Galatasaray'ın öteden beridir en önemli sorunu nakit döngüsünü sağlayamamaktı. Nakit döngüde sürekli açık oldukça en pahalı borçlanma yöntemi olan kısa vadeli banka borçlarına sarılmak zorunda kaldı kulüp. Kar topu etkisi yaratıp zaman içinde 180M $'lara kadar ulaştı. Süren yönetimi sportif başarılar bıraktı ama finansal çöküşü de yarattılar. Canaydın yıllardır bu borç yapısını düzeltmeye çabaladı. Son iki sezonunda bunu başardı ve o zaman da yönetimde olan Adnan Polat sonunda nakit döngüyü pozitife çevirmeyi başardı. Kısa vadeli borç yapısı yavaş yavaş orta ve uzun vadeye dönmeye başladı, bu da yönetime nefes aldırdı, geçen sezon ve özellikle bu sezon transferlerde cömert olabilme yolunu açtı.

Galatasaray bu darboğazdan mülklerini elden çıkarmadan kurtulmaya çalışıyor ve Canaydın yönetimi en büyük miras olarak Seyrantepe'yi bıraktı bana kalırsa. Şimdi Adnan Polat eldeki mülkleri de değerlendirip borçları temizlemeyi umuyor. Riva'daki araziye imar izni çıkması ve Florya'ya ya yeni tesisler vehayut iyi fiyata kiralama ya da satma beklentileri de var. Böyle bir dönemde ister istemez Galatasaray, her kuruşu iki-üç sene sonra kulübe dönüşü nasıl olacak diye ince eleyip sık dokuyarak harcayacak. O yüzden harcama planlarına Türk Telekom'dan 10 sene içinde gelecek gelirleri dahil etmekte imtina ediyor yönetim. Ömer abinin dediği gibi krizde yine kur dengesi bozuldu, € ve $ borçlanıp YTL kazanç sağlayan kulübün gelecek ile ilgili gelir planları bir-iki sezon ötelenmek zorunda da kalabilir. Bu şartlar altına GS yeni transfer harcarması yaparken bunun kaynağını da içerden yaratmak zorunda, en önemli ve taze gelir kalemi ise oyuncu satmak olacaktır. Bir otel, bir alışveriş merkezi yatırımının hele ki bu kriz döneminde dönüşü değil bir sene üç-dört seneyi bulur. M.Yıldız'ı almak çalışırken bile artık takımın planlarında olmayan oyuncuları takasa sokmak istiyor kulüp ve bence gayet akıllıca. Sivas'ın ise puan gelirinden başka geliri yok denilebilir. Sivas M.Yıldız'ı bırakmak istemediğinden değil, iyi fiyata okutmak istiyor. Bu yüzden sıkı pazarlıklar oluyor.

Galatasaray'ın genel mali yapısını böyle gözlemliyorum. Bu nedenle oyunda öyle çok rahat milyonların transfere ayrılacak olmaması gayet normal bence.