Originally Posted by
CoşkuN ÖzdemiR
timsah yürüyüşü yasaklandı
Futbol Federasyonu Eğitim Planlama ve Araştırma Kurulu (EPAK) uzmanı Mahmut Çetiner, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi'nce düzenlenen "Futbol Oyun Kuralları Değişiklikleri ile FİFA ve MHK Talimatları" konulu seminerde, önemli açıklamalar yaptı. Çetiner, gol sonrası futbolcuların sevinmesinin gayet doğal olduğu, ancak bunun dozunun aşılmaması gerektiğini vurgulayarak "Sporcunun tişörtünün veya şortunun altına giydiği içlikte herhangi bir slogan veya ırkçılık içerikli ifadeler yer alan yazılar kesinlikle yasak. Bu durum gerçekleşirse sporcu ve kulübü ağır cezalar alacak. Ayrıca, Türkiye'de yaygın olarak yapılan -Timsah yürüyüşü- gibi uzun süreli sevinç gösterileri yasaklandı" dedi. Çetiner, statta bir taraftarın sahaya meşale atması halinde hakemlerin bunu not alıp kulübe ceza işlemi uygulandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: Bursa Hakimiyet
Başlarım böyle kararı.Bu bizim geleneğimizdir.Rahmetli Mususi'den kalmadır.Ben hiç bir zaman duymadım ki timsah yürüyüşünden maçın aksadığını.Tekar yazıklar olsun.....
Bursasporlu Olmak Ayrıcalıktır...