Turkcell Süper Lig'de mücadele eden "3 Kolombiyalı Kaleci", Galatasaraylı Mondragon, Antalyasporlu Cordoba ve Sakaryasporlu Martinez’i futbol dergisi FourFourTwo buluşturdu. Derginin Mart sayısına röportaj veren Kolombiyalılar, Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını belirtti.
"İdolüm Cordoba"
Sakaryaspor kalecisi Martinez, çocukken idolünün Oscar Cordoba olduğunu belirterek, "Çocukken Oscar Cordoba’ya hayrandım. Kolombiya’da ve Arjantin’de oynadığı dönemlerde bana hep ilham kaynağı olmuştur. Çocukluğumdan beri ondan çok şey öğrendim. Ben milli takıma seçildikten sonra tanıştık ve şimdi çok iyi arkadaşız. Türkiye’ye gelişim de onun sayesinde oldu. Cordoba’nın menajeri vasıtasıyla Türkiye’yi tanıdım ve Sakaryaspor’a imza attım" dedi.
"Kolombiya'da Neco olarak tanınırım"
Kolombiya’da kendisinin gerçek adı olan Luis Enrique Martinez Rodriguez dediğinizde tanınmayacağını belirten Martinez, "Orada Neco Martinez olarak tanınırım. Neco benim lakabım. Doğduğum yerden geliyor lakabım. Luis ilk adım, Enrique ise göbek adım. Martinez soyadım, Rodriguez ise annemin soyadı. Kolombiya’da çocuklar hem annelerinin hem de babalarının soyadlarını alırlar. Annenin soyadı sona gelir" diye konuştu.
"O golü unutamıyorum"
Galatasaray kalecisi Mondragon ise PSV maçında yediği golü unutamadığını ifade ederek, Türk olmak için kulübün işlemleri başlatması gerektiğini söyledi. Mondragon, "Ben talebimi onlara bildirdim. Ben kendimi burada çok iyi hissediyorum. Üç şampiyonluk ve bir kupa yaşadım. 5 sene için hiç fena değil ama daha fazla kupa kazanmak isterim. İki Dünya Kupası gördüm, birinde oynadım, birinde yedek kaleciydim. Dört kez Şampiyonlar Ligi’nde oynadım. Ben kariyerimi artık Türkiye’de en iyi şekilde bitirmek istiyorum, sonrasına bakacağım. Karımla konuştuk, burayı çok seviyoruz. Burada kalmamız mümkün" dedi.
Mondragon Türkiye'de korktuğu futbolcuların Kezman, Alex, Tuncay, Semih, Nobre, Bobo, Fatih Tekke olduğunu sözlerine ekledi.
"Hagi muhteşem vurdu"
Beşiktaş'tan Antalyaspor'a sezon başında transfer olan Cordoba ise Mondragon'la mahalle arkadaşları olduğunu vurgulayarak, 1994 yılında Hagi'den yediği golü unatamadığını vurguladı. Futbolculuk kariyerini noktalayınca ülkesine döneceğini vurgulayan Cordoba, "Uzun vadede milli takım teknik direktörlüğünü düşünüyorum ama ilk olarak kendimi ispatlayabileceğim birkaç takım çalıştırmam gerekiyor sanırım" dedi.
"İnönü'de eğleneceğim"
Kendisine göre Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşadıklarını unuttuğunu söyleyen Cordoba, "O olayı unuttum ve hayatıma devam ediyorum. Herkes bu konu hakkında birçok şey konuştu zaten. Kimisi öyle, kimisi böyle herkesin farklı farklı düşünceleri var. Antalya-Beşiktaş maçı öncesi tuhaf duygular hissettim. Beşiktaş’a dört sene emek vermişliğim vardı ama profesyonel bir futbolcu olmamdan ötürü sahada her şeyin kendi adıma pozitif olmasını istiyordum. Fakat maalesef maçın olduğu gün pek iyi değildim. O bakımdan kendimi çok kötü hissettiğimi söyleyebilirim. Ama bunun yanında çok değişik duygulara sahiptim. Antalyaspor gol attığında seviniyordum ama bir yandan da üzülüyordum. Duygularımın çarpışması gibiydi o karşılaşma. İnönü’de oynanacak maçta ise sadece ama sadece eğleneceğim." diye konuştu.