Sayfa 1 / 7 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 208 sonuç

Konu: Ricardinho mu Alex mi?

Default Ricardinho mu Alex mi?

Ricardinho mu Alex mi?

20 - RICARDINHO
    Doğum tarihi: 23 May 1976
    Pozisyon: Orta saha
    Kulübü: Corinthians (BRA)
    Uluslararası gol: 1 (as of 1-Jul-2006)
    Uluslararası milli maç: 21 (as of 1-Jul-2006)
    İlk uluslararası maçı: Colombia v. Brazil (28-Mar-2000)

Bu Ricardinho'nun milli takım karnesi. Alex'inkine birazdan bakacağız. Ama ondan önce; Robinho ile kıyaslamak isterim Ricardinho'yu. Robinho 1984 doğumlu ve 27 kez milli olmuş, 5 de gol atmış. İlk kez 13-Jul-2003 tarihinde milli olmuş.

Ricardinho ile Robinho arasında 8 yaş fark var. Yani Ricardinho 22 yaşındayken, Robinho 14 yaşındaydı. 22 yaşından 30 yaşına kadar Ricardinho sadece 21 kez milli olmuş. Robinho ise onu arkadan yakalamış, gelmiş, 27 kez milli olmuş. Ricardinho ilk kez 2000 yılında milli olurken, kendinden 8 yaş küçük Robinho ondan 3 yıl sonra milli olmuş, yani 2003'te. Ama abisini geçmiş milli forma olarak da, gol olarak da. 2000 yılına kadar nerelerdeydin Ricardinho? 24 yaşında ilk kez milli olan Ricardinho, 6 yılda sadece 21 maç forma giymiş. Bu da yılda 3.5 maç ediyor, yani yılda 3.5 maç forma giymiş ülkesi adına. 2000'ten 2006'ya bu yana...

Gelelim Alex'e...

Mevki: Orta Saha
    Doğum tarihi: 14.09.1977
    Doğum yeri: Curitiba/PR

Uluslararası gol: A Milli takımda 12, Olimpik milli takımda ise 8 gol kaydetti.
    Uluslararası milli maç: 48 defa Brezilya A milli takımında, 19 defa Brezilya Olimpik milli takımında yer aldı. Temmuz 2004’de Amerika Kupası’nı kazanan Brezilya milli takımının kaptanlığını yaptı.

İlk ne zaman milli oldu bilmiyorum. Ricardinho, yani Alex'ten daha ünlü, daha çok tanınan (!) oyuncu 21 kez milli olmuşken, Alex Ricardinho'yu ikiye katlamıştır. Brezilya Milli Takımının kaptanlığını yapmıştır, kupayı kaldırmıştır.

Fiyatlarına bir bakalım isterseniz...

Quote Originally Posted by FB
    2004-2005 sezonunda 20 Haziran 2004 tarihinde Brezilya’nın Cruzeiro Esporte Clube takımından Fenerbahçe’ye 11 milyon dolara 3 yıllığına sözleşme yapılarak transfer edildi. Bu miktarın 5 milyon doları bonservis bedeli, kalanı ise seneliği 2 milyon dolardan futbolcuya verilen ücrettir.
    Bonservis bedeli de bir kıyas değil midir? Öncelikli kıyas değildir tabi, ama fiyatı yüksek olan futbolcu, kaliteli futbolcudur (istisnalar hariç). Dünyanın en iyi futbolcusu Ronaldinho, 70 milyon euro değere sahiptir şu an. Alex ise 10 milyon euro bonservis bedeline sahiptir.(Bizzat menajeri Juan Figer tarafından açıklanmıştır.) Fenerbahçe Alex'i aldığında 5 milyon dolar ödedi, şimdi ise Alex çok pahalandı.

Quote Originally Posted by BJK
    Faks yolu ile anlaşma sağlanan Brezilyalı futbolcunun kulübü Corinthians'a, bonservis ücreti olarak 1 milyon 750 bin dolar verileceği, Ricandinho'nun ise siyah beyazlı kulüpten yıllık 1 milyon 750 bin Euro alacağı açıklandı.
    Ricardinho'nun fiyatı 1.75 m dolar, ama biz onu 2 milyon dolar yapalım, düz hesap. TCMB döviz kurunu baz aldığımızda, Ricardinho 2.8 milyon YTL ediyor.
    Alex ise 10 milyon eurodan hesaplarsak, 10.85 milyon YTL ediyor. Bu iki rakamı oranlarsak, Alex Ricardinho'nun 3.875 katı ediyor. Yani 3 Ricardinho parasına, bir Alex satın alabiliyorsunuz.

İstatistikler yalan söylemez.

