Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
Arkadaşlar ben antrenman konusuyla pek uğraşmazdım. Hep hazır oyuncularla taktik başarısıyla sonuç alırdım. Son zamanlarda antrenman konusuna merak sardım. Kendimce araştırmalar yapıp birşeyler deniyorum. Bir konuda sizden fikir almak istiyorum. Ben oyunculara tek tek antrenman programı hazırlıyorum. General idmanda ise pek önemsemediğim oyuncular duruyor. Oyunculara ayrı ayrı program yapmamın bu antrenörlerin etkisinin azalmasına neden olur mu? Bence olmaz ama bu konuyu daha iyi bilen arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
ben antrenmana her zaman onem vermi$imdir. kendi fikirlerimi hemen izah edeyim bu konuda:

takima genel antrenmanlar uyguluyorum ben. her pozisyona gore kendi antrenmanimi ve sezon ba$inda kendi coach'umu alip antrenmanlari ba$latiyor. ve onemsemedigim oyunculari zaten oyunun icinde hazir olan "general" antrenmaninda birakiyorum. zaten mevki mevki ozel antrenman hazirladiginda oyuncuyu da o antrenmana eklersen ki$isel antrenman programi ona gore ayarlaniyor. ornegin "stoper" mevkisi icin antrenman hazirladin ve materazzi'yi bu antrenmana aldin. sistem otomatik olarak materazzi'nin ki$isel antrenmanini bu antrenman sistemine koyuyor. o yüzden her zaman boyle antrenman programi kullanmak faydali oluyor bana gore.

gelelim ki$isel antrenman programlarina:
eger bir oyuncu mevki degi$tirmeye yatkinsa yani bana gore genc ve gelecek vaadediyorsa o oyuncunun ki$isel antrenmanini degi$tirebilirsin. o da nasil olur? $oyle: ornegin emre colak'in mevkisi AMC ama ST oynama yatkin diyelim ve $u andaki antrenman programi "attacking midfielder" icin. onun antrenman programini "striker" icin hazirlanan antrenman programa alip yeni mevki olarak da ST'yi sevtigin takdirde emre colak'in yeni ki$isel antrenman programi "striker" olarak sistem tarafindan ayarlanacaktir.

antrenman konusu cok uzun ve zevkli bir konu. ustunde de baya kafa yormak gerekiyor. $imdilik bu kadar bilgi yeter. ileride yapariz yine bi$eyler.