Belki o penaltı olabilirdi ama değil. Hakem F.Bahçe lehinde hatalı kararlar verdi Alex'in faullerini vermedi ve çok rahat sarı kart çıkardı.
Belki o penaltı olabilirdi ama değil. Hakem F.Bahçe lehinde hatalı kararlar verdi Alex'in faullerini vermedi ve çok rahat sarı kart çıkardı.
selçuk dereli bence her yönlü kötü bir hakemdir ayrıca ben genel olarak bununla birlikte hakem hatalrından bıktığımı belirttim bunun içinde dün bizim gördüğümüz fazlaca sarı kart da dahil![]()
1. adamın ayağı yerdeydi yani adamın ayağı sabit göz göre göre adam ayağını luganonun ayağına takıyor nasıl görülmez gülüyom valla maçı dikkatli izleyelim ve tarafsız kararlar verelim lütfen
2. maçı izlemeden kimse muşlarla mişlerle kararlar, yorumlar vermesin.
3.Alex gibi hakemlerle muhattap olmayan bi oyuncu bile çıldırıp kart görüyorsa bu hakemi ve hakemi savunanların futbol bilgisinden şüphe ederim.
bu arada fbliler sözleştiniz beni eziyonuz oldu olacak ben de bikaç gsli çağıriim etraf karışsın
berkan farkındaysan hakemi savunan sanırım yok aramızda ayrıca asıl sen o düpedüz çelmeyi göremiosan gülme sırası bize geldi demektir
hakettiğimiz 3 puanı aldık zaman zaman güzel oynadık ikinci gol çok güzeldi çok organize çıktık atağa ve gol oldu deivid 2 tane de net pozisyon kaçırdı onları da atmış olsa rekor kıracaktıliderliği aldık umarım hep böyle gideriz
evet bencede tarafsız izlemen lazım çok doğru bir noktaya değinmişsin... futbol bilginden fazla şüphe etme tarafsız bak yeter. bu hakemi ve hakemi savunan sizlersiniz yani en azından penaltı olayında tüh bak yine şüphe etmen gereken bir durum ortaya çıktı napçaz şimdi?? bide bu alex hangi alex? psv li alex mi?
yuh be kardeşim abartın abartın![]()
kardeş ben maçı canlı canlı izledim posizyonlara baktım ve sölediğim her sözünde arkasındayım fenerbahçe hakeme rağmen hak ederek alın teriyle kazandı. Yani gerçekleri tartışmaya gerek yok. herkez yani futbolu bilen gerçekleri görür. başkada bişi yok maç artık geride kaldı yine biz lideriz![]()
valla maçı aldık diye seviniyorum ama bi yandadanda kara kara düşünmeye başladım bu deivid 3 gol attı kezman iyileşince tekrar 2 forvete dönücek o zaman yine takım boyalayacak yani manisa iki üç hafta galip gelirse üst üste liderliği alır herhalde![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
iki takımın da hücum gücü yüksek, savunmaları ise kötü bol gollü olacağı belliydi .... gol düellosu nu f.b kazandı .... zevkli bir maç izledim ... keşke maç biraz daha uzasaydı dedim ... gerçi bunu f.bl liler istemezdi ....
Yani böyle bir yorumu nasıl yazabildiğini anlayamıyorum.Senin için bir forvet lig liderine karşı ve liderlik maçında minimum olarak kaç gol atması lazım...? Bunu "her oyuncu yapabilir" diyorsun.Deivid napsın yani;her oyuncu atacak diye bir tane pozisyonu masus atmıyım diğerini atıyım mı desin.Deivid'in o pozisyonlarda durduğu yer ki özellikle ikinci goldeki kaçma pozisyonu tek kelimeyle muhteşemdi.Acaba Hakan Şükür bulduğu her pozisyonu atabiliyor mu...? En önemlisi Deivid'in üzerinde çok büyük bir baskı vardı.Bunu atlatmak kolay değildir.Biraz "empati" yapalımda öyle konuşalım.Bu maçta Deivid'i eleştirenin futbol bilgisinden şüphe ederim...
Hakem ile ilgili yorum yapmak istiyorum öncelikle.
Selçuk Dereli maçı nasıl yönetti?
1) Lugano ile Manisasporlu oyuncu arasındaki pozisyon kesinlikle penaltı değildi. Pozisyonu dikkatli izlerseniz, oyuncunun hakemi aldatmaya yönelik hareket yaptığını görürsünüz. Hiçbir oyuncu o şekilde düşmez yere.