Tüm bunları bilgi amaçlı yazdım, umarım silinmez. Futbol olarak kıyaslamam, çünkü bana göre Alex iyi, BJK'lilere göre Ricardinho. Burada ben ne kadar Alex iyi desem de, bana Ricardinho'yu savunacaklar olacaktır. Ben de istatistikler dayanarak bilgi vermek istedim. Özellikle DK 2006 denilmiş, milli forma denilmiş, işte size milli forma sayısı, başarı sayısı!..

DK 2006'da Ricardinho'ya bir bakalım. Yanlış hatırlamıyorsam, Japonya ve Gana maçında forma giydi, toplamda 35-40 dakika civarı. Daha da az olabilir, kesin konuşamıyorum, zira tam hatırlamıyorum.

Moderatörler tarafından silinmemesi rica olunur, zira emek harcayarak bu bilgileri derledim.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Bir taraftar oylamasıyla daha karşınızdayız..
    Konuya onay verdim ve peşinen uyarıyorum; seviyeli olalım..
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Teşekkürler Mehmet abi.

Tabiki alex dün tümerin attığı golde yaptığı ortayı gördük adamın futbol zekasına hastayım.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

bence alex daha iyi bi futbolcudur ricardinho ile robinho kıyaslamasını ise yanlış buluyorum çüünkü biri forvet biri ortasaha ee haliyle daha cok gol atması normal...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Alex'in 2 senede yaptıklarını unutsak 3 haftadır yaptıklarıyla zaten zirvede. Ricardinho'yu ciddi ciddi izlemedim ama bakalım. şimdiki görüşüm Alex daha iyi ve oynadığı futbolla da daha iyi olacaktır. göreceğiz nasıl oynayacaklar....
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

evet gerçekten güzel bir araştırma yapmışsın ama keşke verdiğin bilgiler içinde iğneleyici noktalar ile tarafını belli etmeseydin, en sonunda kendi görüşlerini yazsaydın.

olsun yine de sağol.hangisi daha iyidir diye birşey kabul etmiyorum zira ikisi de iyi futbolcular.burada aradaki farkı takıma uyumları ve takıma katkıları belirleyecektir.alex uzun bir müddettir fenerde oynamasıyla ve uyumlu yapısıyla ben alex diyorum.

Quote Originally Posted by nekop
    bence alex daha iyi bi futbolcudur ricardinho ile robinho kıyaslamasını ise yanlış buluyorum çüünkü biri forvet biri ortasaha ee haliyle daha cok gol atması normal...
    Gol bakımından kıyaslamadım, orada da belirttim zaten. Gol önemli değil, milli olma sayısı önemli dedim orada, onu anlatmaya çalıştım. Robinho'yu da rastgele örnek olarak verdim. Mevkisine bakmadan, sadece yaşına baktım ve milli olma sayısıyla kıyasladım.

Hatırlatma : Ricardinho ülkesinin en antipatik oyuncusudur. "En nefret edilen" oyuncu ünvanını kazanmıştır. Bizim ülkemizdeki (eski Galatasaraylı Vedat gibi). Belli bir kesim tarafından da değil, çoğunluk Ricardinho'yu sevmiyormuş. Mesela Tümer'i BJK'liler sevmez, ama tüm Türkiye değil. Ricardinho ise Brezilya'nın sevilmeyen adamı

Nesil
    2005
    Yer
    Belli bir yerim yok adımd

hayde yarın kavga var gene yav.
    bence kıyaslamaya gerek yok ikiside türkiyenin üstünde oyuncular bu sorun 3 hafta önce sorulsaydı alex kim derdim ricardinho yanında ama bu akşamki maçada bakınca şu haliyle alex derim.ama ricardinhoyuda bjkde izlemeden yorum yapmak istemiyorum.....

ricardinho yu pek seyretme şansım olmadı sadece televizyonlarda dönen tanıtım amaçlı gollerinden filan gördüm kaliteli bir oyuncuya benziyor fakat ricardinho artık 30 yaşında ve ayrıca daha önce ki avrupa kariyeri başarısız tıpkı alex gibi alex de parma ya gelmiş ve brezilya ya geri dönmüştü...
    ikiside türkiye liginin üzerinde futbolcular ama o kadar daha büyük takımlarda başarılı olamazlardı...örnek vermek gerekirse recoba ikisindende 10 kat daha iyi futbolcudur ama takım savunmasına katılmıyor diye inter de her sezonu kulübeden takip ediyor...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ricardinho'yu bende pek seyredemedim. Ama Alex'in formu gerçekten çok iyi.
    ...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...

