-
Ümit Davala: Bunları hak etmedim
Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe'nin yardımcı antrenörlerinden Ümit Davala, Sarı - kırmızılı yöneticilerin kendisini görevden almasına bir anlam veremediğini söyledi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'te merkez binası Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Ümit Davala, görevden alınış nedeni olarak kendisinin takıma verim veremediğini ve memur zihniyetiyle işe gelip gitmesinin gerekçe edilmesine tepki gösterdi.
Ümit Davala'nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle;
''Galatasaray Kulübü'nde yardımcı teknik adam olarak çalıştığım süre içinde bana destek veren taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu camiada 6 sezon futbol oynadım ve bir çok başarılara imza attık, kupalar kazandık. Milli takım forması altında da Dünya 3. olarak bu zaferde yer aldım. Yurt dışında da bir çok takımda oynadım ve oralarda da başarılı oldum. Üç tane teknik direktörlük kursuna gittim. Her yerde geçerli olan diplamaya sahip oldum. Ümit Milli takım teknik direktörlüğü yaparken Galatasaray yardımcı teknik direktörlüğünü kabul ettim. Ama geçtiğimiz günlerde Adnan Sezgin bana yönetim kurulunun benim görevime son verilmesi konusunda karar aldığını söyledi. Nedenini sorduğumda ise bana o'an birşey açıklamadı.
Teknik direktörümüz Skibbe ile bu konuyu görüştüm. Kendisi hem bana hem de Adnan Sezgin ile yaptığı konuşmada benden memnun olduğunu iletti. Ancak buna rağmen benim görevime son verildi. Bana yapılan tebligatta ise Galatasaray takımına yeterli verimi sağlayamadığım belirtildi. Ama basın bunun böyle olmadığını, Adnan Sezgin'in beni memur zihniyetinde çalıştığım, antrenmanlara geç geldiğim gerekçesiyle yönetime rapor verdiğini yazdı. Başarılı bir meslek kariyerimden sonra, Galatasaray Kulübü'nün görevime son vermesini asla hak etmedim. Bugüne kadar Galatasaray'a olan sevgim nedeniyle konuşmadım. Yaşananlar hem beni hem de büyük Galatasaray camiasını son derece üzmüştür. Benim memur zihniyetinde olduğum, antrenmana 10 dakika önce geldiğim ve 10 dakika sonra gittiğim gerekçe göstermişlerdir. Benim verimli olup olmayacağım konusuna teknik direktörümüz karar verir. Benim yetkili olmadığım yerde nasıl başarılı olabilirim. Skibbe, kesinlikle yönetime benim hakkımda olumsuz bir rapor vermemiştir. Ben kesinlikle memur zihniyetinde olup 10 dakika önce 10 dakika sonra gelip gitmedim. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum.''
- 'YUSUF OLAYI ÇOK KOMİK' -
Ümit Davala ayrıca, Bursaspor maçı öncesi teknik heyete yeterli kadar rakip hakkında rapor veremediği yolundaki eleştirilere ise, ''Bursaspor ile 2-3 hafta öncede oynamıştık. Ben rakip ile ilgili herşeyi hocama rapor ettim. Bursasporlu futbolcu Yusuf'a önlem alınamadı olayı çok komik bence.'' diye konuştu.
Davala toplantının sonunda ise kendisinin görevden alınması nedeniyle ilgili olarak üstü kapalı, Galatasaraylı yöneticilerin Skibbe'yi istifaya zorlamak niyetinde olduğunu belirtti.
Mesaj Yetkileri