abi merakla bekliyorum yazılarını.
abi merakla bekliyorum yazılarını.
[
cok saol ss olayini anlatman cok makbule gecer . bende hata yaptimi biliorum bu iki oyuncuyu satarak ama ivan ramiste gercekten iyi ve genc bir defans. zaten ilerde takviye yapmayi dusunuorum defansa ve daha iyi bir defans kurmaya calisacam, delgado aguero torres 3lusu tutulamiyor su anins sinavlarin iyi gecmistir
Sağol ben de zevkle paylaşıyorum.
Sağol sınavlarım iyi geçti. Bitirdik dönemi
Atletico Madrid'de en sorunlu bölge savunma. Orayı sağlamlaştırırsan tutulamazsın ama işte bütçe sorunu var. Transfer yapayım biraz borçlanayım desen bu kez de ikinci sezonda sözleşme yenilemen gereken bir sürü oyuncu var. Üstelik bunlardan biri Torres ve borçlandığında F.Torres ile sözleşme yenilemek imkansız hale geliyor . Bunlara dikkat et. Benim F.Torres ile nasıl sözleşme yenilediğimi önceki sayfalardan okuyabilirsin. Sana fikir verecektir. Bununla birlikte Delgado'yu transfer etmen sorunsuz bir 7-8 yıl geçireceksin demek forvet hattında.
SS olayını kısaca anlatayım. Anlamadığın yer olursa msn messenger adresim : [email protected]'dan bana ulaşabilirsin. Yanlış anlamazsan biraz basit anlatayım. Belki başka birinin de işini görür.
Oyundayken "Print SCRN" tuşuna basarsan, ekrandaki görüntüyü panoya kopyalar. Pano, kopyalanmış nesnelerin tutulduğu yerdir. Ancak bizim panodaki resmi herhangi bir resim editörüne yapıştırmamız gerekir. Bunun için Başlat/Programlar/Donatılar/Paint'i açıyoruz. "Düzen" menüsünden yapıştıra tıklatıyoruz, böylece resmimiz paint'e yapıştırıldı (Paint yerine Photoshop da kullanabilirsiniz). Artık resmimizi kaydetme zamanı geldi. Paint'te Dosya/Kaydet'i tıklatıyoruz. Bir isim verip kaydedeceğimiz yeri seçip kaydet tuşuna basıyoruz.
Artık dosyamızı kaydettik. Şimdi bu dosyamızı forumlara nasıl ekleyeceğimizi söyleyelim. www.imageshack.us sitesine girin ve Browse kısmından az önce kaydettiğimiz resminizi seçin. Resim seçildikten sonra "Host It" tuşuna basın ve birkaç saniye bekleyin. Karşımıza birçok link çıkacak. Bunlardan hangisi o an işinize yarayacaksa onu kopyalayın ve kullanın.
Peki bunlar nasıl görünüyor? Aşağıda üç tane örnek var. Bunlara bakarak hangisinin işinize yarayacağına karar verin.
Hotlink for forums ( 1 ) Linkinin Forumdaki Görünümü :
![]()
Thumbnail for forums ( 1 ) Linkinin Forumdaki Görünümü :
Hotlink for Websites Linkinin Forumdaki Görünümü :
http://img264.imageshack.us/img264/6...aldinhoch1.jpg
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Az önce, uzun sınav döneminden sonraki ilk maçlarımı yaptım. 3. sezon bitmek üzere 33. hafta bitti. Kaldı 5 hafta ve ligde 6. sıradayım. İlk iki yine koptu La Liga'da. 1. R. Madrid'in 79, 2. Barcelona'nın 76 puanı var ve 3. Villarreal tam 13 puan geride 63 puanda. Ben ise 55 puanla 6. yım.
33. hafta maçında Murcia ile deplasmanda karşılaştım. Daha maçın başında yenik duruma düştüm. Sonra, 5-2 kazandım. F. Torres 2 asist ve 3 golle oynadı. İşte görüntü :
![]()
arkadasim tebrik ederim cok guzel olmus
Abi Transferde Sasa(Olexander) Yakovenko ya bakmanı öneririm.. Ben Atletico ile oynarken ilk sezon 600 bin avro ya aldım hem solda hem forvet arkasında hem de forvvette başarılı bir futbolcu..
Evet bu müthiş gelişmeyle başlamak istiyorum. A.Marid takımı Yohan Gourcuff, Falcao, Kerlon, Francisco Guillermo Ochoa, Skjelbred gibi bomba bir transfer daha yaptı ve Lecce takımından Mirco Vucinic ile 4 yıllık bir sözleşme imzaladı. A. Madrid bu transfer için Lecce klübüne 24.5 milyon TL verecek. Mirco Vucinic sezon sonunda takıma dahil olacak.
