Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kim kazanır?

Voters
80. You may not vote on this poll
  • Galatasaray

33 41.25%
  • Fenerbahçe

42 52.50%
  • Berabere

5 6.25%
Sayfa 20 / 21 İlkİlk ... 1018192021 SonSon
571 ile 600 arası toplam 625 sonuç

Konu: 33.Hafta Galatasaray-Fenerbahçe

Nesil
    2006
    Yer
    Eski Açık

Keşke hiç bir şey olmsaydıda bu duruma gelmeseydık geleck yıl belkıde 5 maç seyircisiz oynıcaz gelecek sende riske girdi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    ben onu burdan çok önceki mesajımda demiştim. yani bizim istediğimiz, madem bu olaylar orada da oluyordu, neden fb taraftarı ve yönetimi aynı duyarlılığı göstermedi. mondragonun, geretsin kafası yarıldığında vs. vs. vs.

yapılanları hiçbirimiz onaylamıyoruz, çok suçlu var. işi düzeltecek kimse de yok. böyle gider.
    Şimdi olduğu gibi, Galatasaraylı arkadaşlar dünkü olayı kınamazsa, dünkü olayı kınayan Fenerbahçeli arkadaşlar aynı tepkiyi Kadıköy'deki maçtan sonra yapmadılar ve ileride Kadıköy'de oynanacak maçta çıkacak olaylardan sonra yapmazlarsa bu böyle sürüp gider.

Aklım da senin dediğin gibi bu işin böyle sürüp gideceğini söylüyor, çünkü aynı olay yarın Kadıköy'de olursa sadece roller değişecek yorumlar aynı devam edecek.

Kimse kendini suçlu görmediği, bu ortamı düzeltecek yöneticiler hatalarını kabullenmediğik ve büyük paraların döndüğü bu futboldan elini ayağını çekmediği sürece biz her maçtan sonra bu olayları tartışıyor olacağız maalesef...
    "YÜCE ATATÜRK"

Bakıyorumda herkes şu ana kadar boş konuşmuş..

Özet şudur : Birileri alkış mı istedi ? - Cevap Verilmiştir Saygılarımızla.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe too good for Gala

UEFA`nın Resmi sitesinden derbi maç için yorum geldi. "Fenerbahçe seriyi bozmadı ve kazandı" derken, ilgili haberin başlığında ise Fenerbahçe, Galatasaray için fazla iyi...ifadelerine yer verdi. UEFA`nın resmi internet sitesinde yer alan haber yazısının tam metni şöyle:

Fenerbahçe SK completed a memorable season with a 2-1 win against Galatasaray SK on a night when Beşiktaş JK`s win by the same scoreline against Ankaraspor earned them a place in the UEFA Champions League second qualifying round.

Serious performance
    Although Fenerbahçe had already clinched the title this match had to be stopped early in the second half for crowd disturbances involving rival supporters. Nevertheless, when the players returned Diego Lugano and Edu Dracena made the most of set-pieces to give the champions a 2-0 lead before Arda Turan scored with an injury-time effort. "My players knew the importance of the game before kick-off and showed how serious they were by winning," said Fenerbahçe coach Zico.

Bobo winner
    Beşiktaş, who replaced coach Jean Tigana with his assistant Tayfur Havutçu in midweek, got off to the best of starts when Marcio Nobre gave them the lead against Ankaraspor` after just five minutes. Murat Tosun equalised early in the second half but Beşiktaş`s leading goalscorer Bobo sealed qualification for the UEFA Champions League second round with a goal five minutes from time.

