Del Bosque sezon sonuna kadar kalırsa Bjk maalesef 5., 6. olabilir ancak.

Bu sezon bitti artık ve Del Bosque hala takımı iyi bir şekilde etüd edebilmiş değil.

Önlibero yok,santrafor yok.Sergen gene eskisi gibi istediği zaman oynuyor,istemediği zaman oynamıyor.İbrahim Akın bir oynuyor, bir yedek.Düzenli bir şekilde süre alamadığı için deneyim de kazanamıyor.
Tümer bir patlama yaptı ama yanında ona yardım edebilecek bir oyuncu da yok.
Sergen-Tümer-İbrahim Akın beraber oynadıklarında,topla çok fazla bir şekilde oynadıklarından pres yapabilecek ve ofansa destek verebilecek oyuncuların sayısı da azalıyor.Doğal olarak top kayıpları da çoğalıyor.Aşırı top kaybeden bir takım nasıl iyi futbol oynayabilir ki

Defansta Emre Aşık her zamanki gibi hava toplarında zamanlaması kötü olduğundan dolayı ellerini,kollarını çok fazla bir şekilde kullanıyor.
Emre Aşık ve Mustafa Doğan (özellikle Mustafa D.) markajda çok iyi olmalarına rağmen 4lü defanstaki stoper mevkisinde iyi oynayamıyorlar.Çok fazla bir şekilde adam kaçırıyorlar doğal olarak.
Sarkık libero olarak mükemmel olan Ronaldo harcandı, gitmek üzere.Zaten bu taktiğe de uyum sağlayamazdı.Onun için liberolu 3-5-2 en ideal taktiktir.

Carew santrafordan çok kanat oyuncusu gibi oynuyor,son vuruşları da yetersiz.Ağır olduğundan çabuk markaja alınabiliyor.Pancu oynatılmadığı için sıkıntılı.Daha fazla oynamak istiyor, yönetim de onu satarak başka bir yabancı almak..

Defansla beraber ,hatta defanstan daha önemli olan eksiklik de önlibero eksikliği.Tayfun Korkut'tan önlibero olmaz.Önlibero hem geriden oyun kurmalı,hem de hücumlarda gerektiğinde son adama yardım edebilmelidir.İlk topu kesen oyuncular önliberolardır.5li orta sahada önliberonun yanında defansif yönü de iyi olan bir orta saha oyuncusu daha kesinlikle bulunmalıdır.Okan Buruk bu türdeki bir oyuncu değil.O ileride pres yapabilir ancak.

Cordoba iyi kaleci ama gönderilecek sanırım.Gönderilmesinin altında bilmediğimiz başka bir sebep olmalı
Ramazan ile yürümez kesinlikle.

İbrahim Üzülmez'in dünyadaki en çok sevmediğim oyuncu olduğunu söylemek istiyorum.Takıma yarardan çok zarar getirir.Kim oynarsa oynasın o mevkide az çok onun kadar performans verir kersinlikle.Yaptığı penaltılar da cabası.

Sağ bekte yetenekleri sınırlı iki oyuncu var.Ali Güneş ve Fatih Sonkaya.Fatih'in zamanlama ve pas problemi var.Ali Güneş'in ise oynadığı bölgeye göre fiziksel yetersizliği var ve ofansif olarak da çok yetersiz.Kanata inerek orta yaptığını görebilen var mı acaba
Biraz hızı ve azmi ile defansif olarak yararlı olmaya çalışmakta olan bir oyuncudur kendisi.
Fenerbahçe'ye önce sağ açık olarak geldi Ali Güneş.İyi oynayamadı.Sol beke kaydırıldı ve daha da kötü oynamaya başladı.En son sağ bekte sezonu kapatabilecek kadar performans gösterebildi ancak ama hiç de yeterli değildi aslında..

Beşiktaş'ın sorunu rakibi çözemeyen ve taktik olarak eksiklikleri bulunan bir hoca ile çalışması.Kimin hangi bölgede oynadığını bile halen çözemedi (Şu an ligin ilk yarısı bitmiş durumda).Del Bosque T.D. değil, mentör olabilir ancak...