Bu yıl kadrosunu koruyarak gelecek yıl şampiyonluk yarışında ben de varım diyen A.Madrid, bu bomba transferle bir anda dikkatleri üzerine çekti. Bu transferin, büyük takımların ruhu duymadan gerçekleşmesinde Sir Emrah Gürbüz'ün büyük payı vardı. Şampiyonlar Ligi maçlarının oynandığı bu günlerde Sir Gürbüz kendisi İtalya'ya giderek bu transferi birkaç saat içinde bitirdi. CHEMrah TV mikrofonlarına konuşan Vucinic şu sözleri söyledi.
Mirco Vucinic'in Basın Toplantısı :
A.Madrid ile bu gün 4 yıllık bir sözleşme imzaladım. Bu transferin gerçekleşmesinde başta başkanımız Massimo Francescoli Di Natale Da Silva Luz Prieto Santos olmak üzere yeni hocam Sir Emrah Gürbüz ve tüm hayranlarıma teşekkür ediyorum. A.Madrid çok büyük bir takım ve yeni hocam da çok yetenekli ve çok yakışıklı. Kız kardeşimi ona vereceğim. Böylece oynama şansım artarTabi ki şaka yapıyorum. Önemli olan takımın kazanması, benim oynamam önemli değil. Paramı almasam hiç oynatılmasam da ben bu takıma gönül verdim. Bu arada kardeşimin adı Gönül
Evet tahmin edeceğiniz gibi yine şaka yaptım. Aslında kardeşimin adı Srebrenka. Evet arkadaşlar uyum sorunu yaşamamak için böyle nükteli nükteli konuşuyorum. Kusuruma bakmayın.
Gelecek yıl biliyorsunuz, A.Madrid şampiyonluğa oynayacak ve ben de bu şampiyonlukta pay sahibi olmak istiyorum. Ne mutlu bana ki böyle güzel bir takıma geldim. A.Madrid taraftarı takımın kazanmasına göre hiç bir zaman değerlendirme yapmamıştır. Onlar için her zaman güzel futbol önplandadır ama bu yıl başarı da gelecek. Ve ben size söz veriyorum bu yıl en az 20 gol atacağım. takımda Agüero, Falcao, Torres, Mista gibi birçok yıldız var. Bunlarla yarışmak çok güzel olacak. Tabi Kerlon'u da unutmamak lazım. Ayrıca birçok genç yetenek var; İndiano, Natkhu, Jacopsen, Andreou, Mitchell bunlardan bazıları. Beni izlemeye devam edin. Artık Madridliyim. Futbolu burda bırakacağım.
Evet sevgili seyirciler, gelişmelerle tekrar biz karışınızda olucaz. Şimdilik CHEMrah TV spor servisinden iyi günler diliyoruz. Yayınımız, Aliye ile devam edecek. Essienkalın![]()
ooooo süper
vucinic müthiş adam ama öbür genç yeteneklerin çürümez inşallah gençleri hep oynatmak önemli yoks harcanırlar
Torres'i yıldızdan saymıyolar artık ilah olmuş.
Agüero ne alemde?
Para toplamak yok ya eşya olarak alıyorum ücreti
Valla ne olsun, sağlığına duacıAgüero sezon sonunda gidiyor. Zaten artık sözleşme imzalamaz benimle. Beni bırak takımla bile imzalamaz
Bana abi gitmek istiyorum "ağam kov beni" diyor. Ben de yatırın bunu falakaya diyorum her seferinde heheee
![]()
![]()
![]()
Ama sezon sonu gidiyor. Çünkü üstteki transfer hikayesinde dediğim gibi artık Mirco Vucinic takıma katıldı.
iyi bir transfer olmuş umarım sampiyon olursun
emrah abi senden bu sene şampiyonluk bekliyoruz o kadar emek harcadın.umarım bu sene şampiyon olursun.bişey soracam bu arada sen kerlonu neden oynatmıyosun abi kerlon fm 2007de kötü mü oynuyo
Kerlon istikrarsız. Bazen, hat-trick yapıyor sonra 10 maç gol atamıyor. Ben FM 2006'daki gibi iyi zannettim onun için aldım ama yok iyi değil o kadar. Tabi daha düşük bir ligde ne yapar onu bilemem. Sergio Agüero da istikrarsız. Mista aslında çok istikrarlı ama onun da yaşı geçtiği için satacağım. Falcao'ya bir şans daha vereceğim. Zaten F.Torres sürekli oynuyor. Vucinic ile birlikte oynayacaklar. Falcao yedek olacak. Bir de bazı gençler var onları da arasıra oynatırım.