5/20/2007 1:31:58 PM
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Sahaya koltuk parçası kabilinden bir şey fırlatıldığı esnada, tesadüfen bir futbolcu (ki Galatasaraylı da olabilir) kafasını tribüne doğru çevirecek olsa, o parça gözüne gelse, adamın gözü çıksa... Bu "Yok Kadıköy'de başladı, yok Ali Sami Yen'de başladı, yok alkış istendi ya, cevap verildi" zırvalıklarını yine yazacak mıydınız?
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Hayır, uzun zamandır gözlemliyorum bunu.. Bir yere kadar dayanabildim, benim görüşüm bu..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Konu amacından sapıyor ama madem açıldı yazayım, şu malum şahıs benim ortaya yazdığım her lafı alıntı ile cevaplamazsa sorun falan kalmayacak..

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    İsteyen istediğinin mesajını alıntı yapar. Bunu ne sen ne de ben belirleyebilirim. O yüzden amaçsız şeylerle uğraşmayın. Şimdi ben sana yazdığım cümlenin sonuna b u (!) işareti koyunca bişey mi oluyor, o koyunca olsun. Anlamak zor. Serhat sende koyma bir daha ozaman.

Olay kapanmıştır... Bundan sonra devam eden cezalandırılır.
    Coşkun bazı smileların,noktalama işaretlerinin neler anlattığının sende bende çok iyi farkındayız

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

benim görüşüm bu..
    Tribün'ün yaptığı baya ayıptı ya.. Bu ayıblarından dolayı tebrik ederim şampiyon bir takımı stadlarında baya süper ağırladılar...

Fenerbehçemi tebrik ederim yine her zamanki gibi galibiyet aldılar..

Ay Lav yu Aziz Yıldırım..
    Bunlarda benim görüşüm...

herkez burada görüşlerini açıklamakta serbest '' saygı ve sevgi çercevesinde'' bende bu açıklamaları yaptım burada her hangi bir hakaret edici söz ve ya vb. söz bulamıyorum..

Bana boş yere tepki gösteriyorsunuz.

85 Mesaj sildim. 10'dan fazla uyarı verdim. Saygı ve sevgi çerçevesi & forum kuralları dışarısında mesaj atan üyelere ceza sistemi kullanılacaktır.

Şimdi baktım 15 mesaj daha sildim ve afferin toplamda 100 mesaj sildim. ( Bu forum rekoru )Konu açıldı. Bundan sonra ceza sistemi kullanılacaktır. Haberiniz olsun.

Sheriff Misafir

Bende burdayım. Gözüm üzerinizde

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Tebrikler Galatasaray'ım.İster yen ister yenil.Bu kalbim hep seninle

fenerbahçeyi tebrik ederim öncelikle önceki sayfalarda ettiğim gibi ama okuduğum 40 sayfadan çıkan sonuc şudur biz (türk taraftarları türk insanı) buna müstehakız çünkü biz yapılan fiili bir tacizde cezanın ucunun bize değmediği durumlardan kar çıkarmayı borç vazife bilmiş ve bu vazifeyi eksiksiz uygulama konusunda ne kadar başarılı olduğumuzu bu sezon oynanan bir çok TSL-LigA-LigB maçlarında ortaya koyduğumuz performansla kanıtlamış dünkü maç ile de en üst noktaya taşımış durumdayız

Birincisi bizler yani takımına (sözde) aşık taraftarlar!!! takımımızı aslında hiç mi hiç sevmiyoruz.
    Bizler sadece KAZANMAYI seviyoruz yenilgi diye bir sonucu hazmedemiyoruz bizim öncelikle takımlarımızı sevmeyi öğrenmemiz gereklidir çünkü bu herşeyden önce futbol ve futbolu sonucunu önceden kestiremediğimiz için sevmiyormuyuz yoksa????

