daha yeni basladim ama oyunun kullanislilik acisindan pek ii oldugunu soyleyemem menusu bence kotu olmus fm 06 daki menuyu korusalar ii olurdu die dusunuyorum ama yinede yeni ozelliklerden mesela kendi fotorafimimizi eklemek guzel olmus
daha yeni basladim ama oyunun kullanislilik acisindan pek ii oldugunu soyleyemem menusu bence kotu olmus fm 06 daki menuyu korusalar ii olurdu die dusunuyorum ama yinede yeni ozelliklerden mesela kendi fotorafimimizi eklemek guzel olmus
evet ya nasıl seçiyoruz şu başkanlık olayını açıkla bakalım taşkın mahmut bekliyorum
bence gayet güzel bi oyun
ne başkanlığı yaw biri açıklasın drakula arkadaşımızın dediği gibi![]()
bence oyun güzel ve zor bende bunu iistiyordum tam istedigim gibiolmuş
Bence Oyun Harİka ÜstÜÜÜ
Bencede tartışılacak bi oyun çıktı
çoğu yönü 2006 dan farklı
teknik direktöre
daha çok yorum ve
futbolcuya yakınlık getirilmiş
ben 3 boyutlu bekliodum
2010 a inşallah)
ama oyunda rakibin çirkef oyunu sinir ediyo beni bütün toparı kullanmaları için benim oyuncularım
ayaklarına kadar götürüyo walla
ne sinir yaa
ayrıca ligde
en zor anlarımı yaşıom
avrupa maçları bile daha kolay
6. sıradaki takımın son 3 haftaya kadar şansı oluyo genelde
şampiyonluk sevincide son haftada mükemmel
ŞU anki durum bile şöyle
Takım Oyun Puan
GS 28 68
Kayseri 28 64
Beşiktaş 28 64
Gençler 28 63
Fener 28 61
Otun elime daha yeni geçti ama denildiği kadar kötü değil hatta gayet iyi diyebilirim ben.
İlk olarak hataları yazmakla işe başlıyorum forumdada belirtmiş bazı
arkadaşlarım.
Çok kırmızı kart ve sakatlığın olması (bu gerçekle kıyaslanamayacak
kadar anormal)
Database boyutlarında "Huge" seçeneğinin olmaması ki bu oyundaki bir
çok oyuncuyu göremememize ve zevkin düşmesine neden oluyor.
Oyunun maç motorunda bariz hatalar var.Anlatabildiğim kadarıyla
yazıcam.Forumdada bir arkadaşın bahsettiği gibi zaman geçirmek uğruna
rakip takım oyuncuları topu almaya gitmiyor ve bizim takım oyuncuları
topu onlara atıyor.Bu defalarca oluyor.Korner kullanılacağı zaman topu
çeyreğe dikemıyorsunuz;top bir sağa ve bir sola kayıyor.Bunlar gerçekle
falan ilgili diil.Yani topun yerinde durmaması gibi bir saçmalık
olamaz.Ayrıca uzun paslarda kaleciler kalenın önünde bekliyorlar top önlerine geliyor ve almıyorlar rakip koşup gelip golü atıyor.Buda inanılmaz bir saçmalık.
Maçlar oynanırken soundlarda net olarak duyulmuyor.Gol olunca seyirciler put gibi....
Her zaman demek istediğim birşey daha var ki bu oyun yapılırken 1 yıl
gibi bir süreyle yapılıyor.Varolan oyuncular zaten oyunda mevcut.Yeni
yetenekleride gözlemciler sigames'e iletiyorlar.Ancak neden hala yamaya
ihtiyac duyuyor sigames anlamak güç doğrusu.Bir işi tam yapmak lazım.
Türkiye ligi ile ilgili düşüncelerim kısmen iyi olmadığı yönünde.Tek
tük oyuncuları hedef göstermek diilde genel olarak iş bitiren
oyuncuların iyi olmasını isterdim FM'de.Örneğin Yattarayı rezalet
yapmışlar.Aynı şekilde bana göre Aurelio'da gerçeği
yansıtmıyor.Türkiyede oynayan yabancılar pek iyi yapılmamış.Genel
olarak bizim ligimiz diğer liglere oranla çok düşük bunu unutmamak
lazım.Oyunun editoründen açıp baktığımda game ımportance 14 gözüküyor
ki bu normal.Fransa 15 ise bizim 14 olmamız kadar doğal bir olay
olamaz.Belçika 12 mesela.Türk futbolu zaten dünyada olduğu bir
yerde.Arda iyi futbolcu ama bir Messi diil.Türkiye hangi tarihte bir
ronaldinho yada maradona cıkartmış.Bunları geçiyorum biz hiç yıldız
oyuncu barındırmadık hiç bir takımımızda.Bu yüzden lige verilen değer
kısmen normal.Tek sorun takımların yeterince tanınamaması gibi.
Bir diğer gözüme çarpan notka ise oyuncu değerleri.Transfer ettiğiniz
oyuncu eskiden tüm özelliklerine göre değer alırdı.Şimdi verdiğiniz
payarı alıyor ilk önce değer olarak.Sonra ya yükseliyor yada düşüyor.Bu
iyimi kötümü tam karar veremedim.
