Aslında pek olumsuz yönünden bahsedemeyeceğim. Dün deneme fırsatı buldum demoyu.

- Oyun hızlı ama sanki kadro seçiminden sonra maça girdiğimizde 2009'a göre bir yavaşlama var.

- Sekme menüler çok iyi olmuş. Oyun çok pratik bir hal almış. Alışmak o kadar da uzun sürmüyor. Yarım saatinizi alır alışmak. İlk yarım saatinizde bütün menülere girin hemen alışır ve öğrenirsiniz.

- Taktik kısmı geliştirilmesini istediğim ilk özellikti ve oldu sonunda. Tam bir yorum yazamayacağım ama fena değil. Eski taktikler çöpe..

- Oyundaki sakatlık sorunu ne alemde oyun çıkınca anlayacağız. Bu benim için şu anda en önemlisi.

- 3D beklediğimden iyi, daha iyi olabilirdi bence bu sene ama beklentileri karşılıyor. Geçen senekinden kat kat iyi. Bence oynanabilir hale gelmiş. 2009'da 3D yi kullanmadım ama 2010'da kullanacağım galiba. Touchline kamera en iyisi. 3D'den memnunum kısacası.

- Türkiye ligi oyuncu dataları bence baktığım oyuncular itibariyle söylüyorum, mükemmel olmuş. Linderoth'un özellikleri azaltılmış mesela ki doğru olanı da bu. Bence oyunun Türkiye datası çok özenle yapılmış bu sefer ama oyuncu değerleri, transferi imkansız hale getirmiş. Türkiye'deki yıldızlar takımlar arasında transferi çok zor bir halde. Daha önceki, FM 2005'ten beri hasretle beklediğim oyuncu değerleri konusundaki iyileştirme umarım gelmiştir. Beklentim şu idi : Eskiden mesela, 1 milyon TL'ye Lecce'den Milan'a aldığımız 22 yaşındaki bir yıldız adayının değerini oyun hemen 10 milyon TL yapıyordu (tabi daha kötü takıma aldıysanız düşüyordu).
Ama son oyunlarda malesef değeri zamanla artıyordu, bu da yapılan transferlerin başarısını çok daha ileri bir zamanda görmemize neden oluyordu. Oysa bir yıldız adayı her zaman öyledir. İleride eğer, yıldız olmaktan çok uzak kaldıysa, değeri zamanla düşüyordu ve tabi satarken fazla paraya satamıyordunuz. Şimdi kesinlikle kestiremiyorsunuz. Ben eski sistemi bekliyorum, inşallah yapmışlardır. Oyuncu değerlerini yüksek görünce bir an aklıma bu geldi.

Aklıma ilk gelenler bunlar. Oyunu çok beğendim sanırım başından kalkmam. Bu sene de oyun için en çok dosya yapılan yıl olacak eminim. Orjinal aldığım için de pişman olmadım çok şükür.