-
Aslında yapay zekada büyük takımların yüksek PA'lı oyunculara yönelmesi sağlanmış ki buda gerçeğe uygun birşey bence. Ayrıca gerçekte Saviola, Robinho gibi oyuncularda zamanında Obasi gibi genç yıldız adaylarıydılar ve bunları Barcelona ile Real Madrid transfer etti. Keza Messi aynı şekilde Barcelona'nın altyapıya alıp yetiştirdiği bir oyuncu. Arsenal'in alıp yetiştirip yıldızlaştırdıklarını saymıyorum bile. Sonuçta Obasi de PA'sı yüksek genç bir yıldız.
Mesela oyunda bakıyorum Real ilk sezon Mats Rits'i transfer ediyor. Yaşını unuttum şimdi ama 14-15'ti sanırım. Altyapıda yetiştiriyor, kiralıyor vs... Şimdiki kariyerimde 2014-15 sezonundayım büyük takımlar sürekli altyapıya genç yüksek PA'lı oyuncular alıyorlar. Buda bence gerçekçiliği arttıran bir faktör.
Ama dediğinde şöyle bir haklılık payı var; büyük yıldızlara yönelmiyorlar. Dediğin gibi Villa, David Silva, Agüero bakıyorum hiç ilgilenmiyorlar bile. Ne zaman biz transfer etsek bu oyuncuları o zaman dadanıyorlar sürekli teklifler basın açıklamaları geliyor. Bi David Silva'yı transfer ettim 3-4 sezondur bezdirdiler canımdan. Ama bu oyuncu Valencia'dayken hiç ne teklif eden var ne ilgilenen...
Mesaj Yetkileri