İkincisi herkesin şapkasını önümüze koyup düşünmesi ardından "siz yaptınız biz yaptık ödeştik" anlayışı ile devam etmek artık DÜŞMAN lık düzeyine ezeli rekabetleri ezeli rezaletlere çevirir

üçüncüsü bu forumu kendi ego ve kişisel komplekslerine alet etmek bence son derece saçma bir harekettir KİMSENİN KİMSEYE SAYGI GÖSTERME ZORUNLULUĞU YOKTUR AMA BU SAYGISIZLIK YAPMA HAKKINI ASLA VE ASLA VERMEZ

dördüncüsü site yöneticileri bu gibi gergin konu başlıkları altında bence kendi tuttuğu takımı korumaya çalışarak yada üyelerin yazdığı yorumlara cevap vererek hem karşı tarafa cevap hakkı doğurmakta hemde konuya OBJEKTİF olma konusunda ofsayta düşmektedir eğer site yöneticisi bölüm sorumlusu srumluluğunu sadece kuralları hatırlatmak ile yetinirse bizler daha bu çatışmalara çok gireriz yöneticiler daha 100lerce mesaj siler ve 10larca konu başlığı kapanır lütfen bu gibi durumlarda ceza sistemi tereddüt taşımadan uygulansın ortalığı geren kişiler affedilmesin

beşincisi futbolun güzelliği 3 ihtimalinin olması ve topun klüp ismi büyüklüğü tanımaksızın yuvarlaklığını koruması sayesinde sonuçların kesitirilmemesidir bizde nasıl kazanınca seviniyor kaybedince üzülüyorsak ve bu üzüntüyü ve sevinci hepimiz yaşadıysak, yani sevincin ve üzüntünün tadını biliyorsak, yenilen takım taraftarını kızdırmayalım ki futbol bu yarın o da karşılık vermesin yenilen takım taraftarıda kazanan takım taraftarına siz daha iyiydiniz demeyi öğrensin ki yarın o kazandığında aynı cümleleri duysun

altıncısı ise artık bu cezaların saha kapatmadan (yani izmirde maç oynamak) çok puan silme,taraftar cezalarınınsa maça girememek yerine(ki hepsi i yolunu bulup giriyor tribün geçmişi olan bilir) hapis veya yüklü para cezaları ile karşı karşıya bırakılmalıdır

benim görüşüm budur insan değişmeye kendinden başlar dünkü olaylar mehmet demirkolunda dediği gibi sonuna kadar türkiyenin gerçeğidir yani bütün türkiye liglerinde amatörden en babasına kadar oyananan tüm maçlarda yaşanır yaşanmıştır kendimizi değiştirmeden karşı tarafın değişmesini beklememeliyiz yani ya herkes adam olur ya herkes yolunu bulur bu çarkın devrini tamamlatır ama bu böyle gidersede akıllanırız.Takımını çok seven bir kaç kişi tribün rezaltinde şehit olursa belki...

Türk futbolunda devrimsel nitelikte kararların alınması için geç bile kalındı, maalesef dahada geç kalınacak gibi görünüyor. Zira ne devlet ne federasyon nede kulüpler durumun ciddiyetinin farkındalar. En çok korktuğum şey ise kurumlar bir yana dursun toplum olarakta bu çöküşün farkında olmayışımız.

Artık sıkılmadık mı yalanlardan. Stadda insan öldürüldü hemde silahla, futbolla alakası yok dediler. Adam bıçaklandı, futbolla alakası yok dediler. Çocuklar ezildi, gencecik insanlar polis tarafından dövüldü, kadınlara saldırılar oldu futbolla alakası yok dediler. Devlet, federasyon ve kulüpler hepsi bir olup bizleri kandırmaya devam ediyorlar. Rantları hayırlı olsun hepsine. Ancak bir gün gelecek ve bunların hesabını tek tek verecekler. FIFA ve UEFA bize rest çektiği gün hesap verecekler. Ancak korkarım buda birkaç can daha alınmadıkça gerçekleşmeyecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Federasyondan ummayınca FİFA'ya gidiyoruz.Bunlar olmamalı..
    (/s)

Ne zaman bitecek...
    Türk futbolu, şiddeti bir türlü yok edemiyor. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında seyircilerin ortalığı savaş alanına çevirmesi futbolu bir korku sporu haline getirdi. Türkiye-İsviçre maçından sonra Avrupa'da oluşan kötü imajımızı bir türlü düzeltemedik. Şimdi futbol terörünü kimin önleyeceği tartışılıyor.

