-
Burada yama yapmak için gönüllü ekip var ama olaya resmi dil eklenmeye geldiğinde bunu buradan yapamıyoruz dışarıdan baktığımda bildiğim kadarıyla. Çünkü orjinal dil konusunda yapımcının gönüllü değil, ücretli çalışan, sene boyunca orada olacak elemanlara ihtiyacı vardır. Oyunun kodlarıyla bir sorun oluşturmaması için yapım aşamasında sürekli test edilmeli, bu nedenle resmi olarak eklenemiyor diye düşünüyorum. Sadece dil sosyasının alınıp çevrilmesiyle tamamı Türkçe olsa, bunun için tercüman tutulup cümleleri çevirtmek zol olmasa gerek.
Bir de abi işletim sistemini dil yapısı bir hata değildi bence. Korsan satımının çok olduğu bazı ülkelerde ki asıl amaç bizim için değildi diye biliyorum, oynanmasını zorlaştırmaktı. Zaten gelen tepkilerin ardından 2009'da bunu değiştirdiler, hala devam ediyor olsa serzenişine hak vereceğim ama bunun korsanı engellemekte bir faydası olmayacağını görüp 5 lisans anahtarı sistemine geçtiler.
Böyle gelmiş böyle gider şeklinde mi devam edecek yoksa gerçekten bu ülkeye yatırım yapmaya değer mi sorularının cevabını da CM'nin satış rakamları verecek. Bunu Sigames'e iletenler var ama her CM alan Sigames'e Türkçe olduğu için bu sene sizi değil CM'yi seçtim dese, sadece satış rakamlarına bakmadan sanal ortamda da Türkçe olması için çabalayanlara destek olsak daha etkili olur diye düşünüyorum.
Mesaj Yetkileri