Adam doğmuş yakında kefen bile giyecek ya.Originally Posted by şampiyon
![]()
Adam doğmuş yakında kefen bile giyecek ya.Originally Posted by şampiyon
![]()
fmsmyrna arkadaş en güzel cevabı vermiş.Originally Posted by Del Piero_10
BRASIL: Julio Cesar; Maicon, Luisao (80' Chris), Juan, Gustavo Nery; Renato, Kléberson (54' Diego), Edú, Alex (62' Felipe); Adriano, Luis Fabiano. Entrenador: Carlos Alberto Parreira
Alex 1977 doğumlu. 29 yaşında. Genç dediğiniz diğer oyuncuların da yaşlarına bir bakalım.
Julio Cesar : 22 yaşında, 1984 doğumlu.
Maicon : 25 yaşında, 1981 doğumlu.
Luisao : 25 yaşında, 1981 doğumlu.
Chris : 28 yaşında, 1978 doğumlu.
Juan : 27 yaşında, 1979 doğumlu.
Gustavo Nery : 29 yaşında, 1977 doğumlu. (Alex ile aynı yaşta)
Renato : 27 yaşında, 1979 doğumlu.
Kleberson : 27 yaşında, 1979 doğumlu.
Diego : 21 yaşında, 1985 doğumlu.
Edu : 28 yaşında, 1978 doğumlu.
Felipe : 29 yaşında, 1977 doğumlu. (Alex ile aynı yaşta)
Adriano : 24 yaşında, 1982 doğumlu.
Luis Fabiano : 26 yaşında, 1980 doğumlu.
Bu saydığım oyuncuların hepsi dünyaca ünlü, tanımayan, ismini duymayan yoktur. Julio Cesar Inter'in kalecisi, Kleberson Beşiktaşlı, Diego Portolu, Edu Valencialı, Adriano Interli, Luis Fabiano Sevillalı, Alex Fenerbahçeli, Juan Leverkusenli...
Takımın yaş ortalaması: 25.92, yani 26.
Çok da abartılacak kadar genç bir takım değil. Üstelik Alex ile yaşıt 2 oyuncu var. Gören de Alex'i 35, diğer oyuncuları 25-28 arası sanacak
Sekopej'e de katılıyorum. Ümit Milli Takım değil, A Milli Takım. Bizim A Milli Takımımız şu an çoluk çocuklardan oluşuyor (Can Arat, İ.Toraman, Nuri, Arda gibi). H.Şükür ve diğer yaşlılar kadroya alınmasa kim kaptan olacak? Tuncay Şanlı... Tuncay kaptan olursa ne olacak, çoluk çocuklara mı kaptanlık edecek? Hayır. Saçma bir mantık.
ricardinho da uyum sağlaması halinde beşiktaşa alex kadar yarar sağlar.ama türkiye liginde 3 hafta üstüste gol atınca superstar oluveriyor oyuncular.avrupa maçlarındaki performansı daha önemli benim için.alex şu ana kadar türkiye liginde hagi kadar-belki daha fazla (rakamları bilmiyorum)- gol atmış asist yapmıştır ama şampiyonlar ligindeki oyununu görüyoruz.fb resmen 10 kişi oynuyor onun varlığında.ricardinho da alex kadar gol atabilecek potansiyele sahip ama avrupa maçlarında takıma ne katar takımdan ne eksiltir.orası=?
Alex'in Parma'daki istatistiği :
Takım | Ülke | Maç - Gol - Asist
AC Parma | İtalya | 5 - 2 - 7
5 maç, 2 gol ve 7 asist. Fena istatistik değil.
resmi 1 maça bile çıktığını duymadım
antremanlarda deneyip direk göndermişler cm ye göre
cm2000-2001 de flamengo'ya kiralanmış geldiği sezon
en sonunda bu başlık açıldı demek
sezon başlamadan futbollarını görmeden yorum yapmayacağım
geçmişi kıyaslarsak yada milli durumunu Alex daha iyi
tartışabilcemiz tek konu hangisi Türkiye de daha başarılı olur yada Avrupa da...