Valla çok iyi olmuş vucinic. Acaba bende mi alsam.Mista gartlamaya başladı.
abi umarım senden şampiyonluk sözleri duyarız bu yıl.yani kadron çok güzel.böyle kadro yapmak çok zor.umarım bu sene şampiyon olursun.en azından cl'ye gidersin.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
abi yeni sezonunu ne zaman anlatacan.merakla bekliyorum.
Yeni sezon inşallah birkaç gün içinde. Bu gün bile olabilir hiç belli olmaz benim işim
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Size güzel bir haber vereyim 200. mesajda. A.Madrid'e aldığım oyunculardan 10 tanesiyle ilgili bir inceleme yazısı hazırlıyorum. Yine bizim tarzda. Yarın okuyabileceksiniz.
İnŞ![]()
Usta yazı hazır birazdan eklerim.
bekliyoruz heyecanlan.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bekleye bekleye ömrüm çürüdü.![]()
oo olmuo böle başlakan durmadan senin alana giriom insanı bu kadarda heycanlandırlımaz ki![]()
Biçimi yarın düzenleyeceğim.
Sevgili FM severler, CHEMrah TV transfer dosyasını açıyor. Sizlere bu hafta, uzun uğraşlar sonucunda belirlenen 10 oyuncu hakkında değerlendirmelerde bulunacağız. Çeşitli istatistikler vereceğiz ve ünlü konuklarımız, bu oyunculardan tanıdıklarını yorumlayacak. Sözü çok fazla uzatmadan bugün inceleyeceğimiz isimleri söyleyelim. Bibras Natkhu (Natcho), Jesus Navas, Kevin Larsen, Leyrielton, Michael Mancienne, Pablo İbanez, Reto Ziegler, Tomas Sivok, Skjelbred ve Yoann Gourcuff bu gün değerlendireceğimiz isimler. Bu isimlerin hepsi yıldız olabilecek kapasitede. Şimdi konuklarımıza merhaba diyelim. Bugün aramızda çok değerli isimler var. Dünyaca ünlü gözlemciler bize bu oyuncuları anlatacaklar. Çünkü hepsi bir dönem bu oyunculardan bazılarını izlemişler. İlk olarak Bibras Nakhu'yu tanıyalım. Bazı kaynaklarda soyadının "natcho" olduğu da yazıyor ama biz onu Natkhu olarak bilelim. İşte Natkhu'nun özellikleri şimdi ekranlarınızda.
Bibras Natkhu :
Ülke : İsrail
Mevki : AMC
Takım : H. Tel-Aviv
Değer : 0
Boy : 183
Kullandığı ayak : Sadece sağ
Oyuncumuz'u, ünlü İtalyan gözlemci Roberto Bettega yorumlayacak. Evet Sn. Bettega neler söyleyeceksiniz ? Onu yakından takip ettiğinizi biliyoruz. Kendisi hakkında güzel şeyler söyleyeceğinizi umuyoruz.
Bettega : Evet, Natkhu'yu ilk olarak bir yıl önce izlemiştim. Çok yetenekli bir oyuncu. Müthiş yetenekleri var. Forvet arkası oynuyor. Sahada çok fazla görünmüyor ama top ayağına çok yakışıyor. Fiziksel özellikleri de sanırım bunda etkili. Şuanki fiziksel özellikleri onun as takımda oynamasını engelliyor. Ancak iyi bir antrenman programıyla, sanıyorum bir yıl içinde kadronun değişmez bir elemanı olacaktır. H. Tel-Aviv takımıyla sözleşmesi bitti ve onu isteyen her takım ücretsiz alabilir. Türk takımları da dahil buna. Ancak onun direkt ilk 11'de oynaması zor ve Türkiye liginde kontenjan sorunu yoksa alınabilir. Zira, kendisi gelecek için bir yatırım olabilir şu anda. Potansiyeli Arda kadar iyi bir oyuncu olmasına rağmen Arda kadar verimli olamaz şu aşamada. Ancak ücretsiz alınabilmesi bence onu transfer piyasasında ilk sıralara taşıyor. Bitiriciliği yaşına ve oynadığı lige göre iyi ve gelişmeye müsait.
Evet, Sn. Bettega'ya teşekkürler. Sn. Uluç siz de hoşgeldiniz tekrar. Şimdi Hıncal abi bu oyuncu hakkında ne düşünüyorsun? Kısaca alalım.
Hıncal Uluç : Bence beş para etmez bir adam. Bunun gibi Türkiye'de yüzlerce var. Böyle adamları getirmek için mi yabancı kontenjanı olmasın istiyorlar. Söyleyecek bir şey yok, gereksiz.
- Evet ama Hıncal abi, Sn. Bettaga bir senedir onu izliyor...
- Olabilir. Ben de burdan, oturduğum yerden, çok iyi görüyorum.
