Sen belki yazmışsın cümlenin sonuna ama öyle bir hava oluştu ki yeniden yargılama ve sonrasında beraat kesin.İlhan Ekşioğlu güneşli günler göreceğiz bile yazdı, sonra ihale kızına kaldı gerçi ama..
Dinlemeler delil değilse, kanuna göre şike suçu nasıl sabit oluyor o zaman, kriter nedir yani? Kanun sahaya yansıyıp yansımadığına bakmayacağına göre, şikeyi bırak teşebbüs olduğuna bile nasıl kanaat getirecek?
Yeniden yargılama olur, zaten Mahmut Uslu açıklamıştı Başbakan söz verdi diye, adalet bakanı da formülünü bulmamız lazım demişti, ilk adım atılmış durumda şimdi.
Benim merak ettiğim savcının mütalaa vermesi süreci ne kadar ve nasıl etkileyecek? Üstelik Trabzonspor cephesini iddiasına göre savcı suçsuzdur yazmamış, cezalar fazla demiş. Diyelim ki onların dediği gibi değil, bu mütalaa sonucuna göre mahkeme ne zaman karar verir tahminen?
Yine Mahmut Uslu'ya dönersek yerel seçim sonrası demişti kendisi, şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimi var, acaba Başbakan yine zaman kazanmaya mı çalışıyor? Çünkü Aziz Yıldırım'ın infazının kesinleşmesi demek Fenerbahçe camiasından tepki gelmesi demekken, bunu erteletip gerçekleşmeyecek olsa bile yeniden yargılama ihtimalini vadetmek oy kazanmak demek.
Ayrıca bu yeniden yargılama olursa bu sene Avrupa yolu açılır iddiası ne kadar doğru, bana pek olanaklı gelmiyor. Sürecin sonunda haklı olan taraf Fenerbahçe çıkarsa tazminat hakkı olur elbet.
Yine bir algı yaratma operasyonu var bana göre, tıpkı Emenike'nin para sayma iddialarının mahkemede olmadığı ancak basın yoluyla insanlara "hani nerede görüntüler" diye isyan ettirdikleri gibi, tıpkı Korcan ve araba muhabbetinde yapılan üçkağıt gibi, Korcan'a arabayı alan kişinin kız kardeşi üzerine kayıt edilirken söz konusu araba, sanki Korcan'ın kız kardeşiymiş gibi lanse edilip üstüne "Korcan'ın kız kardeşi yok ki yahu bu ne saçmalık" moduna girilmesinde olduğu gibi.
İnsanlarda okumak ve araştırmak gibi bir alışkanlık yok, neyse ki hakimler böyle değil. Yine en doğru karar verilecektir. Varsa sahte delil, varsa saklanan, gizlenen bir şey çıksın ortaya elbette. Ama bir an önce olsun ne olacaksa, bu süreç uzadıkça herkes zarar görüyor.