Ali Sami Yen Stadı'nda cumartesi gecesi yaşananlar, zaten imaj sorunu olan Türk futboluna kötü bir darbe vurdu. Son olaylar, sporun içindeki ilgili kişilerin 'bir araya gelerek şapkalarını önüne koyup düşünmeleri gerektiği' sonucunu ortaya çıkarıyor. Bu tür gerginlikler, holiganizm, elbette ki Türklere mahsus değil. İngiltere, İtalya, Belçika'nın yanı sıra daha birçok ülkede de yaşanıyor. Ancak onlar, bu vahim tabloya şahitlik ettiklerinde uyguladıkları ağır yaptırımlarla kısa sürede sonuç alıyorlar. İtalya'da bu senenin başında oynanan Catania-Palermo maçında, ev sahibi takım taraftarlarının başlattığı olaylarda 1 polis hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine, İtalyan hükümetinin, "Standartlara uygun olmayan statlarda maçlar seyircisiz oynanacak." kararı derhal uygulamaya geçti. Belçika'da ise 1999'da Club Brugge-Anderlecht maçında yeni inşa edilen stadyumun koltuklarını söküp yakan azgın taraftarlara futbol tarihinin en ağır cezaları verilmişti. Belçikalı fanatikler çetecilikten yargılanarak, üç yıl hapis, 2479'ar Euro, 100 saate kadar zorunlu kamu hizmeti gibi çeşitli ağır cezalar almıştı. Bu, futbolda uygulanan en sert ceza olarak tarihe geçerken, Belçika'da sonraki yıllar-da aynı ayarda bir gerginlik yaşanmaması dikkat çekti. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise 'Çözümsüzlük burada başlıyor. Olayların mümessili olarak kimse kendisini görmüyor. Kaybeden Türkiye'nin dışarıdaki prestiji oluyor.' diyerek acı vahameti gözler önüne seriyor.

Türkiye'nin en kariyerli yabancı oyuncusu Fenerbahçeli Mateja Kezman'ın böyle bir olaya daha önce hiç rastlamadığını belirterek, "Sahada canlı kalabilmek için uğraştım. Yeşil zeminde taşlar, bıçaklar gördüm. Her şey vardı. Çok şaşkınım. Aklıma sığmıyor yaşadıklarım. Daha önce böyle bir şey hiç görmedim. Hayatta olduğum ve galip geldiğimiz için sevinçliyim." şeklindeki sözleri, misafirperverlik imajımızı da alıp götürüyor.

Holiganlara ceza var, uygulama yok

Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri maçta tribündeki koltukları yakan Galatasaraylı taraftarlar, kulüplerine büyük zarar verdi. Stattaki maddi hasarın yanı sıra Sarı-Kırmızılı takım, yeni sezona büyük ihtimalle cezalı başlayacak. Galatasaray'a 5 maç saha kapatma cezası verilebileceği belirtiliyor. Emniyet güçleri ise derbide yaşanan olaylar sebebiyle 17 taraftarı gözaltına aldı. Bu kişilere 'müsabakadan men' cezası verilecek. Ancak yasadaki müeyyide kağıt üzerinde kalmaktan öteye geçmiyor. Bu gerçeğin altını çizen İstanbul Valisi Muammer Güler, "Ceza verilenlerin stadyumlara girişlerinin kontrolü bugüne kadar mümkün olmamıştır." dedi.

[TRİBÜN TERÖRÜ İÇİN NE DEDİLER?]

