-
"Fener'i eleyen takımla eşleştik"
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Inter Toto maçları ve 2006-2007 sezonuna ilişkin görüşlerini DHA'ya anlattı. Kayseri Aydınlar Ocağı tarafından başarısı nedeniyle ödüllendirilen Sağlam, "Kayserispor şu ana kadar 3 kaliteli oyuncu aldı. Bunu 5'e çıkartıp, yeni sezonda daha başarılı olacağız. Inter Toto'ya gelince, transfer ettiğimiz Toledo için Paraguay'ın ilk turda elenmesini arzuluyorum" dedi

HER OYUNCUYA BİREYSEL PROGRAM
Kayserispor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, sezonun son maçı olan Galatasaray karşılaşması öncesi oyuncularına lak-tak testi uygulayıp, performanslarını ortaya koyduklarını, futbolcularının fiziksel durumlarını ortaya çıkarttıklarını söyledi. Sağlam, "Inter Toto maçları nedeniyle sezonu erken açacağımızı tüm oyuncumlarımıza söyleyip, onlara performanslarını gösteren birer bilgisayar çıktısı verdim. Ayrıca, çıkan bu sonuca göre doktorumuz ve fizyoterapistimizle de görüşerek, her oyuncuya ayrı ayrı çalışma raporu ilettim. Zira, sezonu erken açacağız. 15 Haziran'da sezon hazırlıklarına başlayıp, tam iki hafta sonra sahaya çıkmaya hazır hale gelmemiz gerekiyor. O nedenle, futbolcularıma tatili yatarak değil, ön hazırlık yaparak geçirmeleri talimatı verdim. Kayserisporlu futbolcular kampa hazır gelecek ve sadece teknik ve taktikle uğraşacağız. Yoksa, oyuncularımızın kilo ve form durumunda sorun yaşarsak, Inter Toto'da hüsrana uğrarız" şeklinde konuştu.
KİLO SORUNU İSTEMİYORUM
Oyuncularının kilo sorununa, bir sakatlığa yol açmaması için dikkat ettiğini söyleyen sarı-kırmızılı ekibin başarılı çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam, "Oyuncularıma ceza vermekten yana olan bir çalıştırıcı değilim. Ancak. lak- tak testine göre verdiğimiz bireysel çalışma programına uymayan ve kilo alıp sakatlık sorunu yaşayan oyuncuma da iyi gözle bakmam. Tatil dönüşü kilo sorunu yaşamamak için bir de her fazla kiloya 2 bin 500 dolar ceza koyduk. Oyuncularım inşallah Kayseri'ye 15 Haziran'da gelişlerinde kilo sorunu yaşamayacak" dedi.
FENERBAHÇE'Yİ ELEYEN TAKIMLA OYNUYORUZ
2006-2007 sezonunda, Süper Lig'de ilk üçü hedefleyen bir anlayış içinde lige gireceklerini Ertuğrul Sağlam DHA'ya yaptığı özel açıklamada, Inter Toto'da Temmuz ayının başında karşılaşacakları Macar MTK Budapeşte takımının daha önce Fenerbahçe'yi elediğine dikkat çekti. Sağlam, "Macar takımı hem kendi liginin, hem de Avrupa'nın sayılı takımları arasında. Daha önce de Fenerbahçe'yi Avrupa Kupaları'nda safdışı bırakmıştı. İlk maçın orada olması bizim açımızdan bir avantaj olarak görünse de, Inter Toto'dan UEFA Kupası'na katılmayı hedefleyerek, Macaristan'da iyi bir sonuç almamız gerekecek" şeklinde görüşlerini dile getirdi.
PARAGUAY ELENSİN
Sarı-kırmızılı ekibin Paraguay'lı Toledo, İranlı Hamed, Rapid Wien'li Muhammed Hanefi'yi transfer ettiğini, Arjantinli bir oyuncuyu renklerine katacaklarını, geçen sezon sakatlanan ve bir sezon yararlanamadıkları Azeri Reşad Sadıgov'u ve Ali Turan'ı da yeni sezonda kadrolarında bulunduracaklarını söyleyen Ertuğrul Sağlam, "Dünya Kupası maçlarında Parağuay milli takımında transfer ettiğimiz Toledo'da oynayacak. dünya Kupası ile İnter Toto maçları çakıştı. O nedenle bu dünya çapındaki oyuncumluzdan yararlanmak için Paraguay milli takımının ilk turda elenmesini, Toledo'nun aramıza katılmasını istiyorum" diye konuştu.
ERTUĞRUL SAĞLAM'A BİR ÖDÜL DE AYDINLAR OCAĞINDAN
Kayseri Aydınlar Ocağı'nın düzenlediği "2006 Yılın En İyileri" töreninde Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'da yılın spor adamı seçilerek ödül aldı. Aydınlar Ocağı Başkanı Kemal Tekden, "Ertuğrul Sağlam, Kayserispor'u Avrupa'ya taşıyarak, başarılı bir sezon geçirtti. Bu bayşarısını kutluyor ve kendisini ödüllendiriyoruz" dedi.
25.05.2006
Kaynak : DHA
Mesaj Yetkileri