Gelelim oyundaki iyi özelliklere
İlk olarak oyun çok hızlı ve akışkan bu çok iyi bir özellik.Detail seviyelerini belirlersenin makinenize göre hız elde edersiniz.Ne yazıkkı huge seçeneğinin olmaması database'de en büyük sorun.
Pilot takım uygulaması çok yerinde olmuş.Ancak Barcelonayla 2 sezon oynamama rağmen mantığını çok çözebilmiş diilim.Kiralama anlaşması dışında diğer klübün altyapısından kolaylıkla oyuncu alamadım(Böyle bir özelliğin olduğunu düşünüyorum)
Başkanlık seçimi çok yerinde ve güzel olmuş.
Staff'ler çok gelişmiş.
Oyuncularla ve takımla olan ilişkilerde iyiden iyiye artmış.Bunlarda çok çok iyi özellikler.
Menüleride gayet güzel buldum.
Oyunu oynarken biraz garipsediğim olaylarda olmadı diil.Türkiye liginde Trabzonsporu aldım ve ilk sezonu oynamaya başladım.Ancak her oynadığım maçı 1-0 kaybadiyordum yada 0-0 berabere kalıyordum.Her maç en az 2 sakat ve 1 kırmızı kart ya benden ya da karşı takımdan oluyordu.Gol attığım maçlarda golun 2 dk sonrasında anında gol yiyordum ve bu her maç oluyordu.Bunu anlayamadım.Verdiğimiz taktiktenmidir dedim diil.10 yıldır oynarım bu oyunu artık kurdu olduk.Örneğin bursasporu hiç yenemedım 1 sezonda.Pancu'yu sanki maradona gibi yapmışar
ARtık okadar saçma geldiki barcelonayı aldım ordada mac yapmaya başladım ve doğru düzgün maç kazanamadım.Anlam veremediğimden Trabzonsporla oynadığım maçlarda her mactan önce tatile gitmeye basladım.VE takım bütün maclarını kazanmaya basladı.Benim kullandığım taktiklte.VE garip olanda bütün maçların yine 1-0 bitmesi.Ligdeki sonuclarda öyle.Gollü maclar çok nadir oluyor.Türkiye liginden pek tad almadım acıkçası.
Şimdi Barcelonayla yeni bir sezon oynuyorum iyi gidiyor.Biraz tökezlesemde lig veş.ligini müthiş bir maç sonrası almayı başardım.
Son olarak diyeceğim bu oyunun yamalara kalmaması olacak.Yamıya yamıya nereye kadar bunlara sormak lazım......
öncelikle "siz oyunu oynarken turksportal ekibi bedelsiz araştırma yaptı" geyiğini bırakalım. sizler bu işe girmeden önce şartlarını biliyordunuz forumda yardım eden arkadaşlarda biliyordu.
ben artık bi football manager 2 bekliorum. nası cm4 çıkmıştı zamanında yepyeni herkes şaşırmıştı buda öyle olmalı artık.herşeyi yenilenmiş belki oyuncuların managerlikten de ileri gidebileceği bi sistem. kim bilir daha neler eklenebilir!
fm 2007 ye gelirsek: 2005 in 2006 dan farkı team talk tu 2006 nında 2007 den farkı yorumlar. FA cezaları,yeni futbolcular tabiki güzel ve önemli fakat 2005 ten beri sigames ekibi biraz sırtını yasladı sanki.
telekoma döndü kısaca fm. nası olsa alıolar diyip çok şey eklemiolar oyuna. ama olsun cm dende fifa manager dan da oynaması daha zevkli bi oyun ama fm nin bu diğer oyunlardan kendi bünyesine katabileceği çok şey var bence.
söylediklerinde gerçeklik payı yok değil ama girişte neden birilerine laf sokayım gibi bir çabaya girdin anlamadım doğrusu.Burada yöneticiler dahil hiçkimse paylaşım yapmaktan yada birşeyler yapmaktan bıkkınlığını dile getirmediki;böyle bir geyik yapıldığını veya yapılacağını söylüyosun.
Hic bir zaman fm ilk cıktıgında guzel ve gercekci olmamıstır buda olmucaktır ve diil zaten. ancak 3. yada 5. patch de gercekci olmaya yaklasıyor. bi turlu ilk cıkarttıklarında bunu yakalayamadılar anlamıs diilim. bu sefer patch gerekmeksizin tecrubeleriyle guzel bi oyun yaparlar sanmıstım ama yine olmadı. Ama yinede cm den iyidir tabiki.
oyun sahane arayuz falan mukemmel tek sorun kirmizi kartlarda abarti olmasi ve biraz sakatliklar
Dikkatemi çekti çoğu kişi sakatlıkalra takmış evet bende taktım ama aslında gerçekci antreman programlarımızı buna göre ayarlarsak sakatlıklar olmuyor ben programını hafiflettim ve daha sağlıklı oldu artık eskisi kadar olmuyor zaten sakatlıklar genelde sezon öncesi oluyor çünkü kondisyon yok ve üstüne antreman programı eğer ağırsa çok rahat sakatlanıyorlar.
