinirden ağlarsınız. Sinirden sildim oyunu keşke ss veya video alsaydım. Neyse anlatayım aut kullandı benim kaleci defans ortasına pası verdi defansım aldı topu. defans topu şöyle bir dolaştırdı topu sonra kaleci neden olduğunu anlamadığım bir şekilde korner direğinin oraya koştu sonra bizim defansta kaleciye pas attı kaleciye değil yanlız kaleye doğru sonra benim neden orada bulunduğunu anlamadığım kaleci korner direğinin orada topa doğru zıplamaya kalkıştı hatta zıpladı ama topla kaleci arasında doğal olarak en az 30 cm filan var tabi gol oldu bende ağladım![]()