Peki biz yine de Sn. Bettaga'ya kulak verelim ve ikinci oyuncumuza geçelim. Sıradaki oyuncumuz İspanyol Jesus Navas. Kendisi Sevilla'da oynuyor ve o bir yıldız adayı.
Jesus Navas :
![]()
Ülkesi : İspanya
Mevki : AM RC
Takım : Sevilla
Değer : 10 milyon £
Kullandığı ayak : Sağ
Milli Forma : 5 kere İspanya 21 yaş altı ve 3 gol.
Bu kez İnter'in 71 yaşındaki gözlemcisi, İspanyol Luis Suarez'e kulak veriyoruz. Bakalım o neler söyleyecek.
Luis Suarez : Jesus, İspanya'nın son yıllarda yetiştirdiği en önemli yeteneklerden birisidir. Biz ona kendi aramızda Cesur Navas deriz. Top tekniği mükemmel olduğu gibi, pas özelliği de yaşına göre oldukça iyidir. Yine yaşından beklenmeyecek kadar soğukkanlı oynuyor. Müthiş süratli ve çeviktir. Zaten bir kanat oyuncusunun hızlı olması çok önemlidir. Ancak o sadece kanatta değil forvet arkası da oynayabiliyor. Onu hep yanlış yerde oynatıyorlar. Jesus'un yeri forvetin tam arkasıdır. Top sürmeye başladığında onu izlemelisiniz. Adeta çimlere değmiyor ayakları. Uzaktan çok isabetli ve sert şutlar atıyor ama antrenmanda şut çalışması şutlarını geliştirmesi açısından çok önemli. Çünkü, çok iyi alternatif forvet olabilir. Onu alabilmek için bir serveti gözden çıkarmak gerekir. Ancak Avrupa'nın devlerinin onu alabileceğini hatırlatmak gerekir.
Teşekkürler Sn. Suarez. Size tekrar döneceğim. Evet Hıncal abi, Bay Suarez'i dinledik. Jesus Türkiye'de olsa sence neler olurdu?
Hıncal Uluç : Aslında böyle sorman güzel oldu. Çünkü onu bir Türk takımının alabilmesi imkansız. Türkiye'de olsa belki onu da beğenmezdik. Bu kadar yetenekli bir oyuncuya bile "koşmuyor" yakıştırmasını yapardık. Müthiş bir oyuncu, bu kadar söyleyeyim.
Teşekkürler. Hız kaybetmeden üçüncü oyuncumuza geçelim. Brezilyalı Leyrielton Moura de Moraes.
Leyrielton Moura de Moraes :
![]()
Ülkesi : Brezilya
Mevki : D/WB/M R
Takım : Goias
Değer : Yaklaşık 1,5 milyon £
Boy : 172 cm
Leyrielton'u onu çok iyi tanıyan, PSG gözlemcisi Rai'ye soracağız. Sn. Rai, siz de hoşgeldiniz. Bizi gelecekte nasıl bir Leyrielton bekliyor, bunun cevabını da sizden alacağız.
Rai : Leyrielton küçüklüğünden beri futbola çok meraklıdır. Daha 11 yaşında keşfedilmiş bir oyuncudur. Savunmanın ve orta sahanın sağında oynayabilmektedir. Ancak benim yaptığım gözlemler ve aldığım bilgilere göre Leyrielton, orta sahanın sağında daha iyi oynuyor. Çünkü gol atmayı seviyor ve her fırsat bulduğunda ileri çıkıyor. Bir Rafinha olabilir mi derseniz, kolay olmasa da ihtimal veriyorum. Ancak daha ileriki yaşlarda yıldızı parlayacaktır. Onu hemen transfer etmek akıllıca olacaktır. Çünkü birkaç yıl sonra değeri belki de 5 katına çıkacaktır Goias'ta. Tabi o kadar kalacağını tahmin etmiyorum. Şu an çalıştığım klüp PSG de onu almak istiyor. Kanat özelliği iyi olmasına karşın şu anda çok yaratıcı bir oyun ortaya koyamıyor. Ancak bunu başarmak için potansiyeli çok yüksek. Onu defansif olarak kullanırsanız zaafları var. Sık kart görebiliyor. Bunun sebebi de defansif oyuna alışık olmaması. Ancak illa bek olarak oynatılmak istenirse, uygun antrenman seçenekleriyle bu yönü daha da geliştirilebilir. Boyunun (172 cm) ve zıplama özelliğinin düşük olması onu ikinci plana itebilir ama dediğim gibi yetenekli bir oyuncudur. Goias, onu şu andaki 4.5 milyon pound yani yaklaşık 10 milyon TL'ye bırakabileceğini açıkladı. Aldığım bilgilere göre Leyrielton Fenerbahçe'ye gidebilirim diye bir açıklama yapmış.
