1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Latin eldivenler konuştu

1. Default Latin eldivenler konuştu

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden "3 Kolombiyalı Kaleci", Galatasaraylı Mondragon, Antalyasporlu Cordoba ve Sakaryasporlu Martinez’i futbol dergisi FourFourTwo buluşturdu. Derginin Mart sayısına röportaj veren Kolombiyalılar, Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

"İdolüm Cordoba"

Sakaryaspor kalecisi Martinez, çocukken idolünün Oscar Cordoba olduğunu belirterek, "Çocukken Oscar Cordoba’ya hayrandım. Kolombiya’da ve Arjantin’de oynadığı dönemlerde bana hep ilham kaynağı olmuştur. Çocukluğumdan beri ondan çok şey öğrendim. Ben milli takıma seçildikten sonra tanıştık ve şimdi çok iyi arkadaşız. Türkiye’ye gelişim de onun sayesinde oldu. Cordoba’nın menajeri vasıtasıyla Türkiye’yi tanıdım ve Sakaryaspor’a imza attım" dedi.

"Kolombiya'da Neco olarak tanınırım"

Kolombiya’da kendisinin gerçek adı olan Luis Enrique Martinez Rodriguez dediğinizde tanınmayacağını belirten Martinez, "Orada Neco Martinez olarak tanınırım. Neco benim lakabım. Doğduğum yerden geliyor lakabım. Luis ilk adım, Enrique ise göbek adım. Martinez soyadım, Rodriguez ise annemin soyadı. Kolombiya’da çocuklar hem annelerinin hem de babalarının soyadlarını alırlar. Annenin soyadı sona gelir" diye konuştu.

"O golü unutamıyorum"

Galatasaray kalecisi Mondragon ise PSV maçında yediği golü unutamadığını ifade ederek, Türk olmak için kulübün işlemleri başlatması gerektiğini söyledi. Mondragon, "Ben talebimi onlara bildirdim. Ben kendimi burada çok iyi hissediyorum. Üç şampiyonluk ve bir kupa yaşadım. 5 sene için hiç fena değil ama daha fazla kupa kazanmak isterim. İki Dünya Kupası gördüm, birinde oynadım, birinde yedek kaleciydim. Dört kez Şampiyonlar Ligi’nde oynadım. Ben kariyerimi artık Türkiye’de en iyi şekilde bitirmek istiyorum, sonrasına bakacağım. Karımla konuştuk, burayı çok seviyoruz. Burada kalmamız mümkün" dedi.
    Mondragon Türkiye'de korktuğu futbolcuların Kezman, Alex, Tuncay, Semih, Nobre, Bobo, Fatih Tekke olduğunu sözlerine ekledi.

"Hagi muhteşem vurdu"

Beşiktaş'tan Antalyaspor'a sezon başında transfer olan Cordoba ise Mondragon'la mahalle arkadaşları olduğunu vurgulayarak, 1994 yılında Hagi'den yediği golü unatamadığını vurguladı. Futbolculuk kariyerini noktalayınca ülkesine döneceğini vurgulayan Cordoba, "Uzun vadede milli takım teknik direktörlüğünü düşünüyorum ama ilk olarak kendimi ispatlayabileceğim birkaç takım çalıştırmam gerekiyor sanırım" dedi.

"İnönü'de eğleneceğim"

Kendisine göre Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşadıklarını unuttuğunu söyleyen Cordoba, "O olayı unuttum ve hayatıma devam ediyorum. Herkes bu konu hakkında birçok şey konuştu zaten. Kimisi öyle, kimisi böyle herkesin farklı farklı düşünceleri var. Antalya-Beşiktaş maçı öncesi tuhaf duygular hissettim. Beşiktaş’a dört sene emek vermişliğim vardı ama profesyonel bir futbolcu olmamdan ötürü sahada her şeyin kendi adıma pozitif olmasını istiyordum. Fakat maalesef maçın olduğu gün pek iyi değildim. O bakımdan kendimi çok kötü hissettiğimi söyleyebilirim. Ama bunun yanında çok değişik duygulara sahiptim. Antalyaspor gol attığında seviniyordum ama bir yandan da üzülüyordum. Duygularımın çarpışması gibiydi o karşılaşma. İnönü’de oynanacak maçta ise sadece ama sadece eğleneceğim." diye konuştu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hepsini seviyorum ve son maçta Cordoba maçın adamıydı..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

hicbirisini sevmem.
    iyi kaleciler ama davranislariyla birtek örnek kisi Mondragon.

valla mutlularda burda taraftarlar mutlumu orasını allah bilir

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Tam röportaj'da Türkiye'de cekindikleri futbolcularda var. Kezman,Alex,Semih,Tuncay,Nobre ve Bobo.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

"Kolombiya’da çocuklar hem annelerinin hem de babalarının soyadlarını alırlar. Annenin soyadı sona gelir" diye konuştu."

İyi oldu bunu öğrendiğimiz, Kolombiyalı sevgili bulmamak lazım :P
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İçlerinden Mondragonu seviyorum tabii Martinez de iyi kaleci Cordoba da bu sezon sonu emekli olucakmış

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

aralarinda en iyi Cordoba, keske daha gencken gelseydi Turkiyeye

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

benim idolüm martinez okulda kalecilik yaparken topu tuttuğumda ercan taner hesabı martinezzsss diye bi bağırırım herkes bana bakar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

Mondragon şimdi 25 yaşlarında olcaktı ki...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

cordoba tektir abi

Özellikle cordoba ve mondragon un geçmişi de iyi... Keşke daha gençken gelselerdi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

aralarin en sewdigim mondi insanligiylada onemli bi kisi

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by sekocan View Post
    benim idolüm martinez okulda kalecilik yaparken topu tuttuğumda ercan taner hesabı martinezzsss diye bi bağırırım herkes bana bakar
    ben de 2-3sene once orta saha oynarken, Yattaraaaa ( ercan taner diyisiyle) derdim, gine herkes bana bakardi

Mesaj Yetkileri