-
Mecburi istikamet Fenerbahçe Tesisleri
“Bak” diyordu Aziz Yıldırım 2 yıl önce, Fenerbahçe Burnu’ndaki havuzun inşaatını gezdirirken. “Burası hiçbir şey Cüneyt, tesislerimiz Avrupalı’nın bile dilinde olacak. Hiçbir şeyden korkmuyorum. 100. yıla muhteşem bir giriş yapacağız.”
26 Mayıs 2006, 10:19
Fanatik Gazetesi Galatasaray Muhabiri ve Spor Yazarı Cüneyt Karakaya, bugünkü yazısında Aziz Yıldırım'ı kaleme aldı:
Galatasaray’da yıllarca görev yaptım bildiğiniz gibi. Bu süre içerisinde de ne bir Fenerbahçeli yöneticiyle, ne bir futbolcuyla dışarı çıkmışlığım vardı. İlk tanıştığım kişi de Başkan Aziz Yıldırım olmuştu ve röportaj isteğimi kabul etmişti. 3,5 yıl tek kelime konuşmayıp teklifi kabul etmesiyle mutlu olmuştum. Artık Fenerbahçe’yi tanıma ve mesleğimde bir adım öteye geçme zamanım gelmişti ve doğruyu yaptığımı da zamanla gördüm. Fenerbahçe’den eksik kalmak olmazdı. İlk defa tesisleri geziyordum ve yanımda da Başkan Aziz Yıldırım vardı. Herşey Galatasaray’dakinden çok farklıydı. Bana yapacaklarını anlatması da çok hoşuma gitmişti.
Kulübün bahçesinde bir şeyler anlatırken önünden geçen bir kediye gözü takıldı. Daha sonra ise kenardaki çöplere... Yürüyorduk, aniden durdu ve çalışanlardan 4-5 kişiyi toparlayıp geldi ve birisini kediyi uzaklaştırmaya, diğerlerini de çöpleri temizletmeye gönderdi. İş aksamayacaktı bu kulüpte.
Değerli ve çok sevdiğim ağabeyim Galatasaraylı Hayri Kozak anlatıyor Galatasaray’ın Kalamış Tesisleri’nde gördüğü manzarayı, Lütfi Kırdar’daki konferansında: Sabah 08.30. Bizim (GS) tesislerin bahçesindeyim. Bir baktım Fenerbahçe tarafında birisi kum boşaltan gemiye bağırıyor. Sağa, sola. Biraz daha sola... Mendirek yapmak için taş boşaltıyormuş kaptan. Orada çalışan bir Fenerbahçeli çalışan vardı o anda. O da Aziz Yıldırım’dı.
Saracoğlu Stadı yenileniyor. Çalışmalar hızla sürerken Yıldırım’ın kızının düğününün olduğu gece, inşaat mühendisleri çalışanlara “Bu gece başkan yok. Herkes iyi dinlensin, çalışmaktan öldük” diyerek işi asıyorlar. Ama başkan ne yapıyor, gece 04.00’te düğünden çıkıp Kadıköy’e geliyor ve herkesi hizaya çekiyor: Bu stat yetişecek, o kadar...
Say say bitmez. Anlattıklarımda bir başkanın kolay kolay harcamayacağı emek saklı.
Tamam, insanlara çok ters gelen, hatta çıldırtan yanlışları yok mu? Var. İnsanları saymadığından, dikkate almadığından, sinirinden, basından nefret edişinden bahsediliyor. Doğrudur.
Ve bırakışıyla ilgili bir dolu senaryo. İddialar cilt oldu, ama şöyle arkanıza yaslanın ve düşünün: Hangi başkan bu kadar yüzde 100 emek verebilir?
Yanlışlarını anlamış ve ‘reset’lenmiş bir Aziz Yıldırım Türk Futbolu’na da Fenerbahçe’ye de çok şey katar. Geçmişiyle ilgili problemleri bilmem, ama bir gerçek varsa o da Yıldırım’ın mecburi istikameti Fenerbahçe Tesisleri’dir.
Mesaj Yetkileri