Teşekkürler Sn. Rai. Sevgili seyirciler, gördüğünüz gibi bu gün yaptığımız değerlendirmeler geleceğin yıldızlarını tanıtmak üzerine. Yapılan yorumlar gerçekten inanılmaz. Sizlere dünyaca ünlü gözlemcilerin yorumlarını canlı olarak aktarıyoruz ve 4. oyuncumuzla devam ediyoruz. İsmi Michael Mancienne olan bu oyuncu şu an Chelsea alt yapısında bulunuyor.
Michael Mancienne :
Ülkesi : İngiltere
Mevki : DC
Takım : Chelsea alt yapısı
Değer : 1.3 milyon £
Tekniğinin Benzetildiği Oyuncu : John Terry
Boy : 183 cm
Mancienne'i bize tanıtacak olan kişi Sn. Bettega. Sn. Bettega, tekrar sizden gözlemlerinizi rica ediyoruz. Mancienne'i Juventus için izlediğinizi söylüyorsunuz. Nasıl bir oyuncu Mancienne?
Bettega : Teşekkürler. Evet Mancienne'i uzun bir süre gözlemledim. Alt yapıdaki maçlarını izlemiştim. Boyu 183 cm olan Mancienne, çok uzun olmamasına rağmen çok iyi zıplıyor. İngiliz gazeteleri onu geleceğin Sol Cambell'ı olarak onurlandırıyorlar. Ancak o kadar iyi bir savunma oyuncusu olabileceğini sanmıyorum. Yine de bir şampiyonluk adayında rahatlıkla oynayabilir. Mancienne, 1.4 milyon Pound'a alınabilir. Türkiye'ye sıcak bakmadığını, GS'ın kendisine yaptığı 200 Pound'luk teklifin ardından yaptığı basın toplantısında söylemişti. Fakat 1-2 sezon sonra ne olacağını bilemiyorum. Oynadığı takıma çok çabuk uyum sağlıyor ve işini çok iyi yapıyor Mancienne. Kendini geliştirebilmesi için zamana ihtiyacı var. Bu genç yaşında ondan çok fazla şey beklememek gerek. Ancak eğer, onu bir Türk takımı alırsa Türkiye liginde rakiplere geçit vermez. Belki de biraz da görünüşü açısından Sol Cambell'a benzetiyorlar. Bir takım yazarlar ise tekniğini John Terry'ye benzetiyor. Ama burdan, onun John Terry gibi olabileceği anlaşılmasın. Mancienne, yaşına göre çok soğukkanlı. Antrenman yapmayı çok seviyor. Belki gençlerin onu şimdiden örnek alması gerek.
Konuklarımızı yormamak için dönüşümlü olarak söz veriyorum. Mancienne'i de tanıdık. Demek ki Chelsea, sadece transfer yaparak bu işlerin olamayacağını anlamış artık. Hemen sıradaki oyuncumuza geçelim. Bu oyuncumuzun ismi Pablo İbanez ve Atletico Madrid'de oynuyor. Pablo'yu sizin için araştırdım ve şimdi onu sizlere ben anlatacağım.
Pablo İbanez :
Ülkesi : İspanya
Mevki : DC
Takım : A.Madrid
Değer : 4.5 milyon £
Boy : 192 cm
Pablo İbanez'i A.Madrid'de izledim ve bence dünyanın en istikrarlı savunma oyuncularından birisi. Hava toplarında çok iyi olan Pablo, kornerlerde sık sık ileri çıkarak gol buluyor. Zaman zaman hata yapsa da, büyük takımların hergün almak için A.Madrid'in kapısına dayandığı bir oyuncu. Oyuncunun şu anki değeri 4.5 milyon pound ama onu Madrid takımı 13.5 milyon pounddan aşağı bırakmayacağını açıkladı. Türk takımlarının yanına bile yaklaşamayacağı Pablo'nun sözleşmesinde 27 milyon poundluk müthiş yüksek bir serbest kalma maddesi var. Anlaşılan Atletico işi sıkı tutmuş. F.Torres'e gelen teklifleri de elinin tersiyle iten Madrid takımının Pablo'yu da bırakmaya niyeti yok gibi. Ancak yüksek bir bedel karşılığında 5-6 yıl sorunsuz kalenizi koruyacak bir savunmacıya sahip olabilirsiniz. 24 yaşındaki oyuncu tam 14 kere İspanya milli takımının formasını giydi ve değişmez oyuncularından biri olacak gibi. Çok çevik olmamasına rağmen, çok iyi yer tutması ve fizik gücü sayesinde "kapı gibi" benzetmesini fazlasıyla hakediyor. Hızı ise bu boydaki bir forvet için iyi sayılabilir. Şu anki yeteneğinin üstüne birşeyler koyamayacak ama şu anda yeterli durumda.
