Şimdi Arda hakkında bir kaç şey daha söyLemek istiyorum.
Şimdi Arda iLk profesyoneL kariyerinde ki maçLarını Manisaspor da oynadı. Manis da oynarken sağ bek oynuyordu. DoğaL oLarak biraz da oLsa defansif özeLLikLerine katkıda buLunmuş oLması gerek. Biz Arda yı Manisada oynarken neden takdir etmiştik ? Savunmada iyi yer tutabiLdiği, top kapabiLdiği ve tekniğini kuLLanarak zaman zaman hücuma destek vermesinden doLayı aLkışLamış heLaL oLsun demiştik.
Arda nın GaLatasaray taraftarı gönLünde taht kurduğu Borisov maçına bakıyoruz. Yine savunmasına yardım eden, mücadeLeye giren ve hücuma destek veren bir maç çıkarmıştı, goL atıp attırmıştı.
Şimdi Arda ya asLında bunu bu zamana kadar sormamız gerekiyordu. Arda sende zaten böyLe bir potansiyeL var bunu neden her maç kuLLanmıyorsun diye ? Ama kuLLanamaz artık tamamen GaLatasaray da kendini ofansif anLamada geLiştirmeye adadı ve o yoLda iLerLiyor. Son zamanLarda da MentaL oLarak ta kendisini epey geLiştirdi, ama bahsetmek istediğim oLay Arda anca canı isterse, kendini çok iyi bir maça motive ederse Benfica maçında ki performansını sergiLer.Bu yetenekLere sahip oLduğunu hatırLar ve kuLLanır. Defansif anLamda yani. Zaten bakıyoruz geriye bir Borisov ve Benfica maçLarı böyLe performans sergiLediği maçLar oLarak akıLLarda. O iki arada ki bazı maçLarda da o kadar dikkat çekmeyecek şekiLde defansif performans göstermiştir. Ama bunu sürekLi yapamayacağı da bir gerçektir ve bunun göstergesidir.
KIsacası o kadar iyi top kapma puanını haketmediği gibi sadece defansif anLamda pozisyon aLmasında bir kaç puan yükseLme ideaLdir diye düşünüyorum.