Nesil
    2006
    Yer
    Dünyada Bir Yer

bonservisinde biseylik var bedavaya alıyo sanki bence bu futbolcuda biseylik var klüb 1,5 milyon dolara satmaz iyi futbolcuyu buda anelka gibi olabilir ama inş. bjk de basarılı olurda avrupada iyi yerlere gelir hemde türkiye liginde 2 takımla mücadele etmesin sampionluk için 4 takım olsa son haftalara 4 takımla girilse sampionluk mücadelesi mükemmel olmaz mı keske öle olsa her maçına giderim

fenerbahçenin

Nesil
    2006
    Yer
    Diyarbakır

bunu sezon sonunda gorucez kımın daha ıyı oldugunu

Del Piero_10 Misafir

iyide marifet adamı ucuza getirmekte

robinho-ricardinho niye kıyaslandı adamların arasında 8 yaş var

yine söylüyorum alex'in kaptanlık yaptığı takımda çoluk çocuk oynuyordu
    alex içlerinde en yaşlı olduğu için kaptan oldu,attığı gollerinde çoğu penaltı

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Alex gecen sezon orta saha oyuncusu olmasına ragmen Fatih Tekke yle son haftalara kadar gol krallıgı için yarıstı ve sonunda 2. oldu asist kralı oldu bir orta saha oyuncusu için muhtesem istatistikler.

Ricardinho ya gelince fazla izleme fırsatı bulamadım ama kaliteli olmasa d.k kadrosuna alınmazdı.Fakat Alex in istatistiklerine yaklasamayacagını düsünüyorum
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

tabbii kide Ricardinho alex daha milli takıma bile çağrılmaya değer gösterilmeyn bir futbolcu...
    Ricardinho ise brezilya milli takımı kadrosunu çağrılan bir futbolcu...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by baron
    tabbii kide Ricardinho alex daha milli takıma bile çağrılmaya değer gösterilmeyn bir futbolcu...
    Ricardinho ise brezilya milli takımı kadrosunu çağrılan bir futbolcu...
    Arkadas en başta o kadar bilgi vermis onları okusaydın degerliyi degersizi görürdün.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Del Piero_10
    iyide marifet adamı ucuza getirmekte

robinho-ricardinho niye kıyaslandı adamların arasında 8 yaş var

yine söylüyorum alex'in kaptanlık yaptığı takımda çoluk çocuk oynuyordu
    alex içlerinde en yaşlı olduğu için kaptan oldu,attığı gollerinde çoğu penaltı
    bu final maçının kadrosu

ARGENTINA: Roberto Abbondanzieri; Roberto Ayala, Fabrizio Coloccini, Gabriel Heinze; Javier Zanetti, Javier Mascherano, Juan Pablo Sorín; Luis González (75' Andrés D'Alessandro); Mauro Rosales (63' César Delgado), Carlos Tévez (89' Quiroga), Cristian González. Entrenador: Marcelo Bielsa

BRASIL: Julio Cesar; Maicon, Luisao (80' Chris), Juan, Gustavo Nery; Renato, Kléberson (54' Diego), Edú, Alex (62' Felipe); Adriano, Luis Fabiano. Entrenador: Carlos Alberto Parreira

GOLES: 20' Cristian González, de penal; Luisao (45'), César Delgado (87')

valla benim bu brazilya kadrosunda adını duymadığım adam yok

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by fmsmyrna
    bu final maçının kadrosu

ARGENTINA: Roberto Abbondanzieri; Roberto Ayala, Fabrizio Coloccini, Gabriel Heinze; Javier Zanetti, Javier Mascherano, Juan Pablo Sorín; Luis González (75' Andrés D'Alessandro); Mauro Rosales (63' César Delgado), Carlos Tévez (89' Quiroga), Cristian González. Entrenador: Marcelo Bielsa

BRASIL: Julio Cesar; Maicon, Luisao (80' Chris), Juan, Gustavo Nery; Renato, Kléberson (54' Diego), Edú, Alex (62' Felipe); Adriano, Luis Fabiano. Entrenador: Carlos Alberto Parreira

