Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 36 sonuç

Konu: Ülkemiz sizce yıllardır defans yetiştirmekte zorluk çekiyor?

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Default Ülkemiz sizce yıllardır defans yetiştirmekte neden zorluk çekiyor?

Hakan Şükür, İlhan Mansız, Fatih Tekke, Nihat Kahveci....

Yıldıray Baştürk, Hasan Şaş, Arda Turan, Tuncay Şanlı, Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Gökdeniz Karadeniz...

Defanslar... maalesef isim üretmekte zorluk çekiyorum...

Bunun nedenlerini tartışalım...

Sizce neden?
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Yeterince önem verilmiyor. Yabancı oyuncu almaktansa elimizdekileri yetiştirsek daha yararlı olur. Bence bu büyük kulüplerimizden kaynaklanıyor. Elimizdekiler kullanmaktan korktuğumuz için defans oyuncularını yabancı ülkelerden arıyoruz. Oysa ki biraz araştırsak elimizin altında çok değerli defans oyuncuları yatıyor.

var yaw iyi adamlar servet, toraman, gokhan zan, egemen korkmaz, emre gungor, can arat, mustafa dogan, emre asik, tolga seyhan, onder turaci v.s ki bu saydiklarim sadece gobekte oynuyor ha bek yetistirmede sikintimiz var onu kabul ediyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

ben sayabiliyorum
    örneğin can arat,uğur uçar,orhan ak, önder turacı,hamit altıntop

Avrupa takımlarında oynayan defans oyuncumuz var mı?

Avrupa'ya örnek olarak, Emre, Yıldıray, Hamit, Halil tarzında?

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Hububat_Fiyatları
    var yaw iyi adamlar servet toraman gokhan zan egemen korkmaz emre gungor can arat mustafa dogan emre asik tolga seyhan v.s

sence yazdığın adamlar avrupanın herhangi bir takımında oynayabilecek kapasiteye sahip mi? şu an için tabi..
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Yabancılar yerlilerden daha iyidir diye bi düşüncenin olduğunu varsayıyorum Türkiye de.Kendi genç oyuncularımıza yeterince şans vermiyoruz.Hep yabancılara yöneliyoruz.O yüzden elimizde olan yerlilerinde şevkini kırıyoruz.Örneğin bi yerli oyuncu takımında hep 11 de oynuyor ama bi yabancı teknik adam gelip onun yerine yabancı bi oyuncu alıyor.Ve performansı kötüde olsa yabancıyı oynatıyor.Yerli oyuncuda ben daha kadroya giremem düşüncesiyle köreliyo ve bitiyo

can arat önder varda bunlar oynamıyor takımlarında bitiyolar edu nun performansı kötüde olsa yine onu oynatıyo yukarda belirttiğim gibi ve önleri kapanıyo unutulup gidiyolar
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Quote Originally Posted by peluk
    sence yazdığın adamlar avrupanın herhangi bir takımında oynayabilecek kapasiteye sahip mi? şu an için tabi..
    emre asik, tolga seyhan, mustafa dogan, servet, gokhan zan, ibrahim toraman ve onder turaci oynar ha avrupanin dev takimlarinda bi servet le gokhan zan oynar ama zaten kac oyuncumuz avrupa devi takimlarda oynuyor ki 2 3 tanesi sadece

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

yeterince önem verlimiyor bunu nedeni avrupa ve lig sampiyonlugu için genelde her takım yabancı astoper arıyor

bence can arat oynamalı

bence ofansif oyuncular daha çok önplanda oluyorlar .... attıkları bir çalım bir ara pası veya bir golle kendilerini ıspatlayabiliyorlar ama defans oyuncuları öyle değil ... özellikle bizim basın böyle olduk ça hiç değil ... genç bir çocuğu defansın göbeğine koyarsanız, takımın yediği ilk golde asarlar çocuğun futbol hayatı başlamadan biter ... genelde o bölgede tecrübeye önem veriyorlar ... mevkinin kritik olması gençlerin kendisini gösterememesi buna etken olarak düşünüyorum .............