Evet Pablo'yu size anlatmaya çalıştım. Ben size hemen mail adresimizi hatırlatayım. Eğer sorularınız olursa
[email protected] adresine yazabilirsiniz. Bir diğer oyuncumuz Reto Ziegler. Ziegler'i, Fransız ünlü gözlemci Jean-Phillippe Durand'a soracağız. Sn. Durand biraz beklettik kusura bakmayın ama gördüğünüz gibi çok yoğunuz. Şimdi değerli görüşlerinizi almak için sözü size bırakıyorum efendim.
Reto Ziegler :
Ülkesi : İsviçre
Mevki : D/ML
Takım : Tottenham
Değer : 4.2 milyon pound
Kullandığı ayak : Sol
Oynadığı bazı klüpler : Servette, HSV, Wigan
Durand : Est. Önemli değil. Aslında bu değerli futbol adamlarını dinlemek için bir bahane oldu bu bekleme. Eveeeet. Ziegler, Tottenham'da oynuyor. Çok büyük takımlarda oynaması zor olsa da diğer takımların tamamında rahatlıkla, başarıyla oynar. Fizik gücü bir kanat oyuncusu için oldukça iyidir. Çok iyi ortalar yapabiliyor. Skora zaman zaman katkı yapıyor. Kendini çok fazla geliştiremeyecek ama sol kanat için iyi bir alternatif olabilir. Orta halli takımlar için ise bulunmaz bir oyuncu ama Tottenham'ın onu ucuza bırakmaya niyeti yok. Şu anki değerinin çok üstünde bir miktarla giderseniz Ziegler'i alabilirsiniz. Ancak umudunuzu yitirmeyin. Çünkü Tottenham onun isteklerine cevap veremeyecek ve kısa süre sonra yollarını ayıracaktır veya daha makul bir ücrete onu bırakabilecektir. Onu listenize alın ve Tottenham'ın ilk hatasında düşünmeden alın.
Hıncal abi sana program sonunda bütün oyuncular hakkındaki görüşünü almak için söz vereceğim. Şimdi diğer oyuncumuza geçeceğiz ama önce Sn. Durand'a teşekkür etmek istiyorum. Ziegler hakkındaki yorumlara aynen katılıyorum. Sıradaki oyuncumuz Çek, Tomas Sivok.
Tomas Sivok :
Ülkesi : Çek Cumhuriyeti
Mevki : DM
Takım : Sparta Prague
Değer : 1.1 milyon pound
Boy : 185 cm
Milli Forma : 5 kez
Tomas Sivok'u bize anlatacak olan Portekizli eski ünlü oyuncu Eusebio'ya dönüyorum ve soruyorum. Sn. Eusebio, neden Sivok?
Eusebio : Sn. Gurbuz, burda olduğum için, sizinle böyle yüzyüze sohbet etme şansını bulduğum için çok şanslıyım. Ancak ben bu soruya cevap vermek istemiyorum. Çünkü bilmiyorum cevabını. Ne bileyim neden Sivok değil mi? Onu ilk olarak Cesce Bodejovice takımında izledim ve Sparta'ya almak için çok uğraşmıştım. Sonra ben Sparta'dan ayrıldıktan sonra Sivok transferi gerçekleşti.
- Yani bu transfer bir anlamda sizin eseriniz.
Benim bir ekibim vardı. Bu hepimizin bir eseriydi. Sivok, uzun boylu fizik gücü yüksek bir oyuncu. Çek liginden onu transfer parasını veren hemen hemen her takım alabilir. Yaklaşık 1.8 milyon pound, yani 4.5 milyon TL'ye Türk takımları onu alabilir. Özellikle GS'daki defansif ortasaha eksikliğini giderecek gibi görünüyor. Zaten GS takımının İnamoto yerine şu sıralarda Sivok'u düşündüğü haberini aldım. Evet fizik gücü iyi dedik ancak çeviklik konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çevik sayılmaz ve hücumdaki yaratıcılığı düşük. Ancak bazen sürpriz goller atabiliyor. Bunlar kötü yönleriydi. Sivok defansif anlamda ise çok çok iyidir. Fiziğini de iyi kullanan oyuncu, ortasahadaki atak oyuncularını ve savunmayı rahatlatan bir oyuncudur. Çok iyi top keser. Kademe anlayışı iyidir. Şu anki performansının üstüne koyabilir ama bu haliyle değerlendirmek daha mantıklı olacaktır, çünkü gelecek ne getirir bilinmez. Sonuçta, genç bir oyuncu sayılmaz. Onu Avrupa'nın devlerine almak doğru olamayacaktır. Yani bir R. Madrid'de, Chelsea'de, Barcelona'da, Milan'da zorlanabilir. Bunlar dışındaki takımlarda rahatlıkla oynar. En önemli özelliği sürekliliktir. Bunu en sonda söylememin faydası olacaktır sanırım.