2) Selçuk İnan, muskasını çıkarmadığı için sarı kart gördü. Akabinde bir pozisyonda ceza sahasına girdi ve kendini ÇOK BARİZ bir şekilde yere bıraktı. Hiçbir Fenerbahçeli oyuncunun teması olmadan kendini yere attı. FIFA'nın bu konuda kesin emri var. Nerden biliyorum diye soracak olursanız, abim hakemlik kursuna gidiyor ve kitapçığı var. Kural şöyle : "Eğer bir oyuncu rakip oyuncuya temas etmeden kendini yere bırakıyorsa, bu hareket hakemi aldatmaya yönelik bir harekettir ve sarı kart ile cezalandırılır." Selçuk İnan da bariz bir şekilde kendini yere attı ve sarı kartı vardı. İkinci sarı kartı görmeli, akabinde kırmızı kart ile oyun dışı kalmalıydı. Fakat hakem kartına başvurmadı.
3) Alex, ceza sahasına yakın bir yerde Johana tarafından çelme ile düşürüldü. Bariz bir şekilde görülüyor. Fakat hakem bunu es geçti. Alex de haliyle çok sinirlendi. Alex gibi hakeme hiç sinirlenmeyen bir oyuncu bile bunu yapıyorsa, yukarıda bir arkadaşın dediği gibi bir şey vardır. Üstüne üstlük Alex itirazdan dolayı sarı kart gördü. Tamamen yanlış bir karar.
4) Tuncay orta sahada topu aldı, ileriye doğru giderken top yüzüne gelmesin diye eliyle yüzünü korumasına rağmen sarı kart gördü.
Ben maçta Manisaspor aleyhine bir karar görmedim. Aksine Fenerbahçe aleyhine kararlar gördüm. Selçuk Dereli rezil bir maç yönetti her zamanki gibi.
Fenerbahçe nasıl oynadı?
Maç Manisaspor'un hakkıydı diyenlere katılmıyorum. Zira maçın tamamını izlerseniz, Manisaspor'un net pozisyon sayısı 2'yi geçmez. Sağlı sollu ortalar ile sonuca ulaşmaya çalıştılar, fakat buna gerek Volkan gerek de defans oyuncuları izin vermedi. Onlara bir gol hediye ettik. Onun dışında bize karşı net pozisyonları yok denecek kadar az.
Fenerbahçe'nin ise birçok net pozisyonu var. Aziz Üstel maç ile ilgili şöyle dedi : "Fenerbahçe 4-5-6-7 çok rahat yapabilirdi. 7-1 falan galip gelebilirdi. Fakat Manisaspor için aynı şey söyleyemeyiz."
Deivid, Önder, Volkan, Alex, Uğur çok iyi oynadılar. Şimdi Zico için en büyük sorun şu: KADRO SEÇİMİÖnümüzdeki maç Selçuk hariç kadro tam olacak ve çok zor durumda kalacak. Zira Mehmet Yozgatlı gibi yükselen biri var, Kezman aynı şekilde, Deivid 3 gol atmış
Gel de sen önümüzdeki maç Deivid'i kes
Deivid'i keserse eleştirilecek, Yozgatlı'yı keserse olmayacak, Appiah'ı keserse olmayacak gibi gibi... Zico'ya Allah kolaylık versin, çok zorlanacak, çünkü takımın tamamı formda. Allah nazardan saklasın, hakkaten takım çok iyi gidiyor. Tüm oyuncuların hazır olması çok güzel bir şey. Bundan 3 hafta önce hep aynı 11 varken, şimdi hiç kimse ilk 11'i maçtan önce tahmin edemez.
souzanın ön plana çıktığı maçta fener souzanın golleriyle 3-2 manısayı mağlup etti.ama bu galibiyeti nasıl aldıı;
1-)manısa açık oynadığı ve boş alanlar bularak mı
2-)gerçeken galibiyeti hakettii.
sizce hangisi??
deavıd de souza çok tartışılıyodu dunku maçta birden 3 gol atınca birden yukseldii ,ya kaçırdıkları pozısyonlarra ne demeliii...souza fenerbahçeye yakışıyomuu????
maça geleyimmm
gonlum isterdiki manısa yensın ama golleri atan fenerbahçeydii.ilk iki gol karşılıklı bireysel hatalar yuzunden olduu.souzanın kafa golüüü yıne defansın hatasıı,fb nin 3. golüü manısanın açık oynamasında bir kontraatak yedi ve fb bunu golle sonuçlardı.........
Evet manisa açık oynadı ve fener boş alanlar buldu ve bu boş alanları değerlendirdiği için de haketti galibiyeti.. Fazla hata yapan ve pozisyon değerlendiremeyen maçı haketmemiştir bence.. Haklısın Deivid'İn kaçırmaması gerekirdi kaçırdıklarını ve hala yeterli olduğunu düşünmüyorum o nedenle ZİCO kesinlikle ve kesinlikle KEZMAN'ı kesmemeli..
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
ben hep diyordum vestel fenerbahce macinda en az 2 gol bulacak,fenerbahcenin daha fazla gol bulmasi gerekiyo diye ne yazikki fenerbahce 3 gol buldu ve maci aldi,ayrica deivid tek basina gercektende iyi bir forvet oldugunu gösterdi,golleri cok güzeldi,FENERBAHCEYI TEBRIK EDERIM