Hele bir gelsin, sahaya çıksın, 1-2 sene geçsin, oynadığı futbolu görelim ona göre eleştiri yaparız.
abi ne yaptın sen yaw 1-2 yılmıOriginally Posted by ermoon
![]()
Şimdilik Alex....
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
birebir kıyaslamak pek doğru olmayacak..
tümer - alex 2lisi mi ? yoksa ricardinho - delgado 2lisi mi diye sorulabilir bence.
bu 2liler birbirlerini daha iyi oynatacak oyuncular çünkü.
lig ecrübesi daha fazla olan alex - tümer 2lisi daha ağır basıyor
ee bizim Türkiye'ye alışmak zorudur. Ne futbolcular geldi daha oynamadan gitti. O yüzden belli bir süre geçsin ondan sonra karşılaştıralım..Originally Posted by nekop
Alex tabiki sorman hata![]()
böle bi anket açtım bakın istersenizOriginally Posted by Frank_Castle
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18490
evet alex in yaptıkları ortada dünya nın en önemli liginde! süper bir performans gösteriyor ama türkiye dışına çıknca yaramıyor hava değişikliğinden offline oluyor.avrupa nın bütün takımlarını peşinden koşturup fb de kalmayı seçiyor brezilya milli takımı nın kaptanlığını da yapıyor daha doğrusu küçük çocuklarına abilik...Originally Posted by sekopej
DDd
Originally Posted by scolari12111
Ricardinho ile Alex'i kıyaslıyoruz bu saydıklarını Ricardinho yapmış mı? Tabi BJK avrupanın büyük kluplerindense o zaman Ricardinho'nun peşinden koşmuş oluyor büyük klüpler.
Abilik lafına gelince zahmet edip önceki mesajları okusaydın orada o dönemki kadro ve yaşları yazıyordu sanırsam![]()
Neyse ben bu kıyaslamada hem geçmişine bakarak, hem şu anki duruma bakarak diyorum ki Alex daha iyi. Gelecekte ne olur göreceğiz. Benim şahsi düşüncem Ricardinho Türkiye'de Alex kadar başarılı olamayacaktır.(tabi ki kötü oyuncu değil faydası olacaktır ama Alex kadar değil...)
"YÜCE ATATÜRK"
Sekopej'e harfiyen katılmaktayım. Ricardinho çok iyi diyenler, kaç maçını izlediler Ricardinho'nun? Youtube'den izlediğiniz videolara bakarak yorum yapmayın. En iyi golleri ve hareketlerini oradan alırlar. 3 dakikalık videoya bakıyorsunuz, ama adam 3 dakika futbol oynamıyor kariyeri boyunca. İzleyip, göreceğiz.
önce ricardinho bir gelsin bu sezonu bir bitirsin ancak o zaman karşılaştırmalar yapılabilir ricardinho çok çok yetenekli iyi bir oyuncu tamam ama önemli olan takıma olan katkısıdır işallah çok iyi maçlar çıkarırı bizde zevkle izleriz
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
siz iyi okudunuz mu benim mesajımı ben kıyaslama yapmış mıyım ben bir bjk liyim ama ricardinho da ii değil en azından dünya çapında ya allah aşkına dünya çapında futbolcu gelir de türkiye de kariyerini mahveder mi hagi ve biraz da anelka dışında hiçbir şöhretli futbolcu türkiye ye gelmedi yok orada kaptan burada kaptan oldu da ne oldu takım arkadaşları dünya yı dolaşıyor o edirne den dışarıda top oynayamıyor neredeydi bu ş.liginde kaç maç kurtardı yani arkadaşlar o kötü bu iyi filan demiyorum hiçbir önemli futbolcunun türkiye gibi bitik bir lige gelmeyeceğini söylüyorum.
