ömer brezilyalılar arjantinlilere gereksiz yüksek palar veriliyor konusunu gündeme getirirken sanırım ikinci cümlem türk araştırmasının başarılı olduğu idi ..açık ve net yazdım avrupada bu kadar iyi araştırma yapılmıyor diye..sizlerden beklentim türk araştırmasını şişirmeniz değil zaten beklentim uygun platformlar buursanız..bazı ülkelerin araştırmaclarının yaptığı şişirmeleri dile getirmeniz...eğer bizim görevimiz sadece türk takımlarının araştrmasını yapıp SI ye teslim etmek diyorsanız bu ayrı ama ben sizi ayrıca SI karşısında bizlerin temsilcisi olarakta kabul ediyorum ve buradaki yazar gurubundaki insanların SI ye karşı sizin de haklı bulduğunuz eleştirilerini iletmenizi bekliyorum..bunuda yaptığınızı sanıyorum....
ömer şefim...bir oyunda oynanabilirliği yüksek tutmanın ilk şartı heyecanın olmasıdır..ben ne zaman Fenerbahçe ile FM de avrupadaki hedeflerimi gerçekleştirsem veya ne zaman bir ikinci lig takımını birinci lige taşıyıp istediğim yere getirsem artık o oyunu bırakma zamanım gelmiştir gibi geliyor ..çünkü artık heyecan kalmıyor..hedef kalmıyor...FM de adrenalini yüksek tutan heyacanı artıran bir hususta genç oyuncuları keşfedip yükseltmek...ama türk araştırmasında eğer maximum gerçekçiliğe ulaşmak için oyunda bir tane bile geleceği olan yıldız oyuncu bırakmazsak işte o zaman insanın oyun içerisindeki heyecanıda kayboluyor..evet sizler marketing ci değilsiniz ama türkiye liginin oynanabilirliğinin yükselmeside sizlerin yaptığı araştırmanın daha fazla insan tarafından oynanmasına sebep olacaktır bu bile ayrı bir mutluluk olmalı...
asla önüne gelen gence arjantinliler gibi çakalım -9 ları -10 ları demiyorum asla..ama en azından bir iki yıldız adayımızda olmalı diyorum ki bu potansiyel zaten var türkiyede...
bir başka hususta ..bir oyuncuya verilen PA nın muhakkak olacak değil olabilir anlamını taşıması..biraz daha açarsak...cem sultana -9 pa verince bu oyuncu ..avrupanın bile biüyük yakımlarında oynayacak büyük bir oyuncu olacak ..anlamında değildir...böyle olma ihtimali yüksek demektir kanımca...yani aklımıza bundan önceki kötü deneyimleri..alt yapıda yıldız olarak bilinen ama daha ikinci ligde bile forma giyemeyen oyuncuları getirirsek sürekli olarak...o halde geleceğe yönelik umutlarımızı rafa kaldırmış oluruz...
evet bende eminim ki fenerbahçenin galatasarayın alt yapısındaki çok oyuncu sonradan iinci lig takımlarının yedeği olacak...ama eminimki içlerin den hiç olmazsa..bir iki tane oyuncu çıkacak...bu geçmiştede böyle olmuştur..gelecektede böyle olacak....
o halde biz umutlarımızı törpüleyim her genç yeteneğe sonu cafercan gibi olacakmış gözüyle bakamayız..cafercanı gördüğümüz kadar arda turanıda görmelyiz...
söylediklerim somut değil ..teorik biliyorum..ama bence işin teorik yanı ahmet bunu alsın mehmet şunu alsın kadar önemlidir.