ŞENES ERZİK, UEFA Asbaşkanı - Yetkililer toplanıp çözmeli

Futbolun içinde şiddet yok. Dışarıdan futbolun içine gerginlik sokuluyor. "Futbol Federasyonu ve kulüpler bir araya gelmedikleri, gelemedikleri" için bu tür kutuplaşmalar oluyor. Taraftar sıfatı altında, taraftar olmayan holiganların doldurduğu tribünlerde böyle şeyler yaşanması şaşırtıcı değil. Taraftar liderlerini alıp, 'Derdiniz ne kardeşim?' denmeli. 'Biz ve onlar!' diye ikiye ayrım devam ettikçe çözüm, çözümsüzlüktür.

ESAT YILMAER, TSYD Başkanı - Sebep, sorumlu yöneticiler

Biz kavgasız, dövüşsüz, şikesiz, temiz bir spor istiyoruz. Gazetecilik, sporun güzelliklerini yansıtmak için kullanılsın artık. Bunu istiyoruz. Kabloların kesildiği, pet şişelerin havada uçuştuğu, koltukların kırılıp yakıldığı maçlar artık yeryüzünde bir başka yerde yok. İdareciler, hâlâ şark üslubuyla davranıyorlar. Ortamı geriyorlar. Gereksiz, usturupsuz açıklamalarla camialarını doldurup bu fitili ateşliyorlar.

SADIK SÖZTUTAN, Türkiye Gazetesi - Gerçekçi cezalar verilmeli

Herkes kendi kapısının önünü temizler ise bu sorunlar ortadan kalkar. Bu ülkede stadyumda bir kişi öldü. Daha ötesinin olduğunu sanmıyorum. Valencia'nın Şampiyonlar Ligi maçında David Navarro'nun attığı tek yumruğun faturası 7 aydı. Bu sadece Devler Ligi'nde değil; La Liga'yı ve Arjantin Milli Takımı'nı da kapsıyordu. Navarro futboldan kopartıldı. Ceza böyle verilir! Türkiye'de PFDK'nın kararının zıddını Tahkim onaylıyor.

ERMAN TOROĞLU, Hürriyet Gazetesi - Küçük kafalar gitmeli!

Küçük kafalı, art niyetli yöneticiler insanları birbirlerine kırdırıyorlar. Bu maçtan üç saat önce Chelsea, M.United ile oynadı. O sıralarda Stuttgart ve Schalke'nin şampiyonluk mücadelesi vardı. Onlara bakıyoruz ve diyoruz ki, "Bizi niye AB'ye almıyorlar?" Bizi AB'ye MB'ye değil, ben yetkili olsam YZ'ye bile almam. Ne zaman yöneticiler başarısızlıklarını, insanları birbirine kırdırmayarak örtmez ise Türkiye futbolda bir yerlere gelir.

AHMET ÇAKAR, Sabah Gazetesi - Artık yol ayrımına geldik

Türk futbolu ne hale geldi. Bizi bilmeyen bir yabancı seyretse 'Ben nereye geldim?' diyecek. 'Irak'ta mı yoksa Filistin'de miyim?' diye düşünecek. Maç oynanıyor, bombalar, meşaleler, pet şişeler sahaya yağıyor. Bir karşılaşma düşünün 45 dakika böyle oynandı. Hakemin gıkı çıkmadı. Ne olduysa devre arasında oldu. Birileri ona "Sen ne halt yiyorsun?" dedi. O da çoktan alması gereken önlemleri gecikmeli de olsa almaya başladı.

Yasin Tuncer
    21.05.2007

Kaynak : Zaman

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bence devlet gereken her şeyi yapsın.Olsun varsın 2-3 sene Avrupa'ya gitmeyelim.zaten gitsekte birşey yapamıyoruz.Sistem otursun,gerekenler yapılsın,spor mahkemeleri kurulsun,kurallar vs. ondan sonra tekra devam edilsin

Nesil
    2006

Fifa'ya gitmek Türkiye'nin rezalatini Dünya'ya yaymak demektir. Eğer böyle bir girişimde bulunulursa Türkiye ilerdeki 10 yıl boyunca hiç bir kupaya evsahipliği yapamaz.