Originally Posted by scolari12111
zamanında Fb ye Schumacher geldi dünya kupasından... Hagi geldi en parlak döneminde... revivo geldi ... yaşlı olsa da yıldız olarak hooijdonk geldi... o Brazilya milli takımda 60 kere oynamışsa Alex bir yıldızdır... 20kere oynayan Ricardinho da yıldızdır... ama Ricardinho nun Türkiye de Alex kadar başarılı olacağı die bi kural yok yoktur... Ama nolursa olsun Alex Ricardinho dan daha iyi... elimizdeki veriler bunu gösteriyo... takım arkadaşları dünyayı da dolaşıo demişsin eyw da o milli takımdan tam hatırlamıorm şimdi de hangileri tam olark dolaşıo dünyayı? burda bile Alex in büyüklüğü ortaya çıkıyo... Fb yi Avrupaya taşıyarak... taşıyo da bişi yapıomu hayır... Ama Avrupa da oynayan bir takımın beyni ve oynarsa Fb çok büyük işler yapar ...
Ricardinho hakkında pek bir bilgiye sahip olmadığımdan,yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.
fark biraz daha fazla olmakla beraber şu karşılaştırmaya benziyo bu henry-anelka henry çıkıyo topunu oynuyo arsenal i sırtlıyo anelka takım değişitirip sürekli sorunlu dünyanın en büyük takımında bile sorunlu napıyım öle yıldızı
ya ne kadar erken kıyaslamaya giriyorsunuz. durun hele bir adam oyununu oynasın lig bir bitsin bakalım ne olucak
Eeee adet oldu artık, gelen her yeni transfer Alex ile kıyaslanıyor![]()
alex çok iy bir skorer, ortasaha ve tam bir maestro.
ama dk'ya onun yerine ricardinho cagırıldı. bu su anlık ricardinhonun daha ii bir futbolcu oldugunu gosterir bence
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
bence ne alex ne de ricardinho dünya çapında oyuncular değil nedeni ise ortada ... hiç birinin backraund u yok ... ama 2 si de türkiye ligi için çok iyi futbolcular ... ricardinho nun çok maçını izlemedim alex i f.b ye gelmeden önce milli maçta bize attığı golden tanıyorum ilk defa ismini orda duydum ama ricardinho daha tanınmış bir oyuncu ... tabii bir oyuncu ne kadar iyi olursa olsa oynamadan değerlendirme yapmamak lazım ... ayrıca alex in 3 yıldır türkiye de olması bir avantaj adaptasyon sorunu olmuyacak ... alex ilk geldiği sene performansı geçen sene kadar iyi değildi ....
Su denebilir mi? Alex Ricardinho kadar medyatik degil. Acaba Ricardinho o yuzden mi daha cok tanınıyor? Sadece bir fikir?
Originally Posted by e_mali
rico nun çok maçını izlemedim... bence maçlarda ki performansı onun neden isminin daha çok duyurduğunu ortaya koyacaktır ... ya gerçekten çok iyi bir oyuncu ya da senin de dile getirdiğin gibi marcelinho gibi medyatik bir oyuncu ....
boyle bir istatistigi buyuk ihtimalle Turkiye'de kimse yakalamamistir.
Süper Lig
52 mac
32 gol
34 asist
----
Turkiye Kupasi
10 mac
4 gol
5 asist
----
Avrupa kupalari
12 mac
4 gol
4 asist
----
TOPLAM
74 mac
40 gol
43 asist
--------------------------
işte arkadaşlar alex de souza nın istatistikleri umarım yeterince açık ve nettir.![]()
Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.
Rico'nun istatistikleri nedir peki TSL için?
havanda su dövüyorsunuz resmen..konuyu onaylayan arkadışma saygısızlık olmasın diye bişey yazmadım ama işin suyu çıkmaya başladı..Rico Türkiyede top oynamadan TSL kıyaslamasını yapamazsınız..Avrupa piyasasında ise rico Alexten daha fazla adından sözettirmiştir..
olay budur..Rico gelince ve oynamaya başlayınca kıyas yaparsınız..konu erken açılmıştır..havanda su dövmektesiniz..