Nesil
    2006
    Yer
    antalya

iyi niteliklerde diyebileceğimiz oyuncularımız war.ama cidden yurtdışı seviyesincde mucadeleye hazır değiller.defans oyuncularına gereken önem verilmiyor diye düşünüyorum.günümüz futbolu atak oyun anlayışını benimsemiş durumda.ofans oyuncuları herzaman daha fazla para ediyor.herzaman daha fazla dikkat çekiyor.zaten Türkiye altyapı eksikliği büyük sorun.kaç takım oyuncu çıkarabiliyorki alt yapısından.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

İmkan yetersizliğinden maç ve idmanlar toprak sahada yapıldı senelerce. Profesyonel altyapılar yavaş yavaş bu garabetten kurtulurken, amatör futbol hala yağmur-çamur içinde oynanıyor. O şartlarda alan markajı oynayamazsınız, daha doğrusu oynamak zordur. Alan markajının temel ilkelerini öğrenemeyen savunma oyuncuları modern futbolun gerekliliklerinin çoğunu yapamazlar: Adam aylaşımı, kademe, yer tutma vs..
    İşte bizim altyapı ve profesyonelliğe geçiş aşaması senelerce adam adama oynadı durdu.. Yeni yeni değişiyor.. Ama amatör futbol, imkanlarda pek bir değişiklik olmadığı için geçiş sürecini uzun bir müddet daha beceremez.. Zaten o becerene kadar da dünya futbolu yeniden değişir..
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Türkiye'de savunma anlamında malesef hiç iyi oyuncu yetişemiyor, buna en başta kaleciler dahil. sadece bireysel oyuncular olarakta değil, takım oyunu anlamında da iyi savunma kurgusunu oturtamıyoruz.

bülent korkmaz'dan sonra mantalite(zeka), güç ve tekniğini iyi oturtup türk futboluna damga vurabilecek bir futbolcu daha yetişemedi. bunun nedenlerinin ilk sırasında hocaların hata yapma lüksünün en az olduğu, çok kritik bir bölge olan defansa kolay kolay genç oyuncuları kazandırabilme riskini göze alamamaları geliyor. aslında dünyanın her yerinde yaş ortalaması en yüksek olan bölge oyuncuları; kaleci v defansın göbeğinde oynayan oyunculardır, bu alan için tecrübe etkeni çok dikkate alınıyor. ama birşeyler kazanılmak isteniyorsa, bazı riskleride göze almak gerekior. özellikle bu anlamda ülkemizde teknik hocalar diğer ülkelere göre cesur davranamıyorlar.

Sheriff Misafir

Nedeni belli.Defansta genç Türk oyuncular yerine sürekli yabancıların alınması ve bizim gençlerimiz yerine sürekli yabancıların gençlerine şans tanınması..

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

savunma hata affetmeyen bir bölge olduğu için çoğu takım gençlere güvenip savunmaya koymaya cesaret edemiyor.bugün çoğu kişinin en iyilerden biri olarak gördüğü bülent korkmaz da galatasaray savunmasına 29 yaşında geçti.savunma oyuncularının yetenekleri dışında tecrübe kazanmaları da önemli.sürekli olmasa bile 3 büyüklerin kolay sayılabilecek maçlarda bu tecrübeyi kazanabilmeleri için gençlere şans vermeleri lazım.yoksa elde iyi malzemeler var.

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Bazı arkadasların yorumuna katılıyorum ve degisik bir acidan bakmak istiyorum ben de.
    Türk oyuncuların değeri piyasada çok yüksek de ondan...
    Anlamadıysanız acayım.
    İbrahim Toraman, Servet Çetin, Önder Turacı(yabancı menşeili saymasak ta olur), gecmiste hic beğenmesemde Bülent Korkmaz, hatta kanat beki olarak İbrahim Üzülmez, profesyonellik ve istikrar olarak Ümit Özat...
    Bu saydığım adamların hepsi Avrupa'da cok rahat oynar, ama neden oynayamıyor? Cunku bunlara talip olan klüplerden istenen astronomik paralar. İ. Toraman'a BJK nin odedigi parayı hatırlayın. Bu parayı Avrupalı klupler vermez. Am bir İbrahim Toraman cok rahat oynar Avrupa'da.
    Bunun yerine Avrupa'lı ne yapıyor, bu oyuncular kalitesinde ucuz oyuncu alıyor. (isterseniz klup kadrolarını bir inceleyin)

Ayrıca, saglam oyuncu yetistiriyoruz. Ama saglam destek veremiyoruz. Yoksa Can Arat'a F. Terim'in verdigi destegi Zico devam ettirse, cok iyi bir oyuncu olabilirdi. Bu yazı basın, futbolcuların yeterince profesyonel dusunmemesi gibi sebeplerle de uzar gidir.

Son söz. Sorun iyi defans yetismemesi degil. Sorun Türk futbolunun dusunce yapısı.

