İşte 2. sezonum.Zaten ilki çok uzun olduğu için mesajı editlemedim.

Milan'la ikinci sezon ligden çok şampiyonlar ligine önem vermeyi planladım.Çünkü geçen seneki dramatik Bayern Münih mağlubiyetinin acısını çıkarmak istiyordum.İkinci sezonda kafamdaki kadroyu oluşturmak açısından bazı oyuncularla yollarımı ayırdım(genellikle yaşlı oyuncular).Filippo Inzaghi-Blackburn Rovers(2.2 milyon dolar),Serginho-Charlton(725 bin dolar),Christian Vieri-Middlesbrough(1.7 milyon dolar),Zelijko Kalac-Basel(3.5 milyon dolar),Dimitris Eleftheropoulos-Fc Kobenhavn(1.8 milyon dolar),Cristian Brocchi-Benfica(3 milyon dolar),Marco Boriello-Anderlecht(5,5 miyon dolar)Mario Villani-Bologna(1 milyon dolar).Bunların dışında kontratı biten ve yenilemediğim Alessandro Costacurta-Birmingham,Valerio Fiori-Rimini,Patrick Kalambay-Fermana ve Mattia Graffiedi-Valladolid transfer oldular.Yine bunların dışında takımın iki önemli orta saha oyuncusu daha takımdan ayrıldı.Bunlardan Clarence Seedorf-Aston Villa(8.25 milyon dolar) ve Genarro Ivan Gattuso-Arsenal(23.5 milyon dolar).Genarro'nun transferi çok ilginç oldu.Israrlı kontrat uzatmak istiyordu ama gerçekten çok önemli bir paraydı klüp için istediği miktar ve bende kontrat yapmadım.Takımda huzursuzluk yaratmaya başladı ve bende onu belki iyi sayılabilecek bir rakama takımdan gönderdim(Pişmanlık1).Bazı istemediğim ayrılıklarda yaşadık,klübün alt takımın kontrat uzatma görevini yardımcıma verdim.Fakat o benim istediğim bazı oyuncuların kontratını uzatmadığı için bu oyuncularda klüpten bonservissiz ayrıldı;Carmine Buonagura-Cagliari,Stefano Mondini-Parma(Buna dikkat),Digao-Porto,Daniel Offredi-Lecce,Matteo Mandelli-Bologna,Lino Marzorotti-Parma.
Yaptığım transferlerde bonservissiz 4 oyuncuyu aldım.Nuri Şahin-B.Dortmund,Bogdan Lobont-Ajax,Selçuk Şahin-Fenerbahçe ve son olarak Felipe-Udinese.Defansa takviye olarak geçen sene Juventus'un Cruzeiro'dan kiraladığı Gladstone dikkatimi çekmişti.Onu 6.5 milyon dolara transfer ettim.Yine sezon ortasından beri takip ettiğim Sao Paulo'lu Grafite'yi 16 milyon dolara transfer ettim.Bunların dışında;Sebastien Frey-Parma(4.1 milyon dolar),Emre Belözoğlu-Newcastle(5 milyon dolar),Darren Fletcher-Manchester United(11.25 milyon dolar),Halil Altıntop-Kaiserslautern(10 milyon dolar) aldım.
Kiralık gidenler şöyleydi;Samuele Dalla Bona-Stutgart,Alessandro Pecorini-Brescia,Dario Simic-Parma,Alessandro Fusco-Modena,Selçuk Şahin-Freiburg,Nuri Şahin-Fiorentina(800 bin dolara),Tomas Sivok-Chievo(775 bin dolara),Roberto Minuti-Atalanta,Alessandro Venditti-Livorno,
Andrea Ferrandi-Atalanta,Silvio Panza-AlbinoLeffe,Mattia Longoni-Vicenza,Simone Ingrimbelli-Rimini,Williams Finelli-AlbinoLeffe.
Sezon hazırlıklarına biraz geç başladım(Pişmanlık2).Juventus'la İtalya Süper kupası finalim olduğu için sadece iki hazırlık maçı yaptım.
Milan 0-0 Benfica
Juventus 1-1 Milan
Bu hazırlık maçlarından sonra zor bir sezonun beni bekledğini tahmin etmiştim.İkinci sezonda ilk ciddi sınavıma çıkıyordum.Serie A şampiyonu Milan ile İtalya Kupası şampiyonu Juventus Süper kupada karşılışacaktı.İtalya kupası finalinin rövanşı olacaktı benim için ama bu zor maçı 1-0 kaybettim.Sezonda ilk şok gelmişti bile.Fazla moralimi bozmadım bu mağlubiyet için ama sezon hazırlıklarına geç başladığım için kendime kızdım.
Bu sezon lige Cagliari deplasmanında başladım.Geçen sene beni 2 maçtada çok zorlayan Cagliari'yi bu sene deplasmanda 3-1 rahat yendim.Bundan sonraki 5 maçta 3 galibiyet(Verona(A),Udinese(H),Ascoli(H)) ve 2 beraberlik aldım(Roma(H),Lecce(A)).Roma ile kendi evime oynadığım maçta 2-0 öne geçmeme rağmen oyuncularımın garip şekilde konsantrasyon kaybı ardından maçın son 20 dakikasında gelen 2 Roma golü maçın sonucunu 2-2 yapıyordu.Birşeylerin ters gittiğini ve bu sezonun beklediğimden zor geçeceğini bu maçla anladım.Ascoli galibiyetinden sonra 3 mağlubiyet birden aldım arka arkaya(Piacenza(A),Fiorentina(H),Juventus(A)) ve bir beraberlik aldım(Inter(H)).Bende bu noktada yeni bir hava getirsin diye 3-5-2 düzenini kendime göre düzenleyip takıma uyguluyordum ve takım az çok toparlandı böylece.
