-
Ben de ilk 11'i kadroyu soyle bekliyorum:
---------------------- Adriano -------------------------
------- Ronaldinho --------Robinho----------Kaka----------
------------------- Ze Roberto ------- Emerson ---------
Roberto Carlos -------- Juan ----------- Lucio -------Cafu
------------------------------ Dida ------------------------
Robinho'nun yerine Ronaldo Adriano'nun yaninda da olabilir veya Robinho'nun yerine Juninho da oynayabilir. (Juninho'nun duran toplardaki becerisini unutmayalim
) Ancak duran toplari, ozellikle kornerleri Brezilya milli takiminda fazla calisacaklarini samiyorum, bu nedenle de Alex'in kornerleri Fenerbahce'de oldugu gibi etkili olmayacaktir.
Alex'in ozellikle Brezilya'da e cok elestirildigi konu, biraz uyurgezer oynamasi. Bazen on plana cikiyor ve etkili oluyor ancak 90 dakika hep etkili olan bir oyuncu degil. Bu bazen yararli olur cunku rakipler diger oyunculara dikkat etmekten Alex'i unutabilir ve ortaya ciktigi zaman skora etki yapar Alex. Ayni derecede dezavantaj da olabilir cunku eger diger oyuncular gunlerinde degilse, Alex'in birdenbire birseyler yapmasini Brezilya teknik kadrosunun Daum gibi bekleyeceklerini sanmiyorum.
Ricardinho konusuna gelince. Ricardinho hem ofansif hem de daha defansizf pozisyonlarda oynayabilen bir oyuncu oldugu icin bence biraz daha da avantajli. Alex'i on libero ilkilisinden birisi yapamazsiniz ancak Ricardinho'yu veya Julio Baptista'yi gerektiginde Ronaldinho veya Kaka'nin yerinde veya Emerson ve Ze Roberto'nun yerinde oynatabilirsiniz.
Gercekten zor bir secim cunku Alex'in ofansif acidan yapabilecekleri belli. Ancak Pareira yedek olacak oyunculari, kisitli kadroda birden fazla pozisyonda oynayabilecek oyunculardan kurmak isteyebilir (ki benim tercihim bu yonde olurdu) ve boylece Alex'i yedek bekletmek bir luks olur. Bence eger Alex kadroya alinacaksa ilk 11'de oynamalidir. Takim da ona gore kurulmalidir. Ama eger yedek olacaksa bence hic secilmemesi daha dogru olur.
Mesaj Yetkileri