Evet demek GS'ın da alabileceği kaliteli bir defansif ortasaha oyuncusu varmış. Sn. Eusebio'ya teşekkür ediyoruz. Onu fazla yormadan uğurluyoruz. Artık programımızın sonuna yaklaşıyoruz. Artık son üç oyuncumuz kaldı. Bunlardan ilk ikisini bir arada ele alacağız. İkisi de Norveçli. Birinin adı Per Ciljan Skjelbred diğeri de başarılı oyuncu Kevin Larsen.
Per Ciljan Skjelbred :
Ülkesi : Norveç
Mevki : AM RLC
Takım : Rosenborg
Değer : 1 milyon pound
Boy : 178 cm
Kevin Larsen :
Mevki : D/AM L
Takım :Brondby
Değer : 1 milyon TL
Kullanılan ayak : Sadece sağ
Boy : 183 cm
Bu iki oyuncuyu değerlendirmesi için sözü Sn. Leonardo'ya veriyorum. Sn. Leonardo AC Milan takımının gözlemcisi.
Leo : Bu iki oyuncu da Milan'ın transfer listesinde. Önce Skjelbred'den başlamak istiyorum. Skjelbred, ortasaha ve atak mevkiilerinin her bölgesinde oynayabilen ender oyunculardan biridir. Çok iyi bir top tekniği olan oyuncunun oyundaki devamlılığında zaman zaman sorunlar olsa da ideal bir atak oyuncusudur. Onu kanatlarda oynatmak çok uygun değildir. Forvet arkasında daha yeterlidir. Her ne kadar sağ ayakla oynuyor olsa da onu sağ kanatta oynatmak da performansını düşürüyor. Çok sert şutlar atabilen Skjelbred'in aynı oranda isabet sağlayamadığını söylemek gerekiyor. Artısıyla, eksisiyle Skjelbred şampiyonluğa oynamayan takımlar için yıldız bir oyuncudur. 1.7 milyon pound, yani yaklaşık 4 milyon TL'ye Türk takımları transfer edebilir. Oyuncunun, Rosenborg'tan ayrılacağını açıklamasından sonra Beşiktaşa gidebilirim demesi çok ilginçti. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nın yıldız adaylarından biridir.
Kevin Larsen'e gelirsek. Kevin, çok kaliteli bir kanat oyuncusudur. Skjelbred kadar gelecek vaadeden bir oyuncu değildir ama mevcut yeteneğiyle birçok takımın transfer listesinde bulunuyor. DL olarak çok başarılı olamayan Kevin Larsen, atak oyuncu bölgesinde çok başarılı. Maç içinde sürekli kaleyi yoklar ve çok sert şutlar atar. Jeneriklik golleri vardır. Skora önemli ölçüde katkı yapar. Ancak küçük sakatlıklar onu çok fazla etkiliyor ve performansı çok fazla düşüyor. Şampiyonluğa oynayan takımlar için uygun olmayacak ama diğer takımların tamamı için süper bir kanat oyuncusu olacaktır. Onun gollerini izlerken büyük zevk alacaksınız. Önemli anlarda sahneye çıkan bir oyuncu. İşte Kevin Larsen'in birkaç golünün vidyosunu buradan izleyebilirsiniz. Kevin Larsen, 1.8 milyon TL'ye Türkiye'den bir klüp tarafından transfer edilebilir.
Teşekkür ediyoruz. Eveet, geldik son incelememize. Milanlı oyuncu Yoann Gourcuff. Gourcuff gerçekten bir yıldız adayı. Bakalım Sn. Leonardo Gourcuff hakkında ne söyleyecek. Leonardo Bey, siz Milan'ın gözlemcisisiniz ve Gourcuff'u siz keşfettiniz. Sizce Gourcuff bir yıldız adayı mı?
Yoann Gourcuff :
Ülkesi : Fransa
Mevki : AM RC
Takım : AC. Milan
Değer : 5.2 milyon pound
Boy : 185 cm
Leo : Evet bir yıldız adayı hatta belki de şu an bile bir yıldız ama süperyıldız olması çok zor. Gourcuff'u kısaca anlatayım. Gourcuff müthiş tekniğiyle alkışları toplarken, harika arapaslarıyla zaman zaman hayret dedirtiyor. Bir frikik ustası olan gourcuff, belki de performansını sürekli hale getirebilse onu büyük takımların transfer listesinde görebilirdik. Top sürme tekniğini ben Ronaldinho'ya benzetiyorum. Ancak bitirişi iyi yapamıyor. Belki de son vuruşa yönelik antrenmanlarla kendini geliştirebilir. Bu yeteneklerinin üstüne fazla koyamayacağı kesin. Ama mevcut yeteneklerini daha verimli kullanabilir. Bunun için onun yanında kaliteli ve iyi anlaşabileceği bir oyuncunun oynaması gerekir. Kanatta da başarılı ancak onu forvet arkası oynatmak en uygunudur. En belirgin özelliği frikikleridir. Onu alacak olan takımın buna önem vermesi gerekir. Gourcuff hakkında söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar.