GOLES: 20' Cristian González, de penal; Luisao (45'), César Delgado (87')

valla benim bu brazilya kadrosunda adını duymadığım adam yok
    adamların genç olmasından bahsediyorum,benimde bu kadroda alex'ten yaşlı gördüğüm adam yok

tekrar diyorum Alex milli takımdan ne zaman kesildi? Fenerbahçe ye geldiğinden beri... Sebep? Avrupa kontenjanı (Juninho,, Ronaldinho,, Diego,, Adriano,, Robinho)) bunları kesemediği için alınamıyo milli takıma... Bu Brazilya nın her zaman yaptığı bişi... Brazilya liginden ise Ricardinho lar alınıyo.. Milli takım bu yüzden kıyas değil... Gollere performans lara bakarsak Alex Brazilya liginde asist kralı olmuştur ve toplamda 250 golü geçip tarihe geçmiştir.. Ricardinho nun öyle bi başarısı varmı? ben rastlamadm.. Alex'in Türkiye de yaptığı işler de belli... Asist kralı 2 senedir ve gol krallığında orta saha olmasına rağmen başlarda... tek sorun Avrupa orda bi başarılı olamadı... Ricardinho yla bu bu konuda kıyaslayamam...gelsin önce bi başarılı olsun anca o zaman kıyaslanır... Kariyerlerini ise lütfen tartışmayalım.. Duran top falan denmişte bunu yapmak ise yine başarıdır... Frikik ler ortada... kafa toplarında da başarısız diil... sadece koşmuyo...Ricardinho yu ise avrupa da görmedik... Tekrar diyorum kariyerleri tartışırsak her türlü Alex... oyunu ise oynandıktan sonra görcez... şimdi konuşmanın gereği yok.

Nesil
    2006

Ben Ricardinho'yu sahada nerdeyse hiç izlemedim o yüzden ne söylersem yalan olur ama Alex milli takımdan kesen oyuncu olarak duydum ama en iyisi bir kaç ay sonra söylerim kimin daha iyi olduğunu.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Egemen, emek vererek yaptığın bu bilgiler çok güzel olmuş! Ellerine sağlık.

Konuya gelince; Ricardinho'yu hiç izleyemedim. Alex'in ise performansı orta da.Herşey ilerleyen haftalarda belli olur..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Alex'i kesdi, doğru ama Alex Brezilya'da oynarken Ricardinho değil de Alex çağrılıyordu. Bakalım şimdi de eğer Ricardinho çağrılırsa o zaman tamam.

Bir de şu tartışmaya girmek istemiyordum ama genç oyunculara yaptı kaptanlık denmiş. Bunu genç milli takımda mı yapmış, ümit milli takımda mı yapmış? Hayır. Brezilya A Milli Takımı'nda oynamış ve yapmış. Alex belki Türkiye'ye gelmese şu anda Brezilya'da çok büyük bir futbolcu olmuştu. 250. golünü Türkiye'de attı. Brezilya'da devam etse şuan 300'ü bile geçmişti rahatlıkla. Fenerbahçe'ye transfer olmadan önceki sezon 46 gol atmış Brezilya'da bir sezonda....
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Dünyada Bir Yer

Quote Originally Posted by Del Piero_10
    adamların genç olmasından bahsediyorum,benimde bu kadroda alex'ten yaşlı gördüğüm adam yok
    nery kaç yasında 16 mı suan 29 yasında nie o kaptanlık yapmamıs

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Arkadaşlar konu sapmasın bu Alex'in millilik olayını burada çok tartıştık fakat hala küçümsemeye devam edildi. Bu arada son açıklanan Brezilya kadrosunda Ricardinho yokmuş. Kesin birşey diyemiyorum şu anda o haberi bulmaya çalışıyorum....
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

Alex in tek eksik yönü ciddi rakipler karsında takım olarak eksik oynamamıza sebep olmasıdır. mücadele ve kosmak gibi seyler yapmayınca büyük takımlaraa karsı etkili olamıyor. ama diger hiç bi özelliğini tartısmam alex in. ricardinho ise alex kadar kaliteli olmasa da mücadalesi onun oyun içinde daha etkili olmasını saglar

Ricardinho sorunlu bir futbolcu. Gittiği klüpte, arkadaşalrı arasıdnaki haberleri yönetime anlatmasıyla biliyor. Lakabı da"ispiyoncuymuş". Ve her gittiği yerde bir arkadaşıyla cidi kavga ediyormuş zat.

Quote Originally Posted by bluepaw
    Ricardinho sorunlu bir futbolcu. Gittiği klüpte, arkadaşalrı arasıdnaki haberleri yönetime anlatmasıyla biliyor. Lakabı da"ispiyoncuymuş". Ve her gittiği yerde bir arkadaşıyla cidi kavga ediyormuş zat.
    Valla arkadaşım sana katılmamak elde değil adamın tipinden belli zaten birde alex'e bakın dokunsan ağlayacak gibi çok utangaç.

S-B-Z Misafir

bence daha çok erken hele rico gelsin bi oynasın bakalım.
    doğmamış çocuğa don biçilmez demişler

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

ikisinide farklı yönleri varrrrr ama yinede alex

Sayfa 1 / 7 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri