Crysis yapımcısı Cevat Yerli ile yapılmış röportajdan bir bölüm:

Editör: Türkçe seslendirme için hangi stüdyo ile çalıştınız? Seslendirenler arasında ünlüler varmı?

Cevat Yerli: Evet ünlü seslendiricilerle çalıştık. Yakında sitemizden bu isimleri yayınlayacağız.

Editör: Türkçe seslendrme için oldukça büyük bir bütçe ayırdınız buna karşılık Türkiyede satış rakamı ile ilgili beklentileriniz ne?

Cevat Yerli: Bu yatırım kurtacakmı kurtarmayacakmı bilmiyorum. Ancak sayı olarak beklentimiz yok ÜMİDİMİZ var. Umudumuz bu oyun Türkiyede tutulur ve bizde ilerideki crytek projelerinin hepsini Türkçeye çeviririz.

Editör: Türkiyedeki satış rakamları sonuç olarak sizin ilerideki projelerinizinde Türkçe olup olmayacğını belirleyecek.

Cevat Yerli: Evet. Şuan sadece bizim değil tüm endüstirinin gözü bizim üzerimizde. Bu yatırım bizim için bir risk ancak biz risk alacağız ve bu piyasayı destekleyeceğiz.

Editör: Peki Türkiyede önerdiğiniz satış fiyatı nedir?

Cevat Yerli: 49 tl düşünüyoruz. Bu türkçe seslendirmeler İngilizce ve Almanca gibi profesyonelce hazırlandı. Önemli olan fiyat ve localizasyonun el ele gitmesi.

Aslında Röportaj bundan çok daha uzun ancak ben sadece bir bölümünü aldım. Cevat abimizin Türkçesi pek iyi olmadığından cümleleri biraz düzenledim

Neyse özellikle yazının son bölümüne dikkat edin. Editör crysisi fiyatını soruyor. Cevat Yerli de 49 tl diyor ve ekliyor. Önemli olan fiyat ve lokalizasyonun el ele gitmesi. Yani yerine göre fiyat. Fark ettiyseniz biz Türküz o yüzden Türkiyede ucuza satıyoruz falan demiyor. Tamamen satış stratejisi. Fakir bir ülke olduğumuzdan fiyatı ucuz tutuyor.

Ayrıca yazının yine üst bölümünde beklentimiz yok ümidimiz var diyor. Galiba ümitlerinide boşa çıkartmadık. Crysis'in yeniside Türkçe çıktı. Yine ekliyorum. Bizlere kıyak yaptığı için değil. İlk oyun çok sattığı için Türkçe çıktı.

Korsan kullanıyor olabiliriz ama çok da vefalı bir milletiz. Ben eminim ki bu oyun Türkçe çıksın 10 000 sayısını devirir. Ama bu durumda zor gibi.

SI Games'in şu lokalizasyon olayına daha dikkat etmesi gerekiyor.