Bu olaylar utanç verici ama bunları bana göre destekleyen yönetimdir. Yönetimin alkışlamayın yuhlayın gibi konuşma tavırları bu duruma getirdi. Fanatizm bırakıp biraz sağ duyulu yaklaşsaydık bu durumlar olmazdı.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Federasyon cok ciddi yeni kurallar getiriyor
    1- bundan sonra mesela 6 ay ceza alan yonetici 6 ay suresince stadlara hic giremeyecek para verse bile girerse 3 puan silme ve agir ceza gelecek
    2- yeni kurallara gore koltuklar herkeze zimmetli olacak bilgisayarla falan isimler alinacak.
    3-Bundan sonra ceza alan takim maclarini izmirde oynayamiyacak izmir tarihe karisiyor yani maclar doguda ve karadeniz gibi ilginc sehirlerde olacak mesela onlarin dedikleri kutahya falan eskisehir falan filan
    4- bir baska kuralda mesela ceza alan takim macini baska stadyumdami oynadi o macin hasilati onun olmayacak o hasilat havuza konulacak daha bir suru kural gelecek
    insallah hayirlisi olur bu arada galatasaraya buyuk ihtimal 4 mac seyircisiz geliyormus

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    Fifa'ya gitmek Türkiye'nin rezalatini Dünya'ya yaymak demektir. Eğer böyle bir girişimde bulunulursa Türkiye ilerdeki 10 yıl boyunca hiç bir kupaya evsahipliği yapamaz.

Bu olaylar utanç verici ama bunları bana göre destekleyen yönetimdir. Yönetimin alkışlamayın yuhlayın gibi konuşma tavırları bu duruma getirdi. Fanatizm bırakıp biraz sağ duyulu yaklaşsaydık bu durumlar olmazdı.
    "fifaya gitmek rezaleti dünyaya yaymak demektir"
    kurduğun cümleye bak ve bende sana isvicre maçlarını hatırlatayım en yakın tarihten herkes unuttu bizim saraçoğlunda neler yaptığımız değilmi rtl ve canal+
    dün akşam gs-fb maçının sadece tribün olaylarından oluşan bir görüntüyü haber kuşağında yayınladı

tabi aslında avrupa ve dünya halkları türk taraftarını melek olarak görüyodu ama biz fifaya gidip(gidersek) gerçek yüzümüzü ortaya çıkardık bence sen foruma yazmadan önce bir kağıda yaz düşüncelerini sonra onları iki gün falan oku mantığını sorgula ardından foruma yaz sağ duyulu olmaktan bahsedipde fifaya gitmeyin yoksa türkiyeye 10 yıl büyük turnuva veya kupa finali vermezler demek nasıl bir mantığın ürünü ben onu merak ediyorum lütfen önce bugüne kadar türk taraftarların türkiye stadlarında neler yaptıklarını bir aklımıza getirelim sonra kendimizi savunma ihtiyacı duyarsak savunalım

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by notformoney View Post
    "fifaya gitmek rezaleti dünyaya yaymak demektir"
    kurduğun cümleye bak ve bende sana isvicre maçlarını hatırlatayım en yakın tarihten herkes unuttu bizim saraçoğlunda neler yaptığımız değilmi rtl ve canal+
    dün akşam gs-fb maçının sadece tribün olaylarından oluşan bir görüntüyü haber kuşağında yayınladı