ılk basta üslubunu düzelt.Seviyeli bir şekilde tartışacaksak tartışalım.Ben sana mesaj kaygın var gibi birşey söylemedim.Bir diğer konu bir dahaki sefer diğer arkadaşları tembihleyelim sen ne dersen bizde onu tasdik edelim.Mutlu olurmusun bu şekilde.Herkes sana fikir soracak değil görüş belirtirken.Yalnız sen birilerinin emek verdiği konularda daha saygılı ol.Türkiye Ligi kötü olmuş diyebilirsin bu bir fikirdir.Ama kalkıpta bu sitede yöneticiler şunu yapmış,üyeler şöyle yapmış gibi geyik yapmayın dersen,asıl senin yaptığın geyiğin dikalası olur.Varsa senin yaptığın daha güzel çalışmalar yayınla burada saygı duyalım.Yoksa oturduğun yerden ahkam kesme...
bende sounların çok fazla olduğunu düşünüyorum...fm ye değilde cmye yama yapılsa daha iyi olur....yada bir an önce fmyi düzelter bir yama çıkmayı...
oyun super ya turkcesi gelsin ortaligi kasip kavurur.
bence gayet gercekci fernando torres buffon gibi adamlar tanrı değil sonucta..eski oyunlarda bu adamları al takıma yetiyordu 5 10 kişiyi calımlayıp gol atıorlardı buffon 80 tane karşı karşıya cıkarıodu...artık cok daha gercekci olmuş bence sadece yenilikler yeterli değil gibi, eski oyunların kadroları gelişmiş versiyonunu oynuyosunuz sanki..ama bence enerjilerin azaltılması gayet dogru olmuş...enerjiler arasındaki farklar cok buyuk ucurmdu onceden.data sorunları da halledilir...sakatlıkları da ben cozdum farklı bi idman oluşturdum "light" yaptım kimse sakatlanmıyor artık..fm öle transfer yapalım 18 yasındaki oyuncu ronaldinho gibi oynasın mantıgını aşmış...bu kez o 2d adamlar da gayet mantıklı haraketler yapıorlar..bence sigamesin kendi cıkaracagı yama ile oyun cok daha iyi olacaktır..
evet ilk yamadan sonra daha güzel olacak.Özellikle daha önceki oyunları oynayan arkadaşlar hep aynı hataya düşüyor.bu oyunda özellikle sezon öncesi hazırlık döneminde antrenmanlarda çok fazla yüklenmemek lazım.Yoksa sakatlıklardan başını alamıyor insan.
tamam sakatlıklara bir sekilde cozum bulunabiliyor. ama kirmizi kartlara ne yapcaz adamlar uyarmakla da iflah olmuyorki, bide antreman programlarini biraz kisinca oyuncularda dusus baslio mesela kondisyonlari rakibin 80lerdeyken benim 70lerde oluyor v.s.v.s ama favori sorun bence bu sezon abartilan kartlar, kac takim bir macta 4 kirmizi kart gorurki ama oyunu oynayan dostlarimin hepsinin basina gelmis bi durum. gercekcilik diyorsaniz siz buna o zaman gercekte gorulenler bir hayal urunu![]()
Ben ilk sezonda ligde 11. haftadayım ama daha şu ana kadar hiç kart cezalısı oyuncum olmadı sadece sınırda olan oyuncular var bence kartlar abartılmamış eğer şuan Dünya Liglerini izlerseniz normal bulabilirsiniz.
benimde kart yönünden hiç bir sorunum olmadı neredeyse evet bir olay varki oyuncular birbirine rakip olanlar tekme filan atıyolar yada itekliyolar iki üç maçta bir işte ozaman doğru oluyor kart olayı ama ben uyardım onu yapan bi kaç oyuncumu daha rastalamadım ama rakipte oluyor son zamanlarda sakatlık bence abartı var ant. düşürürsekte dediği gibi diğer arkdaşın kondisyon vs düşer ozamanda diğer türlüde çok sakatlık oluyor
evet hata çok.
mesela fenerdeki kerimi oyunda mc yapmışlar.bu nasıl bi hata böyle.fenerde kerimin sağ bek sağ açık mevkilerinde oynadığını bilmeyen mi var acaba?
ama yine turksportala teşekür ediyoruz.bu oyunda çok emekleri var.
arkadaşlar tamam yeni yama çıkarcak sigames.Tamam türkçe yama çıkarcanız ama ne zaman.bi zaman verin tarih te istemiyoruz sadece 2 ay sonra deyin 3 ay sonra deyin bizde ona göre bilelim.
İyi de Galatasarayla oynadığım ilk sene Trabzon 27 puanla küme düştü var bi dengesizlik . Bol fm li günler ...
hatalar cok ama oyunun adi fm bisi olmaz baskasi yapsa daha iyisini yapabilecekmi hayir trsi ciksin oynamiyan kalmaz