Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 70 sonuç

Konu: Jose Mourinho...

Post Jose Mourinho...

Jose Mourinho bir şampiyon. Gençliğinin sonlarına doğru asla bir futbol yıldızı olamayacağını fark ettikten sonra, dünyanın en iyi antrenörü olmaya karar verdi ve 42 yaşında - yıldız bir futbolcunun antrenörlüğün belirgin becerilerini henüz öğrenmeye başladığı bir yaşta - o bu tutkusuna ulaşmıştı.

Mourinho kendi kendini methetmekte çok da geç kalmadı. Porto'yu Avrupa şampiyonluğuna götürdükten sonra, Portekiz'den İngiltere'ye geldiğinde, kendini özel biri olarak ilan etti. Patrick Barclay'in çizdiği portrede de görüldüğü gibi, hiçbir zaman sahte bir alçakgönüllülük göstermedi. Mourinho Chelsea'de göreve başladıktan sonraki bir yıl içinde, kulübü yarım yüzyıldan sonra ilk kez İngiliz şampiyonasına taşıyarak özel biri olduğunu kanıtladı.

Gerek Porto'daki görece sınırlı kaynaklarla, gerekse Roman Abramovich'in milyarları sayesinde futbol tarihinin en büyük bütçesiyle, Mourinho işine her zaman aynı özeni göstermektedir. Göze çarpan bir ego, hassas insan yönetimi, harika bir antrenörlük yeteneği ve sonsuz çalışma kapasitesi; Mourinho tüm bunlara sahip.

Olağanüstü olaylar silsilesinin en önemli tanığı, Mourinho'nun, yönetiminde çalışırken Robson'dur. Robson ve Everton menajeri David Moyes, İngiltere'deki ilk sezonunda futbolda gösterdiği dramatik etkinin sahibi olan ve önümüzdeki uzun yıllar futbolda hüküm sürecek gibi görünen bu olağanüstü adamın eşsiz bir resmini çıkarmakta Barclay'e yardım eden insanlardan sadece ikisidir.

Bazılarına sempatik geliyor, bazılarına megaloman, bazılarına kibirli, bazılarına ise bir deli. Ama bu görüşlerin hiçbiri, Mourinho’nun şu anda bile futbol tarihinde çoğu teknik adamın ulaşamadığı başarılara ulaştığı gerçeğini gizleyemiyor. Peki ama kim bu Mourinho?

Bu kadar büyük başarılara ulaşmasına rağmen Jose Mourinho daha sadece 42 yaşında. 26 şubat Setubal doğumlu olan Mourinho’nun en ilginç özelliği ise hiç profesyonel futbol oynamamış olması. ISEF (Instituto Superior de Educação Fisica)’de futbol yöntemleri üzerine özelleştirilmiş bir eğitim alan Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix, ayrıca İskoçya’da da UEFA’nın düzenlediği teknik adamlık üzerine eğitimlere katıldı.
    91-92 sezonunda Amadora’da yardımcı antrenör olarak başlayan kariyeri ilerki yıllarda Sir Bobby Robson’ın yardımcısı olarak önce Sporting, sonra Porto daha sonra da Barcelona kulüplerinde devam etti. Luis Van Gaal’ın Barcelona’nın başında olduğu zamanda yardımcı antrenör olarak bu kulüpte bulunan Mourinho, 2001-2002 sezonunda Benfica takımı ile teknik direktörlüğe ilk adımını attı. Bir yıl burada kaldıktan sonra Porto’ya geçen ‘The Translator’ (Çevirmen), 2 yıl boyunca kulübe adını altın harflerle yazdırdı.
    İlk yılında UEFA kupası, Portekiz ligi, Portekiz kupası ve Portekiz süper kupasını kazanan Mourinho, ikinci senesinde ise Şampiyonlar ligi ve Portekiz lig kupasını müzesine götürdü. 2004-2005 sezonundan beri ise yıldızlar topluluğu Chelsea’nin başında olan teknik adam geçen sene 38 maçta 29 galibiyet alarak Premiere League tarihine de adını yazdırdı. Lig tarihinde bir sezonda en fazla maç kazanan, en fazla puan alan (95) ve en az gol yiyen (15) takım oldu Chelsea. 2004-2005 sezonunda Chelsea’nin son şampiyonluğunun ardıntan tam 50 yıl geçmiş bulunuyordu.