Nesil
    2005
    Yer
    ev

Quote Originally Posted by e_mali
    Bazı arkadasların yorumuna katılıyorum ve degisik bir acidan bakmak istiyorum ben de.
    Türk oyuncuların değeri piyasada çok yüksek de ondan...
    Anlamadıysanız acayım.
    İbrahim Toraman, Servet Çetin, Önder Turacı(yabancı menşeili saymasak ta olur), gecmiste hic beğenmesemde Bülent Korkmaz, hatta kanat beki olarak İbrahim Üzülmez, profesyonellik ve istikrar olarak Ümit Özat...
    Bu saydığım adamların hepsi Avrupa'da cok rahat oynar, ama neden oynayamıyor? Cunku bunlara talip olan klüplerden istenen astronomik paralar. İ. Toraman'a BJK nin odedigi parayı hatırlayın. Bu parayı Avrupalı klupler vermez. Am bir İbrahim Toraman cok rahat oynar Avrupa'da.
    Bunun yerine Avrupa'lı ne yapıyor, bu oyuncular kalitesinde ucuz oyuncu alıyor. (isterseniz klup kadrolarını bir inceleyin)

Ayrıca, saglam oyuncu yetistiriyoruz. Ama saglam destek veremiyoruz. Yoksa Can Arat'a F. Terim'in verdigi destegi Zico devam ettirse, cok iyi bir oyuncu olabilirdi. Bu yazı basın, futbolcuların yeterince profesyonel dusunmemesi gibi sebeplerle de uzar gidir.

Son söz. Sorun iyi defans yetismemesi degil. Sorun Türk futbolunun dusunce yapısı.
    harfi harfine katılırım biz oyuncu yetiştiremiyor değiliz yetişenlerin önünü kapatıyoruz

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by peluk
    Hakan Şükür, İlhan Mansız, Fatih Tekke, Nihat Kahveci....

Yıldıray Baştürk, Hasan Şaş, Arda Turan, Tuncay Şanlı, Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Gökdeniz Karadeniz...

Defanslar... maalesef isim üretmekte zorluk çekiyorum...

Bunun nedenlerini tartışalım...

Sizce neden?
    çocuklar mahalle arası maçlarda hep forvet oynamak ister veya orta saha ,bu çocukluktan gelen psikolojik bir istek, gol atmak güzeldir,gol atmayı herkes ister ama savunma yapmayı veya kalede top kurtarmayı kimse sevmez,dolayısıyla futbolculuğa adım attıkça kafada şöyle bir şekil oluşur;'ben hep mahalle maçlarında forvet oynadım veya orta saha o halde bu mevkilerde başarılı olabilirm' mantalitesi...

Dolayısıyla bu istek ,zamanla insanın kafasında futbolun sadece bir oyun olmadığını günümüzün sektörlerinden biri olduğunu anlamasıyla mevkisini seçmesi gerektiğini düşünmesine sebep olur.Eğer bu defans oyuncusu yaratamamak meselesi bir problem sayılırsa bu çocukluktan gelen bir sorundur...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Şimdi şöyle bir durum var...

Türkiye'de skora göre yorum yapılıyor. 3 büyükler hep büyük olmak için güçlü görünen kadrolar kuruyorlar.

Gol yenildiği zaman suç defansta oluyor, sadece defansta.

Cesaret yok, ah bir olsa, zaten şu anda Toraman da en az Ayala kadar ünlü olurdu.

Çünkü Türkiye'de futbolun sadece gol atmadan ibaret olduğunu sananlar var.

Bana bir söyleyin bugüne kadar hangi takımımız Avrupa'da defans yaparak maç kazanmış.Ama bir Juventus,Chelsea,Yunanistan...vb. gibi takımlar ilkbaşta gol yememeyi düşünüyor.Sonra ise atmayı...

Bugün sizce Türkiye'de gol atmanın hurra hücum demek olduğunu sananlar olduğuna göre Türkiye'de defans yetişmez ve Türk takımlarıda defans oynayamaz.Defans oynamayan takım ise artık Edirne'den dışarı çıkamaz...

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by JoseMourinho-FB
    Bana bir söyleyin bugüne kadar hangi takımımız Avrupa'da defans yaparak maç kazanmış.
    Chelsea - Beşiktaş: 0-2

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Roma - GS :2-2

Barca - GS: 2-2

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Tesadüf müdür? Hepsi Lucescu'nun maçları..

galatasaray 2-1 real madrid
    galatasaray 0-0 arsenal(uefa kupasi finali)
    fenerbahce 1-0 manchester united

besiktas 3-0 barcelona

trabzon 1-0 liverpool

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Defans yaparak kazanılan maçlar diyor adam.
    Galatasaray Arsenal karşısında, Beşiktaş Barcelona karşısında defans mı yaptı? Fener'in Manchester'a yaptığı şeyin adı defans ise biz her maçta 10-15 yeriz demektir.

Quote Originally Posted by FrancescoTotti
    Roma - GS :2-2

Barca - GS: 2-2
    Bu maçların hiçbiri defans yaparak berabere bitmemiştir.