tabi aslında avrupa ve dünya halkları türk taraftarını melek olarak görüyodu ama biz fifaya gidip(gidersek) gerçek yüzümüzü ortaya çıkardık bence sen foruma yazmadan önce bir kağıda yaz düşüncelerini sonra onları iki gün falan oku mantığını sorgula ardından foruma yaz sağ duyulu olmaktan bahsedipde fifaya gitmeyin yoksa türkiyeye 10 yıl büyük turnuva veya kupa finali vermezler demek nasıl bir mantığın ürünü ben onu merak ediyorum lütfen önce bugüne kadar türk taraftarların türkiye stadlarında neler yaptıklarını bir aklımıza getirelim sonra kendimizi savunma ihtiyacı duyarsak savunalım
    Ben bunu tek Galatasaray içim mi söyledim? Evet bu olaylar Galatasaray'ı ilgilendiriyor. Ama geçmişte hangi klup taraftarının neler yaptığını çok iyi biliyorum. Ama bu görüntüler Fifa'ya giderse neler olacağı belli. Ama bu kadar şiddet dolu görüntü şu ana kadar hiç bir stadımızda yaşanmamıştır.

Sen olsan bir Avrupa ülkesinden böyle bir görüntü gelse ve bu ülkeye 10 yıl boyunca sen bir organizasyon verirmiydin? Çünkü bu taraftarların bazıları gene o organizasyonda ki maçlara gidecektir.

Unutmadan bu tek futbol için değil bir gün önceki basket maçında da aynı olaylar yaşandı. Sağ olsun medyamız fazla üstünde durmadı.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Hani derler ya bu ülke ya da bu şehir futbolla kalkıp futbolla yatıyor diye,
    biz bunu yapıyoruz.Yapıyoruz ama futbolu izlemesini bilmiyoruz.!
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

İmzam herşeyi anlatıyor sanırım...

2000 - Galatasaray'ın UEFA ve Süper Kupa'yı alması
    2002 - Türkiye'nin Dünya Kupası'nda 3. olması
    2005 - UEFA Şampiyonlar Ligi Finali - İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı - Milan - Liverpool
    2006 - Türkiye - İsviçre maçındaki olaylar
    2007 - Galatasaray - Fenerbahçe maçındaki olaylar

2000'den 2005'e uzanan 5 yıllık süreçte Türkiye'nin itibarı çok yükselmiş. Galatasaray'ın Avrupa başarısıyla başlayan süreçte, milli takımın başarısı ve Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'de son derece güzel bir şekilde oynanması, bu prestiji ve itibarı giderek arttırmıştı.

Maalesef Türkiye - İsviçre maçıyla başlayan süreçte de prestijimiz kayboldu, dünyanın 1 numaralı derbisi dediğimiz, tüm dünyanın izlediği derbide de yaşanan olaylarla iyice komik duruma düştük.

Türkiye'nin 2000-2005 yılı arasında itibarının yükselmesinden ötürü son derece saygın bir yere sahiptik ve bundan dolayı 2009 UEFA Finali'nin Şükrü Saraçoğlu'nda oynanmasına karar verildi.

Son zamanlarda taraftarlarımızın ve federasyonumuzun hatalarından dolayı itibarımız giderek azalıyor, kayboluyor. Bunun için baştakilerin ilk olarak görevden istifa etmesi gerekir. Adam gibi bir federasyon başkanı olsa bu tür saha içi olaylar yaşanmaz.

Türkiye - İsviçre maçı sonrası istifa eden Levent Bıçakçı büyük bir erdemlilik göstermiştir. Aynı erdemi Haluk Ulusoy'dan da bekliyorum, bu son olaydan sonra istifa etmeli ve Türk futbolunun itibarının düşmesine engel olmalı.

İtalya'da Palermo - Catania maçında çıkan olaylar yüzünden 1 hafta ligler durduruldu, ara verildi. Bizde hiç... Hakem dövülüyor Türkiye'de, TFF hiçbir şey yapmıyor, maç yarıda kalıyor, TFF'den tık yok.

Şenes Erzik'in de söylediği gibi otorite boşluğu var. Bu otorite boşluğunun bir an önce doldurulması gerekiyor. Bunun için de TFF'nin ya radikal kararlar alması ya da görevden ayrılması gerekiyor.

