kayseriyi gorme firsatim oldu baya gelismis bi kent ben kayseriyi daha farkli zannediyordum ama gezince baya guzelmis dedim kendime
kayseriyi gorme firsatim oldu baya gelismis bi kent ben kayseriyi daha farkli zannediyordum ama gezince baya guzelmis dedim kendime
hayırlı olsun kayseri için,peki bu stadı erciyesle paylaşacak mı yoksa sadece kayserispor'un mu olacak?
güzel bir stad olcağa benziyor hayırlı olsun
para olduktan sonra herşey olur.. Kayseriye yapılsın yaa stad nasıl olsa uzun yıllar süper ligde kalacaklar..
Bende sevdim seni, gözbebeğim gibi.
Bende aşık oldum güller gibi soldum..
Çok sevmiştim seni, Kerem'in aşkı gibi; Ama ASLI sen değildin...
Büyük organizasyonlar almamız için böyle stadlara ihtiyacımız var, hayırlı olsun ..
iki takımın da stadı olacak
işte bitmiş hali maketi
Kentimizde spor aktivitelerinin daha yüksek standartlarda gerçekleştirilebilmesi için Atatürk Spor Kompleksi ve Kadir Has Şehir Stadyumu projesi hazırlanmıştır. Diğer tesislerin daha sonra ihale edilmesi kaydıyla 32.864 kişilik Stadyum yapım ihalesi anahtar teslimi olarak 56.938.000 YTL + KDV bedelle gerçekleştirilmiştir. 450 Takvim günü olarak sürelendirilen yapım işinin 31.12.2007 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.
Proje hakkında bilgiler
TOPLAM ALAN : 196.000 M2
TOPLAM İNŞAAT ALANI : 90.000 M2 (63.517 M2)
TOPLAM SEYİRCİ SAYISI : 32.864 Kişi
24 ADET 16 KİŞİLİK LOCA
2 ADET 23 KİŞİLİK LOCA
1 ADET 80 KİŞİLİK CAFE
1 ADET 100 KİŞİLİK RESTORAN
26.867 M2 YEŞİL ALAN
5.000 M2 ALIŞVERİŞ MERKEZİ
1.000 M2 ALIŞVERİŞ MERKEZİ FUN CLUB
5.000m2 İDARİ BÜRO VE UEFA BÜROLARI
52.317m2 1785 ARAÇLIK OTOPARK
TOPLANTI SALONLARI
4 AYRI TAKIMIN AYNI ANDA KULLANABİLECEĞİ SOYUNMA BLOĞU
NAKLEN YAYIN VE BASIN ODALARI
Sözleşme doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizce temin edilmiş olan (yaklaşık 249.000 m2) arsalar üzerinde;
1- UEFA Kriterlerine uygun en az 30.000 kişilik stadyum,
2- 7200 Kişilik Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi,
3- IAAF ( Uluslar arası Atletizm Federasyonu ) standartlarına uygun A1 tipi ( 1500 seyircili Genel Müdürlük tribün projesi) tribünü olan sentetik yüzeyli müstakil atletizm pisti
4- Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde 1 adet en az 3 katlı idari bina,
5- 1 Adet 1000 seyircili Hentbol, Basketbol ve Voleybol sporlarının uluslar arası standartlarda yapılmasına uygun spor salonu,
6- 1 Adet 500 seyircili Hentbol, Basketbol ve Voleybol sporlarının ulusal müsabakalarda kullanılmasına uygun spor salonu,
7- 1 Adet uluslar arası standartlara uygun, seyircili, olimpik kapalı yüzme havuzu,
8- Tribün ve soyunma odası olan uluslar arası ölçülerde çim yüzeyli futbol sahası,
9- 2 Adet uluslar arası ölçülerde toprak yüzeyli
(Tribünü ve soyunma odaları olan) futbol sahası
Kazanımlarımız
Yapılacak spor tesisleri ile şehrimiz gençliği daha nezih ve donanımlı mekanlarda spor yapma şansına sahip olacaktır.
Yapılacak olan spor tesislerinde Kayseri’liler daha hoş ve prestijli mekanlarda spor karşılaşmalarını izleme imkanı bulacaklardır.
UEFA kriterlerine, IAAF (Uluslar arası Atletizm Federasyonu) kriterlerine ve bütün Avrupa standartlarına uygun olarak inşa edilecek tesislerde birçok uluslar arası organizasyonun gerçekleştirilmesi mümkün olacağından şehrimizin ticaretine ve sanayine olumlu katkıları olacaktır.
Tesislerin tamamı ve mevcut Stad yerine yapılacak olan iş merkezi ülkemizin en prestijli binaları olacağından bu husus şehrimizin prestijini ve şehirciliğini olumlu yönde etkileyecektir.
Mevcut stad yerine yapılacak olan iş ve yaşam merkezi sadece Kayseri’ye değil tüm İç Anadolu’ya hitap edecek nitelikte olacağından şehrimizin ticaret ve sanayiine olumlu katkıları olacaktır.
9 Adet spor tesisi ve mevcut stad yerine yapılacak olan tesislerin yaklaşık maliyeti 500 milyon Avro civarında olacağından şehrimiz ekonomisine bu miktarda sıcak para girmesi söz konusu olacaktır.
stada bakk be uff kayseri gibi biyerde boyle biyer
Konya'dan sonra Kayseri'de modern bir sahaya kavuşuyor. Bunların olması ülke futbolumuz için çok güzel. Eğer böyle gidersek Avrupa Şampiyonası veya bir Dünya Kupası düzenleyebiliriz.
Evet başlamadı çünkü daha temel atılmadı ama bütün proje hazır. Sonuçta iki anadolu klubumuz iyi bir stada kavuşuyor. Darısı diğerlerinin başına. Bence Anmadolu şehirlerinde ki zengin iş adamları toplanıp kluplerine stad yaptırmalılar. Örneğin Ankaragücü, Ankaraspor, Gençlerbilirği, Bursaspor, Antalyaspor vb. gibi takımalar iyi bir stadyumu çoktan hak ediyorlar.
ben bu stada iki iyi transfer bekliyorum
Şimdiden hayırlı olsun bizim yönetimide götürmek lazım Kayseri'ye...
Konyada yapar insallah
ooh stada bak bee o stad yapılırsa varyaaa...
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Arkadaşlar stadın yapımı ne zaman sona erecekti?
Helal olsun. Nuri Albayrak gorsunde oda yakinda baslatsin bizim stadi.
29 Ekim sözde ama Aralık ayı anlaşmaya göre![]()
resimler gözükmüyör?
Kış dönemi bitti staın yapımının hızlanması lazım![]()
İyi hoşta keşke stad şehir dışına yapılsaydı böylece şehir trafiği etkileniyor ve ses kirliliği oluşup gelecekte çarpık kentleşme sorunu çıkıyor. Bana göre stadlar şehir dışında olmalı.