İşte bu 1 puanla geçilen 4 haftadan sonra yarışta Roma ve Juventus baş başa kalıyordu.Ben ise ilk yarı sonuna kadar kalan 8 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet alıp 19 puan topluyordum.İkinci devre maç kaybetmemem gerekiyordu.
Şampiyonlar liginde Arsenal,Sporting Lizbon ve Glasgow Rangers'ın bulunduğu B grubundaydım.Bu gruptan 11 puanla lider olarak çıktım ve Schalke 04 ile eşleştim.İtalya kupasında ise Chievo'yu ilk maçta 4-1(H) ve ikinci maçta 1-0(A) lık skorlarla iki maçıda kazanıp tur atlıyordum.
Devre arasında bazı oyuncuları gönderdim.Pasquale Foggia-Bordeaux(8 milyon dolar),Andrea Musolino-Reggina(1.3 milyon dolar),Christian Abbiati-Palermo(6.75 milyon dolar),Büyük umutlarla aldığım ama son dönemde büyük form düşüklüğü yaşayan Vincent Kompany-Chelsea(22 milyon dolar),Christian Araboni-Fiorentina(3.8 milyon dolar),Manuel Rui Costa-Fiorentina(400 bin dolar).Bunların dışında;Davide Cappelletto-Padova,Alberto Sardo-AlbinoLeffe,Davide Facchini-Modena,Claudio Maccarone-Spezia,Alceu-Bologna(475 bin dolar),Francesco Mauri-Spezia,Marco Tentorini-Spezia ve Johan Vogel-Bologna(170 bin dolar) kiralık gittiler.
Devre arasında ilk önce iki oyuncu transfer ettim.Hamit Altıntop-Schalke 04(4,1 milyon dolar) ve Dagoberto-Chelsea(13.5 milyon dolar).Bu transferlerden 12 gün sonra Adrian Mutu'yu 18.25 milyon dolara Juventus'tan transfer ettim.Bu transferden 14 gün sonra ve transferin bitimine 3 gün kala M.Flamini-Arsenal(5 milyon dolar) transferini yaptım.Bu arada başkan Silvio Berlusconi ısrarla ünlü bir oyuncu transferi istiyordu.Alabileceğim oyunculara baktım ve Silvio Berlusconi'yi memnun edecek 2 oyuncu buldum.Hem benim hem onun istediği olsun istedim ve hem Robinho hemde Kevin Kuranyi ile iletişime geçtim.Kevin Kuranyi'yi Schalke bırakmaya yanaşmıyordu.Robinho ise Real Madrid'de istediği kadar oynayamıyordu ve Real Madrid'de anlaşmak istiyordu.Bende fazla gerek olmadığı halde başkanı memnun etmesi açısından ve takımımda görmek istediğim bir futbolcu olması sebebiyle onunla anlaştım.Real Madrid'e tam 51 milyon dolar verdim.Transfer son aşamaya geldiğinde ise beni acı bir süpriz bekliyordu.Transfer gerçekleşmedi çünkü daha önce bir yabancı oyuncu almışım.Bende Robinho için Real Madrid'le sezon sonu için anlaştım.Çünkü transfer dönemi bitmek üzereydi ve bir yıldız transfer yapmam neredeyse imkansızdı.Tam bu noktada S.Berlusconi devreye girdi ve Arsenal'e tam 63 milyon dolar vererek transferin son gününde Ashley Cole'u takıma kazandırdı.
Bu olay beni hiç memnun etmedi.Çünkü hem bütün transfer paramı Ashley Cole'a verdi hemde zaten 3-5-2 oynuyordum.Ne yapacaktım ben şimdi Ashley Cole'u.Önce yapıcak bir şey olmadığını ve mecburen sistem değiştirip sezonu öyle tamamlamam gerektiğini düşündüm.Çıkmaz bir sokaktayım,sistem şimdide benim istediğim gibi olmamıştı ve oyuncularıma uymuyordu.Bu olay sonunda ertesi gün istifamı verdim.Bu olay yaşanana kadar ikinci devrede 6 maç yaptım ve 5 galibiyet 1 mağlubiyet aldım.İtalya kupasında ise Sampdoria deplasmanından 1-1 lik beraberlik döndüm ama ikinci maçı yapmak kısmet olmadı.İstifamın ardından yerime yardımcım Franco Baresi geçti...
1 ay sonra Portsmouth'dan teklif geldi.Düşmemeye oynuyorlardı.Alain Perrin takımdan kovmuşlardı.1,5 senelik bir antlaşma imzaladım takımla.Antreman sistemlerini ve koçları mümkün olduğunca elden geçirdim.Takımda yeni bir dönem başlayacaktı ama açıkçası kontratım bittiğinde uzatmayı düşünmüyordum.Ben takıma geldiğimde takım 25 puandaydı.14 maçta sadece 12 puan toplayabildim(3 galibiyet-3 beraberlik).3 puan farkla ligde kalmayı başarmıştım.Bu takımdaki 3. sezonumun daha iyi geçeceğini düşünüyordum ve ondan sonra kontratımı uzatmayıp şampiyonlar ligi iddası olan bir takıma gitmeyi istiyordum.Şampiyonlar ligi içimde ukte olarak kalmıştı...Milan ise ligi 4. sırada tamamladı.
Sezon sonunda İngiltere liginde ilk 3 ve son 5 sıra şöyle oluştu.
1.Arsenal 81
2.Chelsea 73
3.Manchester United 71
16.Portsmouth 37
17.Luton Town 36
18.Bolton Wanderers 34
19.Fulham 33
20.Cardiff City 26