Mourinho’nun çok tartışma yaratan sözlerinden sadece bir kaçı:

Arsenal Maçında Henry’nin frikiği kalecinin hazırlanmasını beklemeden kullanıp gol atmasından sonra: ‘Mutsuzluktan fazlasını hissediyorum. Mutsuzluk iyi bir kelime’
    ‘En iyi oyuncular bizde, eğer kibirliysem kusuruma bakmayın, ama en iyi hocada bizde.’
    ‘Eğer kolay bir iş isteseydim Porto’da kalırdım. Şampiyonlar Ligi kupası, mavi bir sandalye, tanrı, ve tanrıdan sonra da ben.’
    ‘Liverpool-Chelsea şampiyonlar ligi yarı finalinden sonra: ‘Liverpool golü attı, tabii onlar gol attı diyebilirsek, belki de yan hakem golü attı demeliyiz.’
    ‘Arsene Wenger ile ilgili: ‘Başka insanları izlemeyi seviyor. Bazı insanlar evde oldukları zaman büyük bir teleskoptan başka ailelerin yaptıklarını izlerler. Chelsea hakkında konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor...’
    ‘Ve en son olarak sitemizdeki haberde de rastlanan ‘Ligde bizi yendikleri gün resmi tatil ilan edilecek’

Jose Mourinho kimi kesim tarafından sevilmesede benim çok saygı duydum bir insan...

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Başarılı aynı zamanda karizmatik bir teknik direktör
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    -

Saçma konuşur ama haklıdır diye düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Quote Originally Posted by canavar20 View Post
    Saçma konuşur ama haklıdır diye düşünüyorum.
    Sana göre saçmaysa, nasıl haklı oluyor?

Sevmem kendisini. Ukalanın tekidir..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

wenger gibi adamlar dururken kendini bir şey sanıyor ağzına geleni söylüyor.chelsea bundan sonra mourinho olduğu sürece kupasızlığa mahkum kalacaktır.

Mourinho'yu hiç sevmiyorum Chelsea çok kötü futbol oynuyor.......

Nesil
    2006
    Yer
    Çorlu

Porto'daki başarılarını göz ardı edemeyeceğimiz bir teknik direktör.

Chelsea'da imkanı olmasına rağmen yeterince başarılı olamadığını düşünenlerdenim.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Dünyanın en çok kazanan teknik direktörü olduğunu da gözardı etmeyelim.
    Yıllık 10 milyon euro...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bazen saçma sapan konuşsada onnu yakaladağığı başarıları çok az teknik direktör yakalar şu kısacık kariyerinde

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Jose Mourinho'nun kitabı var. Fıratcan resmini de koymuş kitabı zaten. Bence kitabı bir okuyun. Mourinho'nun yaşadıklarını bir görün. Ondan sonra Mourinho hakkında bu fikriniz değişecek kanaatindeyim. Ben de önceden çok ukala buluyordum. ama kitabını okuduktan sonra Jose Mourinho'nun kafa yapısını, düşüncelerini ve fikirlerini anladıktan sonra adamın gerçekten onları ukalalık olarak değil de haklı olarak söylediğini görüyorsunuz.

Kitabını mutlaka tavsiye ediyorum.

Çağrı zaten yanlış hatırlamıyosam sen kitap ile ilgili bir konu açmıştın...Jose Mourinho çok başarılı bir insan sen de kitabı çok övdün aklımda ilk fırsatta edinip okuyacam...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Çağrı zaten yanlış hatırlamıyosam sen kitap ile ilgili bir konu açmıştın...Jose Mourinho çok başarılı bir insan sen de kitabı çok övdün aklımda ilk fırsatta edinip okuyacam...
    Evet ben de öyle birşey hatırlıyorum. Arşivde olması lazım.;

Buldum : http://forum.turksportal.net/vb/show...=Jose+Mourinho

Nesil
    2006
    Yer
    -

Quote Originally Posted by TobiAslan View Post
    Sana göre saçmaysa, nasıl haklı oluyor?

Sevmem kendisini. Ukalanın tekidir..
    Aslında anlatamadım gevezedir diyelim olsun.

omer-faruk-14 Misafir

Kendisine gıcık olurum. Dünya'nın en iyi teknik direktörü diyenler alt etmiş.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

kitabı chelsea yönetimine tavsiye etmiştir umarım mourınho efendi zira kovulmasına az kaldı.

