Fenerbahçe'nin Sırp golcüsü Mateja Kezman'ın bu sözleri çok konuşulacak... Express adlı Alman dergisine konuşan Kezman, Süper Lig'e bakışının Anelka'nınki gibi olduğunu ve burada uzun süre kalmayı düşünmediğini söyledi.
Fenerbahçe'nin çok tartışılan golcüsü Mateja Kezman, Türkiye'de uzun süre kalmayı düşünmediğini söyledi. Almanya'da yayınlanan Express dergisine konuşan Sırp yıldız, "Bir Alman kulübü beni istesin, para sorun değil" dedi.
Açıklamasında Fenerbahçe'yle olan sözleşmesinin sürdüğüne dikkat çeken Kezman, "Özellikle de geçtiğimiz yıl Kupa'da ve Şampiyonlar Ligi'nde önemli goller attım. Ancak Türkiye liginde belli bir süre için oynayabilirsiniz. Avrupa liglerini özlüyorum. Anelka buradayken onun için de aynı şey söz konusuydu. Türkiye'yi kısa süre içerisinde terk etti" diye konuştu.
Alman futboluna hayran
Formunda olduğu zaman, Avrupa'nın en iyi 5 golcüsü arasında yeraldığını dile getiren Fenerbahçeli santrafor, özellikle de Alman futbolundan övgüyle sözederek, bir gün Bundesliga'da forma giymek istediğini söyledi. Almanya 1. Ligi'nde oynanan futbola hayran olduğunu belirten Kezman, "Orada oynanan futbol, benim PSV'yle çok mutlu olduğum Eredivise'ye (Hollanda ligi) çok yakın. Adapte olmakta zorlanacağımı sanmam" dedi.
Bir Alman kulübünün kendisi istemesi durumunda Fenerbahçe'den ayrılmaya hazır olduğunu da vurgulayan Kezman, "Para meselesi zaten kendiliğinden çözülecektir" dedi.
Önümüzdeki 3 yıl içerisinde bir Alman takımının Avrupa şampiyonu olacağını düşündüğünü söyleyen Mateja Kezman, sözlerini, "Bu ligde Ribery, Van der Vaart, Kuranyi, Pantelic gibi süper yıldızlar var. Böylesine büyük yıldızlarla birlikte oynamak gurur verici bir şey olurdu" şeklinde tamamladı.