Evet, bu müthiş yorumla birlikte programımızın da sonuna gelmiş olduk. Ancak Hıncal abiden son olarak bu oyuncularla ilgili bir değerlendirme almak istiyorum. Evet Hıncal abi.
Hıncal Uluç : Navas ve Gourcuff'u bu tarafa al. Gerisi bir işe yaramaz.
- Aman Hıncal abi, bu kadar değerli isim övdü onları. Yani hiç olmazsa büyük takımlarda iş yapmaz de.
- Zaten onlardan bahsediyorum. Yoksa bunlardan 2-3 tanesi dışında bizim takımlar alabilir mi? Galatasaray gidecek de Navas'ı, Gourcuff'u alacak, geçin efendim bunları.
Peki Hıncal abi sana da teşekkür ediyorum geldiğin için. Değerli konuklarımız sizlere de sonsuz teşekkürler. Sizi burada görmek ve yorumlarınızı dinlemek büyük şerefti. Çok sağolun efendim.
Evet sevgili seyircilerimiz, biz yeni bir programda yine burada olacağız. Dünya futbolunu size anlatmaya devam edeceğiz. Sizler de bizi izlemeye devam edin. Yeni oyuncu tanıtımları ve konuklarımızla burada olacağız. Yeni bir transfer dosyası programında buluşmak üzere, essienkalın.
ZuahahaHarbiden Cok Komik ve egLenceLi bir Yazı dizisi oLmus tesekkurLer emrah44 eLine sagLık!
ve simdi CHEMrah TV merkez studyoLarına donuyoruz!![]()
Biz Alistik Avrupada Kupa Gormeye, Sira Sende Fenerbahce. Bulgaristanda Yayla Kupasi Varmis, Haydi Fenere De Bir Alkis!!! :D ANTİfenerbahce!!!
Sağol kardeş de ama hani okuduğunuzu bileyim. Kimse okumadı mı yoksa? CHEMrah TV'de kepenkleri kapatıp gideceğiz yoksa. İlgi düştü, ratinglerimiz tabana vurdu. Elemanlarımız rakip TV'lara kaçıyor. Biz de bırakalım o zaman bu işi.
CHEMrah Flash Haber Bülteni :![]()
CHEMrah TV spor servisi elemanlarının üç kuruş fazla paraya kandırılıp kartel medyasına geçtiğini söylemek istiyoruz. Bu düzenbaz medya elemanlarının her türlü oyununa karşı yılmayacağımızı, EuroSport ile yapılan kardeş kanal anlaşmasının ardından bildiriyoruz. Yakında CHEMrah TV İnternational ile EuroSport, Makara TV adında ortak kanalın test yayınına başlıyor. İlgililere duyrulur. Evet, bu güzel birleşmenin anlamı şu : Artık daha kaliteli bir yayınla ve tecrübeli elemanlarla CHEMrah TV yükselişe geçecek. Biliyorsunuz, CHEMrah TV bir Madrid televizyonudur ve A.Madrid'in tüm maçlarının gollerini yine yayınlamaya devam edeceğiz. Yeni yorumcumuz Trevor Brooking de maçları, CHEMsaha adlı programda sizlere yorumlayacak. Ayrıca yeni programlarla karşınızda olacağız. Mesela artık CHEMtahmin diye, İspanya ligine o hafta oynanacak maçların tahminlerini sizlerden isteyeceğiz. Herşey sizin eğlenmeniz ve hoş vakit geçirmeniz için. Maç sonuçları, .jpg dosya formatında imageshack.us'tan alınacak linklerle (ki bu linkler çok pahalı oluyor) sizlere anında bildirilecek ve bu tahminlerle her hafta bir birinci belirleyeceğiz. Ligdeki son puan durumu ve takımlar hakknıda vereceğimiz bilgilerle bu tahminleri daha başarılı yapabileceksiniz. CHEMspor sizler için üretmeye devam edecek. Lütfen tahmin yarışmalarımıza katılın. İlk yarışmamız az sonra geliyor. Essienkalın...
aa o ratingler düşmez atletico madrid alanı bölünmez![]()
abi su maclari birde bahislerini yazda oynayalim....
Yazalım hemen, ne demek!Oynayın açılın
![]()
gerçekten çok başarılısın abicim çok zevkli senin konularını okumak devam ett...