Antrenör aramıyoruz

Her gün yüzlerce menajer‚ avukat kulübü arayıp futbolcu‚ hoca öneriyor. Montes ile görüşmeyi yaparken‚ Aykut Kocaman da yanımdaydı.

Celal Kolot´a göre‚ Schuster´in menajeri olan Vicente Montes İstanbul´a Beşiktaş için gelmiş. Hatta sözleşmeyi onun yanında Milano´ya fakslamış .

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım´ı aradım. Gazetelerde Real Madrid´den ayrılan Pellegrini´ye Fenerbahçe´nin antrenörlük teklif ettiğinizi yazıyordu..

Doğru mu diye sordum..
Şaşırdı..
´Ciddi misin?´ dedi..
Evet‚ İspanya gazeteleri böyle yazmış cevabını verdim..
O vakit‚ sen doğrusunu yaz diye şöyle anlattı..

DAUM´LA OTURUP KONUŞUCAĞIZ
´Her gün kulübe yüzlerce menajer‚ avukat telefon edip‚ faks çekerek antrenör‚ futbolcu öneriyor.. Fenerbahçe o kadar büyük kulüp ki‚ ünlü hocalar‚ futbolcuların hepsi gelmeye can atıyor.. Biz Pelligrini için kimse ile konuşmadık‚ teklif de yapmadık.. Tam tersine Josico´nun menajeri Vicente Montes telefon ederek bu hocayı bize önerdi. Hatta konuşmayı yaparken Aykut Kocaman da yanımdaydı.. Ve kendisine açık açık hoca aramadığımızı‚ bizim böyle bir sorunumuzun olmadığını da söyledim.´
Bu cevap karşısında insanın aklına iki soru geliyor.
´Ya Daum kaldı veya Daum gidecek‚ takımı Aykut Kocaman çalıştıracak..´
Onu da sordum.
´ Şu anda Fenerbahçe´nin sorunu hoca değil‚ eksik yerlerimize alacağımız oyuncular.. Görüştüğümüz‚ konuştuğumuz futbolcular var. İsmini açıkladığımız anda rakamlar yükseliyor. İşi bitirmeden‚ imzayı atmadan kimseye bir şey söylemeyeceğiz.. Daum ile de oturup konuşacağız.. Ortak bir noktayı bulursak da el sıkışıp‚ ayrılacağız..´
Telefonu kapattım.
İkinci bir haber ile karşılaştım.
O da Josico´nun menajerinin Türkiye´ye Fenerbahçe için değil‚ Schuster bağlantılı Beşiktaş içinmiş. Celal Kolat´a göre‚ Vicente Montes aynı zamanda Schuster´in menajerlik şirketinin önemli ismiymiş.. Kolot diyor ki ´Montes ile yemek yedim. Bana Beşiktaş için geldiğini‚ hatta iki yıllık sözleşme bile imzaladıklarını anlattı... Daha sonra ben de yanındayken sözleşmeyi cep telefonundan Milano´ya faksladı...´

Alaattin METİN
AKŞAM