Kapali da cikan kavganin tek sorumlusu Polisler! Bunlar kapalida oturmuslar koltuklara,sonra burada kombinesi olan kisiler polisleri kendi koltuklarinda oturduklarini görünce tabi itiraz etmisler.Polisler de kalkmayiz diyince bunlar tartismislar,sonra Polisler küfür etmisler ve sonucunda kavga cikmis.

Eski aciktaki kavganin nedeni:Bizim taraftarlar yönetim istifa diye bagiriyorlar.Polisler de bunlari uyariyor,sonra bizimkiler devam ediyor bagirmaya,sonra Polisler küfürler yagdiyorlar taraftarlara ve sonucunda cikan kavgalar.

Bu nedenlerden dolayi Adnan Polat Polislerin sahayi terketmesini istedi!

Bizim taraftarlar zaten cok tahrik edildi.Gerek medya da gerek yönetim tarafindan.Yok alkis mevsuzu,yok ilk mactaki olan olaylardan sonra bizimkiler gerildi,maca gelmeden önce GS Storenin arkasindaki cadirin fbli taraftarlar tarafindan sari-laciverte boyandigini ögrenince iyice gerildiler..Bir de Polislerle kavga edince kontrolden ciktilar.Ve sonucunda bu olaylar yasandi.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Şimdi bir daha sorayım.. O pet bardaklardan birinin sivri ucu veya kırılmış bir koltuk parçası bir futbolcunun gözüne gelse, bunun hesabını kim verecek? Polis mi?

Vallahi, tahrik etmeyin, germeyin beni, koltuğu kırar atarım kafanıza ha!

Mehmet abi bunlari yapmalarindaki nedeni arastirmamiz lazim.Bu taraftarlari bu hallere getiren kimler?

1-Medya
    2-Yönetimler
    3-Mactaki Polisler

Bu 3 faktörden dolayi taraftar kontrolden cikti.Daha maca gelmeden yeterice dolmuslardi bir de Polislerle kavgaya tutusunca iyice kontrolden ciktilar.Fenerbahce´nin ilk yaridaki macta bize neler yaptigini da göz önüne getirirsek taraftarlarin bunlari yapacagini anlamak zor degildi.Taraftarlar da bu stresle,baskiyla verecegi tepkinin dozunu cok fazla kacirinca bu durumlar ortaya cikti.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

En baştaki nedeni hemen söyleyeyim; şu olaylardan sonra Galatasaray'ın sahasını 3 ay kapat-a-mayacak olan Federasyon..
    Ki kendisi yayın kablolarını kesen Fenerbahçe'ye, ortalama bir futbolcusunun bir aylık kazancı kadar ceza ver-ebil-en Federasyon'dur..

Sonucta federasyon cezalari verse bile bizim bir Indirim kurulu varki sasip kaliyoruz her cezasina.

Fenerbahce´nin seyircisiz oynama cezasini Izmir´de 70 bin kisilik stadyumda oynama ödülüne cevirdi.

Futbolcu döven Aurelio´ya 2 mac ceza ki bu Avrupa´da olsaydi en az 6-7 mac ceza alirdi.

Fb-Gs macinda olan olaylardan dolayi fbye 2 mac ceza geldi.Asil isin komik tarafi Tahkim fb-bjk macinda fbnin sahasinin 1 mac kapatilmasini kararlastirmis ama bu cezayi GalataSaray macindan sonra uygulamis.Ve 2+1 ceza uygulamis fb-gs macindan sonra.Eger bjk macindan sonra o cezayi verselerdi belki de biz bu durumlara düsmeyecektik.Simdi bu durumu konusuyor olmayacaktik!.O macta olanlardan dolayi 2 mac ceza veren bir Indirim Kurulu bu mactan sonra kac mac ceza verir Allah askina?

Sayfa 20 / 21 İlkİlk ... 1018192021 SonSon

Mesaj Yetkileri