Boston Celtics'in tecrübeli yıldızı Kevin Garnett, kontratında bir sezon daha olmasına rağmen sezon sonunda emekli olabileceğini açıkladı.

Boston kulübünde şok yaratan ifadeler, bazı çevreler tarafından da takımını Boston'un 18.inci şampiyonluğu için motive ediyor diye yorumlandı. Garnett yaptığı açıklamada, gelecek sezon bir lokavt olacağını ve bunun beklenenden uzun sürebileceğini bahane gösterirken, "Bir yerde bir adım geri atıp geleceğime de bakmam gerekiyor. Lokavt bizi bekliyor. Bir oyuncunun sevdiği ve saygı duyduğu sporu zirvede veya zirveye yakın bir yerde bırakması gerektiğine inanıyorum. Şu anda kesin bir şey söylemiyorum, ve tabii ki kimse kesin olarak bilemez ama bu sezon son sezonum olabilir. Bu nedenle bu sezonun hem tadını çıkarmaya çalışıyorum, hem de elimden gelenin fazlasını yapıyorum." dedi.

Coach Doc Rivers'a sorulduğunda Garnett'in düşüncelerinin şu anda pek geçerli olmadığına değinen başarılı coach, sezon bittiğinde 35 yaşında olacak olan bir oyuncunun bir de önünde bir lokavt varken bazı kuşkuları olması normal. Rivers'ın kendisine yakın bazı yöneticilere "Ben bu sezon sonu hepimiz bir değerlendirme yapacağız diye düşünüyorum ve Ray Allen'ın da kararının önemli bir etken olacağını, ama belki de en önemlisi tabii ki lokavt durumundaki gidişat olacaktır." dediği öğrenildi.

basketbolseverler

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir kamuoyu yoklaması yapıyor diyeceğim,Garnett öyle bir adam değil.Bunun tek nedeni lokavt.Kendide söylüyor zaten.Halbuki lokavt yaşlılar üzerine kurulmuş takımlar için büyük bir avantaj.