Quote Originally Posted by omer-faruk-14 View Post
    Kendisine gıcık olurum. Dünya'nın en iyi teknik direktörü diyenler alt etmiş.
    Porto yu Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yapıcak başka bir menajer tanımıyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by lucho View Post
    kitabı chelsea yönetimine tavsiye etmiştir umarım mourınho efendi zira kovulmasına az kaldı.
    kovulmadı ama gece yarısı görevinden ayrıldı.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by mista7fb View Post
    kovulmadı ama gece yarısı görevinden ayrıldı.
    sanırım mesajımı görmüş kendisi biraz erken davranarak kendi ayrılmış.

olsun en azından tahminim doğru çıktı.yarım gün olmadan dediğim şey çıktı

Nesil
    2006
    Yer
    -

Morinho hangi takıma gidecek acaba ?

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by canavar20 View Post
    Morinho hangi takıma gidecek acaba ?
    Bence bir süre kafasını dinleyecektir. Yeni sezonda takım çalıştırmaya başlar kanısındayım.

Belki Portekiz Milli Takıma gidebilir mâlüm işler iyi gitmiyor Portekiz Milli Takımında...Nereye gider farklı bir hava yakalayacağından şüphem yok Dünya nın en iyi Menajeri kanısındayım + iyi futbolcudan iyi menajer olmaz tezini güçlendiren biri

José 10 numara adamdı ya... Ukalalık boş yere kibirlice konuşmaktır... Kesinlikle ukala değildi dobra dobra konuşurdu...

Fenerbahçe spekülasyonları çıkabilir Fenerbahce puan kaybedince falan

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by aimar1905 View Post
    Fenerbahçe spekülasyonları çıkabilir Fenerbahce puan kaybedince falan
    o Allah'ın emri zaten. Eğer Fenerbahçe Inter maçını kaybetseydi Fotomaç ve Takvim gazetelerinin manşetleri belliydi :

"Mourinho Kadıköy'e mi Geliyor"

Quote Originally Posted by Çağrı Zorkol View Post
    o Allah'ın emri zaten. Eğer Fenerbahçe Inter maçını kaybetseydi Fotomaç ve Takvim gazetelerinin manşetleri belliydi :

"Mourinho Kadıköy'e mi Geliyor"
    Aynısı Chelsea için de geçerli onlar da Capello'yu haber yaparlar bence... Hem tartışma da Ranieri gittikten sonra ikinci İtalyan İngiltere'ye geliyor falan filan diye eleştirirler

Nesil
    2006
    Yer
    Ali Sami Yen

Çok iyi bir teknik adamdı.Tek eksi özelliği çok konuşmasıydı.

omer-faruk-14 Misafir

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Porto yu Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yapıcak başka bir menajer tanımıyorum...
    Ben tanırım ama. Bir de şu var o kadro'yla nasıl Şampiyonlar Ligi'nin alamadı???

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Ben tanırım ama. Bir de şu var o kadro'yla nasıl Şampiyonlar Ligi'nin alamadı???
    Maksat zaten o kadroyla değil Porto'nun o kadrosuyla şampiyonlar ligini alabilmektir bana göre. Zaten o dönem Porto'da oynayan oyuncuların hepsini de yıldız yapan yine Mourinho'dur.

Juventus Real Madrid vs... bunlarda müthiş kadrolarla üst üste kazanamadı Şampiyonlar Ligini... Önemli olan bu değil bence Porto yu çıkarıp Şampiyon yapmaktır hani FM için söylenen klasik bir laf vardır büyük takımlar ile herkes oynar küçük takımları alıp başarı yakalayın.. Ve bir çok yetenek kazandırdı Dünya'ya... Ztn Chelsea yı 50 yıl sonra Şampiyon yapanda Mourinho dur...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Mourinho Chelsea'den ayrıldıktan sonra açıklama yaptı televizyona. Açıklamalarında aynen şunları söyledi :

"Bundan sonra başarıya aç takımları çalıştıracağım. Başarıya aç ve büyük takımlara gideceğim ve Avrupa Kupaları'nda mutlaka oynamalı bu takımlar. Ayrıca Portekiz Milli Takımı'nı şu anda çalıştırmayı düşünmüyorum. Daha ona vakit var bence."

Başarıya aç ve büyük kulüp olarak benim aklıma direk Galatasaray geliyor şahsen.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri