Pis fakirler diyen yok.
Bakin bunun hesabi cok basit esasinda ve daha once de bir cok defa benzerleri yazildi.
Ben bir oyun almadan once demosunu oynarim. Bakarim, bu oyunu ne kadar oynarim. Beni ne kadar egelendirir.
Mesela FM icin bu asagi yukari 250-300 saat olur. Yani haftada asagi yukari 5-6 saat. Buna gore fiyatina bakarim, fiyati benim 250-300 saatlik egelencem icin uygun ise satin alirim.
Ote yandan CM'in demosunu denedigimde bu oyuna toplamda belki 10-15 saat ayirabilecegimi tahmin ettim. 25 TL bile olsa fiyati, kullanmayacagim seyi ucuza alip rafta tozlandirmak yerine kullanacagim seyin bedelini odemek bana daha dogru gelir. Bu nedenle de CM'i almayi dusunmedim. Korsan olarak kullanmayi hic dusunmedim.
FM'in fiyati yuksek geliyorsa bana ve alamiyorsam da oynamam. Ogrenciysem ders calisirim ki ileride sahip olacagim is bana daha buyuk gelir kazandirsin, calisiyorsam fazla mesai yaparim. Gider ikinci el kitap alir, kitap okurum. Veya butceme uygun bir oyun bulurum onu oynarim.
Bugun ben hala Office 2001'i kullaniyorum. Her turlu isimi goruyor ve bundan rahatsiz degilim. En yenisi bende olsun diye korsanini almaya ve kullanmaya da niyetim yok. Eger Office 2008 veya Office 2009'u kullanmami gerektiren bir durum olursa, o zaman da elim mahkum deyip gidip satin alirim. Fiyati yuksek geliyorsa da Microsoft'un cani cehenneme deyip Open Office'i kullanirim.
Office 2001'i kullaniyorum diye veya FM 2010'a param yetmedigi icin oynayamiyorum diye birisi beni aypilayacaksa da aypilasin. Sorun ayiplayandadir, bende degil.
Benim itiraz ettigim satin alamayan degil. Itiraz ettigim korsan kullanmayi normal bir sey olarak gorende. Orjinal satin almayi garipseyende. Benim karsi durdugum bu dusunce. Benim karsi oldugum modaya uymak icin imkani olmayanin yanlis olan yoldan ilerlemesi. Ister bunu hukuki olarak yanlis yol olarak degerlendirin, ister farkli acilardan yanlis yol olarak degerlendirin.