Quote Originally Posted by meddah
    Defans yaparak kazanılan maçlar diyor adam.
    Galatasaray Arsenal karşısında, Beşiktaş Barcelona karşısında defans mı yaptı? Fener'in Manchester'a yaptığı şeyin adı defans ise biz her maçta 10-15 yeriz demektir.
    galatasaray arsenal macinin uzatmalarinda ne yapti,ortada s.can mi oynadi bütün takim defansa cekildi,hatta ikinci yaridan itibaren,besiktas barcelona macini ben daha 3-4 gün önce bjk tv de bidaha izledim besiktas defans yapiyor ve kontrataklarda gol ariyodu ve golleride buradan buldu,fenerbahce macinda fenerbahcenin kalecisi(schumacher di galiba ama tam hatirlamiyom)ne kurtarislar yapmisti,fenerbahcenin golü uzaktan gelmisti yani fenerbahcede omacta 1 puan parolasiyla cikmisti,ama bolicin muhtesem ötesi golüyle maci kazandilar.defans yapmak demek kendi ceza sahana bi kisi bile almamak degildir elbette kalecin muhtesem kurtarislar yapacak ve bunlarin sayesinde mactan istedigin skorla ayrilacan,ayrica galatasaray-barcelona macinin neresi defansti galatasaray o macta aklini iyi kullansa 2-0 dan sonra tarihi farka giderdi ama 2 gol yedi.gs o macta defansi son 15 dakikada yapiyodu,roma macinda biz tek kale oynuyoduk romaya karsi ama onlar son dakikalarda emersonun rövesatasiyla beraberligi zor kurtardi.senin verdigin örnekler benimkinden sacmaa.AYRICA ROMA-GS MACLARI 1-1 BITMISTIR

Quote Originally Posted by arda_ultraslan
    galatasaray 2-1 real madrid
    galatasaray 0-0 arsenal(uefa kupasi finali)
    fenerbahce 1-0 manchester united

besiktas 3-0 barcelona

trabzon 1-0 liverpool
    Arsenal'in nasıl oynadığını görmedin sanırım.Maç boyunca Arsenal sayısız fırsattan yararlanamadı.Defans oynamak eğer kalecinin kurtardıkları ve uzaktan çekilen şutlara izin vermekse ben de tamam derim.Ayrıca FB'de öyle FB şansına bir gol buldu ve kazandı.Man Utd aynı pozisyonları bulsa her maç en az 8-0 Man.Utd kazanır...

Chelsea - Beşiktaş: 0-2
    Bu maça belki katılabilirim.Ama tekrar söylüyorum defans oynamak kalesinde bol pozisyon vermek değildir ki bu maç Chelsea çok net pozisyonlardan yararlanamadı...

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

arda_ultraslan,
    Burada tartıştığımız maça defans yapma parolasıyla çıkmak değil, bunu becerebilmek. Geçen sene ofansif oynuyor diye methiyeler düzülen Barcelona, Milan'ı nasıl eledi? İşte öyle gerektiğinde kapanabilmek..

Nedir o zaman defans yapmak? Bütün işi kaleciye ve direklere emanet etmek mi? Manchester o maçta belki 30 tane pozisyon buldu. (Bu arada kaleci Rüştü'ydü, Schumacher ondan 10 sene falan önce Fener'deydi)
    Soruyorsan, evet, defans yapmayı başarmak rakibi kaleye yaklaştırmamaktır. Yoksa biz İngiltere'den 8 yerken de defans yapıyorduk.

arda_ultraslan,
    Burada tartıştığımız maça defans yapma parolasıyla çıkmak değil, bunu becerebilmek. Geçen sene ofansif oynuyor diye methiyeler düzülen Barcelona, Milan'ı nasıl eledi? İşte öyle gerektiğinde kapanabilmek..

Nedir o zaman defans yapmak? Bütün işi kaleciye ve direklere emanet etmek mi? Manchester o maçta belki 30 tane pozisyon buldu. (Bu arada kaleci Rüştü'ydü, Schumaer ondan 10 sene falan önce Fener'deydi)
    Soruyorsan, evet, defans yapmayı başarmak rakibi kaleye yaklaştırmamaktır. Yoksa biz İngiltere'den 8 yerken de defans yapıyorduk.
    Sana kesinlikle katılıyorum.bazı insanlar defans yapmayı kalesinde bol pozisyon görme olarak tanımlıyor.Kalecilere iş düşecekse eğer ofans veya defans oyna ne farkederki.Defans oynamanın özelliği rakip atakları durdurup ilkbaşta gol yememektir.Bunun başkja bir açıklaması yoktur.Sonrasında ise rakibi ayapa pas yaparak gol atmaktır.Ayrıca Türkiye'de hiçbir takım defans yaparka maç kazanmamıştır.Bunu kimse inkar etmesin...

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri