-
26.Haziran.2007, 19:00
Almanya o kadar korkmuş ki bizden top oynayamadılar. Baskılı oynadık ve Almanya'yı resmen süründürdük. Tabi süründürürken bu işi bilinçli yapmak gerekiyor. İnanıyorum ki başka bir takım Almanya'yı böyle yakalasaydı ilk yarı finalin kapısını açmıştı. Skor 1-0 olduktan sonra Hamit'in kaptırdığı top golü yememize neden oldu. Tabi futbol bir takım işi Hamit kaptırdıda top kaleye gelene kadar diğerleri nerdeydi diyebilirsiniz. Ama bu pozisyondan sonra yine aynı Hamit 2 defa gereksiz top kaptırdı ve kalemize kontra olarak döndü. Karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu nasıl yakalayamadı anlamıyorum. Avrupada üst düzey bir ligin en iyi takımında oynuyor. Hamit'in aklında özetle şu vardı. "Hamit'e bakın Almanya'da oynuyor ve Almanları nasılda yıktı" düşüncesini oluşturmak istedikçe maç boyunca saçmaladı. Sırf bunu yaptığı için kızıyorum kendisine. Yoksa oyuncular kötü oynayabilirler. Gökhan Zan'ın mevkisi göbek mi sağ kanat mı çözemedim. Her akında Sabri'nin arkasına yapışıyor. Hırvat maçında defalarca yaptı ve Hakan Balta ters kademelere girerek yiyeceğimiz 3-4 golü kesti. Almanya maçında yediğimiz ilk gole baktığınızda Gökhan yine yerini kaybetmese gelen topu rahatlıkla alacaktı. Akabinde Rüştü de yanlış yer tutunca orta düzeyde bir kalecinin yemeyeceği bir golü yedik. Skor 1-1 iken ben emindim biz golü atacaktık ama yine Rüştü çıktı sahneye. Bu kalenden çıkıpta yediğin kaçıncı gol yahu. Futbol hatalar oyunudur ama aynı hatayı bin defa yapma oyunu değildir. Akabinde 2. golü attık ve tüm Avrupa'ya bu işin şans meselesi olmadığını gösterdik. Sonra Kazım'ın ters ayakta kalması ve artisliğine kendini yere bırakması sonucunda onun mevkine basan ön adamlarının boşalttığı yerde Lham sahneye çıktı. Finali kaybetmiş olduk.
Maçın hakemine gelirsek berbat ötesi bir yönetim sergiledi. Bizi çok kritik yerlerde ince ince doğradı resmen. %100'lük kartları es geçti. Yenseydik hakemi de üstüne koyup yenecektik olmadı. Sinirlendiğim nokta ise Blatter'le röportaj yapan Lig Tv'nin yalaka olmasıydı. Ben olsam direk bu maçın hakeminden memnunmusunuz. Maçı resmen yaktı derdim ya neyse.
Sonuca gelirsek elbette teşekkürler oyuncularımıza. Bir maçı kazanırsınız ve sevinirsiniz. Ama öyle maçlar kazandılar ki bize sevincin en yükseğini yaşattılar. Bunları unutmamak gerekiyor. Tabi yinede böyle bir Almanya karşısında finale gidememekte insanı üzüyor, yapılan hatalara karşı tepki doğuruyor. Neticede ben küçük düşünmüyorum. Kupayı istiyordum.
Mesaj Yetkileri