Şimdi avrupalı kulüplerle kıyaslamaya gerek bile yok bizim ekipleri. çünkü yıllardır verdiklerinin karşılıgını alamıyorlar. yıllar sonra ilk kez keita, uğur, emre güngör ve mehmet topla'dan para kazandık diye bayram ediyoruzYıllar önce Ookocha'lar baliçler milyon €lara gittiler ama artık öyle transferler olmuyor.
Avrupada kulüplerin profesyonelliklerinden çok uzakta oldugumuz kesin. Hoca ile bitmiyor olay. Geçenlerde Tuncay'ın bir açıklamasını okumuştum. "İngiltereye ilk gittiğimde antremanlara çıktım. Koşuyordum ama onların hepsi benden daha hızlıydı. Ne yiyorlar ne içiyorlar bilmiyorum ama bunun mutlaka araştırılması lazım. EPL de oyuncular çok güçlüler "demiş. Yani bizim ülkede ne alt yapı zihniyeti var. Ne kondisyon konusunda profesyonellik var, ne scout sistemi ne de profesyonel yöneticilik var. Abdülrahim albayrak fanatik Gs li diye yöneticimiz olsun diyoruzYa da Aziz Yıldırım'ım parası bol diye başkan olsun diyoruz. Futbol takımları çok amatörce idare ediliyorlar. Maalesef günlük planlar ve 2-3 maç izlenerek oyuncu alımları oluyor. Haliyle aldıktan sonra da kötü çıkınca illaki bir suçlu aranıyor. Sadece FB için değil diğer büyükler için de aynı şey söz konusu. Bunu kim değiştirir bilemem ama Aykut bu yolda diyorsanız ben Gsliyim ama ben de desteklerim onu
Yıllar önce Fatih Hoca'nın kurdugu alt yapı sisteminden yetişenlerin dışında pek paftan oyuncu da alamadık. Avrupaya gidip 10-15 milyon € verip 1 adam alasıya o yatırımı keşke alt yapılara yapabilsek. Bu konuları profesyonelce ele alıp işleyebilen uzmanlar lazım türk futboluna. Maalesef çoğu ülkeden daha yetenekli gençlerimiz olmasına karşı onları yetiştirmek anlamında çok yetersiz kalıyoruz.
Olay sadece ekonomik olsaydı keşke ama maalesef çok daha fazlası var...